29 май 2019 1 983

Добірка рецептів смачних салатів з курки

Куряче м'ясо вважається одним з найбільш корисних продуктів. Його застосовують у дієтичному, лікувальному і повсякденному харчуванні, саме тому салати з цим смачним і поживним інгредієнтом є невід'ємною частиною меню, як для святкового, так і для звичайного сімейного столу. Салати з куркою виходять ситними і смачними, готувати їх просто, що дозволяє молодим господаркам осягати ази кулінарного майстерності.

Куряче м'ясо є продуктом, який швидко і легко засвоюється організмом, надає пікантний смак, і притягальний аромат готовому блюду. Також воно добре поєднується з різноманітними продуктами, в числі яких:

  • свіжий часник;
  • гриби;
  • різні горіхи;
  • ананас (свіжий або консервований);
  • сир;
  • свіжі овочі.

Інші види м'яса, які використовуються в салатах, доповнюють смакові якості страви, тому також включаються до складу багатьох салатів з куркою.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
куряча грудка (варена або запечена в фользі) - 550 г
свіжі щільні помідори - 3 шт.
лук свіжий червоний - 1 шт.
сир (Фета) - 220 г
масло рослинне - 20 мл
сік лимона - 10 мл
сіль - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 131 Ккал

Куряче м'ясо – продукт, який ідеально поєднується з безліччю різних продуктів.

Сир і помідори відмінно доповнюють і розкривають його смак, що дозволяє готувати прості, але смачні салати для сімейного обіду або святкового застілля. Форма подачі, сервіровка і прикраса готового страви допоможуть перетворити салат на блюдо, гідний зайняти центральне місце на будь-якому столі.

Як приготувати простий і смачний салат з курки:

  1. Куряче м'ясо готове до вживання, нарізати невеликими шматочками або кубиками;
  2. Сир порізати кубиком (не розминати);
  3. Помідори помити і порізати на дрібні шматочки;
  4. Цибуля очистити від лушпиння і порізати на півкільця;
  5. З'єднати в окремій ємності сіль, оливкова олія і свіжий лимонний сік, перемішати – вийде заправка;
  6. Всі інгредієнти з'єднати, залити цією заправкою.

Перед подачею можна прикрасити гілочкою свіжої зелені.

«Цезар» з куркою

Нескладно приготувати самостійно салат, який включений в меню більшості кафе і ресторанів – Цезар.

Він може стати основним салатом на святковому столі, відмінною закускою або доповненням до сімейного обіду, тому включити цей рецепт в список має кожна господиня. Для приготування смачного і апетитного страви потрібні наступні доступні для придбання в будь-якому магазині інгредієнти:

  • відварна (і остуженная) курка (ідеальний вибір – філе) – 300 г;
  • яйця курячі (жовтки) – 2 шт;
  • хліб білий – 200 р;
  • сир (перевагу слід віддавати твердим сортам) – 70 г;
  • часник свіжий – 1-2 очищені часточки;
  • гірчиця (можна використовувати класичну або зернисту) – 2 ч. л;
  • лимон (або інший цитрус за смаком) – 1 шт;
  • масло рослинне – 30 мл;
  • листя салату – 180 г;
  • сіль і перець (чорний свіжого помелу) – за смаком.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність «Цезаря» на 100 г – 138 ккал.

Кроки приготування:

  1. Спочатку потрібно приготувати заправку для обсмажування хліба, для цього в невеликій ємності слід змішати оливкову олію, сіль і перець, а також подрібнений часник;
  2. Соус для салату готується з жовтків, гірчиці, лимонного соку (кількість варіюється і залежить від смакових уподобань), часнику, перцю, солі, олії. Всі інгредієнти змішуються, потім їх слід помістити в холодильник;
  3. Хліб слід нарізати на невеликі кубики, помістити в заправку для обжарювання на 1-2 секунди, щоб він пропился їй, але не розмокнув. Потім обсмажити до появи золотистої хрусткої скоринки;
  4. Куряче м'ясо слід порізати (дрібно);
  5. Сир потерти, краще всього на крупній тертці або порізати невеликим кубиком;
  6. Формування салату – в ємність слід викласти листя салату (попередньо вимиті і просушені), нарізану курку, підсмажений хліб. Охолоджений соус виступає в якості заправки. Для прикраси використовується натертий (порізану кубиком) сир.

Важливо пам'ятати, що подавати його необхідно відразу після приготування.

Яйця пашот в мікрохвильовці — читайте як приготувати вишуканий сніданок за кілька хвилин.

Читайте як приготувати м'ясо по-бургундськи. Це дуже смачне і незвичайне блюдо, яке готується у вині.

Скільки запікати соковиті котлети в духовці — ми підготували кілька варіантів рецептів цієї страви.

Рецепт смачного салату з копченої курки

Копчене куряче м'ясо зберігає всі свої корисні властивості, але насичує блюдо особливими ароматами. Саме тому салати з цим інгредієнтом у складі користуються популярністю у домогосподарок, які бажають порадувати сім'ю або створити незабутнє святкове меню. Щоб приготувати салат з копченою куркою потрібно:

  • курка копчена (філе) – 400 г;
  • чорнослив – 7 шт;
  • відварні курячі яйця (круто) – 3 шт;
  • свіжий (можна самостійно вирощений) огірок (грунтової або тепличний) – 2 шт;
  • волоські очищені горіхи (ядра) – 50 р;
  • зелень (кріп і петрушка) – по 3-4 гілочки;
  • майонез (жирність вибирається за смаком) – 3 ст. л.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність салату на 100 г – 143 ккал.

Кроки приготування:

  1. Куряче м'ясо слід дрібно порізати і викласти в салатну ємність;
  2. Чорнослив слід попередньо помістити в гарячу воду і витримати в ній 10-15 хвилин, після чого вийняти з ємності, просушити, при необхідності відокремити від кісточки, нарізати невеликими шматочками, покласти в ємність до курячого м'яса;
  3. Курячі яйця очистити від шкаралупи, дрібно порізати;
  4. Огірки вимити теплою водою, очистити від шкірки (за бажанням), порізати невеликими шматочками;
  5. Свіжу зелень подрібнити, змішати всі інгредієнти в ємності і заправити майонезом, перемішати;
  6. Волоські горіхи подрібнити і посипати ними салат зверху.

Перед подачею можна додати сіль і перець за власним смаком.

Курячий салат з грейпфрутом

Класичне поєднання курячого м'яса і ананаса відомо багатьом господаркам. Для того щоб порадувати друзів і рідних корисним салатом, можна використовувати і інші фрукти, наприклад, стиглий і соковитий грейпфрут. Для його приготування потрібні такі інгредієнти:

  • куряче філе – 650 г;
  • салат качанний – 1 шт;
  • грейпфрут червоний (середній за розмірами) – 1 шт;
  • апельсин (невеликий) – ½ шт;
  • лимон – 1/3 шт;
  • огірок щільний, свіжий середнього розміру – 2 шт;
  • цибуля ріпчаста (червоний салатний) – 1 шт;
  • рослинна ароматна олія (кунжутна, бавовняне або оливкова) – 50 мл;
  • часник свіжий (очистити від лушпиння) – 1-2 зубця;
  • мед – 5 мл;
  • соєвий соус – 10 мл;
  • насіння кунжуту (обсмажені) – 20 р.

Час приготування – 30 +5 хвилин на підготовку.

Калорійність салату (100 г) – 80 ккал.

Кроки приготування:

  1. Куряче філе обсмажити до готовності, а потім остудити. Допускається варіант використання в салаті копченої курки;
  2. З лимона віджати сік (в окрему ємність), важливо стежити, щоб не було кісточок;
  3. Цибуля очистити від лушпиння і порізати півкільцями, потім збризнути лимонним соком;
  4. В окремій ємності масло з'єднати з рештою лимонним соком, додати вичавлений апельсиновий сік, соєвий соус, мед, подрібнений часник, перемішати;
  5. Огірки порізати шматочками (можна очистити їх від шкірки);
  6. Салат порвати руками (не різати, щоб не гірчить), покласти першим шаром на блюдо;
  7. Грейпфрут очистити від цедри, порізати шматочками;
  8. Заправити салат приготовленим соусом;
  9. Перед подачею посипати кожну порцію кунжутом.

Цей салат можна використовувати, як легку закуску на свято. В якості прикраси використовуються гілочки свіжої зелені.

Корисні поради та особливості

Для приготування салатів, в яких основним інгредієнтом є куряче м'ясо, характерні наступні особливості:

  • спосіб приготування курки різний – її можна посмажити, згасити або запекти. Це впливає на смак і аромат страви, тому один і той же рецепт можна змінювати і доповнювати, проявляючи фантазію;
  • краще всього використовувати для приготування салатів м'ясо грудки, так як воно корисне і соковите;
  • рекомендується використовувати оливкова або кунжутне масло, соняшникову ж має бути без запаху;
  • посуд для приготування салатів повинна бути скляною або пластиковою, щоб уникнути процесів окислення продуктів;
  • час подачі готових салатів з куркою по – різному- деякі можуть зберігатися в холодильнику до доби, а інші подаються відразу ж після приготування.

Таким чином, смачні і корисні салати з куркою можна приготувати швидко. Для того, щоб блюдо вийшло ідеальним, необхідно уважно дотримуватися порад з приготування.

Що ще почитати: