Як готувати пісний пиріг з ягодами
Під час посту не обов'язково відмовлятися від десертів. Є безліч чудових рецептів солодких пісних страв, які сподобаються навіть справжнім гурманам. Наприклад, представлені нижче рецепти пирогів з ягодами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Ягоди (вишня і чорниця, малина) - | по 300 г |
Вода (для начинки) - | 0,5 склянки |
Тростинний цукор - | 200 г |
Пшеничне борошно - | 250 г |
Цільнозернові борошно - | 150 г |
Соняшникова олія - | 1 ст. л. |
Кориця - | 0,5 ч. л. |
Ванілін - | 1 ч. л. |
Сіль - | 1 щіпка |
Розпушувач - | 10 г |
Какао Порошок - | 30 г |
Вода (для соусу) - | 150 мл. і ще 50 мл |
Цукровий пісок - | 80 г |
Кукурудзяний крохмаль - | 1 ст. л. |
Мигдаль - | 30 г |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 255 Ккал |
Як готувати пісний пиріг з ягодами:
- Для початку приготуйте начинку. Для цього викладіть ягоди в каструлю, зверху засипте тростинним цукром і ваніліном;
- Додайте воду для начинки і поставте суміш варитися. Коли вона закипить, зменшіть вогонь і почекайте 5 хвилин;
- Відкиньте зварені ягоди на друшляк. Отриманий сироп зберіть і дайте йому охолонути;
- Пшеничне і цільнозернове борошно разом з розпушувачем ретельно змішайте;
- Соняшникова олія влийте в борошно, додайте корицю. Суміш перемішайте;
- Отриманий від варіння начинки сироп вилити в борошно;
- Руками розминайте тісто, поки воно не стане однорідним;
- Візьміть форму для випічки (підійде і висока сковорода), викладіть туди і розрівняйте одну половину тіста;
- Зверху розкладіть ягоди і накрийте їх рештою тестом. Розрівняйте отриманий пиріг;
- У розігріту піч (180 градусів) поставте дбати пиріг на 40 хвилин. Перевіряйте шпажкою на готовність;
- Цього часу вам вистачить, щоб приготувати соус. Влийте в каструлю 150 мл. води, насипте порошок какао і цукровий пісок. Дочекайтеся, коли суміш закипить, і зменшіть вогонь. У решти 50 мл води розведіть крохмаль і додайте його в підготовлений соус тонкою цівкою. Варіть його ще 1 хвилину, помішуючи соус до однорідності і загустіння;
- Готовий десерт прикрасьте мигдалем і полийте остившім соусом.
Тісто виходить хрустким, трохи вологим, а ягоди «підкреслюють» смак своєї кислинкою. Приємного апетиту!
Як приготувати гарбузовий крем суп— читайте в нашій статті.
У піст особливо хочеться урізноманітнити ше меню. Пропонуємо вам цікавий рецепт фаршированого болгарського перцю овочами.
Бісквіт, який можна приготувати до чаю швидше ніж закипить чайник. Цікаво? Тоді тисніть сюди!
Пиріг з начинкою з заморожених ягід, прикрашений крихтою
Цей рецепт смачного пирога дуже простий і інгредієнти для нього знайдуться на будь-якій кухні.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне вищого сорту | 4 склянки |
---|---|
Розпушувач | 2 ч. л. |
Рослинний маргарин | 240 гр. |
Цукор (для тіста) | 1 склянка |
Цукор (для начинки) | 5 ст. л. |
Будь-які ягоди | 300 гр. |
Лимон | 1 шт. |
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність в 100 грамах – 195 калл.
Як готувати пісний пиріг з замороженими ягодами і крихтою:
- Просіяти борошно, додати цукор і розпушувач, перемішати;
- Розтоплений до кімнатної температури маргарин нарізати шматочками. Додати в борошно і замісити масу до однорідної крихти;
- Помийте лимон і обдайте його окропом. Подрібніть разом з шкіркою в блендері;
- Вимийте ягоди і висушіть;
- Змастіть форму для випічки рослинним маслом, висипте туди ¾ отриманої крихти. Рівно розподіліть її і утрамбуйте;
- Зверху викладіть лимонну кашку, засипте її ягодами. Їх покрийте цукром, а цукор – залишилася крихтою;
- Поставте форму в духовку. Заздалегідь нагрівайте його до температури 190 градусів;
- Коли нагорі з'явиться рум'яна кірочка – виймайте десерт, він готовий. Приблизно випічка пирога займає 30 хв.
Рецепт пісочного пісного пирога з ягодами
Пісочний пиріг готувати швидко і просто. Це улюблена страва в багатьох сім'ях. Але що робити під час посту? На щастя, цей докладний рецепт ягідного ласощі з пісочного тіста дозволить вам не відмовлятися від десертів.
Компоненти:
Борошно пшенична | 3,5 склянки |
---|---|
Цукор | 1,3 склянки |
Соняшникова олія | 0,75 склянки |
Картопляний крохмаль | 2 ст. л. |
Сіль | 1 ч. л. |
Чорна смородина | 2 склянки |
Вода | 4 ст. л. |
Час готування – 1,15 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 225 ккал.
Покроковий рецепт:
- Ретельно змішайте борошно (попередньо просіяне) і сіль у мисці;
- Додайте холодну воду і рослинну олію кімнатної температури. Замісіть тісто;
- Вимийте ягоди і засипте в каструлю. Або ж розморозьте, якщо ви готуєте пиріг з начинкою не зі свіжої ягоди. Додайте крохмаль і цукор, розмішайте інгредієнти;
- Візьміть форму, і сформуйте основу для пирога з 2/3 тіста. Під час розподілу розкачайте з боків бортики, які будуть тримати начинку всередині;
- Додайте начинку, рівномірно розподіліть їх по тесту. Рештою тестом прикрасьте майбутній пиріг, раскрошив його на ягоди;
- Поставте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, приготується він протягом 40-50 хвилин;
- Остудіть страву, щоб начинка краще схопилася.
Поради хазяєчкам
- Не важливо, яку ягоду ви використовуєте свіжу або заморожену. Головне, дайте їй час полежати, щоб стекла зайва волога;
- Для начинки краще використовувати ягоди з кислинкою – агрус, смородину, чи вишню. Вони відмінно поєднуються з солодким пісочним тістом. Але головне – ваші особисті переваги і ніщо не заважає, наприклад, використовувати полуницю;
- Для тіста потрібно брати інгредієнти максимально охолоджені (якщо в рецепті не зазначено, що потрібно використовувати, наприклад, розтоплене масло);
- При викладанні тесту слідкуйте за тим, щоб не утворювалися бульбашки, з-за них пиріг вийде нерівним.
Вдалих вам пирогів і гарного настрою!