22 март 2019 1 692

Як смачно приготувати суп з фрикадельками і рисом

Перше страву з маленькими кульками, зліпленими з м'ясного фаршу, називається суп з фрикадельками. У процесі приготування вариться звичайний картопляний суп, додають трохи рису і напівфабрикати, зліплені з курячого, індичого або свинячого фаршу. Суп з цими м'ясними кульками буває томатним, сирним або курячим.

З фрикадельками готують не тільки супи, але і деякі салати, наприклад, грецький з оливками і бринзою.

Суп вариться дуже швидко – протягом півгодини. Можна фарш додатково вмішати розмоклий батон в молоці або курячі яйця для скріплення. Але це необов'язково – зазвичай досить ретельно вимісити фарш.

Рекомендується використовувати фарш, приготований власноруч, з додаванням сала або жирного шматка м'яса, щоб фрикадельки вийшли не надто пісними.

Класичний суп з фрикадельками і рисом: покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Рис - 100 г
Морква - 1 шт.
Цибулю - 1 шт.
Масло рослинне - 50 мл
Сіль - за смаком
Картопля - 4 шт.
Сало - 100 г
Яйце - 1 шт.
Свинина - 300 г
Зелений лук - пучок
Вода очищена - 2 л
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 60 Ккал

Початковий варіант цієї страви готується на основі звичайного картопляного супу з засмажкою та додаванням невеликої порції рису.

Прокручуємо на електром'ясорубці помиті і подрібнені на шматочки м'ясо і сало. Підсолюємо і додаємо яйце;

Ретельно вимішуємо і відбиваємо фарш. Залишаємо полежати.

Чистимо овочі, промиваємо.

Картоплю шаткуємо кубиками, моркву – соломкою, цибулю – кубиками.

Набираємо в емальовану каструлю воду і після закипання відправляємо проваритися картоплю і промитий рис.

Засмажуємо на олії рослинній овочі, що залишилися до прозорості.

Ліпимо з фаршу мокрими руками маленькі фрикаделі.

Занурюємо їх варитися у воду до картоплі.

Проварюємо хвилин десять, додаємо зажарку, зелений лук і відключаємо суп.

Додайте зелень.

Супчик готовий!

Як приготувати томатний суп з фрикадельками

Перші страви з додаванням томатної пасти або помідорів завжди відрізнялися незвичайною специфічним смаком, чи то суп, суп з фрикаделями або сочевицею.

Компоненти:

  • Картопля – 3 шт.;
  • М'якоть яловичини – 400 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Вода фільтрована – 2 л.;
  • Рис – 100 г;
  • Батон – 1 шматок;
  • Молоко – 100 мл;
  • Помідор – 3 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Олія – для смаження.

Час приготування: сорок хвилин.

Калорійність: 40 Ккал/ 100 р.

Набираємо в каструлю очищену воду і встановлюємо на конфорку. Очищаємо картоплю і шаткуємо соломкою, занурюємо варитися у воду. М'ясо обробляємо на шматки, зрізавши всі жили та плівку, пропускаємо через електром'ясорубку. Батон замочуємо в підігрітому молоці. Змішуємо фарш з размякшим хлібом, виливаємо залишки молока, підсолюємо і ретельно перемішуємо.

Овочі чистимо і шаткуємо, помідор поливаємо гарячою водою, знімаємо шкірку, заглибним блендером перебиваємо в пюре.

Рис вимиваємо і ставимо варитися до картоплі (краще використовувати пропарений, він готується швидше). Ліпимо з фаршу кульки і закидаємо в бульйон. Овочі засмажуємо на олії десять хвилин разом з томатним пюре. Вливаємо в каструлю, і доготавливаем суп ще хвилин десять.

Як варити сирний суп з м'ясними тюфтелькою

Суп з сиром завжди виходить приємним на смак. Страву можна готувати з плавленим сирком або сиром Гауда, додати свіжий кріп – готово!

Компоненти:

  • Вода – 2 л;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Оливкова олія – 50 мл;
  • Плавлений сирок – 3 шт.;
  • Телятина – 400 г;
  • Сало – 100 г;
  • Кріп – пучок;
  • Перець – дві щіпки;
  • Рис – 100 г;
  • Сіль – за смаком.

Час приготування: годину.

Калорійність: 55 Ккал/ 100 р.

Почистіть картоплю, наріжте кубиками і занурте отвариваться в посуд з водою. Пропустіть м'ясо через електром'ясорубку двічі. За другим разом додайте сало. Підсоліть і подперчите фарш. Змоченими в олії долонями зліпіть фрикадельки і занурте варитися до картоплі з рисом.

М'ясо можете використовувати будь-який, на ваш розсуд, також можна цю страву варити не на воді і засмажки, а попередньо підготувати бульйон. Але тоді суп вийде жирніше, це треба врахувати.

Зніміть шкірку з решти овочів, нашаткуйте соломкою і пасеруйте на оливковій олії. Приготовану засмажку відправте в суп, слідом – тертий плавлений сир, перемішайте і готуйте ще п'ять хвилин. Вимкніть, герметично накрийте кришкою і залиште настоятися.

Перед подачею притрусіть свіжим кропом і подайте часникові пампушки або грінки в яйці.

Як готувати рисовий суп з курячими тюфтелькою

Якщо робити фрикаделі з курячого фаршу, а суп варити на воді, то вийде дієтичне блюдо. Збільшивши порцію рису і виключивши картоплю, можна домогтися зовсім незначною калорійності цієї страви.

Компоненти:

  • Куряча грудина – 500 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Рис – 200 г;
  • Вода – 2 л;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Базилік – пучок.

Час приготування: сорок хвилин.

Калорійність: 32 Ккал/ 100 р.

Набираємо воду в жаротривку ємність, ставимо на конфорку. Промиваємо пропарений рис у декількох водах і, як тільки рідина почне закипати, занурюємо варитися.

Курячу грудинку промиваємо, розрізаємо филейным ножем на скибочки і з цибулею прокручуємо на електром'ясорубці. Курячий фарш промешиваем, ліпимо фрикаделі і кладемо варитися до рису.

Залишився цибулю чистимо і, шаткуємо на півкільця, обсмажуємо на олії до прозорого кольору.

Доповнюємо зажарку в суп, перемішуємо, посипаємо базиліком, проварюємо п'ять хвилин відключаємо. До цього дієтичного страви підійдуть вівсяні хлібці. Якщо консистенція супу вийшла рідкою, вбийте два яйця і швидко перемішайте, поки вони не зварилися грудкою.

Мастика з маршмеллоу рецепт і варіанти декору десертів. Як зробити кольорову мастику і які десерти нею можна прикрасити.

Придбали мультиварку «Редмонд»? Тоді рецепт тушкованого кролика в сметані зі спеціями вам приигодится.

Самі смачні і цікаві рецепти других страв в мультиварці. Вибирайте страву на будь-який смак.

Кулінарні підказки

  1. Накип на поверхні супу необхідно постійно знімати, інакше страва вийде каламутним;
  2. Напівфабрикат для фрикаделей може бути придбана і в гастрономі, якщо немає зайвого часу на самостійне приготування фаршу;
  3. Якщо у вас вийшов рідкий фарш, формувати напівфабрикати можна маленькою ложкою, форма значно не зміниться, але на смак вони будуть ніжніше;
  4. Перед закиданням фрикаделей зменшіть полум'я, так суп вийде гарним і прозорим;
  5. Обов'язково відбийте м'ясну масу перед ліпленням напівфабрикатів. Так вийде зайве повітря, і вони будуть м'якше;
  6. Необов'язково смажити овочі для цього супу, можна занурити їх у каструлю сирими, так страва вийде більш дієтичним.

Ситного вам обіду і чудового апетиту!

Що ще почитати: