18 апрель 2019 13 590

Як смачно запекти гриби з сиром в духовці

Ми впевнені в тому, що печериці, приготовані з сиром в духовці, рідко з'являються на вашому столі. Тому пропонуємо вам зберегти ці рецепти і приготувати як-небудь їх на обід. Увечері краще не подавати, так як дари лісу – важкий продукт для шлунка.

Швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
часник - 3 шматочка
печериці - 450 г
вершкове масло - 20 г
сир - 0,1 кг
майонез - 40 мл
кріп - маленький пучок
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 149 Ккал

Мінімум інгредієнтів і максимум смаку – то, що ви можете отримати від простого страви за якихось півгодини. Приступайте разом з нами!

Як запекти:

  1. Очистити капелюшки від плівок і зрізати ніжки, вирізати їх зсередини.
  2. Викласти капелюшки у форму для випічки.
  3. Масло нарізати кубиками і покласти по скибочці в кожну шляпку.
  4. Сир натерти як можна дрібніше.
  5. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  6. Змішати з сиром, майонезом і нарізаним кропом.
  7. Прибрати форму в духовку на двадцять хвилин при середній температурі.
Порада: щоб сир апетитно тягнувся, використовуйте моцарелу.

Фаршировані капелюшки грибів зі сметаною під сиром

Ще одне швидке блюдо вашої колекції рецептів. Тут знову гриби і сир, але в цей раз начинка більш ніжна, але не менш соковитий!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 20 г
сир 150 г
сметана 30 мл
гриби 0,5 кг
вершкове масло 20 г
сіль за смаком

Знадобиться на приготування – 30 хвилин.

На порцію доводиться – 125 калорій.

Як приготувати:

  1. Гриби почистити, зрізати ніжки.
  2. Почистити і нарізати дрібними кубиками.
  3. У сковороді розпустити масло, всипати кубики.
  4. Обсмажити їх, помішуючи, до готовності.
  5. Капелюшки в цей час присипати сіллю, чорним перцем і покласти у форму.
  6. Сир натерти на будь тертці.
  7. Обсмажені гриби з'єднати зі сметаною.
  8. Отриманою масою наповнити капелюшки.
  9. Зверху посипати сиром і прибрати в духовку на десять хвилин при 180 градусах.
  10. Зелень помити і дрібно порубати.
  11. Посипати нею страву перед подачею.

Порада: як зелені використовуйте зелений лук, він ароматно доповнить печериці.

Білі гриби з сиром і картоплею в духовці

Справжня запіканка із улюблених компонентів – картопля, лісові дари і тягучий сир! Хіба все це разом може бути несмачним?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
цибуля 1 головка
кріп 30 г
картопля 1 кг
сметана 0,4 л
борошно 15 г
білі гриби 0,5 кг
сіль за смаком
грюйер 270 г

Знадобиться на приготування – 1 годину і 30 хвилин.

На порцію доводиться – 113 калорій.

Як запекти:

  1. Цибулю почистити і помити, нарізати четвертинками кілець.
  2. У сковороді розігріти масло, всипати цибулю.
  3. Гасити його, помішуючи, до м'якості.
  4. У цей час почистити гриби, нарізати невеликими кубиками.
  5. Додати в сковороду до цибулі, тушкувати все разом ще хвилин п'ять.
  6. Посолити і потім присипати борошном.
  7. Помішуючи, готувати ще близько хвилини.
  8. Потім зняти з вогню і зайнятися іншими компонентами.
  9. Картоплю очистити від шкірки, обов'язково вимити, нарізати тонкими кільцями.
  10. Промити від крохмалю і викласти в миску.
  11. Додати гриби і ретельно перемішати.
  12. Туди ж — сметану, трохи солі і подрібнений кріп.
  13. Ще раз з'єднати інгредієнти.
  14. Форму, обов'язково вогнетривку, змастити маслом і викласти в неї картоплю з грибами.
  15. Рівномірно розподілити всю масу, посипати чорним перцем.
  16. Грюйер натерти і посипати ним запіканку.
  17. Відправити в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.

Порада: для ситності можна додати скибочки курки або іншого м'яса.

Як приготувати з м'ясом

Ще один варіант простий та досить швидкою запіканки. Приготуйте її будинку всього за годину. Ситно і бюджетно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картопля 600 г
свинина 0,5 кг
масло оливи 0,1 л
розмарин 20 г
сир 150 г
печериці 400 г
сіль за смаком

Знадобиться на приготування – 1 годину.

На порцію доводиться – 181 калорія.

Як приготувати:

  1. З картоплі зчистити шкірку, обполоснути бульби.
  2. Нарізати їх довільно, промити ще раз.
  3. Додати сіль і перець, перемішати.
  4. У сковороді розжарити трохи олії, всипати картоплю.
  5. Обсмажити її, помішуючи, до рум'яності.
  6. М'ясо вимити проточною водою, очистити від плівок і жиру.
  7. Нарізати свинину невеликими скибочками.
  8. Викласти в сковороду після картоплі, обсмажити до рум'яного кольору.
  9. Печериці почистити, нарізати шматочками середнього розміру.
  10. З'єднати з картоплею і м'ясом, викласти у форму.
  11. Все це посолити і поперчити.
  12. Розмарин обполоснути і листочки зняти з гілок.
  13. Дрібно порубати і посипати запіканку.
  14. Сир натерти і посипати компоненти.
  15. Прибрати в духовку на півгодини при 180 градусах.

Порада: з спецій можна взяти все, що вам подобається.

Як приготувати шампіньйони з сиром і фаршем в духовці

Не так ситно, запіканка, але і закускою не назвеш! Готувати будемо грибні капелюшки з соковитим фаршем, цибулею під сирною скоринкою. Тільки уявіть цей аромат!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
рослинна олія 20 мл
печериці 0,5 кг
фарш 0,3 кг
твердий сир 0,1 кг
цибуля 2 головки
зелень 20 г

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

На порцію доводиться – 141 калорія.

Як запекти:

  1. Печериці ретельно очистити, вирізати ніжки. Їх можна використовувати для іншої страви, так як в цьому вони вже не знадобляться.
  2. Капелюшки трохи посолити.
  3. Зелень помити і дрібно порубати ножем.
  4. Цибуля звільнити від лушпиння, після чого вимити, нарізати дрібно.
  5. Фарш з'єднати із зеленню, цибулею.
  6. Посолити поперчити масу і її.
  7. Вимісити до однорідності, потім відбити.
  8. Сир натерти досить дрібно.
  9. Чайною ложкою наповнити капелюшки фаршем до самого верху.
  10. Форму, де буде запікатися блюдо, змастити маслом і викласти сюди продукти.
  11. Посипати сиром і прибрати в духовку на тридцять хвилин.

Порада: можна додавати у фарш трохи солодкого перцю для яскравого кольору та солодощі.

Спробуйте приготувати соковиті відбивні з грибами і сиром. Вийде ситне блюдо для всієї родини.

Добірка самих смачних салатів з грибами і сиром — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Читайте, як правильно і смачно готувати сушені гриби. Рецепт тут.

Рецепт запікання грибів з томатами і куркою

По-справжньому яскраве, насичене і шалено смачне блюдо! Тут будуть овочі, м'ясо, тягучий сир і трохи вершкового сиру для ніжності. Цей рецепт точно зможе підкорити вас!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моцарелла 1 кулька
томати 4 шт.
вершковий сир 0,1 кг
печериці 12 шт.
перець солодкий 1 шт.
курка 300 г
рослинна олія 20 мл
спеції за смаком

Знадобиться на готування – 55 хвилин.

На порцію доводиться – 90 калорій.

Як приготувати:

  1. Гриби почистити, вирізати ніжки і покласти їх у форму.
  2. Курку почистити і вимити, натерти спеціями.
  3. У сковороду прожарити масло і обсмажити на ньому філе до рум'яності.
  4. Потім закрити кришку і готувати м'ясо ще за п'ять хвилин на кожній стороні.
  5. Після цього дістати курку нарізати кубиками і відправити в блендер.
  6. Моцарелу натерти і додати до м'яса.
  7. Туди ж помістити вершковий сир і подрібнені томати.
  8. Все це змішати до однорідності.
  9. Наповнити отриманою масою капелюшки і прибрати їх у духовку.
  10. Запікати хвилин п'ятнадцять і можна подавати.
Порада: для пікантності можна додати трохи часнику в начинку.

Корисні поради

Щоб сир апетитно тягнувся, використовуйте м'які сорти. Це моцарелла, грюєр та чеддер. Якщо хочете чогось солоненького, візьміть фету або бринзу, а для ніжності — сир.

Подавайте блюдо з якою-небудь цікавою заправкою. Вона може бути на основі сиру, йогурту, томатів, сметани, майонезу, часнику, зелені і ін Не забудьте охолодити її, щоб було смачніше!

Гриби – це дуже ароматний продукт, особливо разом з сиром. Але наші рецепти набагато смачніше, ніж ви можете собі уявити! Обов'язково спробуйте всі варіанти, вони всі цього варті!

Що ще почитати: