Як спекти солодкі сирні кекси
Іноді з'являється бажання спекти смачненьке до чаю, але немає часу возитися кілька годин з випічкою. Тоді ідеальним вибором стануть сирні кекси — ароматні, не солодкі і дуже ніжні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 1 склянка |
розпушувач тіста - | 5 г |
цукор - | 1 склянка |
яйця - | 3 шт. |
масло - | 150 г |
родзинки - | 4 ст. л. |
сир - | 200 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 333 Ккал |
Розтопити масло. У ємності розтерти цукор з яйця в стійку піну, покласти розм'якшене масло, сир, розпушувач.
Борошно обов'язково просіяти, вона насититься киснем. Тоді мафіни вийдуть пишними. Борошно всипати до готової маси, добре вимішати.
Родзинки промити гарячою водою, додати в готове тісто.
Підготувати духовку: розігріти до 180C. Формочки для майбутніх сирних кексів помістити на деко, розкласти тісто змастити маслом форми). Десерт випікається 18-20 хв. Готове частування прикрасити цукровою пудрою.
Мафіни з шоколадним кремом в силіконових формочках
Інгредієнти для рецепта будуть наступними.
Тісто для кексів:
- цукор – 1 ст. л. з гіркою;
- борошно – 150 гр;
- масло – 30 гр;
- гаряча вода — 140 мл;
- яйце – 1 шт.;
- розпушувач – 10 гр;
- рідкий мед — 1 ст. л.;
- сир – 200 гр.
Шоколадний крем:
- масло вершкове – 40 гр;
- цукор – 40 г;
- сметана 20% — 70 гр;
- какао — 2 ст. л..
Час приготування страви: 35 хв.
Калорійність: 376.8 ккал.
Поставте воду грітися. Підготуйте формочки, духовку. Формочки необхідно змастити маслом, духовку доводимо до температури 200 C.
Почніть з крему. Для приготування в каструлю покладіть вершкове масло, сметану, цукор, какао.
Поставте каструлю на повільний вогонь. Необхідно періодично перемішувати майбутній крем. Довести крем до однорідності.
Коли крем стане однорідним – знімаємо з вогню, ставимо в прохолодне місце (він швидше охолоне).
У ємність покладіть яйце, цукор, мед, сир, масло (м'яке). Перемішайте міксером(віночком).
Додати теплу воду, перемішати до однорідності.
В окремому посуді змішати просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Висипати борошно до сирної маси, добре вимішати.
Наповнити форми на 2/3, помістити в духовку на 15 хв..
Дістати готові частування, нехай частування охолонуть, 5-10 хв. в прохолодному місці буде достатньо.
Заповніть кондитерський мішок готовим шоколадним кремом. Нанести крем зверху сирних кексів.
Готові маффіни. Поекспериментуйте з рецептом — додавши горіхи, ягоди.
Як приготувати фаршировані кабачки в духовці з грибною, рисової або м'ясною начинкою.
Як варити свинячий язик, щоб продукт залишався м'яким і ніжним на смак.
Як спекти класичний манник без кефіру в духовці, читайте в нашій статті.
Сирні кекси з вишнею
Інгредієнти рецепту:
- борошно — 150 гр;
- цукор — 2/3 склянки;
- яйця — 2 шт.;
- масло — 70 г;
- розпушувач — 3 гр;
- ванільний пісок — 1ч.л.;
- сир — 150 гр;
- вишня без кісточок — 150 гр.
Час приготування страви: 55 хв.
Калорійність: 309.7 ккал.
Масло розм'якшити (в мікрохвильовій печі або залишити в теплому місці на кілька годин). Масло змішати з цукром.
В отриману суміш додати яйця. Міксером довести майбутнє тісто до однорідності.
Додати сир і продовжити збивати.
В іншій ємності просіяти борошно, з'єднати з розпушувачем. Борошно всипати в сирне тісто.
Вийде густе тісто.
Заморожену вишню розморозити, злити рідина, зі свіжою видалити кісточки.
Підготовлені ягоди додати в майбутнє тісто, добре вимішати.
Підготувати форми для кексів. Помістити тісто у формочки, необхідно заповнювати їх на 3⁄4.
Розігріти духовку до 180C. Сирні кекси готуються приблизно 35 хв. Частування має запектися до яскравого рум'янцю. Остудити сирні кекси з вишнею, посипати цукровою пудрою. Солодкість готова.
Корисні поради
- Використовуючи алюмінієві формочки – обов'язково змащуйте маслом. Ви не зможете вийняти з форми частування. Використовуючи тефлонові — змащувати олією немає необхідності, мафіни легко виймаються. Існує інший вид форм – силіконові. Силіконові коштують дорожче, але гнучкі форми. Завдяки цьому не виникнуть проблеми при вилученні кексів;
- Час приготування тіста мафінів зведіть до мінімуму. Для отримання дрібнопористих мафінів потрібно збити яйця в пишну стійку піну, після додавати борошно;
- До випікання нагрійте духовку. Випікати частування необхідно при температурі 180-200 С;
- 15-20 хв. з початку випікання кексів не можна відривати духовку, чіпати форми.
- Виймати готові сирні солодощі слід після повного охолодження;
- Щоб тісто стало повітряним, потрібно зберегти стійку піну. Це можна досягти, якщо перемішувати тісто при виготовленні швидко і зверху вниз;
- Готовність солодощі перевіряють з допомогою сірника — увіткнути сірник в кекс, якщо залишиться сухий – солодкість готова;
- Якщо кекс всередині не готовий, а корочка вже добре взялася – накрийте кекс щільним папером, продовжуйте готувати;
- Щоб тісто стало ароматним — додайте ваніль, корицю, кардамон, трохи мигдальної муки, лимонну і апельсинову цедру;
- Для отримання м'якого, ніжного тіста замініть яйце двома жовтками;
- Щоб кекси довше залишалися свіжими замініть частину борошна крохмалем;
- Якщо не вдається вийняти кекс — поставте форму на мокре кухонне рушник, приблизно на 7-15 хвилин. Якщо кекс «пручається», проведіть ножем по внутрішній стороні формочки;
- В якості прикраси використовуйте різні глазурі, горіхи, фрукти, цукрову пудру;
- Готовий сирний кекс занадто сухий? Обріжте боки і верх частування, просочити цукровим сиропом;
- Застосовуйте найкращі складові;
- Зберігайте мафіни в закритій ємності;
- Випікайте частування по центру духовки;
- Слідкуйте за температурою масла.
- Формочки з силікону термостійкі, не можна допускати прямого контакту з вогнем.
Крім цих рецептів, існує маса способів приготувати сирні кекси. Спробуйте приготувати за даними рецептами, поекспериментувати з начинкою, І отримаєте ідеальний десерт частування для сім'ї. Дотримуючись порад, викладених у статті, ви врятуєте невдалу випічку, спечете самі смачні частування.