04 апрель 2019 1 685

«Сльози ангела» — торт для особливого випадку

Французький кондитер трохи помилився з рецептом приготування солодкого десерту на власне весілля і в результаті отримав надзвичайно смачний і привабливий десерт, який «плаче» сльозами радості, захоплення і розчулення. Торт відомий під назвою «Сльози ангела». Це неймовірно ніжний і ароматний десерт, який готується досить просто.

Класичний покроковий рецепт «Сльози ангела»
Інгредієнти Кількість
ванілін - 10 г
лимонна кислота - щіпка
манка - 1 ст. л.
борошно - 0,150 кг
розпушувач - 1 ч. л.
цукрова пудра - 3 ст. л.
цукор пісок - 2 ст. л. + 90 г
масло - 80 г
сметана - 0,1 кг
сир - 0,5 кг
яйце - 4 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Як готувати сирний торт «Сльози ангела»:

  1. Прибираємо масло в морозилку на 10 хв і просіваємо борошно. Додаємо і перешиваємо з борошном розпушувач. Заморожене масло натираємо на тертці в борошняну суміш і вимішуємо. Окремо збиваємо 1 яйце з двома ложками цукру. Поступово додаємо яєчну суміш до борошна і вимішуємо. Пісочне тісто не липне до рук, туге. Виліплює з тіста кулю, ховаємо його харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хв;
  2. Приступаємо до приготування сирної прошарку. Перетираємо сир до однорідного стану, додаємо до нього ванільний і залишився звичайний цукор. Отделаем жовтки від білків. Білки можна прибрати в холодильник, а жовтки по одному додаємо до сиру і ретельно змішуємо. Додаємо сметану – заважаємо. Останній висипаємо манну крупу і знову якісно перемішуємо;
  3. Ставимо за духовку на 180 градусів. Змащуємо маслом форму для випічки. Тісто трохи розкачуємо і викладаємо у форму, формую пальцями невеликі бортики. Виливаємо сирну начинку і залишаємо торт випікатися на 25 хв;
  4. Приблизно за 7 хвилин до закінчення часу випікання переставляємо білки в морозилку на пару хвилин. Виймаємо і додаємо дрібку лимонної кислоти і збиваємо міксером до формування міцної піни. Поступово вводимо в масу цукрову пудру;
  5. Виймаємо пиріг і покриваємо зверху білковим суфле. Залишаємо випікатися на 15 хв при тій же температурі. Після закінчення часу духовку вимикаємо і залишаємо в ній торт ще на 40 хв;
  6. Виймаємо форму і залишаємо ще хоча б на 30 хв. Торт готовий. При необхідності його можна додатково охолодити в холодильнику. Крапельки на поверхні з'являться при охолодженні.

За рецептом Тетяни Литвинової

Кухар Тетяна Литвинова знайшла свій рецепт цього солодкого десерту, за яким він обов'язково вийде з першого разу у будь-якої жінки.

Інгредієнти будуть наступні.

Пісочний тарт:

  • масло – 80 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • борошно – 1 склянка;
  • яйце – 1 шт.

Сирна основа:

  • жовтки – 3 шт.;
  • сир – 250 г;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • вершки 30% або домашня сметана густа – 100 мл;
  • ванільний цукор – за смаком.

Білкова шапка:

  • білки яєць – 3 шт.;
  • цукор – 3 ст. л.

На випікання піде 1,5 години і на охолодження 2 години.

Калорійність: 250-330 ккал.

  1. Починаємо приготування з розморожування вершкового масла до м'якого стану. Потім збиваємо з цукром, додаємо яйце і просіваємо борошно. Ретельно вимішуємо тісто до однорідного стану. Суміш кладемо на харчову плівку і відправляємо на 30 хв у холодильник, щоб жири, що містяться в рослинно-вершкової маси, застигли для формування тарта;
  2. Переходимо до приготування сирної начинки. Для доведення до однорідної маси сир подрібнюємо за допомогою сита або збиваємо за допомогою блендера. Але не варто насичувати занадто сильно суміш бульбашками повітря, інакше сирна основа при охолодженні сильно просяде посередині. Додаємо жовтки і ретельно вимішуємо їх з сиром. Потім поступово вводимо вершки, цукор і ароматний ванільний цукор. Сирна суміш виходить однорідною і досить рідкою. Залишаємо її на зберігання у холодильнику;
  3. Охолоджене тісто викладаємо на пергаментний папір, прикриваємо нею зверху і розкочуємо. Тісто виходить ідеально рівна, гладка і не прилипає до качалці. Корж викладаємо у форму – бажано роз'ємну – це полегшить процес діставання. Тісто наколюємо виделкою, зверху закриваємо пергаментным листом і висипаємо на нього важкі продукт: боби, горох, квасоля. Випікаємо корж 15 хв у духовці при температурі 1800С;
  4. Дістаємо заготівлю і заливаємо сирну основу. Для випічки маси знижуємо температуру до 160 градусів, чекаємо 30 хв. Торт не повинен бути занадто рум'яне;
  5. Дістаємо його з духовки і готуємо білкову суфле. Для цього 3 білка збиваємо міксером. Яйця можуть бути як теплими, так і охолодженими. Коли з'явиться легка піна – додаємо цукор. Збиваємо до напіврідкого стану – піна повинна стікати з ложки. Суміш викладаємо на гарячий тарт і акуратно розподіляємо. На 10 хв ставимо в духовку при температурі 160 градусів;
  6. Коли суфле стало карамельного відтінку, його потрібно дістати. На час остигання накриваємо торт мискою, не можна закривати харчовою плівкою. Ефект сліз з'являється так як миска не щільно прикриває форму і утворюється конденсат. Залишаємо торт на півтора — два години. Через це час суфле трохи осідає, і на поверхні виступають «сльози».

Виходить неймовірно смачний, соковитий і ніжний торт «Сльози ангела» зразок чізкейку.

Читайте як приготувати смачний картопляний суп з фрикадельками.

Візьміть на замітку рецепти неймовірно смачною яловичини з овочами в кисло-солодкому соусі.

Візьміть на замітку нашу добірку страв з курячої грудки.

Хитрощі приготування

  • особливість торта в «неправильних» білках. Їх не обов'язково збивати до міцної піни, достатньо, щоб вона просто з'явилася. Але якщо дуже хочеться їх якісно збити в пишну шапку можна скористатися лимонною кислотою або соком;
  • замість пісочного тіста можна використовувати печиво. Достатньо в магазині придбати будь-пісочне печиво без добавок, подрібнити його в крихту, змішати її з маслом;
  • можна експериментувати з фруктами. У сирну прошарок за бажанням додають консервовані персики, яблука, малину, ананаси та інші фрукти. Зверху можна присипати торт шоколадною крихтою;
  • торт підходить для приготування в мультиварці на режимі випічки;
  • щоб він вийшов ніжним, обов'язково ретельно перетирати сир, а для соковитості – під час вийняти на третьому етапі. Білки повинні злегка прижариться, а не засохнути до стану безе.

Десерт припаде до смаку і дітям, і дорослим. Він досить просто готується і його складно зіпсувати. «Сльози ангела» ніжні, повітряні і соковиті, аромат ванілі стане приємним доповненням смаку. Подавати можна теплим або охолодженим.

Що ще почитати: