12 июнь 2019 3 064

Як смачно приготувати салат з куркою і печерицями

Осінь – сезон грибів і смачних страв з них. Що найцікавіше – не потрібно бути справжнім майстер-шефом або гуру кулінарного мистецтва, щоб приготувати смакоту з таких грибів, як печериці. Все досить просто, зрозуміло, легко і дуже смачно. Давайте розглянемо рецепти найпопулярніших салатів з цих грибів та курки.

Салат з куркою, печерицями та сиром
Інгредієнти Кількість
гриби свіжі - 300 г
варене філе курки - 400 г
варені яйця - 5 штук
ріпчаста цибуля - 1 штука
волоські горіхи - 150 г
сир - 200 г
сметана або вершки - 250 г
масло рослинне - 3 столові ложки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 215 Ккал
Легкий і поживний одночасно салат стане гідним доповненням будь-якого святкового столу або незамінним складовими сімейного вечері. Готується в мінімальні терміни і сил вимагає небагато.

Розглянемо рецепт салату з куркою і печерицями докладно. Варене куряче філе ріжемо середніми шматочками.

Викладаємо м'ясо на дно салатника. Відмінно підійде скляна тарілка глибока – в ній буде видно шари салату, це виглядає цікаво.

Гриби нарізаємо на середні шматочки або навпіл і обсмажуємо на олії кілька хвилин (до появи приємного золотистого кольору).

Гриби можна трохи підсолити за смаком. Після цього гриби повинні охолонути. У цей час нарізаємо сиру цибулю півкільцями і викладаємо поверх курячого м'яса. Змащуємо сметаною або вершками.

Наступний шар – мелені волоські горіхи. Після цього викладаємо натерті на середній тертці варені яйця.

Потім настає черга грибочків, які вже встигли охолонути. Змащуємо шар грибів сметаною або вершками. Завершальний акорд – натерту на середній тертці твердий сир.Салат можна залишити на кілька годин у холодильнику або відразу приступати до дегустації.

З ананасом, куркою і грибами

Смачне блюдо з насиченим грибним смаком і легкою кислинкою ананаса. Здивуйте гостей оригінальним салатом!

Інгредієнти для салату:

  • філе курки (варене) – 200 г;
  • печериці (в банку) – 200 г;
  • ананас (консервований) – 250 г;
  • кільця ананаса (для прикраси) – 70 г;
  • курячі яйця (варені) – 5 штук;
  • сир – 150 г;
  • сметана – 150 г;
  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • приправи (перець, сіль);
  • зелень (для прикраси).

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 118 Ккал/100 р.

Починаємо з філе курки – попередньо відварене і остигле філе нарізаємо середніми шматочками. Також чинимо і з ананасом, після чого змішуємо його з м'ясом і викладаємо в салатник. Цей салат готується не шарами, тому можна додавати наступні інгредієнти у довільній послідовності.

Яйця нарізаємо великими шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями або кубиками.

Сир натираємо на середній або дрібній тертці. Гриби залишаємо цілими, якщо вони маленькі. Великі гриби розрізаємо навпіл і додаємо в салат. Всі інгредієнти перемішуємо і додаємо приправи за смаком – сіль, перець. Заправляємо салат сметаною і ретельно розмішуємо.

Після цього викладаємо салат з ананасом, куркою і печерицями у формочки. Зверху прикрашаємо кільцями ананаса і зеленню.

Закуска з консервованими грибами і куркою

Це страва давно стало традиційним «компліментом» від багатьох господинь, які хочуть пригостити гостей чимось не тільки смачним, але і красивим. Зовнішній вигляд цього салату дійсно дивує і викликає відчуття гарного апетиту і бажання зараз спробувати грибний салат. Його також називають «Поляна». Назва виправдовує себе – блюдо і правда виглядає як грибна галявина в лісі.

Інгредієнти для салату:

  • відварна картопля – 4 штуки;
  • курячі яйця (варені) – 3 штуки;
  • куряче філе – 500 г;
  • печериці – 1 баночка;
  • зелена цибуля – 1 середній пучок;
  • майонез для заправки;
  • листя салату (для подачі).

Час приготування: 40-45 хвилин.

Калорійність – 180 Ккал/100 р.

Беремо глибоку миску і змащуємо її стінки рослинним маслом. «Вибудовуємо» гриби капелюшками вниз. Готуємо інгредієнти:

  • дрібно нарізаємо зелену цибулю;
  • варимо картоплю;
  • варимо яйця і філе.

Посипаємо зеленою цибулею гриби, дрібно порізаним. Наступний шар – порізане середніми шматочками філе. Заправляємо майонезом. Потім викладаємо порізану кубиками картоплю і також цей шар змащуємо майонезом. Залишаємо салат на 2 години, можна поставити його просочуватися в холодильник.

Після цього готуємо гарну подачу. Для цього необхідна плоска тарілка з рівним дном. Викладаємо листя салату. Беремо наш салат з консервованими грибами і куркою і акуратно перевертаємо його на тарілку. Виходить чарівна грибна поляна.

Яловичина в духовці у фользі — приготуйте цю страву за нашим рецептом!

Як смачно посмажити гриби зі сметаною — читайте в нашій статті.

Соковитий салат з куркою і квасолею, приготований за нашим рецептом стане вашим улюбленим блюдом.

Салат зі смаженими грибочками з курячим філе

Блюдо, яке заслуговує бути коханим. Смачний салат, доповнює святковий стіл або повсякденний обід.

Інгредієнти для салату:

  • м'ясо (філе курки) – 1-2 штуки;
  • печериці (свіжі) – 300 г;
  • курячі яйця – 4 штуки;
  • твердий сир – 100 г;
  • рослинна олія – 2 столові ложки;
  • майонез – 100 г;
  • сіль – за смаком.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 150 Ккал/100г.

Куряче м'ясо відварюємо в підсоленій воді. Коли філе приготується – не виймаємо з бульйону. М'ясо повинно охолонути в ньому. Ріжемо тоненькими шматочками м'ясо. Гриби нарізаємо маленькими скибочками (спочатку розрізаємо навпіл, а потім — пластинками).

Сковороду добре розігріти і налити соняшникову олію. Смажимо гриби близько 5-6 хвилин, при цьому постійно помішуючи. Грибочки повинні стати золотистими, м'якими і ароматними. Але не варто смажити їх до дуже темного кольору. Під час смаження можна гриби трохи підсолити за смаком.

Зварити яйця, після чого відокремити жовтки від білків. Жовтки натираємо на дрібній тертці і змішуємо з м'ясом. Білки також натираємо і змішуємо з грибами. В гриби також додаємо майонез – отримуємо густу однорідну густу масу.

Далі «вибудовуємо» салат. На плоске блюдо викладаємо гриби і легенько їх придавлюємо. Потім – куряча маса. Розрівнюємо шар. Зверху посипаємо натертим на середню тертку сиром. Можна прикрасити зеленню. Страву можна подавати відразу, йому не потрібно настоюватися і просякати.

Салат з грибочків, грудинки курки і овочів

Чудовий осінній салат, який не тільки поживним, а й збагатить організм вітамінами.

Інгредієнти для салату:

  • печериці — 350 г;
  • куряча грудка (варена) – 400 г;
  • яйця курячі – 4 штуки;
  • морква (варена) – 1 штука;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • помідори – 2 штуки;
  • оливки – кілька штук;
  • майонез
  • зелень і спеції (сіль, перець).

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 112 Ккал/100 р.

Варимо наступні інгредієнти:

  • морква;
  • куряча грудка;
  • яйця.

Гриби нарізаємо середніми шматочками і обсмажуємо на соняшниковій олії з додаванням щіпки солі і перцю за смаком. Курку ріжемо невеликими шматочками. Морква також кришимо на маленькі кубики. Подрібнюємо цибулю і оливки, і всі інгредієнти перемішуємо.

Заправляємо все майонезом. Отриману масу викладаємо на рівну плоску тарілку. Можна зробити це у формі гриба. Потім відокремлюємо білок від жовтка. Натираємо все на тертку. Білком присипаємо нижню частину гриба – ніжку, а жовтком – капелюшок.

Також можна прикрасити помідором (якщо хочете зробити мухомор). Салату з овочів з куркою і печерицями потрібно дати час просочитися (близько години в холодильнику).

Корисні поради

Печериці – це справжня знахідка для господині. Різноманітність страв, які можна приготувати з цими «малюками» дійсно радує – вибирай, готуй і дивуй. Приготувати салат, суп або рагу з грибами – простіше простого. Але все ж є деякі моменти, знання яких допоможе створити справжній шедевр. Отже, кілька корисних порад і секретів про печерицях:

  1. Маленькі гриби краще готувати цілими, щоб вони зберегли гарну форму;
  2. При виборі печериць необхідно звертати увагу на капелюшок – вона повинна бути білою і без пошкоджень;
  3. Стисніть пальцями ніжку гриба – вона не повинна бути порожнистої;
  4. Під час приготування печериць, потрібно їх злегка посолити. Так само, як і яйця, вони потребують «помічника» для розкриття смаку та аромату;
  5. Щоб не втратити смак грибів – їх краще нарізати шматочками, крупніше, ніж інші інгредієнти.

Тепер ви знаєте і рецепти смачних грибних салатів з куркою і печерицями, і деякі секрети їх приготування. Можна сміливо починати грибну магію у себе на кухні. Приємного апетиту!

Що ще почитати: