14 июнь 2019 2 570

Як приготувати пісочний пиріг з вишнею

Варіантів цього десерту з приємною вишневої кислинкою існує багато варіантів, і приготувати кожен цілком реально, не прив'язуючись до пори року, оскільки інгредієнти для основи прості і невигадливі, а вишню для начинки можна використовувати не тільки свіжу, але і заморожену або консервовану.

Добірка популярних рецептів випічки, наведена нижче, допоможе урізноманітнити не одне домашнє застілля, але і, можливо, знайти для кожної господині свій варіант ідеального пісочного пирога з вишнями.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
курячих яєць - 5 шт.
цукрового піску - 250 г
масла або маргарину - 200 г
борошна - 400 г
вишні - 700 г
ваніліну - 10 г
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал

У цьому варіанті класичного пирога з пісочного тіста з вишнею чудово поєднуються вишнева кислинка і солодкість ніжного хмарки повітряного безе. Вишню для цього рецепта можна взяти абсолютно будь-яку: свіжу, заморожену або консервовану.

Порядок випічки:

  1. Спочатку потрібно розділити жовтки і білки. Перші будуть використовуватися для тесту, а другі – для безе. Робити це краще по одному яйцю над чашкою або склянкою, а потім вже відокремлений білок виливати в інший посуд, щоб з-за однієї краплі жовтка не довелося викидати всі білки;
  2. З 5 жовтків, 125 г цукру, розм'якшеного маргарину і борошна замісити пісочне тісто. Його потрібно гарненько вимішати, огорнути харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини;
  3. Підготувати вишню: помити (свіжу), видалити кісточки і дати стекти зайвому соку, відкинувши вишеньки без кісточок на друшляк;
  4. Тісто з холодильника розподілити руками або за допомогою качалки на припудренном борошном деку (товщина шару повинна бути не менше 7мм), зробивши з боків-бортики заввишки 1 див. Поставити деко на 15 хвилин у духовку зарум'янитися при 180 градусах, не забувши зробити по тесту проколи вилкою;
  5. Тим часом міксером збити в круту піну білки, додаючи по ложці цукор, що залишився;
  6. Через чверть години по тесту рівномірно розподілити спочатку підготовлену вишню, а вже зверху на неї збиті з цукром білки. І знову лист відправляється на 15 хвилин у духовку, розігріту до тієї ж температури;
  7. По закінченні вказаного часу пиріг буде готовий. Йому потрібно дати злегка охолонути і розрізати на порційні шматочки.

Читайте як приготувати юшку з кети — дуже смачний і наваристий суп.

Візьміть на замітку рецепти смачного десерту — смажені банани в карамелі.

Читайте як приготувати морозиво з йогурту з бананом, полуницею, вишнею, шоколадом, кавою або іншими наповнювачами.

Пиріг з замороженої вишнею з пісочного тіста

Заморожену вишню можна використовувати практично для будь-якого вишневого пирога. Важливо тільки ретельно підійти до її підготовки. Фрукти потрібно завчасно розморозити при кімнатній температурі, видалити кісточки і дати їм достатньо часу провести на друшляку, щоб стік зайвий сік і готова випічка не вийшла занадто вологою або сирої, що ні в якому разі неприпустимо.

У цьому варіанті пирога з замороженими вишнями використовуються для приготування:

  • 2 курячих яйця;
  • 150 г вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • 10 г гашеного соди;
  • 360 г борошна;
  • 400 г вишні.

Приготування випічки займе трохи більше години – 75-80 хвилин.

Кількість калорій в багатошаровій складе 258,8 ккал на 100 р.

Алгоритм дій:

  1. Яйця розтерти з цукром столовою ложкою, додати до них м'яке (можна розтоплене, але ні в якому разі гаряче) масло, розмішати масу до однорідного стану;
  2. Додати гашену соду і необхідну кількість борошна. Спочатку все перемішати ложкою, а потім добре вимісити руками в еластичну масу. Розділити тісто на дві приблизно рівні частини. Обмотавши кожну харчовою плівкою прибрати їх у холодильник на 30 хвилин (або в морозильну камеру на 10 хвилин);
  3. Одну частину тіста, можна взяти більшу, розподілити по формі для випічки, сформувавши бортик. На основу з пісочного тіста викласти підготовлену вишню, а зверху потерти на крупну тертку залишився шматок пісочного тіста;
  4. Пиріг повинен провести близько півгодини в духовці при 180-200 градусах. Готову випічку також потрібно нарізати на шматочки, оскільки з остившім повністю пісочним тістом це буде складно зробити.

Відкритий вишневий пиріг з сиром

Якщо хтось вважає, що випічка з пісочного тіста – це смачна, але не дуже корисна їжа, яка нічого, крім зайвих сантиметрів на талії не обіцяє. Ця людина просто не пробував сирно-вишневу випічку, в якій збережені вся користь сиру і вітамінний заряд вишні. Що стосується зайвих калорій, то тут варто пам'ятати: все добре в міру.

Для відкритого пирога з сиром та вишнями необхідний наступний перелік інгредієнтів:

  • 5 яєць;
  • 250 г цукру;
  • 150 г вершкового масла (маргарину);
  • 7 г розпушувача для тіста;
  • 250 г борошна;
  • 600 г сиру;
  • 90 г картопляного або кукурудзяного крохмалю;
  • 400 г вишні;
  • 3 г солі;
  • цукрова пудра і ванілін за смаком.

Випічка такого корисного десерту займе всього лише 1 годину.

Калорійність страви з розрахунку на 100 г буде в межах 242,3 ккал.

Хід роботи:

  1. Приготування пирога включає два основних етапи – замішування тіста і підготовка начинки. Для пісочної основи замішують пластичне, некруте тісто з вершкового масла, яйця, 50 г цукру, розпушувача і борошна. Алгоритм його приготування такий же, як і попередніх рецептах. Поки буде готуватися начинка, можна дати тісту трохи затвердіти на холоді;
  2. Для начинки білки чотирьох яєць збити з дрібкою солі в пишну піну, а жовтки – дочиста збити з цукром. До жовтків викласти сир і ванілін, перебити масу блендером до однорідного гладкого стану, потім просіяти крохмаль і перемішати. Останніми в начинку викладають і обережно перемішують лопаткою або ложкою збиті білки;
  3. Пісочним тістом вистелити в формі для майбутнього пирога дно і боки. Зверху акуратно викласти сирну начинку, розрівняти її лопаткою. На начинку не утрамбовувавши рівним шаром розкласти ягоди вишні;
  4. Випікати пиріг до готовності протягом 40-50 хвилин у духовці при 180 градусах Цельсія. Перед подачею до столу пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Рецепт пирога з ягодами і сметаною в мультиварці

Випічка в мультиварці часто має не дуже гарний вигляд зверху, без рум'яної скоринки, але для пирога з вишнями з пісочного тіста зі сметанною заливкою наявність такої скоринки зверху не передбачено, тому його можна приготувати з допомогою цієї сучасної помічниці багатьох господинь.

Для приготування цієї випічки в мультиварці знадобляться:

  • 4 курячих яйця;
  • 150 г цукрового піску (100 г в тісто, 50 – для заливки);
  • 120 г вершкового маргарину або масла;
  • 10 г розпушувача для тіста;
  • 390-4500 г борошна (у тому числі 60-90 г для заливки);
  • 200 г сметани;
  • 300 г вишні без кісточок.

Тривалість приготування цього десерту складе 95-100 хвилин.

Калорійність стограммового шматочка пирога буде дорівнює 252,0 кілокалорії.

Послідовність кулінарних процесів:

  1. З 2 яєць, цукру, борошна, розпушувача і маргарину замісити пісочне тісто. Прибрати його на час приготування заливки в холодильник, сховавши в поліетиленовий пакет;
  2. Для сметанною заливки добре віночком збити яйця з цукром, додати до них сметану і добре розмішати. Потім обережно просіяти борошно і також розмішати вінчиком, щоб розбити всі грудочки;
  3. Трохи охладившееся тісто розподілити по чашу мультиварки, вистеливши їм дно і сформувавши високі бортики;
  4. Чистий вишню без кісточок розкласти рівномірно на основі пирога, а після цього залити зверху заливкою;
  5. Готувати в режимі «Випічка» або ідентичними з ним протягом 65 хвилин. Щоб при вийманні пирога з мультиварки він не зламався і не деформувався, робити це потрібно за допомогою сітки пароварки і після повного охолодження десерту.

Корисні поради

Для вдалої випічки з пісочного тіста з вишневою начинкою обов'язково потрібно виконати два правила щодо тіста та начинки:

  1. Пісочне тісто перед тим, як відправитися в духовку обов'язково має провести деякий час в холодильнику (хоча б 10 хвилин), а дбати в гарячій розігрітій духовці;
  2. Якими б не були красивими ягоди вишні з них обов'язково потрібно видалити кісточки, щоб чаювання з вишневим пирогом не стало причиною візиту до стоматолога.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: