Як смачно приготувати салат з консервованим тунцем
Консервований тунець – одне з найпоширеніших складових для салату. Адже його не треба додатково готувати і готувати. Більш того, салати з тунцем виходять не тільки дуже смачні, але і дуже поживні.
Консервований тунець: за і проти
Якщо ви ще не вирішили включити в раціон таку смачну рибу, то необхідно докладно вивчити всі переваги і недоліки вживання даного продукту.
Основними плюсами є:
- Здатність зниження ймовірності кардіо захворювань – саме тунець здатний знизити рівень холестерину;
- Тунець в найменшій мірі піддається паразитарности іншими організмами, а тому є найчистішої м'ясом;
- Саме вживання м'яса тунця, за дослідженнями багатьох фахівців, є перешкодою для утворень онкологічного характеру;
- Покращення фізичного стану та очищення артерій.
До мінусів ж відносять вроджену і придбану алергічну реакцію на даний продукт. Також не рекомендується харчуватися консервованим тунцем і людям з нирковою недостатністю.
Риба відмінно поєднується і в салатах, і в пирогах, і з пастою, і навіть в супах. Це дуже доступний і універсальний продукт, який сподобається будь-якому гурману.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Консервований тунець - | 150 грам |
Салат «Айсберг» - | 2 середніх листа |
Помідор - | 1 середній |
Консервована кукурудза - | 100 грам |
Оливки - | 5 шт. |
Сіль олія оливкова - | за вашим уподобанням |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 135 Ккал |
Такий простий салат з консервованим тунцем ви приготуєте швидко і без клопоту. Для початку нам необхідно злити сік тунця і гарненько розім'яти її виделкою. Потім нарізаємо середнім кубиком (орієнтовно 1х1 см) помідори і змішуємо інгредієнти.
Далі розрізаємо салатні листя. Тут дрібнити не можна, можна розрізати на соломки шириною 1,5 див.
Салатні листя змішуємо з кукурудзою (сік у кукурудзи повинен стікати на друшляку як мінімум 7-10 хвилин). Оливки ріжемо тонкими напівпрозорими кружечками самим гострим ножем.
Далі змішуємо всі інгредієнти, розбавляємо оливковою олією холодного віджиму, солимо. І ось повноцінний обід або вечеря готовий – ситно і з мінімальною кількістю калорій. Такий рецепт відмінно підійде для тих, хто посилено намагається покращити свої форми.
Класичний рецепт
Все, що необхідно для 6 порцій:
- Консервований тунець — 550 грам;
- 5 сільських яєць або яйця вищого сорту);
- 1 жовтий болгарський перець;
- 1 червоний болгарський перець;
- 3 середніх томата;
- 2 невеликих зубчики часнику;
- Гірчиця на кінці ножа;
- Зелень для прикраси (кінза, петрушка, селера яблучний);
- Майонез за смаком.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: 267 калорій.
Відмінний рецепт збалансованого харчування – ідеальне поєднання риби і свіжих овочів. Класичний варіант салату з тунця консервованого з яйцем більш калорійний і ситний, тому він сподобається всім чоловікам без винятку.
Яйця відварюють круто і розминаються вилочкою, або можна просто покришити в довільному порядку – головне, подрібнити яйце як можна менше.
Потім необхідно розформувати перці на яскраві маленькі кубики.
Потім стерті зубчики часнику змішуються з майонезом і гірчицею.
Тунець також подрібнюється виделкою і змішується з іншими інгредієнтами.
Зверху посипається дрібно посипана зелень – можна приступати до трапези!
Салат з рисовою локшиною
Азіатська інтерпретація поживного салату з консервованим тунцем. Дуже простий в своєму приготуванні.
Все, що необхідно для 4 порцій:
- Консервований тунець — 500 грам;
- Локшина рисова — 250 грам;
- 1 червоний болгарський перець;
- Невеликий зубець часнику;
- 1 жовтий болгарський перець;
- Соєвий соус за смаком;
- Кунжутне масло і сіль за смаком.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 212 калорій.
Для початку зваримо локшину: для цього в киплячу воду опускаємо рисову локшину і три хвилини безперервно помішуємо. Після того, як локшина стане прозорою, зливаємо воду і заливаємо крижаною водою – один інгредієнт готовий. Дуже важливо не переварювати цей продукт, інакше ви станете володарем рисової каші.
Потім необхідно дрібно порубати часникову часточку, кріп і петрушку. У подрібнені інгредієнти додамо соєвий соус і кунжутне масло. Соус змішуємо з рисовою локшиною і залишаємо просочитися.
