Скільки часу смажити курячу печінку на сковороді
У житті кожної людини буває такий завал справ, часу не вистачає, діти голодні, чоловік повинен прийти з роботи, і необхідно щось швидко приготувати. Як раз такий «швидкої» допомоги може стати куряча печінка.
Скільки смажити курячу печінку? Вона готується простіше простого. Її не доведеться очищати від плівки, ошпарювати і вимочити в молоці. Курячу печінку можна смажити навіть в цілому вигляді, хоча для кращої і рівномірної прожарювання варто її розрізати на 2-3 частини.
Потім обсмажити скибочки на сильному вогні 8 хвилин, приправити перцем, посолити за смаком, все печінка готова. Головне – не пересмажити її.
Єдина проблема, яка може виникнути, якщо її прогрівати дуже довго, то вона вийде сухою. До речі, цього може і не статися, якщо в запасі є час, то курячу печінку перед готуванням варто замаринувати на кілька годин в рослинному маслі, винному оцті і соєвому соусі.
Після чого ретельно обсушити на рушнику і посмажити дуже швидко на розігрітій сковорідці. Все, куряча печінка готова і вийшла вона при цьому дуже ніжною і м'якою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячої печінки - | 0,5 кг |
цибулин - | 2 шт. |
рафінованої олії - | 40 г |
борошна - | жменька |
листової петрушки - | 3 гілочки |
солі - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 220 Ккал |
Ріпчасту цибулю разом з курячою печінкою – це така прекрасна «компанія», що і додавати нічого не потрібно. Цибулину дрібно нарізати і попередньо злегка обсмажити. А печінку, навпаки, нарізати досить крупно і відправити на сковорідку з цибулею на 10 хвилин.
Як приготувати:
- Промийте печінку, перевірте кожен шматочок на наявність жовчних проток, які іноді залишаються неприбраними;
- Спочатку в розігрітому маслі обсмажте подрібнену цибулю;
- Печінка наріжте скибочками, приправте сіллю і перцем, покладіть для готування в сковороду з цибулею;
- Готуйте на середньому вогні 15 хвилин, потім викладіть печінку на блюдо, посипте подрібненою петрушкою;
- На гарнір можна подати відварну або смажену картоплю.
Як смажити печінку курки в сметанному соусі на сковороді
Домашня їжа в кілька разів смачніше і краще, ніж те, що нам подають в кафе або ресторанах. Для близьких людей, ми готує з величезною любов'ю. Тому куряча печінка в сметанному соусі, приготовані на власній кухні – страва, яку обов'язково порадує всю вашу сім'ю.
Вам знадобиться:
- 2 цибулини;
- 50 мл рафінованої олії;
- перець, зелень, сіль – все за смаком;
- 60 г пшеничного борошна;
- 70 г сметани (краще 20%);
- 0,5 кг замороженої курячої печінки.
Щоб загасити печінку, вам знадобиться 20 хв., цінність однієї порції становить 299 ккал.
Як приготувати страву:
Крок 1. Спочатку наріжте цибулини дрібними кубиками, обсмажте на розігрітій олії.
Крок 2. Підготовлену печінку теж нашаткувати невеликими шматочками. За смаком додати сіль, поперчити, обваляти шматочки в борошні. Смажити окремо від цибулі. Печінка майже готова, залишилося зробити соус зі сметани, який додати їй смаку.
Крок 3. У невелику каструлю перекладіть курячу печінку, додайте злегка обсмажену цибулю, сметану і трохи води або бульйону. Закрийте каструлю щільною кришкою і тушкуйте на мінімальному вогні не більше 10 хв.
Крок 4. Готову печінку викладіть на тарілку, полийте соусом і на свій розсуд прикрасьте зеленню.
Салат з вареної курячої грудки — кілька варіантів закуски у вашу колекцію.
Шарлотка — це один з найбільш простих варіантів швидкої домашньої випічки.
До святкового столу приготуйте буженину з свинини запечену з пряними травами і спеціями. Рецепти тут.
Скільки хвилин і як смажити печінку в клярі
Варіантів приготування кляра досить багато: саме легке тісто замішується з яєць, борошна і коров'ячого молока.
Вам знадобиться:
- упаковка замороженої курячої печінки (близько 1 кг);
- 0,5 склянки рафінованої олії;
- 2 ст. ложки свіжого молока або кефіру;
- 100 г борошна;
- яйце;
- трохи топленого масла (приблизно 20 г);
- додавати сіль і чорний перець як зазвичай за смаком.
Печінка готується всього 10 хв., її калорійність не перевищить 288 ккал.
Приготування:
- Курячу печінку (без жовчних проток) розрізати навпіл;
- З'єднати борошно з молоком, олією, курячими жовтками, розмішати, в отримане тісто акуратно ввести збиті білки;
- Шматочки печінки вмочити в приготоване тісто і відправити на розігріту з маслом сковороду;
- Обсмажити до золотистого відтінку;
- До печінці радимо подати гречану розсипчасту кашу з цибулею.
Як посмажити печінка в винної заливці
Це страва для тих, хто піклується про правильне харчування, але не бажає відмовляти собі в смаженій їжі. Головна хитрість полягає в тому, що смажити печінку ми рекомендуємо на грилі.
Потрібно:
- 0,8 кг свіжої печінки;
- селера (2 невеликих кореня);
- 100 мл олії рафінованої;
- 200 г сухого вина (червоного);
- цибулина і лаврове листя;
- перець, дрібну сіль додавати за смаком.
Загальний час приготування — 40 хв. Одна порція (100 г) містить 260 ккал.
Як готувати:
Крок 1. Духова шафа попередньо розігрійте до 180 Cº.
Крок 2. Печінку промийте, обсушіть і покладіть в цілому вигляді на деко;
Крок 3. Приготуйте маринад: з'єднайте цибулю і селеру, подрібнені в блендері, додайте перець, поламаний лавровий лист, сіль, рафіновану олію і все перемішайте. Влийте вино і ще раз перемішайте.
Крок 4. Полийте маринадом підготовлену печінку і залиште на 25 хв.
Крок 5. Готуйте в розігрітій духовій шафі 8 хв., поливаючи соком з дека.
Крок 6. Увімкніть гриль в духовці і залиште під ним печінку ще на 5 хв.
Куряча печінка з овочами
Прекрасний варіант, коли треба щось швидко зметикувати на стіл. М'яка печінка посмажити буквально за кілька хвилин, а овочі вийдуть трохи хрусткими. Головне, щоб масло в сковороді ВОК добре розігрілися. Продукти повинні смажитися, а не тушкуватися.
Вам знадобиться:
- 300 г печінки;
- 1 невелика морквина;
- часник (зубчик);
- перець чилі;
- шматочок (1 см) кореня імбиру;
- стручок солодкого перцю;
- кінза – маленький пучок;
- 30 г крохмалю (кукурудзяного);
- 15 г меду;
- рафінована олія.
Для смаження знадобиться 15 хв., порція містить 270 ккал.
Як приготувати:
- Перець солодкий і чилі розрізати, видалити насіння. Солодкий перець, очищену моркву нашаткувати соломкою, гострий тонкими кільцями. Зубчик часнику, подрібнити корінь імбиру;
- Печінку нарізати шматочками, скласти їх в посуд, посипати кукурудзяним крохмалем, гарненько перемішати. Потім обсмажити в воке на розігрітій олії до карамельного кольору. Причому, обсмажувати треба швидко. Після обжарювання шумівкою перекласти в тарілку;
- Долити В сковороду ще трохи олії і відправити обсмажуватися часник, гострий перець, імбир. Готувати одну хвилину, весь час помішуючи, покласти моркву і смажити ще дві хвилини. Додати перець солодкий і готувати ще хвилинку. Потім влити соєвий соус, трохи меду, розмішати і повернути в сковороду печінку. Всі продукти разом прогріти, і відразу подавати страву на стіл, посипавши його кінзою.
З курячої печінки можна готувати страви не гірше, ніж з яловичої печінки. Крім того, підсмажені шматочки печінки в сметанному соусі, на грилі, в клярі відмінно підходять до будь-якого овочевого гарніру або ніжному картопляного пюре.