14 апрель 2019 8 305

Як смачно запекти фаршировані печериці в духовці

Фаршировані печериці прикрашають стіл і радують бездоганним смаком. Начиняти їх можна і сирною начинкою, і фаршем, і креветками. Страва унікальна і абсолютно на будь-який смак.

Перед приходом друзів ввечері, коли нічого немає приготованого, або на святковий стіл імениннику потрібна свіжа ідея страви — грибочки відмінно згодяться. Так як закуска у вигляді запечених грибів з начинкою, безсумнівно, смачне блюдо, воно буде незамінним в таких випадках.

Страва з грибів – справжній делікатес. І для м'ясоїдів, так і для вегетаріанців можна підібрати підходящий рецепт начинки. Любителям грибів, і навіть тим, хто відноситься до грибів скептично, нова ідея припаде до душі.

Всі способи фарширування не перелічити. Все ж кілька рецептів можна взяти на замітку.

Рецепт запечених печериць, фаршированих в духовці з сиром
Інгредієнти Кількість
Печериці - 500 г
Твердий сир - 100 г
Цибуля на піджарку - 1 шт.
Масло рослинне - 2 ст. л.
Сметана - 1 ст. л.
Спеції – сіль, перець, майоран - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Найчастіше запікають гриби з начинкою з сиру зі сметаною. Готується блискавично швидко і з такою ж швидкістю з'їдається. При цьому цілком доступне за ціною блюдо.

Далі процес готування нескладний. Можна виділити всього декілька етапів:

  1. Починаємо приготування з підготовки грибів. У печериць виймають ніжки і чистять ножем акуратно нашу форму;
  2. Підсмажуємо порубані ніжки на сковорідці;
  3. В піджарку додаємо порізану цибулю. Всі разом смажимо не більше 3 хвилин;
  4. Змішуємо засмажену цибулю з залишками грибів, спеції і ложку сметани;
  5. Начиняємо сумішшю гриби. Зверху тремо на дрібну тертку сир;
  6. Відправляємо блюдо в духовку на 20-25 хвилин.

Всі гості будуть задоволені частуванням господині. І така закуска стане, швидше за все, частої у вашому домі.

Фаршировані печериці з фаршем в духовці

Зробити це блюдо з фаршем також не проблема. Їжа вийде ситної, тільки фарш потрібно брати нежирний. Жирне м'ясо в цьому рецепті тільки зіпсує гриби. Так як м'ясний фарш калорійний, це може бути цілком самостійною стравою на вашому столі.

Потрібно:

  • 300 гр. м'ясного фаршу;
  • 10 або 12 великих грибочків;
  • Зубчик часнику;
  • Середня цибулина;
  • Вершковий сир тертий — 2 ложки;
  • Сіль, спеції;
  • Зелень.

Готуємо в духовці на деку. Тому не забудьте прогріти духовку до 200° С. Далі:

  1. Перший етап такий же. Миємо й чистимо печериці. Викладаємо шапочки на лист, змащений олією;
  2. Приступаємо до піджарки. Окремо підсмажте фарш і залиште остигати. В цей час також зажариваете цибулю з зубчиком часнику і приправами;
  3. Змішуєте цибулю з фаршем;
  4. Вниз, на шапочки насипте трохи приправи каррі, або базиліка, або іншої приправи, присмак якій вам подобається;
  5. Нафаршируйте печериці і в духовку на 15 хвилин;
  6. Витягніть через 15 хвилин, посипте сиром, і знову в духовку ще на 10 хвилин.

Страва може бути готова раніше, якщо духовка сильніше нагріється. Звичайно, м'ясного фаршу необхідно більше часу, щоб приготуватися. Але не перестарайтеся. Адже гриби смажаться швидко. І як тільки відчуєте по запаху, що готове, відразу ж виймайте.

Фаршировані печериці в духовці з куркою

Рецепт з куркою мало чим відрізняється від двох попередніх. Однак смак зовсім інший. Фарширувати гриби дуже зручно, як бачите. Міняєте начинку і можна вважати, що у вас на столі вже інше блюдо. Для приготування таких печериць візьміть в супермаркеті хорошу, свіжу філейну частину курки.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 250-300 гр.;
  • 15 печериць;
  • Сир твердий — 100 гр.;
  • Сир фета-100 гр.;
  • Цибулина – 1;
  • Олія рафінована;
  • Сметана — 30 гр.;
  • Спеції.

Тепер залишилося недовго:

  1. Підготуйте зазначеним вище способом гриби. Розігрійте духовку;
  2. Куряче філе зручно перегнати через м'ясорубку;
  3. Поріжте сир фета, грибні ніжки і цибулю. Просмажити всі ці інгредієнти в сметані разом з подрібненою куркою. Тільки порізані ніжки і сир додати трохи пізніше, коли курячий фарш вже просмажиться хвилин 15;
  4. Готові напівфабрикати прикрасити сирної стружкою і покласти в духовку на 25 хвилин.

Але це час випікання розрахована на температуру 180 градусів. І при 200 градусах час потрібно скоротити.

Цей рецепт з курячої начинкою також варто спробувати зробити без сметани. Або приготувати замість неї унікальний сметанний соус. Експерименти в справі кулінарії завжди прийнятні, якщо людина більш-менш розбирається в кухні.

Можна піти іншим шляхом приготування грибів з куркою. Замість того щоб перемелювати філе фарш, курку порізати кубиками. У такому вигляді курка стане соковитіше. Рецепт наведемо інший.

Інгредієнти:

  • Печериці — 700 гр.;
  • Філе — 500 гр.;
  • Морква – 1;
  • Цибуля — 2;
  • Сир – 200 гр.;
  • Соняшникова олія;
  • Сіль;
  • Чорний і запашний перець (перемолоти).

Відмінність цього способу приготування в окремому обсмажуванні шматочків філе. Їх тримати на повільному вогні потрібно довше, ніж піджарку з грибами, цибулею і морквою.

Потім кожен шматочок окремо кладеться в капелюшок, посипається меленим перцем, додати трохи охолола піджарка.

Кількість грибів, а отже, і інших інгредієнтів, тут трохи більше. Значить, гостям вистачить на довше, ніж на 30 хвилин.

Печериці з овочами

Блюдо з овочами можна їсти, нічого не побоюючись та ввечері перед сном. Це низькокалорійна частування, безперечно, сподобається любителям корисної їжі без холестерину. У такому вигляді блюдо підійде для тих, хто сидить, з якихось причин, на дієті, і також вегетаріанцям.

Для приготування використовується:

  • Морква — 4 штуки (або 3, але більше за розміром);
  • Печериці – 900 грам;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Пір'я свіжого весняного цибулі;
  • Сир хорошої якості;
  • Вершкове масло – 60 грам;
  • Приправи за смаком;
  • Рослинне масло.
  • Будь-яка зелень.

В піджарку йдуть цибулю, моркву, як вже зрозуміло, грибні ніжки приправи. Спеції до овочів підійдуть будь – майоран, каррі, фенхель, орегано.

Керуватися при виборі доведеться виключно досвідом і власним нюхом.

Шматочок масла кладеться на дно грибочка. Потім всі інші підготовлені інгредієнти і випікають.

Салат з копченою курячою грудкою і грибами можна готувати як у свята, так і кожен день.

Салат з куркою, пекінською капустою і грибами — читайте , як зробити.

Фото рецепт як приготувати смачні італійські равіоллі з грибами.

Фаршировані печериці з морепродуктами

Простіше простого приготувати гриби в духовці з креветками.

Інгредієнти:

  • 10 королівських креветок;
  • 10 грибів;
  • Сир сорту Эддам;
  • Вершки – 50 грам (обов'язково жирні);
  • Можна покласти зелень.

Далі все відбувається так само. На кожен гриб піджарка, сир, а зверху по 1 великий креветці. Морепродукти потрібно тільки заздалегідь розморозити. Проварювати їх не потрібно. Креветки повністю приготуються за 20 хвилин випічки в духовці.

Поради для смачної їжі фаршированих грибів

Їжа смачніша, коли готують умілі руки. Досвід в приготуванні ще як позначається. Але якщо ми поділимося секретами приготування, ви будете готувати фаршировані печериці так само майстерно, як досвідчені кулінари.

  1. Гриби потрібно брати свіжі. Щоб перевірити, подивіться на внутрішню поверхню гриба. Якщо обідок знизу чисто-білий без темних плям, значить все нормально. Можна купувати;
  2. Коли смажите ніжки печериць з цибулею, дочекайтеся, поки з грибів піде весь сік, і вони почнуть підрум'янюватися. Тільки тоді кидайте цибулю;
  3. Зручніше начиняти великі гриби. Але не годиться, щоб одні були більшими, а інші — дрібніші. Виберіть кілька штук приблизно однакових за розміром;
  4. Не треба пересмажувати гриби. Вони самі по собі м'які і готуються в лічені хвилини;
  5. Буде смачно, якщо використовувати мариновані шампіньйони;
  6. До грибів підходить негострий томатний кетчуп. А соус підійде на основі сметани або майонезу.

Блюдо зручно приготувати в будь-який час року. Адже гриби в супермаркетах не рідкість і влітку, і в зимову пору. Це безперечна перевага.

Будь рецепт запечених грибів, якою б не вибрала господиня свята, знайде похвалу гостей. Адже ця закуска йде на ура як гаряча, тільки з духовки, так і в охолодженому вигляді.

Що ще почитати: