Як смачно запекти фаршировані печериці в духовці
Фаршировані печериці прикрашають стіл і радують бездоганним смаком. Начиняти їх можна і сирною начинкою, і фаршем, і креветками. Страва унікальна і абсолютно на будь-який смак.
Перед приходом друзів ввечері, коли нічого немає приготованого, або на святковий стіл імениннику потрібна свіжа ідея страви — грибочки відмінно згодяться. Так як закуска у вигляді запечених грибів з начинкою, безсумнівно, смачне блюдо, воно буде незамінним в таких випадках.
Всі способи фарширування не перелічити. Все ж кілька рецептів можна взяти на замітку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Печериці - | 500 г |
Твердий сир - | 100 г |
Цибуля на піджарку - | 1 шт. |
Масло рослинне - | 2 ст. л. |
Сметана - | 1 ст. л. |
Спеції – сіль, перець, майоран - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Найчастіше запікають гриби з начинкою з сиру зі сметаною. Готується блискавично швидко і з такою ж швидкістю з'їдається. При цьому цілком доступне за ціною блюдо.
Далі процес готування нескладний. Можна виділити всього декілька етапів:
- Починаємо приготування з підготовки грибів. У печериць виймають ніжки і чистять ножем акуратно нашу форму;
- Підсмажуємо порубані ніжки на сковорідці;
- В піджарку додаємо порізану цибулю. Всі разом смажимо не більше 3 хвилин;
- Змішуємо засмажену цибулю з залишками грибів, спеції і ложку сметани;
- Начиняємо сумішшю гриби. Зверху тремо на дрібну тертку сир;
- Відправляємо блюдо в духовку на 20-25 хвилин.
Всі гості будуть задоволені частуванням господині. І така закуска стане, швидше за все, частої у вашому домі.
Фаршировані печериці з фаршем в духовці
Потрібно:
- 300 гр. м'ясного фаршу;
- 10 або 12 великих грибочків;
- Зубчик часнику;
- Середня цибулина;
- Вершковий сир тертий — 2 ложки;
- Сіль, спеції;
- Зелень.
Готуємо в духовці на деку. Тому не забудьте прогріти духовку до 200° С. Далі:
- Перший етап такий же. Миємо й чистимо печериці. Викладаємо шапочки на лист, змащений олією;
- Приступаємо до піджарки. Окремо підсмажте фарш і залиште остигати. В цей час також зажариваете цибулю з зубчиком часнику і приправами;
- Змішуєте цибулю з фаршем;
- Вниз, на шапочки насипте трохи приправи каррі, або базиліка, або іншої приправи, присмак якій вам подобається;
- Нафаршируйте печериці і в духовку на 15 хвилин;
- Витягніть через 15 хвилин, посипте сиром, і знову в духовку ще на 10 хвилин.
Страва може бути готова раніше, якщо духовка сильніше нагріється. Звичайно, м'ясного фаршу необхідно більше часу, щоб приготуватися. Але не перестарайтеся. Адже гриби смажаться швидко. І як тільки відчуєте по запаху, що готове, відразу ж виймайте.
Фаршировані печериці в духовці з куркою
Рецепт з куркою мало чим відрізняється від двох попередніх. Однак смак зовсім інший. Фарширувати гриби дуже зручно, як бачите. Міняєте начинку і можна вважати, що у вас на столі вже інше блюдо. Для приготування таких печериць візьміть в супермаркеті хорошу, свіжу філейну частину курки.
Інгредієнти:
- Філе курки – 250-300 гр.;
- 15 печериць;
- Сир твердий — 100 гр.;
- Сир фета-100 гр.;
- Цибулина – 1;
- Олія рафінована;
- Сметана — 30 гр.;
- Спеції.
Тепер залишилося недовго:
- Підготуйте зазначеним вище способом гриби. Розігрійте духовку;
- Куряче філе зручно перегнати через м'ясорубку;
- Поріжте сир фета, грибні ніжки і цибулю. Просмажити всі ці інгредієнти в сметані разом з подрібненою куркою. Тільки порізані ніжки і сир додати трохи пізніше, коли курячий фарш вже просмажиться хвилин 15;
- Готові напівфабрикати прикрасити сирної стружкою і покласти в духовку на 25 хвилин.
Але це час випікання розрахована на температуру 180 градусів. І при 200 градусах час потрібно скоротити.
Цей рецепт з курячої начинкою також варто спробувати зробити без сметани. Або приготувати замість неї унікальний сметанний соус. Експерименти в справі кулінарії завжди прийнятні, якщо людина більш-менш розбирається в кухні.
Можна піти іншим шляхом приготування грибів з куркою. Замість того щоб перемелювати філе фарш, курку порізати кубиками. У такому вигляді курка стане соковитіше. Рецепт наведемо інший.
Інгредієнти:
- Печериці — 700 гр.;
- Філе — 500 гр.;
- Морква – 1;
- Цибуля — 2;
- Сир – 200 гр.;
- Соняшникова олія;
- Сіль;
- Чорний і запашний перець (перемолоти).
Відмінність цього способу приготування в окремому обсмажуванні шматочків філе. Їх тримати на повільному вогні потрібно довше, ніж піджарку з грибами, цибулею і морквою.
Потім кожен шматочок окремо кладеться в капелюшок, посипається меленим перцем, додати трохи охолола піджарка.
Кількість грибів, а отже, і інших інгредієнтів, тут трохи більше. Значить, гостям вистачить на довше, ніж на 30 хвилин.
Печериці з овочами
Блюдо з овочами можна їсти, нічого не побоюючись та ввечері перед сном. Це низькокалорійна частування, безперечно, сподобається любителям корисної їжі без холестерину. У такому вигляді блюдо підійде для тих, хто сидить, з якихось причин, на дієті, і також вегетаріанцям.
Для приготування використовується:
- Морква — 4 штуки (або 3, але більше за розміром);
- Печериці – 900 грам;
- Цибуля – 2 шт.;
- Пір'я свіжого весняного цибулі;
- Сир хорошої якості;
- Вершкове масло – 60 грам;
- Приправи за смаком;
- Рослинне масло.
- Будь-яка зелень.
В піджарку йдуть цибулю, моркву, як вже зрозуміло, грибні ніжки приправи. Спеції до овочів підійдуть будь – майоран, каррі, фенхель, орегано.
Керуватися при виборі доведеться виключно досвідом і власним нюхом.
Шматочок масла кладеться на дно грибочка. Потім всі інші підготовлені інгредієнти і випікають.
Салат з копченою курячою грудкою і грибами можна готувати як у свята, так і кожен день.
Салат з куркою, пекінською капустою і грибами — читайте , як зробити.
Фото рецепт як приготувати смачні італійські равіоллі з грибами.
Фаршировані печериці з морепродуктами
Простіше простого приготувати гриби в духовці з креветками.
Інгредієнти:
- 10 королівських креветок;
- 10 грибів;
- Сир сорту Эддам;
- Вершки – 50 грам (обов'язково жирні);
- Можна покласти зелень.
Далі все відбувається так само. На кожен гриб піджарка, сир, а зверху по 1 великий креветці. Морепродукти потрібно тільки заздалегідь розморозити. Проварювати їх не потрібно. Креветки повністю приготуються за 20 хвилин випічки в духовці.
Поради для смачної їжі фаршированих грибів
Їжа смачніша, коли готують умілі руки. Досвід в приготуванні ще як позначається. Але якщо ми поділимося секретами приготування, ви будете готувати фаршировані печериці так само майстерно, як досвідчені кулінари.
- Гриби потрібно брати свіжі. Щоб перевірити, подивіться на внутрішню поверхню гриба. Якщо обідок знизу чисто-білий без темних плям, значить все нормально. Можна купувати;
- Коли смажите ніжки печериць з цибулею, дочекайтеся, поки з грибів піде весь сік, і вони почнуть підрум'янюватися. Тільки тоді кидайте цибулю;
- Зручніше начиняти великі гриби. Але не годиться, щоб одні були більшими, а інші — дрібніші. Виберіть кілька штук приблизно однакових за розміром;
- Не треба пересмажувати гриби. Вони самі по собі м'які і готуються в лічені хвилини;
- Буде смачно, якщо використовувати мариновані шампіньйони;
- До грибів підходить негострий томатний кетчуп. А соус підійде на основі сметани або майонезу.
Блюдо зручно приготувати в будь-який час року. Адже гриби в супермаркетах не рідкість і влітку, і в зимову пору. Це безперечна перевага.
Будь рецепт запечених грибів, якою б не вибрала господиня свята, знайде похвалу гостей. Адже ця закуска йде на ура як гаряча, тільки з духовки, так і в охолодженому вигляді.