Рум'яні сирні булочки як пух до сніданку за 5 хвилин
Сучасній жінці часто не вистачає часу балувати своїх рідних кулінарними шедеврами, і тому доводиться задовольнятися напівфабрикатами. Існує рецепт, який допоможе вам приготувати швидкий і смачний сніданок, а також порадувати нежданих гостей – це сирні булочки як пух за 5 хвилин. Вони виходять м'які і пухнасті, а головне – дуже смачні.
Таке блюдо можна готувати як солодке, так і солоне. Розглянемо найбільш вдалі варіанти приготування випічки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сир 9% жирності - | 500 г |
цукор - | 100 г |
борошно - | 400-500 г |
розпушувач - | 10 г |
ванілін - | 2 г |
яйце куряче - | 3 шт для тіста + 1шт для змащування |
сіль - | щіпка |
соняшникова олія - | для формування булочок |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 192 Ккал |
5-хвилинні рецепти припускають найшвидший спосіб приготування того чи іншого блюда. Сирні булочки по швидкому рецептом готуються протягом 15-20 хвилин. Цей час потрібен для того, щоб підготувати інгредієнти, замісити тісто, а також спекти його.
Розглянемо простий і швидкий рецепт приготування здобних булочок в духовці, в результаті якої ви отримаєте легку і м'яку здобу, що тане у роті.
- Висипте в глибоку миску сир і ретельно перемішайте;
- По черзі додайте до сиру яйця, після кожного перемішуючи суміш ложкою;
- Додайте цукор, сіль і ванілін, потім ще раз перемішайте суміш;
- Поступово додавайте борошно, ретельно вимішуючи суміш. У результаті повинно вийти липка і не суха суміш;
- Увімкніть духовку, а тим часом підготуйте лист, застеливши його пергаментним папером;
- Змочіть руки олією і робіть з тіста маленькі кульки (як пампухи), викладайте їх на деко таким чином, щоб вони не торкалися один одного;
- Останнє яйце перемішайте віночком в окремій посудині і змастіть їм кожну булочку;
- Печіть булочки при температурі 180 °C протягом 10 хвилин;
- Можна посипати готові булочки цукровою пудрою.
Час радувати своїх домочадців прекрасним і ароматним сніданком. Приємного апетиту!
М'які сирні булочки з часником і зеленню за 5 хвилин
Солодка здоба до душі маленьким слідопитам, а от чоловікам більше подобаються солоні сирні булочки як пух. Таку випічку можна подавати до супу або до пива, або ж подавати в якості повноцінного сніданку. Рідні оцінять!
Інгредієнти:
- сир – 250 гр;
- сметана – 200 мл;
- борошно – 1,5 склянки;
- розпушувач – 10 гр;
- вершкове масло – 50 гр;
- кріп – 2 ст. л;
- сіль – за смаком;
- часник – 2-3 зубки;
- твердий сир – 100 гр.
Калорійність – 200 ккал.
Час приготування – 25 хв.
- Начинка: масло покладіть в тарілку і розтопити в мікрохвильовці, потім додайте до нього сушений подрібнений кріп (можна додати петрушку, базилік та інші трави за бажанням) і дрібно нарізаний часник;
- Для тіста змішайте в окремій ємності сир і сметану, а в іншій – сухі компоненти: сіль, борошно і розпушувач;
- Поступово додайте сухі компоненти в сирну масу, вимішуючи тісто. На виході тісто вийти трохи липке;
- Тісто розкачуємо на столі, зверху викладаючи начинку і рівномірно наносячи на поверхню пласта;
- Сир натріть на тертці і посипте зверху, потім скрутіть рулет і поділіть його на рівні частини;
- Перекладіть булочки на деко, застелене пергаментом, поставте в розігріту духовку і випікайте при температурі 180 °C 15-20 хв.
Дістаньте булочки з духовки і радуйте близьких або гостей. Приємного апетиту!
Корисні поради
- Для того щоб скоротити час приготування, тісто необхідно ставити в розігріту духову піч. Її можна включати на етапі вимішування тіста;
- Доповнити аромат здобного тесту допоможе кориця або ванільний цукор, а солоного тіста – часник і прянощі;
- Для того щоб булочки вийшли як пух, смачними і поживними, для їх приготування слід вибирати сир з 9% жирністю.
Смачні рулетики з курячого філе з дивовижними начинками — ці рецепти удисят ваших гостей і порадують гурманів. Спробуйте!
Як приготувати рідке тісто для пирога на майонезі. Таке тісто відрізняється м'якістю й пластичністю. Краще за все його використовувати для пирогів з дрібно рубаною начинкою, яка рівномірно розподіляється всередині.
Хто придумав торт «Кучерявий пінчер»? Здавалося б, такий простий рецепт, а виконати його невигадливу форму зможе навіть маленька кулінарка, яка тільки вчиться готувати
Головним аспектом на шляху до кулінарного майстерності є настрій. Готуйте з любов'ю, і тоді будь-яка випічка у вас вийде смачною.