26 март 2019 426

Як готувати пісний пиріг з ягодами

Під час посту не обов'язково відмовлятися від десертів. Є безліч чудових рецептів солодких пісних страв, які сподобаються навіть справжнім гурманам. Наприклад, представлені нижче рецепти пирогів з ягодами.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Ягоди (вишня і чорниця, малина) - по 300 г
Вода (для начинки) - 0,5 склянки
Тростинний цукор - 200 г
Пшеничне борошно - 250 г
Цільнозернові борошно - 150 г
Соняшникова олія - 1 ст. л.
Кориця - 0,5 ч. л.
Ванілін - 1 ч. л.
Сіль - 1 щіпка
Розпушувач - 10 г
Какао Порошок - 30 г
Вода (для соусу) - 150 мл. і ще 50 мл
Цукровий пісок - 80 г
Кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.
Мигдаль - 30 г
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 255 Ккал

Як готувати пісний пиріг з ягодами:

  1. Для початку приготуйте начинку. Для цього викладіть ягоди в каструлю, зверху засипте тростинним цукром і ваніліном;
  2. Додайте воду для начинки і поставте суміш варитися. Коли вона закипить, зменшіть вогонь і почекайте 5 хвилин;
  3. Відкиньте зварені ягоди на друшляк. Отриманий сироп зберіть і дайте йому охолонути;
  4. Пшеничне і цільнозернове борошно разом з розпушувачем ретельно змішайте;
  5. Соняшникова олія влийте в борошно, додайте корицю. Суміш перемішайте;
  6. Отриманий від варіння начинки сироп вилити в борошно;
  7. Руками розминайте тісто, поки воно не стане однорідним;
  8. Візьміть форму для випічки (підійде і висока сковорода), викладіть туди і розрівняйте одну половину тіста;
  9. Зверху розкладіть ягоди і накрийте їх рештою тестом. Розрівняйте отриманий пиріг;
  10. У розігріту піч (180 градусів) поставте дбати пиріг на 40 хвилин. Перевіряйте шпажкою на готовність;
  11. Цього часу вам вистачить, щоб приготувати соус. Влийте в каструлю 150 мл. води, насипте порошок какао і цукровий пісок. Дочекайтеся, коли суміш закипить, і зменшіть вогонь. У решти 50 мл води розведіть крохмаль і додайте його в підготовлений соус тонкою цівкою. Варіть його ще 1 хвилину, помішуючи соус до однорідності і загустіння;
  12. Готовий десерт прикрасьте мигдалем і полийте остившім соусом.

Тісто виходить хрустким, трохи вологим, а ягоди «підкреслюють» смак своєї кислинкою. Приємного апетиту!

Як приготувати гарбузовий крем суп— читайте в нашій статті.

У піст особливо хочеться урізноманітнити ше меню. Пропонуємо вам цікавий рецепт фаршированого болгарського перцю овочами.

Бісквіт, який можна приготувати до чаю швидше ніж закипить чайник. Цікаво? Тоді тисніть сюди!

Пиріг з начинкою з заморожених ягід, прикрашений крихтою

Цей рецепт смачного пирога дуже простий і інгредієнти для нього знайдуться на будь-якій кухні.

Інгредієнти:

Борошно пшеничне вищого сорту 4 склянки
Розпушувач 2 ч. л.
Рослинний маргарин 240 гр.
Цукор (для тіста) 1 склянка
Цукор (для начинки) 5 ст. л.
Будь-які ягоди 300 гр.
Лимон 1 шт.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність в 100 грамах – 195 калл.

Як готувати пісний пиріг з замороженими ягодами і крихтою:

  1. Просіяти борошно, додати цукор і розпушувач, перемішати;
  2. Розтоплений до кімнатної температури маргарин нарізати шматочками. Додати в борошно і замісити масу до однорідної крихти;
  3. Помийте лимон і обдайте його окропом. Подрібніть разом з шкіркою в блендері;
  4. Вимийте ягоди і висушіть;
  5. Змастіть форму для випічки рослинним маслом, висипте туди ¾ отриманої крихти. Рівно розподіліть її і утрамбуйте;
  6. Зверху викладіть лимонну кашку, засипте її ягодами. Їх покрийте цукром, а цукор – залишилася крихтою;
  7. Поставте форму в духовку. Заздалегідь нагрівайте його до температури 190 градусів;
  8. Коли нагорі з'явиться рум'яна кірочка – виймайте десерт, він готовий. Приблизно випічка пирога займає 30 хв.

Рецепт пісочного пісного пирога з ягодами

Пісочний пиріг готувати швидко і просто. Це улюблена страва в багатьох сім'ях. Але що робити під час посту? На щастя, цей докладний рецепт ягідного ласощі з пісочного тіста дозволить вам не відмовлятися від десертів.

Компоненти:

Борошно пшенична 3,5 склянки
Цукор 1,3 склянки
Соняшникова олія 0,75 склянки
Картопляний крохмаль 2 ст. л.
Сіль 1 ч. л.
Чорна смородина 2 склянки
Вода 4 ст. л.

Час готування – 1,15 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 225 ккал.

Покроковий рецепт:

  1. Ретельно змішайте борошно (попередньо просіяне) і сіль у мисці;
  2. Додайте холодну воду і рослинну олію кімнатної температури. Замісіть тісто;
  3. Вимийте ягоди і засипте в каструлю. Або ж розморозьте, якщо ви готуєте пиріг з начинкою не зі свіжої ягоди. Додайте крохмаль і цукор, розмішайте інгредієнти;
  4. Візьміть форму, і сформуйте основу для пирога з 2/3 тіста. Під час розподілу розкачайте з боків бортики, які будуть тримати начинку всередині;
  5. Додайте начинку, рівномірно розподіліть їх по тесту. Рештою тестом прикрасьте майбутній пиріг, раскрошив його на ягоди;
  6. Поставте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, приготується він протягом 40-50 хвилин;
  7. Остудіть страву, щоб начинка краще схопилася.

Поради хазяєчкам

  1. Не важливо, яку ягоду ви використовуєте свіжу або заморожену. Головне, дайте їй час полежати, щоб стекла зайва волога;
  2. Для начинки краще використовувати ягоди з кислинкою – агрус, смородину, чи вишню. Вони відмінно поєднуються з солодким пісочним тістом. Але головне – ваші особисті переваги і ніщо не заважає, наприклад, використовувати полуницю;
  3. Для тіста потрібно брати інгредієнти максимально охолоджені (якщо в рецепті не зазначено, що потрібно використовувати, наприклад, розтоплене масло);
  4. При викладанні тесту слідкуйте за тим, щоб не утворювалися бульбашки, з-за них пиріг вийде нерівним.

Вдалих вам пирогів і гарного настрою!

Що ще почитати: