Як приготувати салат «Смертельний номер»
Кожній господині хочеться не тільки побалувати рідних і друзів смачним блюдом, але і при цьому здивувати їх. У цьому випадку вона повинна навчитися готувати салат «Смертельний номер»! Свою назву блюдо отримало з-за перевертання з глибокої миски на пласке страву безпосередньо перед подачею на стіл. Перед гостями відкривається незвичайний вид: акуратні капелюшки печериць як би ростуть з яскравою і соковитою моркви!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
маринованих печериць - | 350 г |
плавленого сиру - | 200 г |
курячого філе - | 300 г |
солоних огірків - | 3 шт. |
лука - | 1 шт. |
оцту - | за смаком |
цукру і солі - | за смаком |
моркви - | 2 шт. |
картоплин - | 3 шт. |
курячих яєць - | 3 шт. |
майонезу - | за смаком |
зелені - | за смаком |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 125 Ккал |
Як правильно готувати салат «Смертельний номер»:
- У різних каструлях потрібно відварити до готовності яйця, картоплю і моркву (попередньо помити). Поле чого остудити і почистити;
- М'ясо курки помити в холодній воді, закинути в киплячу воду і довести до готовності;
- Невелика головка цибулі чиститься і ріжеться тоненькими півкільцями. Після чого в невеликій тарілці перемішується з сіллю, цукром і двома столовими ложками 9% столового оцту;
- Підготовлену заздалегідь салатницю змастити невеликою кількістю соняшникової олії. Викласти гриби на дно капелюшками вниз: попередньо їх потрібно викласти в друшляк, щоб стекла вся рідина;
- Зварена морква треться на крупній тертці і викласти поверх печериць. Шар трохи змащується майонезом;
- Наступний шар – тертий картопля: перед тим як змастити майонезом, посолити;
- Маринований лук віджати руками і викласти поверх картоплі;
- Зварене куряче м'ясо обробляється на невеликі шматочки (краще всього соломкою) і викладається наступним шаром;
- Сир треться поверх м'яса і змащується майонезом;
- Солоні огірочки порізати кружечками, викласти шар;
- Завершальний шар – дрібно порізані яйця, які потрібно перемішати з майонезом.
Коли всі шари будуть викладені, салатницю потрібно накрити кришкою або обмотати харчовою плівкою, після чого поставити в холодильник. Приблизно через шість годин салат потрібно акуратно, але різко, перевернути на велике плоске блюдо, перед подачею прикрасити свіжим кропом або петрушкою.
Рецепт сирного пудингу — спробуйте приготувати десерт за нашими підказками.
Візьміть на замітку рецепти неймовірно смачною яловичини з овочами в кисло-солодкому соусі.
Заливний пиріг з картоплею і рибою — ситне блюдо, яке чудово поєднується з овочевими салатами.
Салат «Смертельний номер» зі свининою
Інгредієнти:
- 2 плавлених сирка;
- 2 морквини;
- 2 маринованих огірка;
- 200 р свинини;
- 1 банку печериць;
- 2 середніх картоплини;
- цибуля;
- 3 яйця;
- майонез;
- сіль;
- перець;
- зелень.
Час приготування: 2 години.
Калорійність: в 100 м 125 ккал.
Процес приготування:
- Овочі, яйця і м'ясо відварити в різних каструлях;
- Стінки і дно глибокої чаші змастити соняшниковою олією;
- На дно викласти гриби капелюшками вниз;
- Головку ріпчастої цибулі порізати півкільцями і замаринувати (змішати в рівних пропорціях укус і воду) на десять хвилин. Перед тим як викладати на печериці, добре віджати, змастити майонезом;
- Варена моркву крупно треться, солиться, поливається майонезом;
- Сир треться на тертці;
- Далі треться картопля, солиться;
- Завершальний шар – дрібно рубані яйця.
Дуже важливо не забувати кожен шар змащувати! Готовий салат прибрати в холодильник на кілька годин: так він краще просочиться. Перед подачею на стіл акуратно перевернути на плоске блюдо, прикрасити зеленню і оливками.
Ради в допомогу
- Мариновані печериці повинні бути цільними, перед приготуванням обов'язково їх потрібно промити і видалити з них надлишки рідини;
- За бажанням замість курячого філе можна взяти м'ясо індички або свинини. Більшість господинь обсмажують до появи хрусткої скоринки ковбасу або шинку;
- Всі шари рецепта обов'язково за смаком солятся і перчатся. Винятком є мариновані огірки і сир;
- Замаринований цибулю і шматочки м'яса можна перемішати, заправити соусом і викласти одним шаром;
- Салат виходить калорійним і трохи важкуватим, тому кожен шар потрібно промащувати майонезом. До того ж його можна замінити заправкою з оливкового масла і сметани;
- Щоб готовий салат при перевертанні не втратив форму, краще всього скористатися скляним посудом для мікрохвильовки;
- Якщо сир м'який і погано треться, його можна п'ять хвилин потримати в морозилці;
- Для любителів гострої їжі рецепт можна додати трохи часнику: кілька зубчиків подрібнити і перемішати з маринованою цибулею та майонезом, викласти поверх грибів;
- Деякі рецепти дозволяють картопля не терти, а порізати невеликими кубиками;
- Для зручності і кращої просочення шарів продукти можна окремо спочатку перемішати з майонезом, а потім викладати по черзі.
Будь рецепт салату «Смертельний номер» дуже простий і не вимагає багато витрат: всі продукти доступні і знайдуться практично в кожному холодильнику. Найскладніше – це останній етап перевертання: потрібно навчитися швидко і акуратно викладати салат на блюдо, не пошкодивши його.