26 май 2019 1 241

Як приготувати млинцевий торт з заварним кремом

Ажурні найтонші млинці люблять всі: і дорослі, і діти. Щоб зробити смак цієї страви ще цікавіше, господині змагаються, придумуючи все нові солодкі і несолодкі начинки. І ось, коли, здавалося б, всі варіанти подачі млинців випробувані, саме час об'єднати їх з заварним кремом і створити з цієї смакоти млинцевий торт.

Такий десерт можна зробити не тільки просто перемазав млинці кремом, але і використовуючи для випічки основи шоколадне тісто або з додаванням маку, додавши в прошарок фрукти (полуницю, вишню, банани, ківі тощо). Найсмачніші варіанти цієї страви зібрані нижче.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
кефіру - 750 мл
окропу - 250 мл
яєць - 4 шт.
білого кристалічного цукру - 50 г
рідкого розтопленого вершкового масла - 10 г
соди - 5 г
солі - 3 р
борошна - 500 г
Для заварний крем прошарку: -
молока - 750 мл
цукру - 200 г
борошна - 120 г
цукру з ароматом ванілі - 10 г
вершкового (краще взяти пожирніше 72,0% і вище) олії - 100 г
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 168 Ккал

Хороший млинцевий торт починається з смачних млинців. Кожна господиня має в арсеналі свій рецепт таких тонких і ніжних млинців, але якщо ідеальний склад млинцевої основи не знайде або хочеться спробувати новий рецепт, можна спекти торт із млинців на заварному кефирном тесті з заварним кремом.

Як приготувати млинцевий торт з заварним кремом:

  1. Для тіста трохи збити віночком яйця з дрібкою солі і цукром. Влити кефір, потім вмішати соду і борошно. Вийде досить густа маса;
  2. Закип'ятити воду і, інтенсивно помішуючи тісто, влити крутий окріп. В останню чергу ввести рідке масло, масу розмішати і дати постояти готовому тісту чверть години;
  3. На сковороді з обох боків обсмажити тонкі млинчики. Скласти їх стопкою і дозволити їм охолонути до кімнатної температури;
  4. Поки спечені млинці будуть охолоджуватися, зварити заварний крем. У теплому молоці розмішати цукор, борошно і ваніль, щоб не було грудочок;
  5. Потім поставити суміш на вогонь і проварити кілька хвилин до загустіння. Прибрати сотейник з заварний основою з вогню, злегка остудити і збити з допомогою міксера разом з м'яким вершковим маслом до однорідної кремового стану;
  6. Сформувати торт, перемазуючи щедро кожен млинець двома – трьома столовими ложками приготованого заварного крему. Зверху так само перемазати кремом і прикрасити по своєму смаку.

Рецепт млинцевого торта з маком і заварним кремом

Родзинка цього десерту – крем, заварений на жовтках з насінням маку. Здавалося б, рецепт не дуже сильно відрізняється від попереднього, але підсумок виходить настільки смачним і оригінальним, що така страва має право бути поданим на святковому столі.

Інгредієнти, які входять до складу тіста:

  • 800 мл молока;
  • 2 курячих яйця;
  • 70 г кристалічного цукру;
  • 3 г кухонної солі;
  • 50 мл рафінованої соняшникової олії;
  • 450 г пшеничного борошна;

Для крему з жовтками і маком треба взяти:

  • 90 г зерен маку;
  • 3 жовтка курячих яєць;
  • 150 г цукрового піску;
  • 60 г борошна;
  • 60 г вершкового масла;
  • 400 мл молока.

Від початку роботи до готового до подачі торта пройде близько 4 годин.

Калорійність стограммового шматочка цього млинцевого торта – 194,4 кілокалорії.

Алгоритм приготування:

  1. Приготувати тісто на млинці, змішавши спочатку яйця з цукром і сіллю, потім влити молоко, вмішати муку і останнім інгредієнтом в тісто має потрапити соняшникова олія;
  2. Після того, як тісто трохи відпочине, на розпеченій сковороді спекти найтонші солодкі млинці;
  3. Після випічки млинців, саме час приступити до заварному крему. Жовтки змішати з цукром і борошном, потім влити їх в молоко, розмішати і відправити на вогонь;
  4. Варити суміш до загустіння, зняти з плити, додати мак і вершкове масло, до однорідності все старанно змішати;
  5. Остиглі млинці переслоить приготованим заварним кремом із зернами маку. Готового десерту потрібно провести в холоді і спокої від 2 до 3 годин, щоб він просочився.

Як приготувати шашлик по-карски читайте в нашій статті.

Як приготувати смачний житній хліб з висівками читайте в нашій статті.

Ще один рецепт для пікніка — свинячі реберця на мангалі, спробуйте приготувати за нашими рецептами.

Шоколадний торт на основі млинців

У цього тортика насичений смак шоколаду завдяки тому, що в тісто додається не тільки какао-порошок, але і трохи темного шоколаду. Доповнити млинці-коржі можна заварним кремом, який був зварений по одному з вище наведених рецептів, а можна скористатися ніжним заварним молочним кремом без масла і яєць (пісним).

Для шоколадних млинців знадобляться:

  • 120 г пшеничного борошна;
  • 120 г кукурудзяного (або картопляного) крохмалю;
  • 300 мл молока;
  • 250 мл гарячої киплячої води;
  • 50 г какао-порошку;
  • 90 г цукрового піску;
  • 50 г темного гіркого шоколаду;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 3 г солі.

Для пісного заварного молочного крему потрібно взяти:

  • 500 мл молока;
  • 40 г кукурудзяного (або картопляного) крохмалю;
  • 50 г ванільного цукру (в якості заміни може виступити звичайний з ванільною есенцією);

На випічку млинців, приготування заварного крему і складання торта піде близько 1,5 годин, а час просочення торта в холоді буде залежати тільки від сили волі домашніх ласунів, але краще все ж почекати не менше 60 хвилин.

Харчова і енергетична цінність такого десерту дорівнює 157,4 ккал/100 р.

Інструкція зі створення шоколадного ласощі:

  1. У глибокому посуді (миска або каструля) збовтати яйця з сіллю і цукром, влити молоко;
  2. Крохмаль заварити в окропі, добре перемішати і вилити до яєць з молоком, продовжуючи перемішувати, щоб суміш стала однорідною;
  3. Слідом ввести в тісто муку змішану і просіяне разом з какао-порошком;
  4. В останню чергу в масу вводять розтоплений шоколад та олію;
  5. Приклавши максимум зусиль ретельно все перемішати, дати млинців тесту трішки відпочити і спекти тонкі млинці, обсмажуючи їх з кожного боку за кілька хвилин;
  6. Для крему 100 мл молока залишити холодним, змішати з крохмалем і цукром. Молоко, що залишилося закип'ятити, ввести в нього молоко з крохмалем і цукром. Варити суміш до загустіння;
  7. Зібрати торт, перемазуючи кожен млинець кремом. Прикрасити десерт можна шоколадною або кокосовою стружкою.

Млинцевий торт з заварним кремом і полуницею

Щоб описати смак цього десерту важко буде підібрати слова, які зможуть точно передати всю гаму смаку і емоцій, які він здатний подарувати. Тут є молочно-вершкова ніжність заварного крему, полуничний смак літа – яскравий і динамічний. Звичайно, над таким тортом доведеться потрудитися і докласти максимум зусиль.

Щоб спекти млинці потрібно:

  • 3 курячих яйця;
  • 50 г кристалічного цукру;
  • 500 мл молока;
  • 3 г солі;
  • 300 г борошна;
  • 40 мл соняшникової рафінованої олії.

Під час приготування ніжного заварного крему використовуються:

  • 500 мл молока;
  • 100 г цукрового піску;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 курячих яйця;
  • 90 г борошна;
  • 2-3 краплі екстракту ванілі.

Для полуничного желе і прошарку торта знадобляться:

  • 1000 г полуниці;
  • 100 г цукру;
  • 20 г желатину.

Час приготування цього літнього десерту складе приблизно 4-4,5 годин.

Харчова цінність, розрахована на шматочок торта вагою 100 г – 145,7 ккал.

Хід роботи:

  1. Змішати віночком яйця, цукор і сіль, потім просіяти і вмішати в тісто борошно, а після неї рослинне масло. З отриманого тіста спекти тонкі млинчики;
  2. Для крему з яєць, борошна і цукрового мелкокристаллического піску з додаванням кількох крапель ванільного екстракту зробити суміш – основу для заварювання. Цю основу розчинити в молоці і уварити на вогні до густоти. Збити вершкове масло і по столовій ложці ввести в нього заварную основу;
  3. Половину полуниці пюрировать блендером (пюре бажано процідити через сито з дрібними отворами, щоб у ньому не було кісточок). У пюре додати цукор і желатин, розмішати суміш і відставити вбік на деякий час. Полуницю, що залишилася порізати на невеликі шматочки;
  4. У роз'ємну форму з діаметром більшим, ніж діаметр млинців укладати млинці, перемазуючи їх заварним кремом і перешаровуючи шматочками полуниці. Верхній млинець не потрібно змащувати;
  5. Полуничне пюре з цукром і набряклим желатином прогріти на вогні, але не доводити до кипіння. Завдання – розчинити желатин у загальній масі. Отриманою сумішшю залити торт в рознімної формі і відправити на кілька годин в холодильник для застигання;
  6. Застиглий торт дістати з форми і перекласти на блюдо. Зробити це буде простіше, якщо стінки форми вистелити щільною плівкою або прогріти їх феном перед виїмкою. Прикрасити торт свіжими ягідками полуниці і зеленими листочками м'яти.

Корисні поради

Обов'язковий етап приготування цього десерту – просочення. Щоб млинців торту знадобилося менше часу на цьому етапі, потрібно намагатися спекти млинці максимально тонкими.

У тонких млинців часто краю виходять дуже тонкими і сухими, тому їх краще обрізати по шаблону торта, яким може стати кришка від каструлі відповідного розміру, дно рознімної форми або велика тарілка.

Заварний крем для цього десерту може бути будь-яким: зі згущеним молоком, на яйцях і маслі або пісним. Важливо тільки одна умова – він повинен бути досить густим, щоб не випливати з торта.

Що ще почитати: