27 март 2019 2 385

Як смачно приготувати салат з консервованої сардини

Отримані в результаті консервації жирні і ніжні сардини – ідеальний продукт для салатів. Процес готування риби виглядає так: в день улову сардина доставляється на консервний завод, де її замочують у розсолі, відмивають і сушать, після чого опускають в киплячу олію оливкову, іноді з домішкою бавовняного.

Потім розкладають рибу по жерстяних баночках, заливають маслом, запаюють банки і прогрівають у котлі. Після тримісячного перебування у банку сардина набуває свій істинний смак.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
болгарський перець - 1 шт.
салатні листя - 100 г
сік лимона - 20 мл
коржі (пшеничні) - 4 шт.
черрі - близько 10 шт.
перо зеленого цибулі - 6 штук
огірок - 1 шт.
сардини консервовані - 1 банку
оливкова олія - 80 мл
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Що вийде, якщо поєднати сардини, консервовані з дрібно нашаткованими свіжими овочами? Швидкий і простий салат з консервованої сардини.

Покроковий варіант приготування:

Крок 1. Сардини довільно розділити на шматочки (не занадто крупно). Видалити насіння з перцю, стручок і огірок нарізати кубиком, черрі навпіл, руками салат порвати.

Крок 2. З'єднати в салатнику нарізану зелену цибулю, овочі та салатні листя.

Крок 3. Збити віночком оливкову олію з соком лимона, додавши трохи солі, перцю і заправити салат.

Крок 4. Протягом 2 хв. обсмажувати пшеничні коржі в духовці на грилі.

Крок 5. Зверху на коржі викласти салат, шматочки риби. На стіл подавати відразу.

Салат з консервованої сардини з рисом

Основа цього салату рис з цікавими добавками, та ще сардини, які додають страві об'ємний смак. Цибулину не просто додаємо в рис, а злегка обвалюємо в борошні і окремо обсмажуємо. Цибуля виходить повітряним і хрустким, його треба розкласти зверху на салат, як прикраса.

Кількість продуктів:

  • червоний цибуля – 1 шт;
  • коричневий рис – 1 пакетик;
  • оливкова рафінована олія – 60 мл;
  • борошно – 1 ст. л;
  • родзинки – 1 жменя;
  • петрушка – 1 невеликий пучок;
  • кінза – 1 невеликий пучок;
  • морська сіль – 1 щіпка;
  • сардини в олії – 1 банка;

На приготування потрібно 20 хв., на виході вийде 4 порції в кожній 185 ккал.

Приготування:

  1. Рис відварити, як зазначено на коробці. Поки він вариться тонко нашаткувати червоний цибулю кружальцями, обваляти злегка в борошні, розібрати на кільця;
  2. Обсмажити цибульні кільця на маслі, потім розкласти на паперовому рушнику і приправити сіллю. Не варто кидати на сковорідку відразу весь лук, він повинен смажитися, а не запарюватися і вийдуть золотистим;
  3. Викласти на великий салатник гарячий рис, посипати листям петрушки, кінзи, родзинками, додати сардини, поламані на шматочки, полити залишками оливкової олії, перемішати. Зверху на салат розкласти обсмажені кільця цибулі.

Весняний салат з молодої картоплі з сардинами

Радимо приготувати салат з сардинами і молодою картоплею. А у компаньйони до них візьміть стручкову квасолю і оливки.

Вам знадобиться:

  • картопля молода – 0,5 кг;
  • 200 г стручкової квасолі (дрібно нарізати);
  • консервовані сардини – 150 г;
  • оливки без кісточки – 1 жменя;
  • лимон – 1 половинка для соку;
  • 30 мл оливкової олії;
  • приправляти за смаком сіллю і перцем.

На приготування буде потрібно 20 хв., калорійність в кожній порції — 190 ккал.

Покроковий рецепт:

Крок 1. Відварити картоплю в шкірці, опустити на секунду в холодну воду, потім зняти шкірку і нашаткувати великим кубиком.

Крок 2. Поки картопля вариться, розігріти в сковорідці з потовщеним дном на невеликому вогні 20 мл рафінованої олії. Додати квасолю і обсмажити 6 хв.

Крок 3. Сардини розім'яти виделкою, додати трохи вичавленого соку з лимона. Оливки нашаткувати кільцями.

Крок 4. Змішати молода картопля, квасоля, оливки, сардини і залишилися оливкова олія.

Крок 5. Дати салату настоятися 10 хвилин і можна подавати на стіл.

Салат «Смертельний номер» — спробуйте приготувати цю закуску за нашими рецептами.

Салат з маринованими огірками — візьміть на замітку рецепт смачної страви, яке дуже просто приготувати.

Читайте як приготувати шарлотку з вишнями в мультиварці.

Літній салат з консервами

По-справжньому літнім салат роблять стиглі помідори, ароматні огірки, різнокольорові перці і запашний васильок. Крім сардини, можна ще додати в салат анчоуси або обійтися без них. Але оливки покладіть обов'язково, вони добре підходять до хрустким свіжим овочам.

Для салату вам знадобиться:

  • 6 томатів;
  • 1 баночка консервованих сардин;
  • 2 шматочка вчорашнього білого хліба;
  • перець болгарський (червоний, жовтий) – по 1 половинці;
  • на свій розсуд 4 анчоуса;
  • 2 стебла селери;
  • половинка червоної цибулини;
  • 1 пучок базиліка;
  • 40 мл рафінованої олії (оливкової);
  • білий оцет (винний) – 15 мл;
  • огірки – 2 невеликих плода;
  • жменька оливок;
  • по 1 щіпці рекомендується додавати: морську сіль, мелений чорний перець.

Салат легко приготувати за 25 хв., калорійність однієї порції — 179 ккал.

Спосіб готування:

  1. Розігрійте духовку до 175 Cº. Зріжте кірки хліба, а м'якуш порвіть руками на маленькі шматочки. Надішліть шматочки в духовку на кілька хвилин;
  2. Дрібно наріжте томати і покладіть в друшляк, так з них стече зайвий сік (його треба зберегти);
  3. Підсохлий хліб полийте томатним соком, збризніть оливковою олією, приправити спеціями і залиште поки на столі;
  4. Тонко наріжте селера разом з листочками, базилік дрібно нашаткуйте. Видаліть насіння з болгарського перцю, а м'якоть наріжте смужками, огірок – півкільцями;
  5. Цибулину наріжте тонкими півкільцями, влийте оцет, перемішайте, після чого оцет треба злити;
  6. В глибокий салатник викладіть селера, перець, огірок і трохи базиліка, полийте олією, приправити і перемішайте;
  7. Додайте частину помідорів, потім сардини, розібрані на маленькі шматочки і посушенный хліб;
  8. Покладіть зверху залишки помідорів, базилік, оливки, цибуля і анчоуси, перемішайте.

І ще один момент: ріпчасту цибулю треба додавати в блюдо в обсмаженому вигляді. Готовий салат подайте на пшеничних коржиках – виглядає красиво і ефектно і господині не доведеться перемивати гору брудного посуду.

Що ще почитати: