Як спекти солодкий сирний кекс з родзинками
Традиційні рецепти сирних кексів завжди зрозумілі і дуже прості. Їх люблять усі, за ним неважко готувати, але при цьому випічка завжди виходить напрочуд смачна. Саме такі рецепти ми вам і пропонуємо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно вівсяна - | 150 г |
класичний сир - | 600 г |
яйце куряче - | 2 шт. |
родзинки - | 150 г |
зерна маку - | жменька |
сода - | 1 щіпка |
цукор - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 380 Ккал |
Цей рецепт кексу допоможе вам не тільки приготувати корисний десерт, але заощадити вам трохи дорогоцінного часу.
Як випікати сирний кекс з родзинками:
- З сиру за допомогою блендера зробимо пюреобразную масу;
- Для отримання однорідності додайте ще й ложку м'якого домашнього сиру;
- Вбити яйце і добре перемішати;
- Додавайте борошно поступово. Поклали одну ложку, перемішали і т. д. У цьому випадку ви отримаєте м'яке однорідне сирне тісто;
- Ізюм залити окропом, потім промити в прохолодній воді і обсушити на рушнику;
- У тісто покладіть мак, цукор (або замінник), ванілін і соду. Ретельно розмішайте і додайте промитий ізюм;
- Ще раз перемішайте і розкладіть тісто по спеціальних формочках;
- Духовку розігрійте до 160 Cº і випікайте в ній кекси протягом 1 години.
Традиційний рецепт великоднього сирного кекси з родзинками
Великодні сирні кекси з родзинками люблять готувати багато хазяєчки. Порадуйте своїх близьких у Світлу неділю абсолютно особливим десертом за нашим рецептом.
Вам знадобиться:
- борошно – 0,2 кг;
- пачка вершкового масла;
- 2 упаковки сиру (по 500 г);
- 0,8 кг сметани;
- цукрова пудра – від 1 до 1,5 склянок;
- яєчні жовтки – 3 шт;
- яєчні білки – 3 шт;
- трохи ваніліну (за смаком);
- 200 г чистого родзинок.
Приготування займе 60 хв. Кекс в розрахунку на 1 порцію містить 340 ккал.
Як зробити великодні кекси:
- З'єднайте весь сир з розм'якшеним маслом, сметаною і невеликою порцією цукрової пудри;
- Візьміть трохи цукрової пудри і змішайте її з ваніліном. Розітріть яєчні жовтки з рештою пудрою до білого кольору. Додайте цю суміш, ванілін, борошно до сиру, ретельно розітріть;
- Білки збийте яєчні до появи щільної піни, акуратно введіть їх у тісто;
- Ізюм перебрати, промити, обваляти в борошні і теж відправити в тісто, акуратно перемішуючи;
- Викласти великодні кекси в приготовані форми і поставити випікатися, приблизно на 60 хв.
Сирні кульки смажені в маслі — цю закуску можна готувати як солодку, так і солону. Візьміть в колекцію наші рецепти.
Читайте як приготувати смачний пиріг в мультиварці із замороженими ягодами.
Рецепт класичного шоколадного брауні — спробуйте цей дивовижний десерт.
Сучасний рецепт випічки в мультиварці
Щоб зробити без проблем класичний сирний кекс, змішайте всі інгредієнти, а для випікання використовуйте мультиварку.
Вам знадобляться продукти:
- 0,2 кг вищого сорту борошна;
- куряче яйце – 2 шт;
- 150 сиру класичного 9%;
- 50 г якісного масла;
- 150 г дрібного цукрового піску;
- 8 г розпушувача;
- родзинок і цукатів по 50 грам.
Для готування цього кексу вам буде потрібно 1 година 25 хв. Блюдо розраховане на 4 порції, в кожній по 360 ккал.
Рецепт сирного кекси з родзинками і цукатами в мультиварці покроково:
Крок 1. Масло вершкове збити, потім додати в нього цукор (рівно половину від потрібної кількості), продовжувати вимішувати до однорідності.
Крок 2. Сир подрібнити блендером, потім покласти його в суміш з масла і цукру і ще раз збити. В іншій ємності з'єднати яйця і цукор, що залишився, змішати до утворення білої піни.
Крок 3. Вміст 2 ємностей змішати, додати туди ж борошно, харчову соду і 8 г розпушувача. За допомогою міксера всі гарненько з'єднати. Кексовое тісто має вийти дуже пишним, додати нарізані кубиками цукати, промитий ізюм, ще раз перемішати, щоб всі добавки рівномірно розподілити по тесту.
Крок 4. Чашу мультиварки заповнити сирним тестом, приблизно на половину, розрівняти і включити режим «випічка», після чого випікати в мультиварці близько години.
Крок 5. Коли кекс приготується, мультиварку відключити, але відкривати її не треба, нехай випічка остуджується. До речі, під час готування прилад теж не відкривати, інакше кекс осяде.
Крок 6. Готовий кекс подавати до столу.
Сирний кекс «Домашній»
Домашня випічка просочує запахом кожен куточок нашого будинку, робить його теплим і затишним. Тому не купуйте кекс в магазині, а постарайтеся приготувати його самостійно.
Для цього вам знадобиться:
- 200 г домашнього сиру;
- 50 р селянського масла;
- склянка борошна;
- 0,5 склянки цукру;
- яйце – 2 шт;
- 1 пакетик розпушувача;
- родзинки білий — ½ склянки.
Домашній кекс готується 1 годину. Порція містить 355 ккал.
Як приготувати:
Крок 1. Збити жовтки з цукром дочиста, масло розтопити. Додавати масло в жовтки поступово, при цьому безперервно збивати міксером.
Крок 2. В отриману суміш додайте сир і борошно, змішану з розпушувачем.
Крок 3. Міксером збийте яєчні білки з цукром до міцної піни. Обережно помішуючи, додайте її до жовтків.
Крок 4. Покласти в кекс родзинки, розмішати, щоб він рівномірно розійшовся по тесту.
Крок 5. Вистелити форму кулінарної промасленим папером, викласти на неї тісто. Випікати на помірній температурі. Вже з остиглої випічки приберіть папір. Кекс зверху посипте цукровою пудрою (за бажанням).
Корисні поради
Коли за рецептом в кексовое сирне тісто треба додати окремо збиті яєчні білки, то обов'язково врахуйте наступне: білок, який треба збивати в піну, обов'язково повинен бути холодним. Важливо, щоб ємність і віночок для збивання були чистими: навіть маленька крапля олії зіпсує піну. А ось трохи солі, доданої в яєчний білок, чудово її укріпить.
Цукати можна приготувати самостійно і, звичайно, заздалегідь. Для цього використовуйте апельсинові, лимонні і мандаринові кірки. Спочатку замочіть їх у воді на 2 години, потім зважте. Знову залийте скоринки водою і всипте цукор в кількості рівній вазі кірок.
Доведіть до кипіння і вимкніть. На наступний день знову довести до кипіння і тушкувати, поки весь сироп не вбереться в скоринки повністю. Покладіть їх підсихати на кулінарну папір. Коли вони трохи підсохнуть, наріжте їх кубиками.
Сирний кекс з родзинками повинен поступово остигати. Тому, коли вимкніть духовку, просто відкрийте дверцята. Через деякий час дістаньте його, акуратно вийміть з будь-якої форми і подавайте на стіл. Теплу випічку краще розрізати теплим ножем, тоді вона не зімне. Іноді ріжуть кекси за допомогою товстої нитки.