Тим часом необхідно трохи подрібнити рибу і болгарські перці нарізати дрібною соломкою. Далі всі інгредієнти змішуються і відправляються в темне місце настоюватися хвилин 20 (в ідеалі 1 годину). Перед подачею піднімаємо заправку наверх, ретельно перемішавши салат.
Плов з баранини готується не так складно, але все ж є кілька секретів, які роблять цю страву особливим.
Читайте, як зробити глазур для імбирних пряників, щоб випічка вийшла ще смачніше.
Котлети з крабових паличок з сиром — незвичайна варіація смачних котлеток.
Дієтичний
Все, що необхідно для 2 порцій:
- Консервований тунець — 180 грамів;
- Листя салату — 2 штуки;
- 1 великий помідор;
- 1 картопля;
- Селера;
- Півбанки маслин;
- Стручкова квасоля — 200 грам;
- Оцет винний і оливкова олія за смаком.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 108 калорій.
Дієтичний салат з консервованим тунцем готується теж без особливих клопотів. Помідор нарізати тонкими пластинками, а стручкову квасолю необхідно підварити 5-7 хвилин, після чого вона остуджується водою з льодом. Картоплю зварити і нарізати дрібним кубиком. Також вчинити і з яйцями: зварити круто і дрібно нарізати кубиком.
Потім очистити консервовану рибу від великих кісток, злити весь сік і додати до неї дрібно порубаний селера.
Далі готуємо соус: дрібно подрібнений попередньо роздавлений часник обсмажується в оливковій олії кілька хвилин, потім суміш охолоджується і додається оцет і кунжутне масло.
Складаємо салат: на расстеленные салатні листя викладаємо помідори, яйця, картоплю і тунець з селерою. Зверху рясно поливаємо приготованим соусом і викладаємо маслини: цілком їх викладати або порізані кільцями – вибір за вами.
Варіація страви з огірком
Все, що необхідно для 4 порцій:
- Баночка консервованого тунця у власному соку;
- 3 невеликих солоних огірочка;
- 1 маленька цибулинка;
- 3 курячих яйця;
- Майонез за смаком.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 135 калорій.
Яйця варимо круто і натираємо на тертці. Цибулину з огірками споліскують у крижаній воді (так вони залишать свою хрустку текстуру та стануть більш свіжими). З рибки зливаємо сік і розминаємо виделкою. Всі інгредієнти змішуються. Салат готовий.
Також можна використовувати й інші варіації: замінити солоні огірочки свіжими – і вийде більш річна версія салату. А яйця можна замінити болгарським яскравим червоним перчиком. Не зашкодить і такий додатковий інгредієнт, як листя салату айсберга або рукола.
З гранатом
Все, що необхідно для вишуканого салату з консервованим тунцем і гранатом:
- Баночка консервованого тунця у власному соку;
- 1 невеликий очищений гранат;
- 2 сільських яйця;
- 0,3 склянки відвареного білого рису;
- 6 маленьких томатів;
- Половинка авокадо;
- Оливкова олія для заправки.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: 142 калорій.
Дуже важливо, щоб гранат був не перезрілий, тоді зернятка діставати набагато зручніше. У цій інтерпретації рибу необхідно лише розрізати на невеликі шматочки, а також позбутися від кісток. Дрібно накрошим яйця і змішаємо всі інгредієнти.
Викладаємо отриману суміш в салатник, зверху рівномірно розставляємо половинки мініатюрних помідор і збризкуємо зверху оливковою олією. Також можна посипати зверху кунжутне насіння або насіння соняшнику.
Апетитний салат з консервованого тунця з руколою
Як не дивно, рукола також дуже вдало поєднується з тунцем. Виходить досить ніжний салат.
Все, що необхідно:
- 1 упаковка свіжої рукколи;
- Баночка тунця;
- Будь сирний сир — 200 грам;
- Консервована квасоля (бажано використовувати червоний) – 1 баночка;
- 1 цибулинка;
- Оливкова олія для заправки.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 168 калорій.
Квасоля переміщаємо на друшляк і даємо трохи часу для того, щоб стік весь сік. Потім нарізаємо напівпрозорими кільцями цибулину і змішати з квасолею. Туди ж додається недбало порвана рукола.
Подрібнюють сирний сир на намистинки і змішати з іншими інгредієнтами. Зверху викладаємо недбало поламаний тунець і заправляємо оливковою олією і спеціями. Смачний салат з консервованим тунцем готовий.
Приємного апетиту!