Як приготувати пісочний пиріг з вишнею
Варіантів цього десерту з приємною вишневої кислинкою існує багато варіантів, і приготувати кожен цілком реально, не прив'язуючись до пори року, оскільки інгредієнти для основи прості і невигадливі, а вишню для начинки можна використовувати не тільки свіжу, але і заморожену або консервовану.
Добірка популярних рецептів випічки, наведена нижче, допоможе урізноманітнити не одне домашнє застілля, але і, можливо, знайти для кожної господині свій варіант ідеального пісочного пирога з вишнями.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих яєць - | 5 шт. |
цукрового піску - | 250 г |
масла або маргарину - | 200 г |
борошна - | 400 г |
вишні - | 700 г |
ваніліну - | 10 г |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 240 Ккал |
У цьому варіанті класичного пирога з пісочного тіста з вишнею чудово поєднуються вишнева кислинка і солодкість ніжного хмарки повітряного безе. Вишню для цього рецепта можна взяти абсолютно будь-яку: свіжу, заморожену або консервовану.
Порядок випічки:
- Спочатку потрібно розділити жовтки і білки. Перші будуть використовуватися для тесту, а другі – для безе. Робити це краще по одному яйцю над чашкою або склянкою, а потім вже відокремлений білок виливати в інший посуд, щоб з-за однієї краплі жовтка не довелося викидати всі білки;
- З 5 жовтків, 125 г цукру, розм'якшеного маргарину і борошна замісити пісочне тісто. Його потрібно гарненько вимішати, огорнути харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини;
- Підготувати вишню: помити (свіжу), видалити кісточки і дати стекти зайвому соку, відкинувши вишеньки без кісточок на друшляк;
- Тісто з холодильника розподілити руками або за допомогою качалки на припудренном борошном деку (товщина шару повинна бути не менше 7мм), зробивши з боків-бортики заввишки 1 див. Поставити деко на 15 хвилин у духовку зарум'янитися при 180 градусах, не забувши зробити по тесту проколи вилкою;
- Тим часом міксером збити в круту піну білки, додаючи по ложці цукор, що залишився;
- Через чверть години по тесту рівномірно розподілити спочатку підготовлену вишню, а вже зверху на неї збиті з цукром білки. І знову лист відправляється на 15 хвилин у духовку, розігріту до тієї ж температури;
- По закінченні вказаного часу пиріг буде готовий. Йому потрібно дати злегка охолонути і розрізати на порційні шматочки.
Читайте як приготувати юшку з кети — дуже смачний і наваристий суп.
Візьміть на замітку рецепти смачного десерту — смажені банани в карамелі.
Читайте як приготувати морозиво з йогурту з бананом, полуницею, вишнею, шоколадом, кавою або іншими наповнювачами.
Пиріг з замороженої вишнею з пісочного тіста
Заморожену вишню можна використовувати практично для будь-якого вишневого пирога. Важливо тільки ретельно підійти до її підготовки. Фрукти потрібно завчасно розморозити при кімнатній температурі, видалити кісточки і дати їм достатньо часу провести на друшляку, щоб стік зайвий сік і готова випічка не вийшла занадто вологою або сирої, що ні в якому разі неприпустимо.
У цьому варіанті пирога з замороженими вишнями використовуються для приготування:
- 2 курячих яйця;
- 150 г вершкового масла;
- 150 г цукру;
- 10 г гашеного соди;
- 360 г борошна;
- 400 г вишні.
Приготування випічки займе трохи більше години – 75-80 хвилин.
Кількість калорій в багатошаровій складе 258,8 ккал на 100 р.
Алгоритм дій:
- Яйця розтерти з цукром столовою ложкою, додати до них м'яке (можна розтоплене, але ні в якому разі гаряче) масло, розмішати масу до однорідного стану;
- Додати гашену соду і необхідну кількість борошна. Спочатку все перемішати ложкою, а потім добре вимісити руками в еластичну масу. Розділити тісто на дві приблизно рівні частини. Обмотавши кожну харчовою плівкою прибрати їх у холодильник на 30 хвилин (або в морозильну камеру на 10 хвилин);
- Одну частину тіста, можна взяти більшу, розподілити по формі для випічки, сформувавши бортик. На основу з пісочного тіста викласти підготовлену вишню, а зверху потерти на крупну тертку залишився шматок пісочного тіста;
- Пиріг повинен провести близько півгодини в духовці при 180-200 градусах. Готову випічку також потрібно нарізати на шматочки, оскільки з остившім повністю пісочним тістом це буде складно зробити.
Відкритий вишневий пиріг з сиром
Якщо хтось вважає, що випічка з пісочного тіста – це смачна, але не дуже корисна їжа, яка нічого, крім зайвих сантиметрів на талії не обіцяє. Ця людина просто не пробував сирно-вишневу випічку, в якій збережені вся користь сиру і вітамінний заряд вишні. Що стосується зайвих калорій, то тут варто пам'ятати: все добре в міру.
Для відкритого пирога з сиром та вишнями необхідний наступний перелік інгредієнтів:
- 5 яєць;
- 250 г цукру;
- 150 г вершкового масла (маргарину);
- 7 г розпушувача для тіста;
- 250 г борошна;
- 600 г сиру;
- 90 г картопляного або кукурудзяного крохмалю;
- 400 г вишні;
- 3 г солі;
- цукрова пудра і ванілін за смаком.
Випічка такого корисного десерту займе всього лише 1 годину.
Калорійність страви з розрахунку на 100 г буде в межах 242,3 ккал.
Хід роботи:
- Приготування пирога включає два основних етапи – замішування тіста і підготовка начинки. Для пісочної основи замішують пластичне, некруте тісто з вершкового масла, яйця, 50 г цукру, розпушувача і борошна. Алгоритм його приготування такий же, як і попередніх рецептах. Поки буде готуватися начинка, можна дати тісту трохи затвердіти на холоді;
- Для начинки білки чотирьох яєць збити з дрібкою солі в пишну піну, а жовтки – дочиста збити з цукром. До жовтків викласти сир і ванілін, перебити масу блендером до однорідного гладкого стану, потім просіяти крохмаль і перемішати. Останніми в начинку викладають і обережно перемішують лопаткою або ложкою збиті білки;
- Пісочним тістом вистелити в формі для майбутнього пирога дно і боки. Зверху акуратно викласти сирну начинку, розрівняти її лопаткою. На начинку не утрамбовувавши рівним шаром розкласти ягоди вишні;
- Випікати пиріг до готовності протягом 40-50 хвилин у духовці при 180 градусах Цельсія. Перед подачею до столу пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Рецепт пирога з ягодами і сметаною в мультиварці
Випічка в мультиварці часто має не дуже гарний вигляд зверху, без рум'яної скоринки, але для пирога з вишнями з пісочного тіста зі сметанною заливкою наявність такої скоринки зверху не передбачено, тому його можна приготувати з допомогою цієї сучасної помічниці багатьох господинь.
Для приготування цієї випічки в мультиварці знадобляться:
- 4 курячих яйця;
- 150 г цукрового піску (100 г в тісто, 50 – для заливки);
- 120 г вершкового маргарину або масла;
- 10 г розпушувача для тіста;
- 390-4500 г борошна (у тому числі 60-90 г для заливки);
- 200 г сметани;
- 300 г вишні без кісточок.
Тривалість приготування цього десерту складе 95-100 хвилин.
Калорійність стограммового шматочка пирога буде дорівнює 252,0 кілокалорії.
Послідовність кулінарних процесів:
- З 2 яєць, цукру, борошна, розпушувача і маргарину замісити пісочне тісто. Прибрати його на час приготування заливки в холодильник, сховавши в поліетиленовий пакет;
- Для сметанною заливки добре віночком збити яйця з цукром, додати до них сметану і добре розмішати. Потім обережно просіяти борошно і також розмішати вінчиком, щоб розбити всі грудочки;
- Трохи охладившееся тісто розподілити по чашу мультиварки, вистеливши їм дно і сформувавши високі бортики;
- Чистий вишню без кісточок розкласти рівномірно на основі пирога, а після цього залити зверху заливкою;
- Готувати в режимі «Випічка» або ідентичними з ним протягом 65 хвилин. Щоб при вийманні пирога з мультиварки він не зламався і не деформувався, робити це потрібно за допомогою сітки пароварки і після повного охолодження десерту.
Корисні поради
Для вдалої випічки з пісочного тіста з вишневою начинкою обов'язково потрібно виконати два правила щодо тіста та начинки:
- Пісочне тісто перед тим, як відправитися в духовку обов'язково має провести деякий час в холодильнику (хоча б 10 хвилин), а дбати в гарячій розігрітій духовці;
- Якими б не були красивими ягоди вишні з них обов'язково потрібно видалити кісточки, щоб чаювання з вишневим пирогом не стало причиною візиту до стоматолога.
Приємного апетиту!