Пиріг з сиром з пісочного тіста — відмінна випічка до чаю та кави
Хто не любить солодощі? І хоча вони надзвичайно шкодять фігурі, настрій від одного тільки виду солоденького вже поліпшується.
Справа не тільки в смаку десертів. Зовнішній вигляд, прикраси, яскраві фарби і запаморочливі аромати змушують судомно ковтати слинки в передчутті солодощів.
Пиріг з сиром з пісочного тіста смачний не тільки з гарячими напоями, але і з компотом або морсом. Рецепт випічки до божевілля легкий, а поєднання ніжного сиру і ароматного коржа творить дива зі смаковими рецепторами людини.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих яєць - | 3 свіжих |
незернистого сиру - | 0,5 кг |
маргарину - | 250 г |
борошна - | 500 г |
цукру - | 1,5 ст. |
соди - | 1 ч. л. |
оцту - | 2 ч. л. |
ваніліну - | 1 пакетик |
кориці - | 1 щіпка |
вершкового масла - | 1 ст. л. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 327 Ккал |
В начинку з сиру висипати 0,5 ст. цукру, ванильку і корицю. Розмішати до однорідності, додати 2 яйця і знову все добре перемішати.
Для тіста взяти просіяне борошно, додати цукор (1 склянка) і розм'якшений маргарин. Йому потрібно заздалегідь дати постояти, щоб розм'як або підігріти в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі.
Погасити соду оцтом і додати в цукрово-борошняну суміш разом із яєчком. Розім'яти всі компоненти руками в крихту.
Змастити форму для випічки жиром (маслом) і укласти більшу частину тіста, загинаючи бортики, а решта буде верхнім шаром десерту. Готову сирну суміш викласти на корж, а зверху прикрити другою частиною тіста.
Помістити випічку в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку на 38-40 хвилин. Дочекатися, поки страва охолоне, потім викласти на підходящу посуд і можна пригощати гостей.
Такий десерт може стати хорошим початком дня, якщо пригостити домашніх сніданком з нього. У цьому випадку жінці потрібно встати дуже рано (щоб пиріг встиг охолонути до сніданку) або готувати десерт з вечора.
Пиріг без верхнього шару виглядає дуже цікаво
На 4 порції відкритого пирога з сиром знадобиться:
- 250 гр. борошна;
- 130 гр. вершкового підталого масла;
- 200 гр. цукру-піску;
- 3 курячих яйця;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 400 гр. сиру;
- 100 гр. 15% сметани;
- 20 гр. крохмалю;
- 1 щіпка кардамону;
- 1 ст. окропу;
- Жменю родзинок.
Борошно просіяти, змішати з 120 гр. мягенького масла, 1 свіжим яйцем, 100 гр. цукру, розпушувачем. Вимісити руками тісто, викласти його в змащену залишилися 10 гр. масла форму, загинаючи бортики.
Залити родзинки киплячою водою на 5 хвилин. Начинка складається з сиру, залишився цукру, 2 яєць, сметани, крохмалю і кардамону.
Краще всі інгредієнти перемішати ручним блендером або міксером, так начинка буде ніжна і однорідна. З родзинок злити воду і висипати його в готову масу, ще раз перемішати.
На пісочний корж вилити начинку і поставити в гарячу духова шафа, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Дістати випічку після закінчення часу і дати їй охолонути у формі, перекласти на красиву тарілку.
Готовий пиріг полити сиропом або джемом, прикрасити шоколадною стружкою, цукатами, горіхами.
Приготуйте царський пиріг з капустою з дріжджового тіста за нашим рецептом.Пиріг із замороженими ягодами — це ласощі до зимового столу і дружніх посиденьок, читайте рецепт тут.Читайте як приготувати рецепт листкового бездріжджового тіста швидкого приготування.
Секрети приготування солодощів
- Пісочку зазвичай готується з використанням тільки маргарину або масла (вершкового), але вона точно вийде смачніше, якщо змішати в рівних пропорціях;
- Бажано борошняної маси перед випіканням дати відпочити хвилин 20 в холодильній камері, прикривши харчовою плівкою;
- Пісочне тісто також вийде, якщо в борошно натерти на тертці замерзлий маргарин або масло і трохи розім'яти руками;
- Щоб тісто було пишніше, в нього додають гашену оцтом соду або розпушувач;
- Пікантності страві додадуть прянощі: кориця, ванілін або кардамон поліпшать смак і додадуть неповторний запах;
- Начинка з сиру буде м'якше і ніжніше, якщо з'єднати зі сметаною, йогуртом без добавок або вершками;
- В начинку можна додати цукати, товчені горіхи або шоколадну крихту. Вони додадуть яскравості пирогу, а смак сиру буде насиченим;
- Заморожені ягоди можуть не дати пропектися пирога. Щоб цього не сталося, потрібно обваляти їх у борошні або крохмалі і так додавати в начинку;
- Форму для випічки обов'язково треба змастити яким-небудь жиром, це вірний спосіб одержати рівну випічку без пригорілого низу.
Пісочку універсальна, змінюючи інгредієнти для начинки, можна дивувати домочадців і гостей щодня новими стравами.