16 июнь 2019 2 037

Рум'яні сирні булочки як пух до сніданку за 5 хвилин

Сучасній жінці часто не вистачає часу балувати своїх рідних кулінарними шедеврами, і тому доводиться задовольнятися напівфабрикатами. Існує рецепт, який допоможе вам приготувати швидкий і смачний сніданок, а також порадувати нежданих гостей – це сирні булочки як пух за 5 хвилин. Вони виходять м'які і пухнасті, а головне – дуже смачні.

Таке блюдо можна готувати як солодке, так і солоне. Розглянемо найбільш вдалі варіанти приготування випічки.

Солодкі сирні булочки як пух за 5 хвилин
Інгредієнти Кількість
сир 9% жирності - 500 г
цукор - 100 г
борошно - 400-500 г
розпушувач - 10 г
ванілін - 2 г
яйце куряче - 3 шт для тіста + 1шт для змащування
сіль - щіпка
соняшникова олія - для формування булочок
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 192 Ккал

5-хвилинні рецепти припускають найшвидший спосіб приготування того чи іншого блюда. Сирні булочки по швидкому рецептом готуються протягом 15-20 хвилин. Цей час потрібен для того, щоб підготувати інгредієнти, замісити тісто, а також спекти його.

Розглянемо простий і швидкий рецепт приготування здобних булочок в духовці, в результаті якої ви отримаєте легку і м'яку здобу, що тане у роті.

  1. Висипте в глибоку миску сир і ретельно перемішайте;
  2. По черзі додайте до сиру яйця, після кожного перемішуючи суміш ложкою;
  3. Додайте цукор, сіль і ванілін, потім ще раз перемішайте суміш;
  4. Поступово додавайте борошно, ретельно вимішуючи суміш. У результаті повинно вийти липка і не суха суміш;
  5. Увімкніть духовку, а тим часом підготуйте лист, застеливши його пергаментним папером;
  6. Змочіть руки олією і робіть з тіста маленькі кульки (як пампухи), викладайте їх на деко таким чином, щоб вони не торкалися один одного;
  7. Останнє яйце перемішайте віночком в окремій посудині і змастіть їм кожну булочку;
  8. Печіть булочки при температурі 180 °C протягом 10 хвилин;
  9. Можна посипати готові булочки цукровою пудрою.

Час радувати своїх домочадців прекрасним і ароматним сніданком. Приємного апетиту!

М'які сирні булочки з часником і зеленню за 5 хвилин

Солодка здоба до душі маленьким слідопитам, а от чоловікам більше подобаються солоні сирні булочки як пух. Таку випічку можна подавати до супу або до пива, або ж подавати в якості повноцінного сніданку. Рідні оцінять!

Інгредієнти:

  • сир – 250 гр;
  • сметана – 200 мл;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • розпушувач – 10 гр;
  • вершкове масло – 50 гр;
  • кріп – 2 ст. л;
  • сіль – за смаком;
  • часник – 2-3 зубки;
  • твердий сир – 100 гр.

Калорійність – 200 ккал.

Час приготування – 25 хв.

  1. Начинка: масло покладіть в тарілку і розтопити в мікрохвильовці, потім додайте до нього сушений подрібнений кріп (можна додати петрушку, базилік та інші трави за бажанням) і дрібно нарізаний часник;
  2. Для тіста змішайте в окремій ємності сир і сметану, а в іншій – сухі компоненти: сіль, борошно і розпушувач;
  3. Поступово додайте сухі компоненти в сирну масу, вимішуючи тісто. На виході тісто вийти трохи липке;
  4. Тісто розкачуємо на столі, зверху викладаючи начинку і рівномірно наносячи на поверхню пласта;
  5. Сир натріть на тертці і посипте зверху, потім скрутіть рулет і поділіть його на рівні частини;
  6. Перекладіть булочки на деко, застелене пергаментом, поставте в розігріту духовку і випікайте при температурі 180 °C 15-20 хв.

Дістаньте булочки з духовки і радуйте близьких або гостей. Приємного апетиту!

Корисні поради

  1. Для того щоб скоротити час приготування, тісто необхідно ставити в розігріту духову піч. Її можна включати на етапі вимішування тіста;
  2. Доповнити аромат здобного тесту допоможе кориця або ванільний цукор, а солоного тіста – часник і прянощі;
  3. Для того щоб булочки вийшли як пух, смачними і поживними, для їх приготування слід вибирати сир з 9% жирністю.

Смачні рулетики з курячого філе з дивовижними начинками — ці рецепти удисят ваших гостей і порадують гурманів. Спробуйте!

Як приготувати рідке тісто для пирога на майонезі. Таке тісто відрізняється м'якістю й пластичністю. Краще за все його використовувати для пирогів з дрібно рубаною начинкою, яка рівномірно розподіляється всередині.

Хто придумав торт «Кучерявий пінчер»? Здавалося б, такий простий рецепт, а виконати його невигадливу форму зможе навіть маленька кулінарка, яка тільки вчиться готувати

Головним аспектом на шляху до кулінарного майстерності є настрій. Готуйте з любов'ю, і тоді будь-яка випічка у вас вийде смачною.

Що ще почитати: