25 апрель 2019 769

Як приготувати салат «Смертельний номер»

Кожній господині хочеться не тільки побалувати рідних і друзів смачним блюдом, але і при цьому здивувати їх. У цьому випадку вона повинна навчитися готувати салат «Смертельний номер»! Свою назву блюдо отримало з-за перевертання з глибокої миски на пласке страву безпосередньо перед подачею на стіл. Перед гостями відкривається незвичайний вид: акуратні капелюшки печериць як би ростуть з яскравою і соковитою моркви!

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
маринованих печериць - 350 г
плавленого сиру - 200 г
курячого філе - 300 г
солоних огірків - 3 шт.
лука - 1 шт.
оцту - за смаком
цукру і солі - за смаком
моркви - 2 шт.
картоплин - 3 шт.
курячих яєць - 3 шт.
майонезу - за смаком
зелені - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 125 Ккал

Як правильно готувати салат «Смертельний номер»:

  1. У різних каструлях потрібно відварити до готовності яйця, картоплю і моркву (попередньо помити). Поле чого остудити і почистити;
  2. М'ясо курки помити в холодній воді, закинути в киплячу воду і довести до готовності;
  3. Невелика головка цибулі чиститься і ріжеться тоненькими півкільцями. Після чого в невеликій тарілці перемішується з сіллю, цукром і двома столовими ложками 9% столового оцту;
  4. Підготовлену заздалегідь салатницю змастити невеликою кількістю соняшникової олії. Викласти гриби на дно капелюшками вниз: попередньо їх потрібно викласти в друшляк, щоб стекла вся рідина;
  5. Зварена морква треться на крупній тертці і викласти поверх печериць. Шар трохи змащується майонезом;
  6. Наступний шар – тертий картопля: перед тим як змастити майонезом, посолити;
  7. Маринований лук віджати руками і викласти поверх картоплі;
  8. Зварене куряче м'ясо обробляється на невеликі шматочки (краще всього соломкою) і викладається наступним шаром;
  9. Сир треться поверх м'яса і змащується майонезом;
  10. Солоні огірочки порізати кружечками, викласти шар;
  11. Завершальний шар – дрібно порізані яйця, які потрібно перемішати з майонезом.

Коли всі шари будуть викладені, салатницю потрібно накрити кришкою або обмотати харчовою плівкою, після чого поставити в холодильник. Приблизно через шість годин салат потрібно акуратно, але різко, перевернути на велике плоске блюдо, перед подачею прикрасити свіжим кропом або петрушкою.

Рецепт сирного пудингу — спробуйте приготувати десерт за нашими підказками.

Візьміть на замітку рецепти неймовірно смачною яловичини з овочами в кисло-солодкому соусі.

Заливний пиріг з картоплею і рибою — ситне блюдо, яке чудово поєднується з овочевими салатами.

Салат «Смертельний номер» зі свининою

Інгредієнти:

  • 2 плавлених сирка;
  • 2 морквини;
  • 2 маринованих огірка;
  • 200 р свинини;
  • 1 банку печериць;
  • 2 середніх картоплини;
  • цибуля;
  • 3 яйця;
  • майонез;
  • сіль;
  • перець;
  • зелень.

Час приготування: 2 години.

Калорійність: в 100 м 125 ккал.

Процес приготування:

  1. Овочі, яйця і м'ясо відварити в різних каструлях;
  2. Стінки і дно глибокої чаші змастити соняшниковою олією;
  3. На дно викласти гриби капелюшками вниз;
  4. Головку ріпчастої цибулі порізати півкільцями і замаринувати (змішати в рівних пропорціях укус і воду) на десять хвилин. Перед тим як викладати на печериці, добре віджати, змастити майонезом;
  5. Варена моркву крупно треться, солиться, поливається майонезом;
  6. Сир треться на тертці;
  7. Далі треться картопля, солиться;
  8. Завершальний шар – дрібно рубані яйця.

Дуже важливо не забувати кожен шар змащувати! Готовий салат прибрати в холодильник на кілька годин: так він краще просочиться. Перед подачею на стіл акуратно перевернути на плоске блюдо, прикрасити зеленню і оливками.

Ради в допомогу

  1. Мариновані печериці повинні бути цільними, перед приготуванням обов'язково їх потрібно промити і видалити з них надлишки рідини;
  2. За бажанням замість курячого філе можна взяти м'ясо індички або свинини. Більшість господинь обсмажують до появи хрусткої скоринки ковбасу або шинку;
  3. Всі шари рецепта обов'язково за смаком солятся і перчатся. Винятком є мариновані огірки і сир;
  4. Замаринований цибулю і шматочки м'яса можна перемішати, заправити соусом і викласти одним шаром;
  5. Салат виходить калорійним і трохи важкуватим, тому кожен шар потрібно промащувати майонезом. До того ж його можна замінити заправкою з оливкового масла і сметани;
  6. Щоб готовий салат при перевертанні не втратив форму, краще всього скористатися скляним посудом для мікрохвильовки;
  7. Якщо сир м'який і погано треться, його можна п'ять хвилин потримати в морозилці;
  8. Для любителів гострої їжі рецепт можна додати трохи часнику: кілька зубчиків подрібнити і перемішати з маринованою цибулею та майонезом, викласти поверх грибів;
  9. Деякі рецепти дозволяють картопля не терти, а порізати невеликими кубиками;
  10. Для зручності і кращої просочення шарів продукти можна окремо спочатку перемішати з майонезом, а потім викладати по черзі.

Будь рецепт салату «Смертельний номер» дуже простий і не вимагає багато витрат: всі продукти доступні і знайдуться практично в кожному холодильнику. Найскладніше – це останній етап перевертання: потрібно навчитися швидко і акуратно викладати салат на блюдо, не пошкодивши його.

Що ще почитати: