29 июнь 2019 5 191

Пиріг з сиром з пісочного тіста — відмінна випічка до чаю та кави

Хто не любить солодощі? І хоча вони надзвичайно шкодять фігурі, настрій від одного тільки виду солоденького вже поліпшується.

Справа не тільки в смаку десертів. Зовнішній вигляд, прикраси, яскраві фарби і запаморочливі аромати змушують судомно ковтати слинки в передчутті солодощів.

Пиріг з сиром з пісочного тіста смачний не тільки з гарячими напоями, але і з компотом або морсом. Рецепт випічки до божевілля легкий, а поєднання ніжного сиру і ароматного коржа творить дива зі смаковими рецепторами людини.

Легкий хороший десерт
Інгредієнти Кількість
курячих яєць - 3 свіжих
незернистого сиру - 0,5 кг
маргарину - 250 г
борошна - 500 г
цукру - 1,5 ст.
соди - 1 ч. л.
оцту - 2 ч. л.
ваніліну - 1 пакетик
кориці - 1 щіпка
вершкового масла - 1 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 327 Ккал
Пісочне тісто краще використовувати з солодкою начинкою, але якщо знайдуться противники цукру, то його цілком можна і не додавати.

В начинку з сиру висипати 0,5 ст. цукру, ванильку і корицю. Розмішати до однорідності, додати 2 яйця і знову все добре перемішати.

Для тіста взяти просіяне борошно, додати цукор (1 склянка) і розм'якшений маргарин. Йому потрібно заздалегідь дати постояти, щоб розм'як або підігріти в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі.

Погасити соду оцтом і додати в цукрово-борошняну суміш разом із яєчком. Розім'яти всі компоненти руками в крихту.

Змастити форму для випічки жиром (маслом) і укласти більшу частину тіста, загинаючи бортики, а решта буде верхнім шаром десерту. Готову сирну суміш викласти на корж, а зверху прикрити другою частиною тіста.

Помістити випічку в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку на 38-40 хвилин. Дочекатися, поки страва охолоне, потім викласти на підходящу посуд і можна пригощати гостей.

Такий десерт може стати хорошим початком дня, якщо пригостити домашніх сніданком з нього. У цьому випадку жінці потрібно встати дуже рано (щоб пиріг встиг охолонути до сніданку) або готувати десерт з вечора.

Пиріг без верхнього шару виглядає дуже цікаво

Десерт, що складається з нижнього коржа, на якому видно смачна ароматна начинка називається відкритим. Плюс такої випічки в тому, що прикрасити її можна як завгодно, адже всю красу не буде закривати верхній шар борошняної маси.

На 4 порції відкритого пирога з сиром знадобиться:

  • 250 гр. борошна;
  • 130 гр. вершкового підталого масла;
  • 200 гр. цукру-піску;
  • 3 курячих яйця;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 400 гр. сиру;
  • 100 гр. 15% сметани;
  • 20 гр. крохмалю;
  • 1 щіпка кардамону;
  • 1 ст. окропу;
  • Жменю родзинок.

Борошно просіяти, змішати з 120 гр. мягенького масла, 1 свіжим яйцем, 100 гр. цукру, розпушувачем. Вимісити руками тісто, викласти його в змащену залишилися 10 гр. масла форму, загинаючи бортики.

Залити родзинки киплячою водою на 5 хвилин. Начинка складається з сиру, залишився цукру, 2 яєць, сметани, крохмалю і кардамону.

Краще всі інгредієнти перемішати ручним блендером або міксером, так начинка буде ніжна і однорідна. З родзинок злити воду і висипати його в готову масу, ще раз перемішати.

На пісочний корж вилити начинку і поставити в гарячу духова шафа, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Дістати випічку після закінчення часу і дати їй охолонути у формі, перекласти на красиву тарілку.

Готовий пиріг полити сиропом або джемом, прикрасити шоколадною стружкою, цукатами, горіхами.


Приготуйте царський пиріг з капустою з дріжджового тіста за нашим рецептом.Пиріг із замороженими ягодами — це ласощі до зимового столу і дружніх посиденьок, читайте рецепт тут.Читайте як приготувати рецепт листкового бездріжджового тіста швидкого приготування.

Секрети приготування солодощів

  1. Пісочку зазвичай готується з використанням тільки маргарину або масла (вершкового), але вона точно вийде смачніше, якщо змішати в рівних пропорціях;
  2. Бажано борошняної маси перед випіканням дати відпочити хвилин 20 в холодильній камері, прикривши харчовою плівкою;
  3. Пісочне тісто також вийде, якщо в борошно натерти на тертці замерзлий маргарин або масло і трохи розім'яти руками;
  4. Щоб тісто було пишніше, в нього додають гашену оцтом соду або розпушувач;
  5. Пікантності страві додадуть прянощі: кориця, ванілін або кардамон поліпшать смак і додадуть неповторний запах;
  6. Начинка з сиру буде м'якше і ніжніше, якщо з'єднати зі сметаною, йогуртом без добавок або вершками;
  7. В начинку можна додати цукати, товчені горіхи або шоколадну крихту. Вони додадуть яскравості пирогу, а смак сиру буде насиченим;
  8. Заморожені ягоди можуть не дати пропектися пирога. Щоб цього не сталося, потрібно обваляти їх у борошні або крохмалі і так додавати в начинку;
  9. Форму для випічки обов'язково треба змастити яким-небудь жиром, це вірний спосіб одержати рівну випічку без пригорілого низу.

Пісочку універсальна, змінюючи інгредієнти для начинки, можна дивувати домочадців і гостей щодня новими стравами.

Що ще почитати: