05 март 2019 3 930

Як приготувати сирні кульки, смажені в маслі

Кульки з корицею, в кунжуті, з манкою, часником і кропом, як би їх не називали, всі рецепти приготування цієї страви по своїй суті дуже схожі. Це вироби з сиру, приготовані в розігрітому маслі.

Як посмажити в маслі сирні кульки за класичним рецептом
Інгредієнти Кількість
свіжого сиру - 130 г
дрібного цукрового піску - 50 г
яєць - 1 шт.
борошна - 200 г
пекарського порошку - половина чайної ложки
цукрової пудри - для прикраси
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 260 Ккал

Домашній сир, борошно, трохи добавок, хороше масло для фритюру, та майстерність кухаря – ось і все, що треба для цієї страви.

Як зробити сирні кульки, смажені в маслі:

  1. У борошно додайте пекарський порошок, ретельно перемішайте;
  2. Сир добре розітріть, додайте збиті яйця, цукор і борошно;
  3. Отриману сирну масу скачати в товстий джгут, потім нарізати його на шматочки. Їх обваляти в борошні і сформувати кульки;
  4. Обсмажити на розігрітому маслі з усіх боків. На стіл подавати, посипавши дрібної цукровою пудрою.

Сирні кульки з корицею, смажені в маслі у фритюрі

Всі знають правило, що сніданок треба з'їдати самій. Неухильно дотримуйтесь цього. А допоможе вам наш рецепт поживного сніданку з сирних кульок з корицею.

Вам знадобиться:

  • 200 г домашнього сиру;
  • кориця – на кінчику ножа;
  • яйце;
  • 50 г дрібного цукру;
  • щіпка соди і солі;
  • 100 г звичайної борошна;
  • для фритюру 200 мл рафінованої олії.

На приготування потрібно близько 15 хвилин. Страва, в розрахунок на 100 г містить 299 ккал.

Готуємо сирні кульки:

  1. Яйце розітріть з сиром, додайте цукру і трохи соди, солі, розмішайте;
  2. Додайте просіяне борошно, корицю і замісіть сирне тісто;
  3. Розжаримо рафінована олія в товстостінній посуді. Чайною ложкою захоплюйте тісто і опускайте його в масло, колобки повинні в ньому вільно плавати;
  4. Смажити до золотистого кольору. Виймати шумівкою, а щоб позбутися від зайвого масла, краще відразу викладати на серветку або рушник.

Борщ на кефірі — спробуйте приготувати це блюдо теплим, літнім днем.

Читайте як приготувати пишні оладки на сироватці.

Читайте як приготувати соковитий курячі крильця в мультиварці.

Сирні кульки-пончики з манкою, смажені в маслі в мультиварці

Якщо хочете зробити кульки-пончики більш корисними, готуйте їх в мультиварці. Цей прилад допоможе мінімізувати шкоду від смаження, так як в ньому підтримується певна температура, яка не переходить межу, коли масло стає небезпечним. Ще в рецепті не використовуються яйця, а значить, пончики можна давати дітям, у яких алергія на яєчний білок.

Вам знадобиться:

  • 500 г не сухого сиру;
  • манки — ½ звичайного склянки;
  • цукровий пісок – за смаком або 50 г;
  • трохи солі;
  • розпушувач для тіста – 1пакетик;
  • борошно (вищий сорт) – 25-50 р.

Вам вдасться приготувати страву за 20 хвилин, його калорійність всього 250 ккал.

Приготування кульок:

  1. Важливо, щоб сир був розтертий, причому ретельно;
  2. До нього додайте крупу, цукровий пісок, розпушувач, трохи солі і все перемішайте. Залиште на столі, щоб манка розбухла, достатньо буде 15 хв.;
  3. Підігріти рафінована олія в чашу мультиварки;
  4. Вам знадобляться дві чайні ложечки, однією ви зачерпываете сирне тісто, а другий зіштовхуєте колобок в киплячу олію;
  5. Встановити на приладі програму «смаження». Як тільки кульки піднімуться на поверхню і придбають красивий золотистий відтінок, відразу виймаємо їх спеціальною лопаткою і припудрюємо цукром.

Сирно-сирні кульки, смажені в маслі

Для цієї страви знадобиться мінімум інгредієнтів, зробити його простіше нікуди, а закуска виходить прекрасна.

Кількість продуктів:

  • 4 яєчних білка;
  • 200 г розтертого сиру;
  • 200 г подрібненого сиру;
  • 25 г борошна;
  • зелень петрушки;
  • для фритюру 1 склянку рафінованої олії;
  • за смаком додати сіль.

Страва готується за 10 хвилин. Його калорійність на 100 г: 308 ккал.

Покроковий рецепт:

Крок 1. Посоліть яєчні білки і збивайте їх на кухонному комбайні, обережно додаючи розтертий сир і сир.

Крок 2. Вийшла досить густу масу можна трохи підсолити. Потім сформувати з неї невеликі колобки.

Крок 3. Насипати борошно на робочу поверхню і обваляти в ній ці кульки.

Крок 4. Смажити у фритюрі, поки вони не збільшаться в об'ємі вдвічі.

Крок 5. Виймати з олії шумівкою, підсушувати на паперових рушниках і подавати на красивому блюді, посипавши рубаною петрушкою.

Смажені сирні кульки в олії з часником, кропом і кунжутом

Після обсмажування смак сиру практично не відчувається, а самі кульки виходять надзвичайно пишними і ароматними.

Необхідні продукти:

  • 400 г сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 яйця;
  • 50 г борошна;
  • 80 г кунжуту;
  • щіпка солі;
  • дрібно нарізаний кріп.

На приготування знадобиться 20 хвилин, порція містить 260 ккал.

Приготування:

Крок 1. Яйця посолити і збити віночком, обережно додати розтертий сир.

Крок 2. У сирну суміш всипати борошно, перемішати.

Крок 3. Обсмажити на сковороді насіння кунжуту до легкого потріскування.

Крок 4. Сформувати з сиру кульки, обваляти їх в обсмаженому кунжуті.

Крок 5. Щоб масло для фритюру набуло аромат часнику, треба в ньому обсмажити зубчики протягом 5 хвилин, потім вийняти.

Крок 6. В ароматній олії готувати сирні колобки до світло-коричневого відтінку.

Крок 7. Викласти шумівкою кульки на паперовий рушник, після просушування розкласти на тарілці, рясно посипавши рубаним кропом.

Особливий рецепт сирних кульок в домашніх умовах

Кульки, приготовані за класичним рецептом, виходять смачними, але в той же час нудними. Тому крім класики жанру, ми пропонуємо вам приготувати зовсім інші кульки – красиві в паніровці з сушок з соусом з апельсина.

Інгредієнти:

  • 10 сушок;
  • 10 штук білого родзинок і 3 кураги;
  • 100 г борошна (вищий сорт);
  • для прикраси трохи полуниці;
  • 250 г класичного сиру;
  • 100 г цукрового піску;
  • апельсин;
  • 1 ч. л. крохмалю;
  • 100 г рафінованої (соняшникової) олії;
  • 1 яйце добірної категорії;
  • 2 ч. л. чистої води.

Вам буде потрібно для готування 35 хвилин. Калорійність однієї порції — 290 ккал.

Як зробити:

  1. Сушіння покладіть в чашу блендера, подрібніть;
  2. З'єднайте сир з пшеничного борошном, цукром і курячим яйцем, додайте трохи подрібнених сухофруктів;
  3. Зліпити кульки, акуратно обваляйте їх в крихтах і обсмажте на сковорідці, куди треба попередньо влити багато масла;
  4. Готові вироби розкладіть на паперовому рушнику (серветці), щоб видалити надлишки масла;
  5. Поки сирні колобки обсыхают, приготуйте соус. Апельсин розрізати на дві частини, відіжміть і процідіть сік. Поставте його на плиту, додавши трохи цукру;
  6. Розведіть крохмаль водою. Влийте цю рідину в прогрітий сік. Дочекайтеся, поки соус стане густим, потім перелийте його широку миску і розкладіть сирні кульки. Зверху страву прикрасьте шматочками полуниці.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: