Як швидко і смачно запекти подчеревок в духовці
Методів приготування підчеревина в духовці досить багато. Тим не менше, кожен рецепт зводиться до одного і того ж результату – бездоганно дуже смачне блюдо, яке ідеально виглядає на святковому і буденному столі у вигляді нарізки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Сало (подчеревок) - | 1 кг |
Часник - | 4 зубчики |
Лаврове листя - | 4 шт. |
Чорний перець - | 0,5 ч. л. |
Запашний перець - | 0,5 ч. л. |
Коріандр - | 0,5 ч. л. |
Паприка - | 0,5 ч. л. |
Хмелі-сунелі - | 0,5 ч. л. |
Сіль - | 2 ч. л. |
Час приготування: 160 хвилин | Калорійність на 100 грам: 620 Ккал |
Ця істинно українська закуска припаде до душі кожному гостю у вашому домі. Тим більш вона є вельми чудовою альтернативою покупної ковбасі.
Як запекти подчеревок в духовці:
- Обробити подчеревок. Вимити, очистити і висушити;
- Очистити часник і порізати на дуже дрібні шматочки або використовувати землянку;
- Лавровий лист розділити на менші шматочки;
- В окремій тарілці змішати всі спеції і сіль. Повинна вийти кашка. Краще використовувати свіжомелені спеції;
- Отриману суміш нанести на сало. Добре розподілити і втерти;
- Підготувати шматок фольги. Розмір фольги повинен дозволити обернути сало в два шари;
- Покласти подчеревок шкіркою вниз і обернути фольгою;
- Перекласти отриманий конверт на деко;
- Шкірка повинна бути внизу;
- Час виготовлення залежить від обраного шматка, точніше від його структури, віку і товщини;
- Запікати при температурі 200 градусів протягом однієї години;
- По закінченню часу розгорнути фольгу і трохи зменшити вогонь (до 180 градусів);
- Продовжувати готувати протягом півгодини;
- Отримане блюдо остудити, після перекласти в холодильник;
- Коли остаточно охолоне – розрізати і подавати до столу.
Запечений подчеревок у фользі
Ця страва добре підходить практично до кожного гарніру. А також з них виходять смачні і ситні бутерброди, які можна взяти на обід на роботу або пікнік.
Необхідні продукти:
- Підчеревок – 1 кг;
- Часник – 5 зубчиків;
- Базилік – 1 ч. л.;
- Чебрець — 1 ч. л.;
- Чорний перець – 1.5 ч. л.;
- Паприка – 0.5 ч. л.;
- Сіль – за смаком;
- Лаврове листя – 2 шт.
Витрачений час: 120 хвилин.
Калорійність: 598 ккал.
Як смачно запекти подчеревок в духовці у фользі:
- Вимити шматок сала;
- Очистити шкірку ножем, вона повинна стати одного кольору;
- Висушити, для цього краще використовувати серветки;
- Всі спеції крім лаврушки і часнику змішати в окремій тарілці;
- Часник порізати пластинками і обкачати в спеціях;
- Рівномірно зробити дірки в подчеревке з допомогою ножа;
- Отримані дірки помістити пластинки часнику;
- Натерти сумішшю спецій і солі весь шматок сала;
- Його необхідно не просто обваляти, але і добре втерти;
- Для поліпшення смакових якостей подчеревок можна помістити в холодильник на кілька годин;
- Якщо немає вільного часу, то на шматок викласти лаврушку, обгорнути фольгою і помістити в духовку;
- Лавровий лист краще розтерти в порошок, або хоча б подрібнити;
- Поставити конверт в духовку;
- Нагріти до 180 градусів;
- Запікати півтора години;
- Після закінчення необхідного часу, фольгу розрізати і залишити ще натерти години в духовці;
- Остудити і подавати до столу. У холодному вигляді смакові якості страви краще.
Подчеревок, запечена з картоплею в духовці в рукаві
Сам по собі подчеревок дуже смачна закуска, але спільно з салом можна приготувати гарнір – картоплю. Така картопля виходить дуже соковитою, ароматною і ніжною.
Необхідні продукти для страви:
- Підчеревок – 400 г;
- Картопля – 4 шт.;
- Сіль – за смаком;
- Приправа для м'яса – за смаком;
- Масло рослинне – 2 ст. л..
