Як смачно приготувати салат з консервованої сардини
Отримані в результаті консервації жирні і ніжні сардини – ідеальний продукт для салатів. Процес готування риби виглядає так: в день улову сардина доставляється на консервний завод, де її замочують у розсолі, відмивають і сушать, після чого опускають в киплячу олію оливкову, іноді з домішкою бавовняного.
Потім розкладають рибу по жерстяних баночках, заливають маслом, запаюють банки і прогрівають у котлі. Після тримісячного перебування у банку сардина набуває свій істинний смак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
болгарський перець - | 1 шт. |
салатні листя - | 100 г |
сік лимона - | 20 мл |
коржі (пшеничні) - | 4 шт. |
черрі - | близько 10 шт. |
перо зеленого цибулі - | 6 штук |
огірок - | 1 шт. |
сардини консервовані - | 1 банку |
оливкова олія - | 80 мл |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 г: 170 Ккал |
Що вийде, якщо поєднати сардини, консервовані з дрібно нашаткованими свіжими овочами? Швидкий і простий салат з консервованої сардини.
Покроковий варіант приготування:
Крок 1. Сардини довільно розділити на шматочки (не занадто крупно). Видалити насіння з перцю, стручок і огірок нарізати кубиком, черрі навпіл, руками салат порвати.
Крок 2. З'єднати в салатнику нарізану зелену цибулю, овочі та салатні листя.
Крок 3. Збити віночком оливкову олію з соком лимона, додавши трохи солі, перцю і заправити салат.
Крок 4. Протягом 2 хв. обсмажувати пшеничні коржі в духовці на грилі.
Крок 5. Зверху на коржі викласти салат, шматочки риби. На стіл подавати відразу.
Салат з консервованої сардини з рисом
Основа цього салату рис з цікавими добавками, та ще сардини, які додають страві об'ємний смак. Цибулину не просто додаємо в рис, а злегка обвалюємо в борошні і окремо обсмажуємо. Цибуля виходить повітряним і хрустким, його треба розкласти зверху на салат, як прикраса.
Кількість продуктів:
- червоний цибуля – 1 шт;
- коричневий рис – 1 пакетик;
- оливкова рафінована олія – 60 мл;
- борошно – 1 ст. л;
- родзинки – 1 жменя;
- петрушка – 1 невеликий пучок;
- кінза – 1 невеликий пучок;
- морська сіль – 1 щіпка;
- сардини в олії – 1 банка;
На приготування потрібно 20 хв., на виході вийде 4 порції в кожній 185 ккал.
Приготування:
- Рис відварити, як зазначено на коробці. Поки він вариться тонко нашаткувати червоний цибулю кружальцями, обваляти злегка в борошні, розібрати на кільця;
- Обсмажити цибульні кільця на маслі, потім розкласти на паперовому рушнику і приправити сіллю. Не варто кидати на сковорідку відразу весь лук, він повинен смажитися, а не запарюватися і вийдуть золотистим;
- Викласти на великий салатник гарячий рис, посипати листям петрушки, кінзи, родзинками, додати сардини, поламані на шматочки, полити залишками оливкової олії, перемішати. Зверху на салат розкласти обсмажені кільця цибулі.
Весняний салат з молодої картоплі з сардинами
Радимо приготувати салат з сардинами і молодою картоплею. А у компаньйони до них візьміть стручкову квасолю і оливки.
Вам знадобиться:
- картопля молода – 0,5 кг;
- 200 г стручкової квасолі (дрібно нарізати);
- консервовані сардини – 150 г;
- оливки без кісточки – 1 жменя;
- лимон – 1 половинка для соку;
- 30 мл оливкової олії;
- приправляти за смаком сіллю і перцем.
На приготування буде потрібно 20 хв., калорійність в кожній порції — 190 ккал.
Покроковий рецепт:
Крок 1. Відварити картоплю в шкірці, опустити на секунду в холодну воду, потім зняти шкірку і нашаткувати великим кубиком.
Крок 2. Поки картопля вариться, розігріти в сковорідці з потовщеним дном на невеликому вогні 20 мл рафінованої олії. Додати квасолю і обсмажити 6 хв.
Крок 3. Сардини розім'яти виделкою, додати трохи вичавленого соку з лимона. Оливки нашаткувати кільцями.
Крок 4. Змішати молода картопля, квасоля, оливки, сардини і залишилися оливкова олія.
Крок 5. Дати салату настоятися 10 хвилин і можна подавати на стіл.
Салат «Смертельний номер» — спробуйте приготувати цю закуску за нашими рецептами.
Салат з маринованими огірками — візьміть на замітку рецепт смачної страви, яке дуже просто приготувати.
Читайте як приготувати шарлотку з вишнями в мультиварці.
Літній салат з консервами
По-справжньому літнім салат роблять стиглі помідори, ароматні огірки, різнокольорові перці і запашний васильок. Крім сардини, можна ще додати в салат анчоуси або обійтися без них. Але оливки покладіть обов'язково, вони добре підходять до хрустким свіжим овочам.
Для салату вам знадобиться:
- 6 томатів;
- 1 баночка консервованих сардин;
- 2 шматочка вчорашнього білого хліба;
- перець болгарський (червоний, жовтий) – по 1 половинці;
- на свій розсуд 4 анчоуса;
- 2 стебла селери;
- половинка червоної цибулини;
- 1 пучок базиліка;
- 40 мл рафінованої олії (оливкової);
- білий оцет (винний) – 15 мл;
- огірки – 2 невеликих плода;
- жменька оливок;
- по 1 щіпці рекомендується додавати: морську сіль, мелений чорний перець.
Салат легко приготувати за 25 хв., калорійність однієї порції — 179 ккал.
Спосіб готування:
- Розігрійте духовку до 175 Cº. Зріжте кірки хліба, а м'якуш порвіть руками на маленькі шматочки. Надішліть шматочки в духовку на кілька хвилин;
- Дрібно наріжте томати і покладіть в друшляк, так з них стече зайвий сік (його треба зберегти);
- Підсохлий хліб полийте томатним соком, збризніть оливковою олією, приправити спеціями і залиште поки на столі;
- Тонко наріжте селера разом з листочками, базилік дрібно нашаткуйте. Видаліть насіння з болгарського перцю, а м'якоть наріжте смужками, огірок – півкільцями;
- Цибулину наріжте тонкими півкільцями, влийте оцет, перемішайте, після чого оцет треба злити;
- В глибокий салатник викладіть селера, перець, огірок і трохи базиліка, полийте олією, приправити і перемішайте;
- Додайте частину помідорів, потім сардини, розібрані на маленькі шматочки і посушенный хліб;
- Покладіть зверху залишки помідорів, базилік, оливки, цибуля і анчоуси, перемішайте.
І ще один момент: ріпчасту цибулю треба додавати в блюдо в обсмаженому вигляді. Готовий салат подайте на пшеничних коржиках – виглядає красиво і ефектно і господині не доведеться перемивати гору брудного посуду.