Як смачно посмажити курячу печінку з цибулею
Іноді хочеться приготувати що-небудь смачне, але при цьому, щоб це було швидко і головне поживно. Як раз для таких випадків підійде приготування смаженої курячої печінки з цибулею.
Начебто, на перший погляд, це страва здасться буденним, але якщо його доповнити спеціями, овочами, то в результаті можна зробити ситний обід. Тому не варто упускати рецепти приготування курячого субпродукту з виду.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
куряча печінка - | півкілограма |
цибулю - | 1 штука |
молоко - | 370 мл |
борошно - | 3 середні ложки |
сіль - | за смаком |
масло пісне - | для обсмажування |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 215 Ккал |
Процедура приготування смаженої курячої печінки з цибулею:
- Попередньо субпродукт потрібно добре сполоснути в холодній воді і розрізати на кілька частин;
- Перекладаємо в ємність, заливаємо молоком так, щоб воно повністю закривав печінка, залишаємо стояти;
- З цибулини видаляємо лушпиння і ріжемо півкільцями;
- Виставляємо на газ жаровню, наливаємо олії і нагріваємо;
- В розпечене масло засипаємо цибулю, перемішуємо і засмажуємо з усіх боків до рум'яного кольору;
- Виймаємо обсмажені шматочки цибулі на тарілку, сковороду залишаємо на плиті;
- Розсипаємо борошно на плоску тарілку;
- Кожен скибочку печінки обвалюємо в борошні і викладаємо обсмажуватися на олію;
- Обсмажуємо кожен шматочок до коричневого кольору з одного боку;
- Далі перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку до готовності;
- Все посипаємо сіллю;
- Викладаємо до печінки шматочки цибулі;
- Розмішуємо і продовжуємо смажити близько 2 хвилин;
- Після цього знімаємо з плити, кладемо на тарілку і ставимо на стіл.
Смажимо субпродукт зі сметаною
Нам потрібні такі продукти:
- 600 грам курячої печінки;
- одна цибулина;
- 250 мл сметани середньої жирності
- борошно пшеничне – 3 великі ложки;
- за бажанням можна приправити сумішшю перців;
- сіль — на свій розсуд;
- кілька стебел петрушки для подачі;
- рослинна олія для обсмажування.
Час приготування – 40-50 хвилин.
Вміст калорій в 100 грамах – 225 ккал.
Печінка куряча, смажена з цибулею в сметані готується наступним чином:
- Першим ділом готуємо субпродукт. Його слід добре промити прохолодною водою, якщо на поверхні є прожилки і жир, то це все акуратно видаляється;
- Далі очищений продукт нарізати на невеликі шматочки;
- Потім на плоску тарілку висипаємо борошно;
- Поміщаємо на газ жаровню, ллємо масла і прогріваємо;
- Обвалюємо шматочки печінки в борошні і викладаємо в прогріте масло;
- Обсмажуємо скибочки з усіх боків до золотистої скоринки з усіх сторін;
- Готові шматочки викладаємо на тарілку і відставляємо в сторону;
- З цибулини видаляємо шкірку, рубаємо його у формі кубиків або півкілець, як вам більше подобається;
- Ставимо на вогонь окрему жаровню, ллємо олію і розігріваємо;
- Підсипаємо цибулю в масло і залишаємо обсмажуватися до прозорості;
- Потім викладаємо до нього печінку, перемішуємо і заливаємо сметаною;
- Додаємо сіль, приправляємо меленим перцем і прикриваємо кришкою. Залишаємо тушкуватися протягом 3-5 хвилин;
- Стебла петрушки промиваємо і шаткуємо у вигляді дрібних шматочків;
- Готову печінку з цибулею викладаємо на велику тарілку, поливаємо сметаною і посипаємо зеленню.
Печінка куряча, смажена з цибулею та морквою
Що буде потрібно:
- 600 грам курячої печінки;
- три цибулини;
- морква – 2 штуки;
- трохи солі;
- рослинна олія для смаження.
Період готування – 1 годину.
Рівень харчової цінності на 100 грам – 215 ккал.
Як посмажити курячу печінку з цибулею і морквою:
- Печінка потрібно ретельно промити, видалити всі прожилки, жир;
- Розрізаємо субпродукт на невеликі шматочки;
- Очищаємо цибулини від лушпиння, шаткуємо невеликими кубиками. Цибулю можна порізати у вигляді кубиків або півкільцями;
- Морквину промиваємо, очищаємо його від шкірки. Розрізаємо коренеплоди соломкою;
- Виставляємо на газ сковорідку, наливаємо олії і розігріваємо;
- На розігріте масло викладаємо печінку, додаємо до неї сіль, приправи, все перемішуємо і прикриваємо кришкою. Залишаємо готуватися протягом 10-15 хвилин на невеликому вогні;
- Далі викладаємо моркву і цибулю, все перемішуємо і залишаємо готуватися ще на 5 хвилин. Попередньо підсипаємо якісь спеції, наприклад паприку і мускатний горіх в молотом вигляді;
- Після цього знімаємо кришку, додаємо вогонь, всі компоненти перемішуємо і залишаємо обсмажуватися ще 3-5 хвилин;
- Потім знімаємо сковороду з плити і викладаємо її вміст на тарілку.
Грінки з батона з яйцем і молоком — вони виходять надзвичайно ніжними та смачними, дотримуйтесь наших порад.
Пісні коржі на сковороді читайте як приготувати їх ще смачнішими.
Пісний олів'є з грибами — читайте наш покроковий рецепт з фото і рекомендаціями.
Рецепт приготування страви з картоплею
Продукти для приготування:
- печінка куряча – 300 грам;
- картопля – 6-7 бульб;
- цибуля – 2 штуки;
- 5-6 гілочок петрушки;
- часникові зубки – 2-3 штуки;
- 80 мл сметани;
- трохи солі;
- суміш перців на свій смак;
- рослинне масло.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Скільки калорій на 100 грам – 280 ккал.
Розглянемо рецепт смаженої курячої печінки з цибулею та картоплею по кроках:
- Промиваємо субпродукт, очищаємо від плівок, прожилок і зайвого жиру;
- Розрізаємо курячий продукт на невеликі шматочки;
- З лука чистимо шкірку, нарізаємо його невеликими кубиками;
- З картоплі чистимо шкірку, промиваємо та нарізаємо його соломкою або кубиками;
- З часникових зубчиків чистимо шкірку, нарізаємо дрібними шматочками;
- Петрушку споліскуємо, струшуємо і дрібно шаткуємо;
- Ставимо на вогонь сковорідку, підливаємо масло і ставимо прогріватися;
- На розігріте масло кладемо скибочки субпродукту, перемішуємо і засмажуємо приблизно 5-7 хвилин;
- Засипаємо до печінки шматочки цибулі, змішуємо і засмажуємо ще приблизно 5 хвилин;
- Після цього викладаємо скибочки картоплі, додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо готуватися під кришкою 20 хвилин на повільному вогні;
- Після цього викладаємо порубаний часник, петрушку і поливаємо сметаною;
- Все акуратно змішуємо і залишаємо готуватися ще 7 хвилин;
- Знімаємо з плити, викладаємо на тарілки;
- Перед подачею посипаємо свіжомеленим перцем.
Корисні поради
- для того щоб печінка зберегла сік і м'якість, перед відправкою на сковороду з маслом, її слід обваляти в борошні;
- для того щоб субпродукт вийшов ще ніжніше і м'якше, його можна попередньо вимочити в молоці;
- не варто для заливки використовувати томат, він забираємо соки, і робить продукт жорстким.
Смажена куряча печінка з цибулею або з морквою, зі сметаною або картоплею – це всі страви, які швидко і легко приготувати. При цьому, вони завжди виходять чудовими і досить поживними. Печінка курки — це бюджетний продукт, він коштує набагато дешевше м'яса, а за своїми властивостями дуже корисний, тому печінку потрібно готувати хоча б раз на тиждень.