Витрачений час: 140 хвилин.
Калорійність: 540 ккал.
Послідовність:
- З картоплі зняти шкірку і порізати шматками;
- З'єднати її зі спеціями для картоплі, сіллю;
- Добре перемішати;
- Сало вимити і висушити;
- Окремо з'єднати всі спеції і натерти ними сало;
- Залишити маринуватися мінімум на півгодини;
- Відрізати необхідну кількість рукави і зав'язати з одного боку;
- Перекласти в нього картоплю і розподілити рівномірно;
- Зверху покласти сало і зав'язати другу сторону рукава;
- Помістити в непрогрітому духовку;
- Довести температуру до 180 градусів;
- Запікати годину. Після розрізати рукав і 10 хвилин залишити запікатися;
- До столу страву подають у холодному і гарячому вигляді.
Як приготувати смачні рулетики з курячого філе в беконі читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт маринаду для коропа на мангалі.
Як приготувати куряче філе в сметані — м'ясо вийде ще більш соковитим, якщо ви прислухаєтеся до наших порад.
Рулет з підчеревина
Іноді повсякденні страви просто набридають і здаються зовсім звичайними, але і улюбленими в той же час. У такій ситуації врятує фантазія. Адже всіма улюблений подчеревок можна видозмінити, зробити цікавішим подачу, але смак при цьому зовсім не зміниться.
Необхідні продукти для страви:
- Сало – 1 кг;
- Сіль – за смаком;
- Чорний перець – 1 ч. л.;
- Хмелі-сунелі – 2 ст. л.;
- Лаврове листя – 4 шт.;
- Часник – 2 голівки.
Витрачений час: 350 хвилин.
Калорійність: 662 ккал.
Покроковий рецепт:
- З'єднати в окремій ємності спеції і половину необхідної кількості часнику;
- Часник необхідно пропустити через часникодавку;
- Посолити;
- В салі зробити невеликі, але глибокі надрізи ножем, у них так само покласти спеції і часник;
- Сало скрутити в рулет, зв'язати ниткою, так щоб рулет не розпався;
- Залишити маринуватися в холодильнику протягом 4-х годин;
- Підготувати необхідної довжини рукав;
- Помістити в нього рулет і зав'язати кінці;
- Помістити рукав на деко і відправити в духовку на годину;
- При цьому повинна зберігатися температура – 200 градусів;
- Через 50 хвилин розрізати рукав;
- Після приготування прибрати нитки;
- Дати час, щоб страва повністю охололо, після чого закуску можна різати і подавати до столу.
Кулінарні підказки
- Щоб перевірити готовність закуски, необхідно проткнути її шпажкою, якщо сік світлий – сало готове. Другий варіант: відрізати невеликий шматочок і подивитися на м'ясо в розрізі;
- Можна використовувати будь-які прянощі, поєднувати їх. Смак майбутнього сала залежить від ваших смакових уподобань;
- При покупці вибирайте не старий і свіжий шматок сала;
- Подчеревок не повинен бути дуже товстий, але з великою кількістю м'яса;
- Фольга зробить закуску дуже соковитою;
- Щоб блюдо вийшло м'яким, його слід запікати при мінімальній температурі;
- Перед запіканням сало можна відварити в цибулинні. Таким чином, закуска вийти дуже ароматною;
- Блюдо вийти з скоринкою, якщо відкрити рукав або фольгу і продовжувати готувати з більшою температурою. Це необхідно зробити перед закінченням готування. А якщо через деякий час перевернути, то утвориться хрустка скоринка;
- Можна використовувати будь-які маринади, але добре себе зарекомендував маринад з гірчицею і медом;
- Сало краще замаринувати. Це краще зробити на ніч, перед приготуванням. Таким чином, сало вийти дуже ароматним;
- Якщо ви використовуєте фольгу, то зверніть увагу на цілісність конверта. Краї і кутики краще піднімати вгору. Таким чином, сік ніколи не витече на деко;
- Кількість солі необхідно регулювати самостійно;
- Шматок сала необхідно не просто посипати спеціями і сіллю, а добре їх втерти. Можна робити дірки і засовувати туди спеції і часник;
- Шкіру з сала можна знімати, це ніяким чином не впливає на смак страви;
- Необхідно суворо дотримуватися температури, інакше сало не вийде соковитим.
Приємного апетиту!