Як смачно приготувати суп з фрикадельками і рисом
Перше страву з маленькими кульками, зліпленими з м'ясного фаршу, називається суп з фрикадельками. У процесі приготування вариться звичайний картопляний суп, додають трохи рису і напівфабрикати, зліплені з курячого, індичого або свинячого фаршу. Суп з цими м'ясними кульками буває томатним, сирним або курячим.
З фрикадельками готують не тільки супи, але і деякі салати, наприклад, грецький з оливками і бринзою.
Рекомендується використовувати фарш, приготований власноруч, з додаванням сала або жирного шматка м'яса, щоб фрикадельки вийшли не надто пісними.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Рис - | 100 г |
Морква - | 1 шт. |
Цибулю - | 1 шт. |
Масло рослинне - | 50 мл |
Сіль - | за смаком |
Картопля - | 4 шт. |
Сало - | 100 г |
Яйце - | 1 шт. |
Свинина - | 300 г |
Зелений лук - | пучок |
Вода очищена - | 2 л |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 60 Ккал |
Початковий варіант цієї страви готується на основі звичайного картопляного супу з засмажкою та додаванням невеликої порції рису.
Прокручуємо на електром'ясорубці помиті і подрібнені на шматочки м'ясо і сало. Підсолюємо і додаємо яйце;
Ретельно вимішуємо і відбиваємо фарш. Залишаємо полежати.
Чистимо овочі, промиваємо.
Картоплю шаткуємо кубиками, моркву – соломкою, цибулю – кубиками.
Набираємо в емальовану каструлю воду і після закипання відправляємо проваритися картоплю і промитий рис.
Засмажуємо на олії рослинній овочі, що залишилися до прозорості.
Ліпимо з фаршу мокрими руками маленькі фрикаделі.
Занурюємо їх варитися у воду до картоплі.
Проварюємо хвилин десять, додаємо зажарку, зелений лук і відключаємо суп.
Додайте зелень.
Супчик готовий!
Як приготувати томатний суп з фрикадельками
Перші страви з додаванням томатної пасти або помідорів завжди відрізнялися незвичайною специфічним смаком, чи то суп, суп з фрикаделями або сочевицею.
Компоненти:
- Картопля – 3 шт.;
- М'якоть яловичини – 400 г;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Вода фільтрована – 2 л.;
- Рис – 100 г;
- Батон – 1 шматок;
- Молоко – 100 мл;
- Помідор – 3 шт.;
- Сіль – за смаком;
- Олія – для смаження.
Час приготування: сорок хвилин.
Калорійність: 40 Ккал/ 100 р.
Набираємо в каструлю очищену воду і встановлюємо на конфорку. Очищаємо картоплю і шаткуємо соломкою, занурюємо варитися у воду. М'ясо обробляємо на шматки, зрізавши всі жили та плівку, пропускаємо через електром'ясорубку. Батон замочуємо в підігрітому молоці. Змішуємо фарш з размякшим хлібом, виливаємо залишки молока, підсолюємо і ретельно перемішуємо.
Овочі чистимо і шаткуємо, помідор поливаємо гарячою водою, знімаємо шкірку, заглибним блендером перебиваємо в пюре.
Рис вимиваємо і ставимо варитися до картоплі (краще використовувати пропарений, він готується швидше). Ліпимо з фаршу кульки і закидаємо в бульйон. Овочі засмажуємо на олії десять хвилин разом з томатним пюре. Вливаємо в каструлю, і доготавливаем суп ще хвилин десять.
Як варити сирний суп з м'ясними тюфтелькою
Компоненти:
- Вода – 2 л;
- Картопля – 3 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Оливкова олія – 50 мл;
- Плавлений сирок – 3 шт.;
- Телятина – 400 г;
- Сало – 100 г;
- Кріп – пучок;
- Перець – дві щіпки;
- Рис – 100 г;
- Сіль – за смаком.
Час приготування: годину.
Калорійність: 55 Ккал/ 100 р.
Почистіть картоплю, наріжте кубиками і занурте отвариваться в посуд з водою. Пропустіть м'ясо через електром'ясорубку двічі. За другим разом додайте сало. Підсоліть і подперчите фарш. Змоченими в олії долонями зліпіть фрикадельки і занурте варитися до картоплі з рисом.
М'ясо можете використовувати будь-який, на ваш розсуд, також можна цю страву варити не на воді і засмажки, а попередньо підготувати бульйон. Але тоді суп вийде жирніше, це треба врахувати.
Зніміть шкірку з решти овочів, нашаткуйте соломкою і пасеруйте на оливковій олії. Приготовану засмажку відправте в суп, слідом – тертий плавлений сир, перемішайте і готуйте ще п'ять хвилин. Вимкніть, герметично накрийте кришкою і залиште настоятися.
Перед подачею притрусіть свіжим кропом і подайте часникові пампушки або грінки в яйці.
Як готувати рисовий суп з курячими тюфтелькою
Якщо робити фрикаделі з курячого фаршу, а суп варити на воді, то вийде дієтичне блюдо. Збільшивши порцію рису і виключивши картоплю, можна домогтися зовсім незначною калорійності цієї страви.
Компоненти:
- Куряча грудина – 500 г;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Сіль – за смаком;
- Рис – 200 г;
- Вода – 2 л;
- Масло вершкове – 100 г;
- Базилік – пучок.
Час приготування: сорок хвилин.
Калорійність: 32 Ккал/ 100 р.
Набираємо воду в жаротривку ємність, ставимо на конфорку. Промиваємо пропарений рис у декількох водах і, як тільки рідина почне закипати, занурюємо варитися.
Курячу грудинку промиваємо, розрізаємо филейным ножем на скибочки і з цибулею прокручуємо на електром'ясорубці. Курячий фарш промешиваем, ліпимо фрикаделі і кладемо варитися до рису.
Залишився цибулю чистимо і, шаткуємо на півкільця, обсмажуємо на олії до прозорого кольору.
Доповнюємо зажарку в суп, перемішуємо, посипаємо базиліком, проварюємо п'ять хвилин відключаємо. До цього дієтичного страви підійдуть вівсяні хлібці. Якщо консистенція супу вийшла рідкою, вбийте два яйця і швидко перемішайте, поки вони не зварилися грудкою.
Мастика з маршмеллоу рецепт і варіанти декору десертів. Як зробити кольорову мастику і які десерти нею можна прикрасити.
Придбали мультиварку «Редмонд»? Тоді рецепт тушкованого кролика в сметані зі спеціями вам приигодится.
Самі смачні і цікаві рецепти других страв в мультиварці. Вибирайте страву на будь-який смак.
Кулінарні підказки
- Накип на поверхні супу необхідно постійно знімати, інакше страва вийде каламутним;
- Напівфабрикат для фрикаделей може бути придбана і в гастрономі, якщо немає зайвого часу на самостійне приготування фаршу;
- Якщо у вас вийшов рідкий фарш, формувати напівфабрикати можна маленькою ложкою, форма значно не зміниться, але на смак вони будуть ніжніше;
- Перед закиданням фрикаделей зменшіть полум'я, так суп вийде гарним і прозорим;
- Обов'язково відбийте м'ясну масу перед ліпленням напівфабрикатів. Так вийде зайве повітря, і вони будуть м'якше;
- Необов'язково смажити овочі для цього супу, можна занурити їх у каструлю сирими, так страва вийде більш дієтичним.
Ситного вам обіду і чудового апетиту!