15 май 2019 1 479

Як приготувати торт «Наполеон» на сковороді

Торт «Наполеон» багатьом знайомий з дитинства. Це листковий десерт, який має чудовий смак, а при його вживанні він просто тане у роті. Його можна готувати як для повсякденного чаювання, так і для святкового меню.

Однак багато роблять цю випічку рідко, тому що її приготування займає багато часу. Тому, щоб полегшити процес, її можна зробити на сковороді. Ось ми зараз і розглянемо кілька способів приготування торта «Наполеон» на сковороді.
Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно - 550-600 г
цукор - півкілограма
масло вершкове - 170 грам
яйця курячі - 6 штук
молоко - 1 літр
гашене сода харчова - ½ Ч. ложки
ванільний порошок - 1 маленька ложка
горіхи будь - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 258 Ккал

Як готувати торт «Наполеон» на сковороді:

  1. Стакан цукру висипаємо в миску, додаємо туди 3 курячих яйця;
  2. Всі компоненти потрібно гарненько збити до появи піни. Збивати можна виделкою або міксером;
  3. Половину вершкового масла розтоплюємо і виливаємо до яєчно-цукрової суміші;
  4. Харчову соду потрібно погасити оцтовою кислотою, додаємо в суміш;
  5. Всі компоненти знову добре перемішуємо до однорідної структури;
  6. Далі просіваємо борошно, половину склянки залишаємо для крему;
  7. Решту борошно трохи засипаємо в рідку суміш і замішуємо тісто;
  8. Прикриваємо чашку з тістом рушником, залишаємо постояти протягом півгодини при кімнатній температурі;
  9. Далі розбиваємо і викладаємо в миску 3 яйця, засипаємо цукровий пісок, борошно і заливаємо молоком;
  10. Всі компоненти перемішуємо міксером до рівномірного стану, розбиваємо всі грудочки;
  11. Ставимо на вогонь і відварюємо крем до закипання. Під час відварювання обов'язково перемішуємо;
  12. У киплячий крем додаємо трохи ваніліну, розмішуємо і знімаємо з вогню;
  13. Вершкове масло розтоплюємо, вливаємо в крем і збиваємо остиглий крем міксером;
  14. Тісто розділяємо на 14 частин;
  15. Кожну частину прокатуємо в шар однакової форми і розміру. Щоб кожен пласт можна було розмістити на поверхні сковороди;
  16. Ставимо на плиту сковорідку, розжарюємо і викладаємо на неї пласт тіста;
  17. Зменшуємо вогонь і обсмажуємо тісто з двох сторін;
  18. Кожен шар викладаємо один на одного і промазуємо між шарами кремом;
  19. Верх і боки торта рясно змащуємо заварним кремом;
  20. Посипаємо торт з усіх боків горіхами;
  21. Залишаємо постояти кілька годин, щоб випічка просочилася.

Сирний торт «Наполеон» на сковороді

Компоненти для тіста:

  • сир – 400 грам;
  • 500 грам борошна;
  • 1,5 склянки цукру;
  • два яйця;
  • півпачки масла вершкового;
  • сода – 1 ч. ложка.

Для крему:

  • 250 грам цукру;
  • 2 великі ложки борошна;
  • крохмальний порошок – 3 великі ложки з гіркою;
  • 4 курячих яйця середнього розміру;
  • ванільний порошок – 2 пакетика;
  • молоко – 1 літр;
  • вершки домашні жирні – 150 мл

Для посипання:

  • горіхи будь – 100 грам;
  • 100 грам будь-якого печива галетного або пісочного виду.

Період готування – 1 годину.

Скільки калорій на 100 грам – 248 ккал.

Процедура приготування сирного торта «Наполеон» на сковороді:

  1. У ємність викладаємо сир, шматочок вершкового масла, яйця, цукровий пісок;
  2. Всі компоненти розмішуємо;
  3. Далі додаємо харчову соду і знову все перемішуємо;
  4. Борошно просіваємо і вводимо в рідку масу;
  5. Вимішуємо тісто з еластичною структурою;
  6. Накриваємо рушником, залишаємо постояти 30 хвилин при кімнатній температурі;
  7. У чашку висипаємо борошно, крохмаль, цукровий пісок і ванільний порошок. Всі компоненти перемішуємо;
  8. Викладаємо курячі яйця збиваємо міксером;
  9. Вливаємо молоко і перемішуємо;
  10. Ставимо крем на плиту, відварюємо до загустіння, постійно перемішуємо;
  11. Далі заливаємо в крем жирні вершки і все збиваємо міксером;
  12. Поділяємо тісто на 18-20 частин;
  13. Кожну частину тонко розкачуємо;
  14. Розмір пласт повинен відповідати розміру сковороди;
  15. Кожен пласт наколюємо виделкою по всій поверхні;
  16. Ставимо сковороду на плиту, прогріваємо;
  17. Викладаємо на поверхню сковороди коржик і обсмажуємо з кожної сторони по 2-3 хвилини;
  18. Кожен шар змащуємо кремом і складаємо один на одного;
  19. Верх і боки промазуємо кремом, обсипаємо шматочками печива, горіхами;
  20. Торт краще залишити при кімнатній температурі на 12 годин.

«Наполеон» зі згущеним молоком

Які інгредієнти потрібні:

  • 700 грам борошна;
  • яйця – 3 штуки;
  • 1 маленька ложка соди;
  • банку згущеного молока;
  • пакетик ванільного порошку;
  • 400 грам цукрового піску;
  • 500 мл молока;
  • шматочок вершкового масла на 60 грам.

Витрачений час – 1 година.

Калорійність на 100 грам – 280 ккал.

Сирники в мультиварці — читайте як приготувати десерт на сніданок зі солодко начинкою.

Азу з індички — соковите м'ясо, яке просто тане в роті. Рецепт тут.

Дивовижний торт «Норка крота» — шоколадний торт з бананами. Рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Процедура приготування:

  1. Виливаємо згущене молоко у велику миску, додаємо одне куряче яйце і все перемішуємо;
  2. Соду потрібно погасити оцтовою кислотою, додати до інших компонентів;
  3. Залишаємо ½ склянки борошна для крему;
  4. Решту борошно трохи засипаємо в суміш і замішуємо тісто. У результаті повинна вийти м'яка основа з м'якою структурою;
  5. Потім тісто ділимо на 8 частин;
  6. З кожної частини прокатуємо тонкий коло. Проколюємо його поверхня в кількох місцях;
  7. Під час розкочування залишаться непотрібні частини, їх краще залишити, надалі вони підуть на приготування посипання для торта;
  8. Ставимо на вогонь сковорідку, прогріваємо;
  9. На розпечену поверхню сковороди викладаємо шар, обсмажуємо з кожної сторони протягом 1 хвилини;
  10. Всі коржі слід скласти стопкою і накрити рушником;
  11. Далі переходимо до готування крему;
  12. У сотейник засипаємо цукровий пісок, викладаємо залишилися курячі яйця, заливаємо молоко, засипаємо борошно і пакетик ванільного порошку;
  13. Всі компоненти ретельно збиваємо міксером;
  14. Поміщаємо крем на газ, відварюємо до густоти. Під час відварювання обов'язково помішуємо, щоб низ не підгорів;
  15. Далі знімаємо крем з вогню, викладаємо шматочок вершкового масла і збиваємо;
  16. Потім кожен шар змащуємо кремом, викладаємо один на одного;
  17. Верх і боки рясно поливаємо кремом;
  18. Обсипаємо залишилися шматочками від коржів;
  19. Найкраще торт залишити постояти при кімнатній температурі протягом 2 годин і на ніч прибрати в холодильник, щоб він добре просочився.

Хитрощі досвідчених кондитерів

  • тісто слід обсмажувати на сильному вогні, інакше воно підгорить;
  • для смаження слід використовувати сковороду з товстим дном і високими стінками;
  • обов'язково прикрасьте готовий торт горіхами, тертим шоколадом і разломанным печивом.

Торт «Наполеон», приготовлений на сковороді, виходить набагато м'якше і ніжніше. Крім цього, його приготування забирає не так вже багато часу, коржі випікаються досить швидко. Тому обов'язково зробіть цю випічку, адже це так просто.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: