17 март 2019 1 969

Як приготувати каннеллоні з куркою і грибами

Каннеллоні – це вид італійської пасти, у вигляді порожнистих трубочок довжиною приблизно 10 см і діаметром отвору близько 2 див. У цього виду пасти є ще інша назва – маникотти.

В принципі обидва ці назви позначають один і той же, просто походять від різних італійських слів «трубка»/«очерет» (каннеллоні) або «муфточка»/«рукав» (маникотти). Готують такі трубочки з різними начинками, дуже смачно і просто можна приготувати їх, використовуючи для начинки фарш з грибів та курки.

Найпростіший рецепт

Порожнисті італійські макарони-трубочки прийнято фарширувати різними начинками і запікати в духовці, попередньо поливаючи соусом (вершковим або томатним). Простий рецепт фарширування каннеллоні класичним поєднанням курка – гриби готується під вершково-томатним соусом і твердим сиром.

У процесі приготування знадобляться такі складові:

  • 250 г каннеллоні (10-12 штук);
  • 500 р філе курки;
  • 300 г печериць або інших грибів;
  • 500 мл вершків жирністю 20-30%;
  • 2 яйця;
  • 150 г цибулі;
  • 100 г томатної пасти (можна використовувати томати у власному соку);
  • 150 г твердого сиру;
  • 40 мл рослинного масла;
  • сіль, спеції і зелень за смаком.

Тривалість підготовки начинки, фарширування і їх запікання в духовці в цілому складе приблизно 90-100 хвилин.

Поживна цінність 100 грамів цієї страви складе 195,7 кілокалорій.

Каннеллоні, фаршировані куркою і грибами, готуємо з наступних кроків:

  1. На розпеченій сковороді з кількома ложками рослинного масла обсмажити до прозорості подрібнений кубиками ріпчасту цибулю;
  2. Після цього на сковороду потрібно відправити філе курки, попередньо нарізане дрібними кубиками. Періодично перемішуючи смажити чверть години;
  3. Потім викласти подрібнені печериці, посолити і смажити все разом ще 10 хвилин. Зняти начинку з вогню, трохи остудити, вбити в неї яйця, приправити спеціями і старанно перемішати;
  4. Каннеллоні наповнити отриманим фаршем і укласти у форму для запікання з високими бортиками. Зробити це можна за допомогою чайної ложки або кондитерського мішка;
  5. Для соусу заважати разом вершки і томатну пасту. Якщо замість пасти використовувати томати у власному соку, то їх потрібно попередньо подрібнити в блендері. Отриманою масою залити нафаршировані канелоні;
  6. Зверху вміст форми для запікання посипати стружкою з твердого сиру, закрити харчовою фольгою і відправити на півгодини в духовку (температура 180 градусів).
А ви знаєте коли і чому слід фарбувати яйця, які кольори краще підібрати і що можна намалювати — про це читайте в нашій статті.

Як зробити житні коржі без дріжджів на воді читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку класичний рецепт лепешняку — ця смачна випічка, відмінний варіант до чаю.

Каннеллоні з куркою та грибами під соусом Бешамель

Смак цього блюда може кардинально помінятися від використання іншого заливки, наприклад, соусу Бешамель, який давно вже завоював серця і шлунки ні одного їдця. Він прекрасний у поєднанні з м'ясом, дарами моря, овочами, рибою, пастою і стравами з яєць.

Густоту соусу можна коригувати, збільшуючи або зменшуючи пропорції борошна і молока. Для приготування каннеллоні потрібен соус середньої густоти.

Для приготування соусу Бешамель і фарширування будуть потрібні:

  • 150 г канелоні;
  • 300 г курячого м'яса;
  • 150 г печериць;
  • 70 г цибулі;
  • 100 г твердого сиру;
  • 30 г рослинної олії;
  • 500 мл коров'ячого молока;
  • 100 г якісного вершкового масла;
  • 50 г борошна;
  • 3 г порошку мускатного горіха;
  • чорний мелений перець, сіль і зелень за смаком.

На приготування цієї страви доведеться затратити 1 годину і 20 хвилин.

Поживна цінність фаршированих каннеллоні з вершковим соусом буде дорівнює 180,5 ккал/100 р.

Як нафарширувати і запекти:

  1. Спочатку слід зварити соус. Для нього потрібно в сотейнику з товстим дном розтопити вершкове масло, як тільки воно розтане просіяти і швидко розмішати борошно. Вона не повинна збивається в грудки;
  2. Потім тонкою цівкою ввести молоко, посолити і додати смаку мускатного горіха і чорного меленого перцю. Безперервно розмішуючи суміш, уварити соус до потрібної консистенції. Готовий соус прибрати з вогню і остудити;
  3. Для фаршу на рослинній олії обсмажити нарізані досить дрібно цибуля, куряче м'ясо, гриби. В злегка остигнула начинку додати сіль, спеції, тертий сир і січену зелень;
  4. Фаршем наповнити трубочки, укласти не занадто щільно в форму відповідного розміру. Залити все остившім соусом, прикрити зверху фольгою і відправити на 35-40 хвилин запікати при 180 градусах в духовці.

Кулінарні поради

Процес приготування цього виду пасти досить простий і в ньому немає ніяких складних процесів, але тих, хто готує каннеллоні з куркою і грибами в перший раз, цікавить одне питання: чи потрібно їх попередньо відварювати? Тут все залежить від рекомендацій виробника.

Але варто пам'ятати, що для запікання попередньо відварених виробів потрібно близько 10-15 хвилин. А сухі каннеллоні повинні провести в духовці не менше півгодини, і заливати їх у такому випадку потрібно більш рідким по консистенції соусом, щоб паста могла взяти необхідну їй вологу з нього.

Що ще почитати: