Як смачно запекти гриби з сиром в духовці
Ми впевнені в тому, що печериці, приготовані з сиром в духовці, рідко з'являються на вашому столі. Тому пропонуємо вам зберегти ці рецепти і приготувати як-небудь їх на обід. Увечері краще не подавати, так як дари лісу – важкий продукт для шлунка.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
часник - | 3 шматочка |
печериці - | 450 г |
вершкове масло - | 20 г |
сир - | 0,1 кг |
майонез - | 40 мл |
кріп - | маленький пучок |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 149 Ккал |
Мінімум інгредієнтів і максимум смаку – то, що ви можете отримати від простого страви за якихось півгодини. Приступайте разом з нами!
Як запекти:
- Очистити капелюшки від плівок і зрізати ніжки, вирізати їх зсередини.
- Викласти капелюшки у форму для випічки.
- Масло нарізати кубиками і покласти по скибочці в кожну шляпку.
- Сир натерти як можна дрібніше.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Змішати з сиром, майонезом і нарізаним кропом.
- Прибрати форму в духовку на двадцять хвилин при середній температурі.
Фаршировані капелюшки грибів зі сметаною під сиром
Ще одне швидке блюдо вашої колекції рецептів. Тут знову гриби і сир, але в цей раз начинка більш ніжна, але не менш соковитий!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 20 г |
сир | 150 г |
сметана | 30 мл |
гриби | 0,5 кг |
вершкове масло | 20 г |
сіль | за смаком |
Знадобиться на приготування – 30 хвилин.
На порцію доводиться – 125 калорій.
Як приготувати:
- Гриби почистити, зрізати ніжки.
- Почистити і нарізати дрібними кубиками.
- У сковороді розпустити масло, всипати кубики.
- Обсмажити їх, помішуючи, до готовності.
- Капелюшки в цей час присипати сіллю, чорним перцем і покласти у форму.
- Сир натерти на будь тертці.
- Обсмажені гриби з'єднати зі сметаною.
- Отриманою масою наповнити капелюшки.
- Зверху посипати сиром і прибрати в духовку на десять хвилин при 180 градусах.
- Зелень помити і дрібно порубати.
- Посипати нею страву перед подачею.
Порада: як зелені використовуйте зелений лук, він ароматно доповнить печериці.
Білі гриби з сиром і картоплею в духовці
Справжня запіканка із улюблених компонентів – картопля, лісові дари і тягучий сир! Хіба все це разом може бути несмачним?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 20 мл |
цибуля | 1 головка |
кріп | 30 г |
картопля | 1 кг |
сметана | 0,4 л |
борошно | 15 г |
білі гриби | 0,5 кг |
сіль | за смаком |
грюйер | 270 г |
Знадобиться на приготування – 1 годину і 30 хвилин.
На порцію доводиться – 113 калорій.
Як запекти:
- Цибулю почистити і помити, нарізати четвертинками кілець.
- У сковороді розігріти масло, всипати цибулю.
- Гасити його, помішуючи, до м'якості.
- У цей час почистити гриби, нарізати невеликими кубиками.
- Додати в сковороду до цибулі, тушкувати все разом ще хвилин п'ять.
- Посолити і потім присипати борошном.
- Помішуючи, готувати ще близько хвилини.
- Потім зняти з вогню і зайнятися іншими компонентами.
- Картоплю очистити від шкірки, обов'язково вимити, нарізати тонкими кільцями.
- Промити від крохмалю і викласти в миску.
- Додати гриби і ретельно перемішати.
- Туди ж — сметану, трохи солі і подрібнений кріп.
- Ще раз з'єднати інгредієнти.
- Форму, обов'язково вогнетривку, змастити маслом і викласти в неї картоплю з грибами.
- Рівномірно розподілити всю масу, посипати чорним перцем.
- Грюйер натерти і посипати ним запіканку.
- Відправити в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
Порада: для ситності можна додати скибочки курки або іншого м'яса.
Як приготувати з м'ясом
Ще один варіант простий та досить швидкою запіканки. Приготуйте її будинку всього за годину. Ситно і бюджетно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картопля | 600 г |
свинина | 0,5 кг |
масло оливи | 0,1 л |
розмарин | 20 г |
сир | 150 г |
печериці | 400 г |
сіль | за смаком |
Знадобиться на приготування – 1 годину.
На порцію доводиться – 181 калорія.
Як приготувати:
- З картоплі зчистити шкірку, обполоснути бульби.
- Нарізати їх довільно, промити ще раз.
- Додати сіль і перець, перемішати.
- У сковороді розжарити трохи олії, всипати картоплю.
- Обсмажити її, помішуючи, до рум'яності.
- М'ясо вимити проточною водою, очистити від плівок і жиру.
- Нарізати свинину невеликими скибочками.
- Викласти в сковороду після картоплі, обсмажити до рум'яного кольору.
- Печериці почистити, нарізати шматочками середнього розміру.
- З'єднати з картоплею і м'ясом, викласти у форму.
- Все це посолити і поперчити.
- Розмарин обполоснути і листочки зняти з гілок.
- Дрібно порубати і посипати запіканку.
- Сир натерти і посипати компоненти.
- Прибрати в духовку на півгодини при 180 градусах.
Порада: з спецій можна взяти все, що вам подобається.
Як приготувати шампіньйони з сиром і фаршем в духовці
Не так ситно, запіканка, але і закускою не назвеш! Готувати будемо грибні капелюшки з соковитим фаршем, цибулею під сирною скоринкою. Тільки уявіть цей аромат!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
рослинна олія | 20 мл |
печериці | 0,5 кг |
фарш | 0,3 кг |
твердий сир | 0,1 кг |
цибуля | 2 головки |
зелень | 20 г |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
На порцію доводиться – 141 калорія.
Як запекти:
- Печериці ретельно очистити, вирізати ніжки. Їх можна використовувати для іншої страви, так як в цьому вони вже не знадобляться.
- Капелюшки трохи посолити.
- Зелень помити і дрібно порубати ножем.
- Цибуля звільнити від лушпиння, після чого вимити, нарізати дрібно.
- Фарш з'єднати із зеленню, цибулею.
- Посолити поперчити масу і її.
- Вимісити до однорідності, потім відбити.
- Сир натерти досить дрібно.
- Чайною ложкою наповнити капелюшки фаршем до самого верху.
- Форму, де буде запікатися блюдо, змастити маслом і викласти сюди продукти.
- Посипати сиром і прибрати в духовку на тридцять хвилин.
Порада: можна додавати у фарш трохи солодкого перцю для яскравого кольору та солодощі.
Спробуйте приготувати соковиті відбивні з грибами і сиром. Вийде ситне блюдо для всієї родини.
Добірка самих смачних салатів з грибами і сиром — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Читайте, як правильно і смачно готувати сушені гриби. Рецепт тут.
Рецепт запікання грибів з томатами і куркою
По-справжньому яскраве, насичене і шалено смачне блюдо! Тут будуть овочі, м'ясо, тягучий сир і трохи вершкового сиру для ніжності. Цей рецепт точно зможе підкорити вас!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
моцарелла | 1 кулька |
томати | 4 шт. |
вершковий сир | 0,1 кг |
печериці | 12 шт. |
перець солодкий | 1 шт. |
курка | 300 г |
рослинна олія | 20 мл |
спеції | за смаком |
Знадобиться на готування – 55 хвилин.
На порцію доводиться – 90 калорій.
Як приготувати:
- Гриби почистити, вирізати ніжки і покласти їх у форму.
- Курку почистити і вимити, натерти спеціями.
- У сковороду прожарити масло і обсмажити на ньому філе до рум'яності.
- Потім закрити кришку і готувати м'ясо ще за п'ять хвилин на кожній стороні.
- Після цього дістати курку нарізати кубиками і відправити в блендер.
- Моцарелу натерти і додати до м'яса.
- Туди ж помістити вершковий сир і подрібнені томати.
- Все це змішати до однорідності.
- Наповнити отриманою масою капелюшки і прибрати їх у духовку.
- Запікати хвилин п'ятнадцять і можна подавати.
Корисні поради
Щоб сир апетитно тягнувся, використовуйте м'які сорти. Це моцарелла, грюєр та чеддер. Якщо хочете чогось солоненького, візьміть фету або бринзу, а для ніжності — сир.
Подавайте блюдо з якою-небудь цікавою заправкою. Вона може бути на основі сиру, йогурту, томатів, сметани, майонезу, часнику, зелені і ін Не забудьте охолодити її, щоб було смачніше!
Гриби – це дуже ароматний продукт, особливо разом з сиром. Але наші рецепти набагато смачніше, ніж ви можете собі уявити! Обов'язково спробуйте всі варіанти, вони всі цього варті!