13 апрель 2019 1 410

Як приготувати лимонний пиріг з пісочного тіста

Випічка з пісочного тіста з лимонною начинкою вже не одне століття радує любителів десертів своїм зовнішнім виглядом і приголомшливим смаком. Досить одного шматочка, щоб закохатися в солодкий освіжаючий десерт з нотками кислинки.

Існує безліч рецептів лимонних пирогів на основі з пісочного тіста. Пропонуємо розглянути деякі з них.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно - 0,3 кг
цукрова пудра - 175 г
сіль - 3 р
жовтки - 2 шт
масло вершкове - 250 г
лимон - 5 шт.
вершки - 300 мл
цукор - 390 г
яйця - 9 шт.
цедра - одного лимона
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 329 Ккал
Класичне пісочне тісто в поєднанні з найніжнішої лимонною начинкою на вершках не залишать гостей і домочадців байдужими. Наведений нижче рецепт лимонного пирога з пісочного тіста розрахований на 8 порцій.

Крок 1. Замішуємо тісто

До холодного масла, протертого на крупній тертці, присипати борошно. Швидко і ретельно перемішуємо, не даючи маслу підтанути. Засипаємо цукрову пудру, сіль, додаємо жовтки. Інтенсивно замішуємо масу до однорідного стану, домагаючись гладкості і еластичності. Загорнути тісто харчовою плівкою і охолоджуємо в холодильнику годину.

Крок 2. Готуємо лимонно-вершкову начинку

У мисці злегка збити 9 яєць. До яйцям додати цедру лимона і сік п'яти лимонів, засипати цукор і залити вершки, перемішати. На водяній бані, помішуючи, доводимо начинку до загустіння.

Крок 3. Випікаємо десерт

Відпочиле тісто тонко розкачуємо і перекладаємо у форму для випікання, вирівнюючи по бортику і зрізуючи надлишки. Зверху накриваємо масу кондитерської папером і засипаємо квасолею або рисом, для того щоб воно не роздулося.

Випікати при температурі 180°с 20 хвилин. Після зняти папір з квасолею і пекти ще 10 хвилин.

Начинку для пирога заливаємо в спечену форму і відправляємо запікатися ще на 60 хвилин при температурі 120°C.

Крок 4. Подача лимонного пирога

Охолоджений лимонник перед подачею полити цукровою пудрою і підпалити конфорку. Таким чином, цукор карамелізується і дасть гарний золотавий колір пирога.

Рецепт журавлинного соусу до м'яса — спробуйте приготувати це блюдо за нашими рецептами.

Як зробити сыровяленное м'ясо свнинины, яловичини, курки в домашніх умовах.

Як посмажити соковиті свинячі реберця з цибулею на сковороді — відмінне м'ясо до будь-якого гарніру.

Пиріг на сметані з лимонною начинкою з пісочного тіста

Замешенная на сметані пісочна маса буде відрізнятися м'якістю. Тому пропонуємо спробувати наступний рецепт.

Тісто:

  • борошно – 0,4 кг;
  • вершкове масло – 200 гр;
  • сметана – 200 мл;
  • сіль – 3 гр.
  • розпушувач – 1 ч. ложка.

Лимонна начинка:

  • лимони – 2 шт;
  • цукрова пудра – 220 гр;
  • крохмаль – 2 ст. ложки.

Час приготування: 60 хвилин.

Калорійність: 520 Ккал/100 гр.

Крок 1. Пісочне тісто на сметані

Просіваємо борошно, збиваємо з сіллю і розпушувачем. Додати порзане на кубики м'яке вершкове масло, сіль. Розтерши масло з борошном, додаємо сметану. Замішуємо однорідне тісто. Готову піщану масу загорнути в харчову плівку і залишаємо в холодильнику на півгодини.

Крок 2. Лимонна начинка

Два великих лимона добре промити і обдати окропом, так як цедра теж піде в начинку. Розрізати на шматки, очистити від кісточок. Лимони подрібнити за допомогою блендера або пропустити через м'ясорубку. До перетертим цитрусам додаємо цукрову пудру і крохмаль. Всі продукти ретельно змішати.

Крок 3. Збірка пирога

Чверть готового тіста піде на прикрасу, а залишилася більша частина — на основу пирога.

Тісто для заснування розкачати в круг і перекласти у форму для випікання, обов'язково залишивши борти. Далі, зверху викладаємо лимонне пюре, розрівнюючи її по дну.

Частину маси розкачати і розрізати на широкі смужки. Отримані смужки розкладаємо хрест-навхрест, як би формуючи плетінку.

Бортики підстави загинаємо до центру пирога, злегка защипывая з кінцями решітки.

У розігріту до 180 °C духовку відправляємо лимонник на 30 хвилин, де він повинен добре підрум'янитися.

Випічку краще залишити остигати у формі, так як начинка з гарячого пирога може витекти. Після остигання вона прийме потрібну консистенцію завдяки крохмалю.

Смачного!

Як приготувати цитрусовий пиріг з пісочного тіста з крихтою

Вище були описані класичні рецепти лимонного пирога на пісочному тісті. Лимонний десерт ще готується і таким цікавим способом як крихта.

Даний спосіб не займе багато часу і не зажадає зайвих зусиль. Зовнішній вигляд і текстура пирога будуть незвичними. Крім того, начинкою в цьому пирозі буде лимонно-сирну суміш, яка обов'язково порадує своїм смаком.

Наведений нижче рецепт розрахований на 8 порцій.

Тісто:

  • вершкове масло – 250 гр;
  • борошно – 0,4 кг;
  • яйця – 2 шт;
  • цукрова пудра – 200 гр;
  • сметана – 20 гр;
  • розпушувач – 1 ч. ложка.

Начинка:

  • м'який сир – 0,5 кг;
  • цукрова пудра – 200 гр;
  • яйця – 2 шт;
  • лимони – 2 шт.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Калорійність: 250 Ккал/100 гр.

Крок 1. Приготування тіста

М'яке вершкове масло з цукровою пудрою перетерти лопаткою. До суміші масла і цукру додати яйця і сметану. Знову змішати все до однорідності. В окремій чашці змішуємо розпушувач з просіяним борошном. Порціями додати до масляної суміші борошно, перемішану з розпушувачем і замісити тісто.

Готову масу поділити на дві приблизно однакові частини. Одну частину загорнути в харчову плівку і відкласти в морозильну відділ. Другу частину піщаної маси рівномірно розподілити руками по дну і бортикам форми для випікання.

Крок 2. Лимонно-сирна начинка

Ретельно вимити два лимона і обдати окропом, як і в попередньому рецепті, вони знадобляться з цедрою. Далі розрізати на шматочки, видаляючи кісточки, і відправити подрібнюватися в блендері або м'ясорубці.

Розтерти м'який сир і додати до нього цукрову пудру, яйця і лимонну суміш. Перемішати всі продукти. Лимонно-сирну наповнення готово.

У підготовлену форму з тестом викладаємо начинку, рівномірно розподіляючи.

Крок 3. Крихта

Решту тіста дістаємо з морозильної камери і пропускаємо через крупну тертку. Таким чином, вийде пісочна крихта, яку потрібно посипати поверх лимонно-сирного наповнення.

У розігріту до 180 °C духовку відправляємо дбати пиріг приблизно на 60 хвилин.

Даємо готової випічки остудитися в формі, і тільки після виймаємо, не пошкодивши його форми.

Приємного апетиту!

Багато десерти з пісочного тіста з лимонною начинкою досить прості в приготуванні. Рецепти містять продукти, які кожна господиня знайде у своєму холодильнику, а значить, завжди зможе подати гідний десерт до чаювання.

Що ще почитати: