28 апрель 2019 1 673

Як смачно приготувати салат з консервованим тунцем

Консервований тунець – одне з найпоширеніших складових для салату. Адже його не треба додатково готувати і готувати. Більш того, салати з тунцем виходять не тільки дуже смачні, але і дуже поживні.

Тунець – риба досить жирна, і чоловіків це не бентежить, вони воліють самі живильні і ситні салати. А ось для жінок, що стежать за своєю фігурою, є варіанти і легше – з більш легким набором інгредієнтів і заправок.

Консервований тунець: за і проти

Якщо ви ще не вирішили включити в раціон таку смачну рибу, то необхідно докладно вивчити всі переваги і недоліки вживання даного продукту.

Основними плюсами є:

  1. Здатність зниження ймовірності кардіо захворювань – саме тунець здатний знизити рівень холестерину;
  2. Тунець в найменшій мірі піддається паразитарности іншими організмами, а тому є найчистішої м'ясом;
  3. Саме вживання м'яса тунця, за дослідженнями багатьох фахівців, є перешкодою для утворень онкологічного характеру;
  4. Покращення фізичного стану та очищення артерій.

До мінусів ж відносять вроджену і придбану алергічну реакцію на даний продукт. Також не рекомендується харчуватися консервованим тунцем і людям з нирковою недостатністю.

Цей делікатес є відмінним варіантом середземноморської кухні, і добре підійде для любителів збалансованого і правильного харчування. Він містить велику кількість корисних для організму жирних кислот.

Риба відмінно поєднується і в салатах, і в пирогах, і з пастою, і навіть в супах. Це дуже доступний і універсальний продукт, який сподобається будь-якому гурману.

Найпростіший рецепт – салат з тунцем і рисом
Інгредієнти Кількість
Консервований тунець - 150 грам
Салат «Айсберг» - 2 середніх листа
Помідор - 1 середній
Консервована кукурудза - 100 грам
Оливки - 5 шт.
Сіль олія оливкова - за вашим уподобанням
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 135 Ккал

Такий простий салат з консервованим тунцем ви приготуєте швидко і без клопоту. Для початку нам необхідно злити сік тунця і гарненько розім'яти її виделкою. Потім нарізаємо середнім кубиком (орієнтовно 1х1 см) помідори і змішуємо інгредієнти.

Далі розрізаємо салатні листя. Тут дрібнити не можна, можна розрізати на соломки шириною 1,5 див.

Салатні листя змішуємо з кукурудзою (сік у кукурудзи повинен стікати на друшляку як мінімум 7-10 хвилин). Оливки ріжемо тонкими напівпрозорими кружечками самим гострим ножем.

Далі змішуємо всі інгредієнти, розбавляємо оливковою олією холодного віджиму, солимо. І ось повноцінний обід або вечеря готовий – ситно і з мінімальною кількістю калорій. Такий рецепт відмінно підійде для тих, хто посилено намагається покращити свої форми.

Класичний рецепт

Все, що необхідно для 6 порцій:

  • Консервований тунець — 550 грам;
  • 5 сільських яєць або яйця вищого сорту);
  • 1 жовтий болгарський перець;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 3 середніх томата;
  • 2 невеликих зубчики часнику;
  • Гірчиця на кінці ножа;
  • Зелень для прикраси (кінза, петрушка, селера яблучний);
  • Майонез за смаком.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 267 калорій.

Відмінний рецепт збалансованого харчування – ідеальне поєднання риби і свіжих овочів. Класичний варіант салату з тунця консервованого з яйцем більш калорійний і ситний, тому він сподобається всім чоловікам без винятку.

Яйця відварюють круто і розминаються вилочкою, або можна просто покришити в довільному порядку – головне, подрібнити яйце як можна менше.

Потім необхідно розформувати перці на яскраві маленькі кубики.

Потім стерті зубчики часнику змішуються з майонезом і гірчицею.

Тунець також подрібнюється виделкою і змішується з іншими інгредієнтами.

Зверху посипається дрібно посипана зелень – можна приступати до трапези!

Салат з рисовою локшиною

Азіатська інтерпретація поживного салату з консервованим тунцем. Дуже простий в своєму приготуванні.

Все, що необхідно для 4 порцій:

  • Консервований тунець — 500 грам;
  • Локшина рисова — 250 грам;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • Невеликий зубець часнику;
  • 1 жовтий болгарський перець;
  • Соєвий соус за смаком;
  • Кунжутне масло і сіль за смаком.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 212 калорій.

Для початку зваримо локшину: для цього в киплячу воду опускаємо рисову локшину і три хвилини безперервно помішуємо. Після того, як локшина стане прозорою, зливаємо воду і заливаємо крижаною водою – один інгредієнт готовий. Дуже важливо не переварювати цей продукт, інакше ви станете володарем рисової каші.

Потім необхідно дрібно порубати часникову часточку, кріп і петрушку. У подрібнені інгредієнти додамо соєвий соус і кунжутне масло. Соус змішуємо з рисовою локшиною і залишаємо просочитися.

Тим часом необхідно трохи подрібнити рибу і болгарські перці нарізати дрібною соломкою. Далі всі інгредієнти змішуються і відправляються в темне місце настоюватися хвилин 20 (в ідеалі 1 годину). Перед подачею піднімаємо заправку наверх, ретельно перемішавши салат.

Плов з баранини готується не так складно, але все ж є кілька секретів, які роблять цю страву особливим.

Читайте, як зробити глазур для імбирних пряників, щоб випічка вийшла ще смачніше.

Котлети з крабових паличок з сиром — незвичайна варіація смачних котлеток.

Дієтичний

Все, що необхідно для 2 порцій:

  • Консервований тунець — 180 грамів;
  • Листя салату — 2 штуки;
  • 1 великий помідор;
  • 1 картопля;
  • Селера;
  • Півбанки маслин;
  • Стручкова квасоля — 200 грам;
  • Оцет винний і оливкова олія за смаком.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 108 калорій.

Дієтичний салат з консервованим тунцем готується теж без особливих клопотів. Помідор нарізати тонкими пластинками, а стручкову квасолю необхідно підварити 5-7 хвилин, після чого вона остуджується водою з льодом. Картоплю зварити і нарізати дрібним кубиком. Також вчинити і з яйцями: зварити круто і дрібно нарізати кубиком.

Потім очистити консервовану рибу від великих кісток, злити весь сік і додати до неї дрібно порубаний селера.

Далі готуємо соус: дрібно подрібнений попередньо роздавлений часник обсмажується в оливковій олії кілька хвилин, потім суміш охолоджується і додається оцет і кунжутне масло.

Складаємо салат: на расстеленные салатні листя викладаємо помідори, яйця, картоплю і тунець з селерою. Зверху рясно поливаємо приготованим соусом і викладаємо маслини: цілком їх викладати або порізані кільцями – вибір за вами.

Варіація страви з огірком

Все, що необхідно для 4 порцій:

  • Баночка консервованого тунця у власному соку;
  • 3 невеликих солоних огірочка;
  • 1 маленька цибулинка;
  • 3 курячих яйця;
  • Майонез за смаком.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 135 калорій.

Яйця варимо круто і натираємо на тертці. Цибулину з огірками споліскують у крижаній воді (так вони залишать свою хрустку текстуру та стануть більш свіжими). З рибки зливаємо сік і розминаємо виделкою. Всі інгредієнти змішуються. Салат готовий.

Також можна використовувати й інші варіації: замінити солоні огірочки свіжими – і вийде більш річна версія салату. А яйця можна замінити болгарським яскравим червоним перчиком. Не зашкодить і такий додатковий інгредієнт, як листя салату айсберга або рукола.

З гранатом

Все, що необхідно для вишуканого салату з консервованим тунцем і гранатом:

  • Баночка консервованого тунця у власному соку;
  • 1 невеликий очищений гранат;
  • 2 сільських яйця;
  • 0,3 склянки відвареного білого рису;
  • 6 маленьких томатів;
  • Половинка авокадо;
  • Оливкова олія для заправки.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 142 калорій.

Дуже важливо, щоб гранат був не перезрілий, тоді зернятка діставати набагато зручніше. У цій інтерпретації рибу необхідно лише розрізати на невеликі шматочки, а також позбутися від кісток. Дрібно накрошим яйця і змішаємо всі інгредієнти.

Викладаємо отриману суміш в салатник, зверху рівномірно розставляємо половинки мініатюрних помідор і збризкуємо зверху оливковою олією. Також можна посипати зверху кунжутне насіння або насіння соняшнику.

Апетитний салат з консервованого тунця з руколою

Як не дивно, рукола також дуже вдало поєднується з тунцем. Виходить досить ніжний салат.

Все, що необхідно:

  • 1 упаковка свіжої рукколи;
  • Баночка тунця;
  • Будь сирний сир — 200 грам;
  • Консервована квасоля (бажано використовувати червоний) – 1 баночка;
  • 1 цибулинка;
  • Оливкова олія для заправки.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 168 калорій.

Квасоля переміщаємо на друшляк і даємо трохи часу для того, щоб стік весь сік. Потім нарізаємо напівпрозорими кільцями цибулину і змішати з квасолею. Туди ж додається недбало порвана рукола.

Подрібнюють сирний сир на намистинки і змішати з іншими інгредієнтами. Зверху викладаємо недбало поламаний тунець і заправляємо оливковою олією і спеціями. Смачний салат з консервованим тунцем готовий.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: