05 апрель 2019 4 460

Як спекти солодкі сирні кекси

Іноді з'являється бажання спекти смачненьке до чаю, але немає часу возитися кілька годин з випічкою. Тоді ідеальним вибором стануть сирні кекси — ароматні, не солодкі і дуже ніжні.

Простий, покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно - 1 склянка
розпушувач тіста - 5 г
цукор - 1 склянка
яйця - 3 шт.
масло - 150 г
родзинки - 4 ст. л.
сир - 200 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 333 Ккал

Розтопити масло. У ємності розтерти цукор з яйця в стійку піну, покласти розм'якшене масло, сир, розпушувач.

Борошно обов'язково просіяти, вона насититься киснем. Тоді мафіни вийдуть пишними. Борошно всипати до готової маси, добре вимішати.

Родзинки промити гарячою водою, додати в готове тісто.

Підготувати духовку: розігріти до 180C. Формочки для майбутніх сирних кексів помістити на деко, розкласти тісто змастити маслом форми). Десерт випікається 18-20 хв. Готове частування прикрасити цукровою пудрою.

Мафіни з шоколадним кремом в силіконових формочках

Інгредієнти для рецепта будуть наступними.

Тісто для кексів:

  • цукор – 1 ст. л. з гіркою;
  • борошно – 150 гр;
  • масло – 30 гр;
  • гаряча вода — 140 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • розпушувач – 10 гр;
  • рідкий мед — 1 ст. л.;
  • сир – 200 гр.

Шоколадний крем:

  • масло вершкове – 40 гр;
  • цукор – 40 г;
  • сметана 20% — 70 гр;
  • какао — 2 ст. л..

Час приготування страви: 35 хв.

Калорійність: 376.8 ккал.

Поставте воду грітися. Підготуйте формочки, духовку. Формочки необхідно змастити маслом, духовку доводимо до температури 200 C.

Почніть з крему. Для приготування в каструлю покладіть вершкове масло, сметану, цукор, какао.

Поставте каструлю на повільний вогонь. Необхідно періодично перемішувати майбутній крем. Довести крем до однорідності.

Коли крем стане однорідним – знімаємо з вогню, ставимо в прохолодне місце (він швидше охолоне).

У ємність покладіть яйце, цукор, мед, сир, масло (м'яке). Перемішайте міксером(віночком).
Додати теплу воду, перемішати до однорідності.

В окремому посуді змішати просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Висипати борошно до сирної маси, добре вимішати.

Наповнити форми на 2/3, помістити в духовку на 15 хв..

Дістати готові частування, нехай частування охолонуть, 5-10 хв. в прохолодному місці буде достатньо.

Заповніть кондитерський мішок готовим шоколадним кремом. Нанести крем зверху сирних кексів.

Готові маффіни. Поекспериментуйте з рецептом — додавши горіхи, ягоди.

Як приготувати фаршировані кабачки в духовці з грибною, рисової або м'ясною начинкою.

Як варити свинячий язик, щоб продукт залишався м'яким і ніжним на смак.

Як спекти класичний манник без кефіру в духовці, читайте в нашій статті.

Сирні кекси з вишнею

Інгредієнти рецепту:

  • борошно — 150 гр;
  • цукор — 2/3 склянки;
  • яйця — 2 шт.;
  • масло — 70 г;
  • розпушувач — 3 гр;
  • ванільний пісок — 1ч.л.;
  • сир — 150 гр;
  • вишня без кісточок — 150 гр.

Час приготування страви: 55 хв.

Калорійність: 309.7 ккал.

Масло розм'якшити (в мікрохвильовій печі або залишити в теплому місці на кілька годин). Масло змішати з цукром.

В отриману суміш додати яйця. Міксером довести майбутнє тісто до однорідності.

Додати сир і продовжити збивати.

В іншій ємності просіяти борошно, з'єднати з розпушувачем. Борошно всипати в сирне тісто.

Вийде густе тісто.

Заморожену вишню розморозити, злити рідина, зі свіжою видалити кісточки.

Підготовлені ягоди додати в майбутнє тісто, добре вимішати.

Підготувати форми для кексів. Помістити тісто у формочки, необхідно заповнювати їх на 3⁄4.

Розігріти духовку до 180C. Сирні кекси готуються приблизно 35 хв. Частування має запектися до яскравого рум'янцю. Остудити сирні кекси з вишнею, посипати цукровою пудрою. Солодкість готова.

Корисні поради

  1. Використовуючи алюмінієві формочки – обов'язково змащуйте маслом. Ви не зможете вийняти з форми частування. Використовуючи тефлонові — змащувати олією немає необхідності, мафіни легко виймаються. Існує інший вид форм – силіконові. Силіконові коштують дорожче, але гнучкі форми. Завдяки цьому не виникнуть проблеми при вилученні кексів;
  2. Час приготування тіста мафінів зведіть до мінімуму. Для отримання дрібнопористих мафінів потрібно збити яйця в пишну стійку піну, після додавати борошно;
  3. До випікання нагрійте духовку. Випікати частування необхідно при температурі 180-200 С;
  4. 15-20 хв. з початку випікання кексів не можна відривати духовку, чіпати форми.
  5. Виймати готові сирні солодощі слід після повного охолодження;
  6. Щоб тісто стало повітряним, потрібно зберегти стійку піну. Це можна досягти, якщо перемішувати тісто при виготовленні швидко і зверху вниз;
  7. Готовність солодощі перевіряють з допомогою сірника — увіткнути сірник в кекс, якщо залишиться сухий – солодкість готова;
  8. Якщо кекс всередині не готовий, а корочка вже добре взялася – накрийте кекс щільним папером, продовжуйте готувати;
  9. Щоб тісто стало ароматним — додайте ваніль, корицю, кардамон, трохи мигдальної муки, лимонну і апельсинову цедру;
  10. Для отримання м'якого, ніжного тіста замініть яйце двома жовтками;
  11. Щоб кекси довше залишалися свіжими замініть частину борошна крохмалем;
  12. Якщо не вдається вийняти кекс — поставте форму на мокре кухонне рушник, приблизно на 7-15 хвилин. Якщо кекс «пручається», проведіть ножем по внутрішній стороні формочки;
  13. В якості прикраси використовуйте різні глазурі, горіхи, фрукти, цукрову пудру;
  14. Готовий сирний кекс занадто сухий? Обріжте боки і верх частування, просочити цукровим сиропом;
  15. Застосовуйте найкращі складові;
  16. Зберігайте мафіни в закритій ємності;
  17. Випікайте частування по центру духовки;
  18. Слідкуйте за температурою масла.
  19. Формочки з силікону термостійкі, не можна допускати прямого контакту з вогнем.

Крім цих рецептів, існує маса способів приготувати сирні кекси. Спробуйте приготувати за даними рецептами, поекспериментувати з начинкою, І отримаєте ідеальний десерт частування для сім'ї. Дотримуючись порад, викладених у статті, ви врятуєте невдалу випічку, спечете самі смачні частування.

Що ще почитати: