Рецепти салатів з копченою куркою і свіжим огірком
Курочка – це дуже смачне дієтичне м'ясо, яке можна використовувати для приготування багатьох страв. Воно чудово поєднується з овочами, різними соусами і маринадами. Також його можна включати до складу багатьох салатів зі свіжими огірками.
Салати з копченою куркою і свіжим огірком будуть прекрасним доповненням для повсякденного столу або для святкового меню. У будь-якому випадку кожній господині обов'язково потрібно мати в своїй кулінарній скарбничці кілька варіантів приготування закуски з цими компонентами. Тому нижче ви знайдете рецепти, які як раз можна взяти на замітку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
копчена курка - | 200 г |
огірочок - | 2 шт. |
сирний продукт твердого сорту - | 150 г |
яйця - | 3 шт. |
зелень кропу - | 5-6 стебел |
майонез - | для заправки |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175 Ккал |
Приступаємо до приготування:
- З курки знімаємо шкірку, вона нам не потрібна;
- М'якоть нарізаємо ножем з гострим лезом у вигляді невеликих кубиків, або брусочків;
- Огірки рекомендується добре промити, їх треба просушити;
- Прибираємо з овочів шкірку і ріжемо невеликими смужками;
- Шматочок сирного продукту рідше тонкими смужками або трьом на тертці з великими зубцями;
- Курячі яйця поміщаємо в воду, ставимо на газ і відварюємо круто;
- Потім їх потрібно охолодити в холодній воді і очистити від шкаралупи;
- Ріжемо яйця на маленькі кубики;
- Нарізані компоненти пересипаємо в миску;
- Гілки зелені промиваємо, струшуємо і розрізаємо на невеликі шматочки;
- Висипаємо зелень в чашку до інших нарізаним інгредієнтів;
- Приправляємо сіллю, додаємо майонез;
- Гарненько розмішуємо, перекладаємо в салатницю і ставимо на стіл.
Як приготувати глухаря в домашніх умовах читайте в нашій статті.
Ми розповімо як готувати трояндочки з ковбасою з листкового тіста — покроковий рецепт тут.
Шоколадний кекс з вишнями — прекрасний варіант випічки до чаю. Це дуже смачно, але до того ж просто і швидко.
Незвичайний рецепт
Складові інгредієнти:
- копчене куряче м'ясо – половина кілограма;
- огірочки свіжі – 2 штуки;
- один персик;
- одне авокадо;
- цибуля червоний – 1 штука;
- помідор середнього розміру – 1 штука;
- 30 мл лимонного соку;
- олія оливкова для збризкування салату;
- кілька листків салату;
- петрушка – 3-4 гілки.
Готувати потрібно буде протягом 40-50 хвилин.
Калорійність – 135 ккал.
Варіант приготування салату з копченою куркою і огірком:
- Першим ділом копчене м'ясо ріжемо на шматочки невеликого розміру;
- Огірки потрібно промити, просушити, зрізати шкірку і розрізати скибочками або смужками;
- Томат споліскуємо, розрізаємо на невеликі квадратики;
- Чистимо авокадо від шкірки і ріжемо невеликими брусочками;
- З персика чистимо шкірку і ріжемо також як і авокадо;
- З цибулини прибираємо лушпиння і ріжемо у вигляді півкілець;
- Стебла петрушки промиваємо, струшуємо і нарізаємо дрібно;
- Нарізані інгредієнти потрібно пересипати в миску, ретельно змішати;
- На плоске блюдо кладемо кілька листків салату;
- На верх листя салату викладаємо змішані інгредієнти;
- Скроплюємо оливковою олією і соком, вичавленим з свіжого лимона.
Салат з помідорами, перцем і кукурудзою
Продукти:
- ¼ Кілограма курки копченої;
- огірочки свіжі – 2 штуки;
- кукурудза солодка в консервованому вигляді – 250 грам;
- 2 болгарського перцю;
- два томата;
- 3-4 гілочки свіжого кропу;
- майонез густий;
- сіль на свій смак;
- трохи свіжомеленого перцю.
Приготування займе 45-50 хвилин.
Калорійність – 175 ккал.
Як потрібно робити:
- Огірки добре миємо, просушуємо і ріжемо тонкою соломкою;
- Болгарський перець миємо, зрізаємо плодоніжку і вичищаємо насіння;
- Нарізаємо перець соломкою або у вигляді квадратиків;
- Помідори споліскуємо, розрізаємо помідори дрібними кубиками;
- Копчену курку ріжемо гострим ножем невеликими скибочками у вигляді брусочків;
- Розрізані інгредієнти пересипаємо в ємність і змішуємо;
- Гілки кріп промиваємо, отряхиваем від зайвої води і нарізаємо невеликими шматочками;
- Пересипаємо зелень в миску до інших компонентів;
- Додаємо сіль, чорний мелений перець;
- Кукурудзу перекладаємо в друшляк, щоб з неї скла лішня рідина;
- Далі перекладаємо кукурудзу в миску до решти інгредієнтів;
- Змащуємо всі інгредієнти майонезом, ретельно вимішуємо;
- Потім можна викласти в красивий салатник і поставити на стіл.
Ситна закуска з птицею і грибами
Готувати будемо з наступних продуктів:
- 300 грам м'якоті копченої курки;
- 2 невеликих свіжих огірка;
- ¼ Кілограм білих грибів (печериці);
- цибуля – 1 штука;
- чотири яйця;
- рослинна олія;
- кілька великих ложок майонезу;
- трохи солі;
- ½ Ч. ложки свіжомеленого перцю.
Період приготування – 45 хвилин.
Калорійність – 179 ккал.
Метод приготування:
- Для початку потрібно сполоснути гриби, очистити капелюшки і нарізати дрібними скибочками;
- З цибулини очищаємо від лушпиння і ріжемо на невеликі квадратики;
- На жаровню підливаємо трохи рослинного масла, ставимо на вогонь і прогріваємо;
- На розігріте масло викладаємо гриби з цибулею і обсмажуємо;
- Смажимо шматочки цибулі з грибами до м'якості і випаровування вологи;
- Яйця поміщаємо в посудину з водою, ставимо на газ і варимо до крутого стану;
- Далі перекладаємо яйця в холодну воду і охолоджуємо;
- Зчищають з шкаралупу яєць і трьом на тертці з крупною решіткою;
- Огірки промиваємо, витираємо рушником і ріжемо соломкою;
- Копчену курку нарізаємо кубиками;
- На плоску тарілку ставимо спеціальне кільце для додання форми салату;
- У першу чергу потрібно викласти перший шар з курки і промазати майонезом;
- Далі кладемо нарізаний огірок, приправляємо сіллю, перцем і змащуємо невеликою кількістю майонезу;
- Потім засмажку з грибів, приправляємо сіллю, перцем і наносимо сітку з майонезу;
- Зверху викладаємо останній шар з яєць, наносимо майонезну сітку;
- Залишаємо постояти в холодильнику на годину, щоб салат просочився.
Доповнимо смак страви редискою
Інгредієнти для приготування:
- половина кілограма копченої курки;
- два свіжих огірка;
- 200 грам рожевої редиски;
- цибуля зелена – 5-6 пір'я;
- гілки кропу – 5-6 штучок;
- 100 грам житніх сухариків;
- кілька листя руколи;
- кілька листків салату;
- рослинне масло для заправки;
- сіль на свій смак;
- перець мелений чорний – 1 / 3 ч. ложки.
На приготування піде 60 хвилин.
Калорійність – 148 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Копчену курку нарізаємо на тонкі шматочки;
- Огірки промиваємо, витираємо рушником;
- Розрізаємо огірки поперек і шаткуємо тонкими часточками;
- Редиску треба промити, зрізати хвостики і розрізаємо на тонкі кружечки;
- Пір'я цибулі промиваємо, нарізаємо на невеликі колечка;
- Гілки кропу миємо й ріжемо на дрібні шматочки;
- На плоску тарілку викладаємо листя салату і рукколи;
- Зверху викладаємо листя всі компоненти, попередньо їх потрібно перемішати;
- приправляємо сіллю, чорним меленим перцем;
- Заправляємо олією.
Салат «Оригінальний» з копченою куркою і огірками
Які компоненти будуть потрібні:
- ананас свіжий – 1 штука;
- половина кілограма копченої курки;
- 2-3 мандарина кисло-солодкого сорту;
- 300 г пекінської капусти;
- два свіжих огірка;
- 2 штуки молодої моркви;
- горіхи кешью – половина склянки;
- томатний соус для заправки.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 150 ккал.
Процес приготування:
- Горіхи бажано трохи просушити на сухій сковороді або прогріти в духовій шафі протягом 10-12 хвилин при температурі 180 градусів;
- Невеликий ананас очищаємо від шкірки і нарізаємо на кружечки, кожен кружечок ріжемо четвертинками;
- З мандаринів чистимо шкірку і розбираємо їх на часточки;
- Пекінську капусту розбираємо на листя, якщо листя великі, то їх можна порвати на середні шматочки;
- морква, промиваємо, зрізаємо верхню частину і хвостики;
- Протираємо морквяні коренеплоди на тертці з крупною решіткою, можна скористатися спеціальною терткою для моркви по-корейськи;
- Копчену курку нарізаємо середніми шматочками, можна трохи прожарити на вершковому маслі;
- Огірки промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на четвертинки кружечків;
- Далі всі компоненти викладаємо в салатницю, посипаємо горіхами кеш'ю;
- Заправляємо томатним соусом;
- При бажанні можна посолити і поперчити.
Готові салати з копченою куркою і огірками, приготовані за рецептами, які описані вище, стануть найбільш улюбленим у вашій родині. Ви їх зможете готувати хоч кожен день, тим більше, для них можна використовувати доступні компоненти. Крім цього, ви можете самі експериментувати і вносити свої доповнення.