Як приготувати салат «Грибна галявина»
Якщо ви хочете, щоб ваш святковий стіл виглядав красиво і був наповнений святковим настроєм, обов'язково приготуйте салат «Грибна галявина». Це частування виходить не тільки привабливим, але і відмінного смаку.
Воно сподобається всім, починаючи від звичайних любителів поїсти, закінчуючи вибагливими та розбірливими їдцями. Так, як же приготувати цю чудову закуску? У цьому допоможуть наступні рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
маринованих грибів - | 1 банку |
м'яса курки - | півкілограма |
картоплин - | 3-4 шт. |
яєць - | 3-4 шт. |
сиру твердого - | 250 грам |
лука зеленого - | кілька пір'їн |
салатного листя - | 5-6 штук |
майонезу для змащування - | 200-300 грам |
солі - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 170 Ккал |
Як готується:
Першим ділом промиваємо м'ясо і ставимо отвариваться в трохи підсоленій воді. Відварюємо до готовності 30-40 хвилин. Також потрібно промити картоплю і варити до м'якого стану;
Будь-яку круглу ємність змащуємо маслом. Далі поміщаємо в неї гриби капелюшками вниз;
Зелена цибуля промиваємо і розрізаємо ножем на дрібні кільця. Викладаємо його на гриби;
Потім відварене куряче м'ясо необхідно порізати на невеликі шматочки і викласти зверху зеленого лука. Шар промазуємо майонезом;
Далі шматочок твердого сиру протираємо в крупну тертку і висипаємо зверху майонезу. Промазуємо майонезом;
Курячі яйця варимо до крутого стану, остуджуємо в прохолодній воді, прибираємо шкаралупу і нарізаємо дрібними квадратиками або протираємо теркою. Викладаємо на шар сиру і промазуємо майонезом;
З відвареної картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо маленькими скибочками. Викладаємо картопляні зверху шматочки сиру і змащуємо майонезом;
Потім наверх салату поміщаємо листочки салату і прибираємо його в прохолодне місце на 2 години;
По закінченню цього часу салат виймаємо з холоду, перевертаємо форму на плоске блюдо і акуратно її прибираємо. Готовий салат можна ставити на святковий стіл і їсти.
«Грибна поляна» з смаженими печерицями
Складові компоненти:
- 400 грам шампіньйонів;
- 2-3 картоплини;
- Яйця курячі – 3-4 штуки;
- Шматочок сиру на 250 грамів;
- Куряче м'ясо – 300 грам;
- Одна морквина;
- Пір'я зеленої цибулі – 6-8 штук;
- 3-4 укропные гілочки;
- Трохи солі;
- Листя салату – 6-7 штук;
- Трохи майонезу.
Тривалість – 80 хвилин.
Калорійність – 180.
Як робити:
- Для початку ставимо отвариваться курку, воду слід підсолити. Відварюємо приблизно 40 хвилин;
- Овочі промиваємо, зчищають бруд і ставимо отвариваться до м'якості;
- Далі гриби промиваємо в прохолодній воді, очищаємо від бруду й обсушуємо. Зрізаємо ніжки і залишаємо тільки капелюшки. Ніжки рубаємо на дрібні шматочки;
- Потім на плиту поміщаємо жаровню, заливаємо олію і розжарюємо;
- На розігріте масло викладаємо грибні капелюшки, підсолюємо і обсмажуємо до повної готовності. Періодично їх перемішуємо, щоб не підгоріли;
- Після капелюшків обсмажуємо розрізані грибні ніжки до повної готовності;
- Потім пір'я зеленої цибулі і гілочки кропу промиваємо і дрібно рубаємо;
- Відварну картоплю чистимо і нарізаємо на дрібні квадратики;
- Відварену моркву також очищаємо і протираємо у велику стружку;
- Зварену м'якоть курки ріжемо смужками або брусочками;
- Курячі яйця варимо до крутого стану, остуджуємо, очищаємо і протираємо теркою;
- Шматочок твердого сиру трьом в дрібну або велику стружку;
- Далі в спеціальну форму викладаємо грибні капелюшки верх ногами і змащуємо майонезом;
- Викладаємо шар з картопляних шматочків і знову промазуємо майонезом;
- Потім викладаємо шматочки грибів і трохи зеленої цибулі з кропом, промазуємо;
- Наступний шар з курячих шматочків, і також змащуємо майонезом
- Посипаємо протертим сиром і змащуємо;
- Шар з протертої моркви і знову змащуємо;
- Протерті яйця і майонез;
- Викладаємо листя салату і злегка притискаємо їх;
- Накриваємо салат плоскою тарілкою і акуратно перевертаємо;
- Після цього салат поміщаємо на 2-3 години в холодне місце для просочування;
- Готову закуску посипаємо залишками зелені і ставимо на стіл.
Рецепт салату «Мімоза» з консервованої горбушею — це відмінний салат для тих, хто не вживає м'яса або ж хоче надати страві пікантності.
Рецепт курячих ніжок в листковому тісті, читайте як приготувати цю страву тут.
Читайте як варити рисовий суп з фрикадельками. Це легке перше блюдо завжди має успіх, тому збережіть рецепт в закладки.
Як приготувати грибний салат з опеньками
Нам знадобиться наступне:
- Банку маринованих опеньків на 150-200 грам;
- Картопля — 2-3 штуки;
- 300 грам м'якоті курячого м'яса;
- 3 солоних огірка;
- 3 курячого яйця;
- Майонез або натуральний йогурт 150-200 грам;
- 6-8 пір'я зеленої цибулі.
Тривалість готування – 1 годину.
Калорійність – 154.
Переходимо до готування:
- Для початку промиваємо шматочок курячого м'яса і ставимо отвариваться в солоній воді. Готуємо хвилин 30-40. Також ставимо отвариваться картоплю до м'якого стану;
- Потім в глибоку ємність на дно викладаємо мариновані опеньки. Бажано викладати гриби капелюшками вниз, так салат буде виглядати набагато привабливіше і акуратніше;
- Зелена цибуля промиваємо та нарізаємо на невеликі колечка. Посипаємо їм грибочки. Промазуємо все майонезом;
- З відварного картоплі знімаємо шкірку і розрізаємо його на дрібні кубики. Викладаємо їх наверх промазанного шару і також змащуємо;
- Куряче м'ясо ріжемо соломкою або квадратиками і викладаємо на картопляний шар і також промазуємо;
- Курячі яйця потрібно зварити круто. Охолодити в холодній воді, очистити шкаралупу і протерти на тертці в дрібну або велику стружку. Викладаємо яйця зверху м'ясного шару і промазуємо майонезом;
- Солоні огірочки ріжемо у вигляді тонкої соломки і викладаємо зверху яєчного шару, також змащуємо майонезом;
- Розрівнюємо салат і ставимо в холодне місце на 1-2 години для просочування;
- Потім салат акуратно перевертаємо на широке блюдо. Повинна вийти апетитна і красива галявина з грибочками.
Салат «Грибна поляна» не так вже й складно готувати. Головне — все потрібно викладати шарами і обов'язково промащувати майонезом, це додасть поживність страви. Також верх можна прикрасити зеленню і посипати горішками, це вже додасть своєрідну родзинку салату.
У будь-якому випадку потрібно обов'язково зробити це частування на якесь свято і пригостити ним своїх гостей!