Як приготувати сирні кульки, смажені в маслі
Кульки з корицею, в кунжуті, з манкою, часником і кропом, як би їх не називали, всі рецепти приготування цієї страви по своїй суті дуже схожі. Це вироби з сиру, приготовані в розігрітому маслі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свіжого сиру - | 130 г |
дрібного цукрового піску - | 50 г |
яєць - | 1 шт. |
борошна - | 200 г |
пекарського порошку - | половина чайної ложки |
цукрової пудри - | для прикраси |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 260 Ккал |
Домашній сир, борошно, трохи добавок, хороше масло для фритюру, та майстерність кухаря – ось і все, що треба для цієї страви.
Як зробити сирні кульки, смажені в маслі:
- У борошно додайте пекарський порошок, ретельно перемішайте;
- Сир добре розітріть, додайте збиті яйця, цукор і борошно;
- Отриману сирну масу скачати в товстий джгут, потім нарізати його на шматочки. Їх обваляти в борошні і сформувати кульки;
- Обсмажити на розігрітому маслі з усіх боків. На стіл подавати, посипавши дрібної цукровою пудрою.
Сирні кульки з корицею, смажені в маслі у фритюрі
Всі знають правило, що сніданок треба з'їдати самій. Неухильно дотримуйтесь цього. А допоможе вам наш рецепт поживного сніданку з сирних кульок з корицею.
Вам знадобиться:
- 200 г домашнього сиру;
- кориця – на кінчику ножа;
- яйце;
- 50 г дрібного цукру;
- щіпка соди і солі;
- 100 г звичайної борошна;
- для фритюру 200 мл рафінованої олії.
На приготування потрібно близько 15 хвилин. Страва, в розрахунок на 100 г містить 299 ккал.
Готуємо сирні кульки:
- Яйце розітріть з сиром, додайте цукру і трохи соди, солі, розмішайте;
- Додайте просіяне борошно, корицю і замісіть сирне тісто;
- Розжаримо рафінована олія в товстостінній посуді. Чайною ложкою захоплюйте тісто і опускайте його в масло, колобки повинні в ньому вільно плавати;
- Смажити до золотистого кольору. Виймати шумівкою, а щоб позбутися від зайвого масла, краще відразу викладати на серветку або рушник.
Борщ на кефірі — спробуйте приготувати це блюдо теплим, літнім днем.
Читайте як приготувати пишні оладки на сироватці.
Читайте як приготувати соковитий курячі крильця в мультиварці.
Сирні кульки-пончики з манкою, смажені в маслі в мультиварці
Якщо хочете зробити кульки-пончики більш корисними, готуйте їх в мультиварці. Цей прилад допоможе мінімізувати шкоду від смаження, так як в ньому підтримується певна температура, яка не переходить межу, коли масло стає небезпечним. Ще в рецепті не використовуються яйця, а значить, пончики можна давати дітям, у яких алергія на яєчний білок.
Вам знадобиться:
- 500 г не сухого сиру;
- манки — ½ звичайного склянки;
- цукровий пісок – за смаком або 50 г;
- трохи солі;
- розпушувач для тіста – 1пакетик;
- борошно (вищий сорт) – 25-50 р.
Вам вдасться приготувати страву за 20 хвилин, його калорійність всього 250 ккал.
Приготування кульок:
- Важливо, щоб сир був розтертий, причому ретельно;
- До нього додайте крупу, цукровий пісок, розпушувач, трохи солі і все перемішайте. Залиште на столі, щоб манка розбухла, достатньо буде 15 хв.;
- Підігріти рафінована олія в чашу мультиварки;
- Вам знадобляться дві чайні ложечки, однією ви зачерпываете сирне тісто, а другий зіштовхуєте колобок в киплячу олію;
- Встановити на приладі програму «смаження». Як тільки кульки піднімуться на поверхню і придбають красивий золотистий відтінок, відразу виймаємо їх спеціальною лопаткою і припудрюємо цукром.
Сирно-сирні кульки, смажені в маслі
Для цієї страви знадобиться мінімум інгредієнтів, зробити його простіше нікуди, а закуска виходить прекрасна.
Кількість продуктів:
- 4 яєчних білка;
- 200 г розтертого сиру;
- 200 г подрібненого сиру;
- 25 г борошна;
- зелень петрушки;
- для фритюру 1 склянку рафінованої олії;
- за смаком додати сіль.
Страва готується за 10 хвилин. Його калорійність на 100 г: 308 ккал.
Покроковий рецепт:
Крок 1. Посоліть яєчні білки і збивайте їх на кухонному комбайні, обережно додаючи розтертий сир і сир.
Крок 2. Вийшла досить густу масу можна трохи підсолити. Потім сформувати з неї невеликі колобки.
Крок 3. Насипати борошно на робочу поверхню і обваляти в ній ці кульки.
Крок 4. Смажити у фритюрі, поки вони не збільшаться в об'ємі вдвічі.
Крок 5. Виймати з олії шумівкою, підсушувати на паперових рушниках і подавати на красивому блюді, посипавши рубаною петрушкою.
Смажені сирні кульки в олії з часником, кропом і кунжутом
Після обсмажування смак сиру практично не відчувається, а самі кульки виходять надзвичайно пишними і ароматними.
Необхідні продукти:
- 400 г сиру;
- 2 зубчики часнику;
- 3 яйця;
- 50 г борошна;
- 80 г кунжуту;
- щіпка солі;
- дрібно нарізаний кріп.
На приготування знадобиться 20 хвилин, порція містить 260 ккал.
Приготування:
Крок 1. Яйця посолити і збити віночком, обережно додати розтертий сир.
Крок 2. У сирну суміш всипати борошно, перемішати.
Крок 3. Обсмажити на сковороді насіння кунжуту до легкого потріскування.
Крок 4. Сформувати з сиру кульки, обваляти їх в обсмаженому кунжуті.
Крок 5. Щоб масло для фритюру набуло аромат часнику, треба в ньому обсмажити зубчики протягом 5 хвилин, потім вийняти.
Крок 6. В ароматній олії готувати сирні колобки до світло-коричневого відтінку.
Крок 7. Викласти шумівкою кульки на паперовий рушник, після просушування розкласти на тарілці, рясно посипавши рубаним кропом.
Особливий рецепт сирних кульок в домашніх умовах
Кульки, приготовані за класичним рецептом, виходять смачними, але в той же час нудними. Тому крім класики жанру, ми пропонуємо вам приготувати зовсім інші кульки – красиві в паніровці з сушок з соусом з апельсина.
Інгредієнти:
- 10 сушок;
- 10 штук білого родзинок і 3 кураги;
- 100 г борошна (вищий сорт);
- для прикраси трохи полуниці;
- 250 г класичного сиру;
- 100 г цукрового піску;
- апельсин;
- 1 ч. л. крохмалю;
- 100 г рафінованої (соняшникової) олії;
- 1 яйце добірної категорії;
- 2 ч. л. чистої води.
Вам буде потрібно для готування 35 хвилин. Калорійність однієї порції — 290 ккал.
Як зробити:
- Сушіння покладіть в чашу блендера, подрібніть;
- З'єднайте сир з пшеничного борошном, цукром і курячим яйцем, додайте трохи подрібнених сухофруктів;
- Зліпити кульки, акуратно обваляйте їх в крихтах і обсмажте на сковорідці, куди треба попередньо влити багато масла;
- Готові вироби розкладіть на паперовому рушнику (серветці), щоб видалити надлишки масла;
- Поки сирні колобки обсыхают, приготуйте соус. Апельсин розрізати на дві частини, відіжміть і процідіть сік. Поставте його на плиту, додавши трохи цукру;
- Розведіть крохмаль водою. Влийте цю рідину в прогрітий сік. Дочекайтеся, поки соус стане густим, потім перелийте його широку миску і розкладіть сирні кульки. Зверху страву прикрасьте шматочками полуниці.
Приємного апетиту!