Як швидко і смачно приготувати сирники без борошна
Сирники – дуже корисна страва. Традиційно в рецепт цієї страви входять домашній сир, яйця, борошно, однак, якщо вдома не виявилося борошна або є бажання поласувати ніжною і соковитою випічкою, але не хочеться псувати фігуру, то можна приготувати вироби без додавання борошна.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
домашнього знежиреного сиру - | 200 г |
кукурудзяного крохмалю - | 30 г |
сухого молока - | 20 г |
яєць - | 1 штука |
цукрового піску - | 60 г |
рослинної олії - | для обсмажування |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 40 Ккал |
Щоб зробити тісто на сирники без борошна, необхідно перемішати домашній сир, яєчний жовток, цукор, сухе молоко і крохмаль. Отриману суміш відставити, і за цей час збити яєчний білок, який потім поступово, ретельно помішуючи, ввести в масу.
Підготовлене тісто набирати змоченою у воді ложкою і обсмажувати на попередньо розігрітій олії в сковороді.
Сирник необхідно обсмажувати до появи золотистої гарної скоринки протягом приблизно 5 хвилин. Краще всього подавати гарячими з джемом або сметаною.
Пишні апетитні сирники в духовці з манною крупою
Дуже незвичайними виходять сирники, зроблені без борошна, але з манною крупою і родзинками, приготовлені в духовці. При додаванні родзинок потрібно дотримуватися пропорції, тому що цей продукт надає страві особливі смакові якості, але може трохи зменшувати пишність готового виробу.
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- 100 г родзинок;
- 1 яйце;
- 40 г манної крупи;
- 60 г цукрового піску;
- 6 г розпушувача.
Час приготування: 1 год.
Калорійність: 350 ккал.
Щоб зробити сирники в духовці без борошна з манкою і родзинками, спочатку потрібно підготувати ізюм, замочивши його на 15 хвилин у гарячій воді.
Для приготування тіста потрібно змішати сир, жовток, родзинки, цукровий пісок, манну крупу, розпушувач, а потім поступово ввести ретельно збиті білки, ретельно все перемішуючи.
Підготовлену масу перекласти в формочки для кексів, поставити в духовку і запекти до повної готовності 30-40 хвилин.
Коли сирник будуть готовими потрібно витягти їх з форми і подавати зі сметаною.
Сирні сирники без додавання яєць і борошна
Якщо є бажання зробити на сніданок або вечерю легке і корисне блюдо, то варто скористатися цікавим рецептом і спекти сирник без борошна та яєць.
Борошно використовується тільки для обвалювання зліплених сирних колобочков перед смаженням, щоб вони краще трималися і не розвалювалися.
Інгредієнти:
- 300 г сиру домашнього;
- 60 г цукрового піску;
- 60 г манної крупи;
- рослинна олія для обсмажування;
- 40 р борошна.
Час приготування: 30 хв.
Калорійність: 250 ккал.
Щоб спекти сирник без борошна та яєць, необхідно попередньо домашній сир протерти через ситечко, а потім ввести манну крупу і цукор, перемішати. Сформувати сирника, обваляти кожен в борошні і обсмажити на сковороді в маслі.
Смажити сирника приблизно за 5 хв до появи золотистої рівною скоринки. Подавати вироби можна зі згущеним молоком, джемом або сметаною.
Легкий рецепт сирників з вівсяними пластівцями
Сирники без борошна з вівсяними пластівцями – дуже корисне блюдо і при цьому вони менш калорійні і безпечні для фігури. Такі сирника – живильні і повітряні, особливо якщо додати в них сухофрукти.
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- 1 яйце;
- 40 г вівсяних пластівців;
- 20 г цукрового піску;
- пакетик ваніліну;
- 5 г розпушувача;
- рослинне масло.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 130 ккал.
Домашній сир протерти через ситечко, щоб не було грудочок, і він мав однорідну структуру. Потім додати яйце, вівсяні пластівці, цукор, ванілі, розпушувач і все ретельно перемішати.
Сковороду добре розігріти, налити олію, сформувати сирник і добре обсмажують їх за 5 хв до появи золотистої скоринки.
Щоб сирники з вівсяними пластівцями без борошна добре просмажаться, треба їх трохи пропарити на повільному вогні під щільно закритою кришкою. Приготовані кульки перекласти на тарілку і присипати цукровою пудрою.
Повітряні сирники без манки і борошна
При правильному приготуванні сирники без додавання манки і муки будуть дуже пишними, повітряними і дієтичними. Таке блюдо просто чудово підійде дітям, тому що це дуже незвичайне і легке ласощі, яке, крім усього іншого, дуже корисне.
Інгредієнти:
- 300 г домашнього знежиреного сиру;
- 2 яйця;
- 60 г цукрового піску;
- рослинне масло.
Час приготування: 20 хв.
Калорійність: 100 ккал.
Рецепт сирників без борошна і манки зовсім простий. Для їх приготування ретельно збити яйця в круту піну, потім всипати цукровий пісок і продовжити збивати, а потім всипати в отриману масу перетертий сир і ретельно все перемішати.
Підготовлене тісто потроху набирати змоченою у воді ложкою викладати на прогріту і змащену маслом сковороду і швидко обсмажують з обох боків до отримання красивого золотистої скоринки.
Готові сирника змастити вершковим маслом для соковитості і подавати до столу.
Читайте як приготувати смачний швидкий пиріг з капустою.
Читайте як правильно приготувати підливу з яловичини, щоб м'ясо було ніжним. Рецепт з фото.
Рибні котлети з сардин та рису — читайте як їх готувати правильно.
Сирники зі свіжими яблуками, паніровані в вівсяних пластівцях
Сирники зі свіжими яблуками і манкою у вівсяній паніровці виходять дуже ніжними, соковитими і мають просто чудові смакові якості.
Інгредієнти:
- 250 г домашнього знежиреного сиру;
- 100 г вівсяної крупи;
- половина яблука;
- 2 яйця;
- 40 г цукрового піску;
- 10 г ваніліну;
- рослинне масло.
Час приготування: 40 хв.
Калорійність: 270 ккал.
Для приготування сирників добре перетерти сир, додати до нього яйця, цукор, ванілін і манку. Потім додати половину натертого на тертці свіжого яблука і добре перемішати. З отриманої суміші, зробити сирники, добре обваляти в подрібнених вівсяних пластівцях і обсмажити до золотистої скоринки у маслі на сковороді.
Корисні поради та підказки
Щоб приготувати сирники без борошна, краще всього застосовувати знежирений сир, і бажано, щоб він мав однорідну консистенцію, без грудочок.
Для сирників замість борошна можна взяти кукурудзяний крохмаль, який цілком можливо вживати навіть під час дієти.
Сирники вийдуть більш м'якими і соковитими, якщо їх готувати під куполоподібної кришкою на невеликому вогні.
Щоб вироби в процесі смаження не пригорали, можна додати в тісто трохи вершкового масла.
Якщо в тісто додати столову ложку сухого какао, то можна зробити оригінальні шоколадні сирні вироби.
Сирники із сиру без борошна – відмінний десерт на сніданок або просто улюблені ласощі до чаю. Дієтичні сирника без борошна відмінно підходять для тих, хто дотримується дієти і рахує калорії, а також їх дуже люблять діти.