Шоколадно-банановий торт — жодна ласун не встоїть!
Цей смачний святковий десерт виходить неймовірно ніжним і смачним. Здавалося б, непоєднувані продукти – чорний шоколад і банани – на диво чудово підходять один до одного.
Найчастіше цей торт готують на урочисті заходи, виглядає він дуже ефектно, і його люблять діти. Є кілька нюансів, які обов'язково дотримуватися, щоб в кінці отримати бажаний результат, але про це – нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 230 р |
цукор - | 330 р |
какао - | 2 ст. л. |
сметана - | 420 г |
банани - | 3 шт. |
яйце - | 3 шт. |
розпушувач - | 1 ст. л. |
шоколадка - | 2 шт. |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 214 Ккал |
У велику миску зсипаємо просіяне борошно, пекарський порошок і какао, ретельно промешиваем, щоб не було білих просвітів. Виделкою мнемо один стиглий банан, щоб вийшла пюреобразная маса.
Збиваємо в пишне безе яйця і половину цукру, поки воно не стане досить густим і стійким. Це займе не менше десяти хвилин. Акуратно, намагаючись, щоб крем не впав, вводимо подрібнений банан. Перемішуємо і починаємо партіями підсипати суху суміш з борошна і какао. Тісто вийде рідкуватим.
активуємо електродуховку на 195 °С. форму Застеляємо пергаментом і виливаємо зверху все тісто. Ставимо випікатися на сорок хвилин.
Густу фермерську сметану збиваємо з цукром, щоб ложка стояла.
Розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі плитку шоколаду, охолоджуємо і додаємо в крем. Залишилися банани нарізаємо шматочками і вмішуємо в сметанно-шоколадний крем.
Виймаємо корж з духовки, даємо повністю охолонути і поділяємо його на чотири частини. Кожну промазуємо кремом рясно, викладаючи один на інший.
Зверху і з боків посипаємо рештою крихтами і шматочками банана. Залишаємо торт просочитися на дві години і можна їсти.
Шоколадно-банановий торт з кремом какаовым
Складові:
- борошно – 420 г;
- яйця – 4 шт.;
- сметана домашня – 4 ст. л.;
- масло – 360 г;
- цукор – 300 г;
- банани – 4 шт.;
- какао – 2 ст. л.;
- ваніль – 1 ч. л.;
- плитка – 100 г;
- сода – 2 ч. л.;
- молоко – 320 мл
Приготування: 2 години.
Калорії: 243 Ккал/100 р.
У блендері подрібнюємо два банана, пюре додаємо в сметану і ванілін. Усе ретельно вимішуємо до гомогенного стану. Борошно просіваємо і всипаємо в неї харчову соду. Окремо збиваємо половину розм'якшеного масла і двісті грамів цукру.
Коли крупинки повністю розчиняться, по черзі додаємо три охолоджених яйця. Невеликими дозами підсипаємо борошняну суміш і продовжуємо вимішувати. Коли половина борошна опинилася в тесті, виливаємо бананове пюре і завершуємо другою частиною сухої суміші.
Маса вийде в'язкою і тягучою – так і повинно бути. Трьом чорний шоколад і всипаємо в основу.
Включаємо електродуховку на 180 °С. В спеціальну форму виливаємо частину тіста і випікаємо тридцять п'ять хвилин. За цією ж схемою готуємо другий корж.
В залізній мисці змішуємо молоко, дві ложки борошна, какао, яйце, цукор, що залишився і ставимо на водяну баню варитися заварний крем. Весь час його помішуйте, інакше швидко пригорить і з'являться грудки. Коли він достатньо загусне, зніміть, дайте охолонути, покладіть вершкове масло і нарізані кружечками банани.
Розріжте готові остиглі коржі навпіл, промажте кремом, прикрасити зверху бананами або глазур'ю і відправте просочуватися в холодильник.
Рецепт швидкого пирога з капустою — таке блюдо можна приготувати дуже швидко.
Рідке тісто для піци — наша добірка рецептів допоможе вам створити свій кулінарний шедевр.
Як приготувати кільця в пивному клярі — смачна закуска для дружніх посиденьок.
Швидкий фруктовий десерт без випічки
Якщо ви кондитер з малим досвідом і пишні високі коржі не завжди виходять, рекомендуємо вам цей смачний незвичайний десерт.
Складові:
- печиво – 370 г;
- масло – 100 г;
- молоко – 180 мл;
- цукор – 6 ст. л.;
- какао - 1 ст. л;
- желатин – 12 г;
- банани – 3 шт.
Приготування: 7 годин.
Калорії: 172 Ккал/100 р.
Беремо розсипчасте пісочне печиво без добавок, подрібнюємо в крихту в блендері або електром'ясорубці. Масло розтоплюємо в мікрохвильовці, змішуємо крихту з рідкою масою. У роз'ємну форму застеляємо пергаментом, щільно утрамбовується борошняну суміш і відправляємо на двадцять хвилин у холодильник.
Змішуємо холодну сметану з трьома ложками цукру. В залізну миску виливаємо молоко (краще домашнє), дві ложки цукру і какао, ставимо на маленьку конфорку і варимо шоколад близько п'яти хвилин, безперервно заважаючи. Злегка остуджуємо і змішуємо з солодкою сметаною.
Розчиняємо желатин в теплій воді і цівкою вливаємо в сметанно-шоколадну суміш.
Банани очищаємо і нарізаємо на довгі смужки, кладемо на застиглий пісочний корж. Заливаємо зверху кремом і відправляємо застигати на шість годин у холодне місце, але краще – на ніч. Вранці зняти форму, прикрасити зверху на свій розсуд.
Корисні поради
- Щоб коржі вийшли високими і добре пропеклися, борошно обов'язково просіяти, вона насититься киснем;
- Прикрасити торт можна не тільки бананами. Підійдуть ківі, мандарини і ананас;
- В сметанний крем додайте подрібнені в кавомолці кокосову стружку і горіхи, вийде незвичайний ароматний смак;
- Якщо у вас не виявилося під рукою фруктів, прикрасити торт можна звичайним тертим шоколадом;
- В цей десерт підійде крем зі збитих вершків, біла прошарок на тлі темних коржів буде виглядати виграшно і апетитно;
- Перш ніж розтопити шоколадку, обов'язково її поломайте на шматочки і стежте, щоб у процесі не потрапило ні краплі води. Пористий шоколад для цих цілей не годиться;
- Готовий крем краще поставити на півгодини в холодне місце, він не буде розтікатися при змазуванні коржів;
- Не виймайте гарячі коржі відразу з форми, дайте їм охолонути, інакше буде ймовірність пошкодити їх цілісність;
- Перевіряти готовність коржів краще силіконової лопаткою, натискаючи на поверхню. Якщо вона пружинить і відразу ж повертається у вихідну позицію – готово. Не потрібно пронизувати корж зубочисткою, випічка впаде і вийде як млинець;
- Для цього десерту годяться тільки хороші стиглі банани, щоб без утруднень можна було перебити в пюре.
Насолоджуйтеся шоколадно-банановим тортом обов'язково в гарній компанії! Гарного всім настрою!