04 июнь 2019 2 065

Як швидко і смачно приготувати сирники без борошна

Сирники – дуже корисна страва. Традиційно в рецепт цієї страви входять домашній сир, яйця, борошно, однак, якщо вдома не виявилося борошна або є бажання поласувати ніжною і соковитою випічкою, але не хочеться псувати фігуру, то можна приготувати вироби без додавання борошна.

Швидкий і легкий рецепт
Інгредієнти Кількість
домашнього знежиреного сиру - 200 г
кукурудзяного крохмалю - 30 г
сухого молока - 20 г
яєць - 1 штука
цукрового піску - 60 г
рослинної олії - для обсмажування
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 40 Ккал
Дуже легкими і простими у приготуванні можуть бути дієтичні сирники без борошна з додаванням крохмалю. Це блюдо готується дуже швидко і сподобається всім любителям незвичайних рецептів. Крохмаль допомагає зробити їх більш ніжними, легкими й повітряними.

Щоб зробити тісто на сирники без борошна, необхідно перемішати домашній сир, яєчний жовток, цукор, сухе молоко і крохмаль. Отриману суміш відставити, і за цей час збити яєчний білок, який потім поступово, ретельно помішуючи, ввести в масу.

Підготовлене тісто набирати змоченою у воді ложкою і обсмажувати на попередньо розігрітій олії в сковороді.

Сирник необхідно обсмажувати до появи золотистої гарної скоринки протягом приблизно 5 хвилин. Краще всього подавати гарячими з джемом або сметаною.

Пишні апетитні сирники в духовці з манною крупою

Дуже незвичайними виходять сирники, зроблені без борошна, але з манною крупою і родзинками, приготовлені в духовці. При додаванні родзинок потрібно дотримуватися пропорції, тому що цей продукт надає страві особливі смакові якості, але може трохи зменшувати пишність готового виробу.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 100 г родзинок;
  • 1 яйце;
  • 40 г манної крупи;
  • 60 г цукрового піску;
  • 6 г розпушувача.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 350 ккал.

Щоб зробити сирники в духовці без борошна з манкою і родзинками, спочатку потрібно підготувати ізюм, замочивши його на 15 хвилин у гарячій воді.

Для приготування тіста потрібно змішати сир, жовток, родзинки, цукровий пісок, манну крупу, розпушувач, а потім поступово ввести ретельно збиті білки, ретельно все перемішуючи.

Підготовлену масу перекласти в формочки для кексів, поставити в духовку і запекти до повної готовності 30-40 хвилин.

Коли сирник будуть готовими потрібно витягти їх з форми і подавати зі сметаною.

Сирні сирники без додавання яєць і борошна

Якщо є бажання зробити на сніданок або вечерю легке і корисне блюдо, то варто скористатися цікавим рецептом і спекти сирник без борошна та яєць.

Щоб приготувати сирники із сиру без борошна та яєць потрібно мінімальний набір продуктів, а саме тільки цукор, манна крупа і домашній сир.

Борошно використовується тільки для обвалювання зліплених сирних колобочков перед смаженням, щоб вони краще трималися і не розвалювалися.

Інгредієнти:

  • 300 г сиру домашнього;
  • 60 г цукрового піску;
  • 60 г манної крупи;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • 40 р борошна.

Час приготування: 30 хв.

Калорійність: 250 ккал.

Щоб спекти сирник без борошна та яєць, необхідно попередньо домашній сир протерти через ситечко, а потім ввести манну крупу і цукор, перемішати. Сформувати сирника, обваляти кожен в борошні і обсмажити на сковороді в маслі.

Смажити сирника приблизно за 5 хв до появи золотистої рівною скоринки. Подавати вироби можна зі згущеним молоком, джемом або сметаною.

Легкий рецепт сирників з вівсяними пластівцями

Сирники без борошна з вівсяними пластівцями – дуже корисне блюдо і при цьому вони менш калорійні і безпечні для фігури. Такі сирника – живильні і повітряні, особливо якщо додати в них сухофрукти.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 40 г вівсяних пластівців;
  • 20 г цукрового піску;
  • пакетик ваніліну;
  • 5 г розпушувача;
  • рослинне масло.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 130 ккал.

Домашній сир протерти через ситечко, щоб не було грудочок, і він мав однорідну структуру. Потім додати яйце, вівсяні пластівці, цукор, ванілі, розпушувач і все ретельно перемішати.

Сковороду добре розігріти, налити олію, сформувати сирник і добре обсмажують їх за 5 хв до появи золотистої скоринки.

Щоб сирники з вівсяними пластівцями без борошна добре просмажаться, треба їх трохи пропарити на повільному вогні під щільно закритою кришкою. Приготовані кульки перекласти на тарілку і присипати цукровою пудрою.

Повітряні сирники без манки і борошна

При правильному приготуванні сирники без додавання манки і муки будуть дуже пишними, повітряними і дієтичними. Таке блюдо просто чудово підійде дітям, тому що це дуже незвичайне і легке ласощі, яке, крім усього іншого, дуже корисне.

Інгредієнти:

  • 300 г домашнього знежиреного сиру;
  • 2 яйця;
  • 60 г цукрового піску;
  • рослинне масло.

Час приготування: 20 хв.

Калорійність: 100 ккал.

Рецепт сирників без борошна і манки зовсім простий. Для їх приготування ретельно збити яйця в круту піну, потім всипати цукровий пісок і продовжити збивати, а потім всипати в отриману масу перетертий сир і ретельно все перемішати.

Підготовлене тісто потроху набирати змоченою у воді ложкою викладати на прогріту і змащену маслом сковороду і швидко обсмажують з обох боків до отримання красивого золотистої скоринки.

Готові сирника змастити вершковим маслом для соковитості і подавати до столу.

Читайте як приготувати смачний швидкий пиріг з капустою.

Читайте як правильно приготувати підливу з яловичини, щоб м'ясо було ніжним. Рецепт з фото.

Рибні котлети з сардин та рису — читайте як їх готувати правильно.

Сирники зі свіжими яблуками, паніровані в вівсяних пластівцях

Сирники зі свіжими яблуками і манкою у вівсяній паніровці виходять дуже ніжними, соковитими і мають просто чудові смакові якості.

Інгредієнти:

  • 250 г домашнього знежиреного сиру;
  • 100 г вівсяної крупи;
  • половина яблука;
  • 2 яйця;
  • 40 г цукрового піску;
  • 10 г ваніліну;
  • рослинне масло.

Час приготування: 40 хв.

Калорійність: 270 ккал.

Для приготування сирників добре перетерти сир, додати до нього яйця, цукор, ванілін і манку. Потім додати половину натертого на тертці свіжого яблука і добре перемішати. З отриманої суміші, зробити сирники, добре обваляти в подрібнених вівсяних пластівцях і обсмажити до золотистої скоринки у маслі на сковороді.

Корисні поради та підказки

Щоб приготувати сирники без борошна, краще всього застосовувати знежирений сир, і бажано, щоб він мав однорідну консистенцію, без грудочок.

Для сирників замість борошна можна взяти кукурудзяний крохмаль, який цілком можливо вживати навіть під час дієти.

Сирники вийдуть більш м'якими і соковитими, якщо їх готувати під куполоподібної кришкою на невеликому вогні.

Щоб вироби в процесі смаження не пригорали, можна додати в тісто трохи вершкового масла.

Якщо в тісто додати столову ложку сухого какао, то можна зробити оригінальні шоколадні сирні вироби.

Сирники із сиру без борошна – відмінний десерт на сніданок або просто улюблені ласощі до чаю. Дієтичні сирника без борошна відмінно підходять для тих, хто дотримується дієти і рахує калорії, а також їх дуже люблять діти.

Що ще почитати: