Як швидко і смачно загасити рибу в сметані
Риба – це той продукт, який необхідно вживати, як мінімум 2 рази в тиждень. В принципі, що може бути простіше, ніж взяти, так і підсмажити улюблену рибку? Так, це смачний і всіма улюблений варіант приготування цього продукту, але ж вельми корисний для частого вживання.
Ми ж вам пропонуємо спробувати не менш просту в процесі приготування рибу, тушкований в сметані. Блюдо виходить ситне, смачне, корисне і зовсім не витратне. Все, що вам знадобиться – це сама рибка, сметана, цибуля і трохи улюблених спецій.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
морська риба (без кісток) - | 1 кг |
морська сіль - | щіпка |
сметана (10%) - | 200 мл |
коріандр - | щіпка |
цибуля-порей - | 3 шт. |
пшеничне борошно - | 75 г |
запашний перець - | кілька горошин |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 105 Ккал |
Тушкована риба в сметані готується наступним чином:
- Рибу наріжте на шматочки однакової величини (порційні). Якщо вона була заморожена, то її необхідно попередньо розморозити. Натріть кожен шматочок сіллю (кількість визначайте по вашому смаку);
- Обваляйте рибу в борошні, а потім швидко обсмажте на розпеченій сковороді до утворення золотистої скоринки (близько 3 хвилин з кожної сторони);
- Цибулю наріжте великими півкільцями, а потім обсмажте до м'якості;
- Обсмажені шматочки рибки викладіть в сковороду поверх цибулі, потім залийте сметаною, приправити щіпку коріандру і кількома горошинами перцю. Накрийте сковороду кришкою і протушкувати рибу в сметані протягом 10 хвилин;
- Після закінчення 10 хвилин, перекладіть рибу на сервірувальне блюдо, облийте отриманим сметанним соусом і подавайте до столу. Як гарнір чудово підійде відварний картопля зі свіжими овочами.
Риба, тушкована в майонезі та сметані
Напевно, багато хто з господинь готували м'ясо, замариноване в майонезі – виходить, звичайно ж, калорійно, але дуже смачно. А чому б не взяти, та й не приготувати рибу, замариновану, а після тушковану в майонезі та сметані?
Блюдо виходить вишукано смачним і дуже соковитим. При готуванні обов'язково враховуйте той факт, що майонез вже має свій смак, тому солі в процесі приготування практично не використовується.
Особливої родзинки додадуть лимонні дольки. Вони додадуть готовому блюду приємну кислинку і додадуть пікантності.
Інгредієнти:
- тушки минтая – 4 шт.;
- майонезний соус – 4 ст. л.;
- сметана 15% – 4 ст. л.;
- цибулини (великі) – 2 шт.;
- морковина – 1 шт.;
- кріп – невеликий пучок;
- лаврове листя – 2 шт.;
- лимон – ¼ частину;
- чорний перець – за смаком.
Час приготування страви: 45 хв.
Харчова цінність на 100 г: 110 кКал.
Опис приготування:
- Охолоджені тушки минтая наріжте (кожну на 3 частини), злегка посоліть і відкладіть на кілька хвилин у бік;
- Цибуля довільно подрібніть, моркву наріжте тонкими кружечками;
- На дно сотейника викладіть шар моркви, потім шар цибулі і поверх овочів розкладіть шматочки минтая;
- Приготуйте заливку: змішайте в стакані майонез зі сметаною. Вилийте приготовлену заливку поверх риби, додайте лаврові листи, приперчите і, накривши кришкою, поставте тушкуватися;
- Тушкуйте рибу під закритою кришкою протягом 35 хвилин. Після закінчення приготування додайте в сотейник кілька лимонних часточок;
- Готового минтая перекладіть на блюдо (обов'язково разом з соусом і овочами), посипте дрібно нарубаним кропом і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати вишуканий лагнет з яловичини в домашніх умовах.
Пишні оладки на кисляку — візьміть на замітку рецепти смачною випічки.
Читайте як приготувати ніжну оселедець під шубою. Кілька рецептів у вашу колекцію.
Нототенія з картоплею в сметані
Що ж може краще поєднуватися з рибою, ніж картопля? Ці два продукти просто ідеально доповнюють один одного! Тому ми ніяк не могли минути рецепт риби, тушкованої з картоплею і сметаною.
Всього 40 хвилин і у вас на столі буде відмінний ситну вечерю для всієї родини! Для приготування цього рецепту, рекомендується брати морську рибку без кісток, наприклад нототенія або минтай.
Необхідні інгредієнти:
- нототенія – 1 кг;
- картопля – 1 кг;
- цибуля ріпчаста – 4 шт.;
- сметана – 400 мл;
- сіль кухонна кам'яна – за смаком;
- суміш перчиком – за смаком;
- хмелі-сунелі – щіпка.
Тривалість приготування: 45 хв.
Харчова цінність на 100 г: 135 кКал.
Приготування страви:
- Очищену картоплю наріжте на невеликі шматочки і викладіть в товстостінну каструлю;
- Тушки нототенії розріжте на кілька частин і відправте до картоплі;
- Цибулю дрібно наріжте і так само всипте в каструлю;
- Залийте всі інгредієнти сметаною, злегка посоліть, посипте сумішшю перців і дрібкою хмелі-сунелі;
- Накрийте каструлю кришкою і поставте на середній вогонь. Тушкуйте картопля з рибою протягом 40-45 хвилин. Перемішувати страву в процесі приготування не варто – ніжна рибка може втратити форму від перемішування;
- Після закінчення зазначеного часу ситну вечерю для всієї родини готовий. Доповніть його салатом з свіжих овочів.
Риба, тушкована з овочами в мультиварці
Риба, тушкована з овочами в сметані – одне з найбільш популярних страв, так як в ньому міститься максимальна кількість поживних речовин. Приготувати це блюдо можна в глиняних горщиках, сотейнику або ж просто в каструлі.
Але ми сьогодні хочемо запропонувати вам приготування риби в мультиварці. Адже немає нічого простіше – наповнив чашу інгредієнтами, встановив необхідну програму і можеш займатися улюбленою справою, а цей диво-агрегат сам все приготує, та ще й повідомить сигналом про готовність.
Інгредієнти для приготування:
- рибне філе – 0,8 кг;
- морква – 3 шт.;
- ріпчаста цибуля – 4 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- сметана – 400 мл;
- сіль, перець – по щіпці;
- коріандр – ½ ч. л.
Час приготування: 30 хв.
Калорійність на 100 г: 100 кКал.
Етапи приготування:
- Рибне філе умийтесь і осушіть, цибулю нашаткуйте так, як ви любите, моркву наріжте слайдами, а томати розріжте на четвертинки;
- Укладіть всі підготовлені інгредієнти в чашу мультиварки, посипте дрібкою солі, перцю і коріандру, залийте сметаною і, закривши кришку, увімкніть програму «Тушкування» на 30 хвилин;
- По звуковому сигналу, вимкніть мультиварку від мережі, перекладіть рибку, тушковану з овочами на блюдо і подавайте до столу. Легкий і неймовірно смачна страва готова! Для додання вишуканою нотки післясмаку, ви можете збризнути готову рибку свіжовіджатим соком.
Кулінарні хитрості
- Для гасіння краще вибирати ті сорти риби, в яких немає дрібних кісток;
- Хребет з риб'ячих тушок перед приготуванням можна не витягувати, таким чином, риба не деформується і збереже цілісність в процесі термічної обробки;
- Для гасіння в сметані добре підходять нежирні сорти білої риби – у поєднанні зі сметанним соусом вона виходить особливо ніжною і «тане»;
- Овочі для гасіння риби можна використовувати абсолютно будь-які на ваш вибір, це необов'язково повинні бути цибулю з морквою – кому подобається, можуть використовувати готові заморожені овочеві суміші (їх попередньо розморожувати не варто).
Приємного апетиту!