Як приготувати домашній рулет з свинячої шкурки
У свинці їстівне все! Ну, або майже все – це відомо кожній господині. Недарма свинарство отримало таке широке поширення в усьому світі: містити свинок порівняно не складно, а прогодувати вони здатні будь-якого гурмана.
З м'яса, сальця і субпродуктів можна спорудити силу-силенну всіляких делікатесів, голова, вушка та ніжки – прекрасна основа для холодцю, і навіть свиняча шкірка – не відхід.
Хоча багато хто вважає за краще згодовувати обрізки шкіри з грудинки своїх і чужих котів, запевняємо вас, що рулети з неї, виготовлені умілими руками, – чудове ласощі, з цим погодиться кожен, хто пробував їх хоч якось.
Рецептів страв існує предостатньо, як найпопулярніших, перевірених часом, так і нових, вигаданих кулінарами порівняно недавно, після винаходу такої чудової і незамінною на кухні речі, як мультиварка.
Ми хотіли б поділитися з вами деякими з них. Цілком можливо, що комусь вони добре відомі, але якщо наші відомості виявляться корисними для любителів кулінарного мистецтва, як новачків, так і досвідчених, – будемо раді.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свиняча шкірка - | 500-700 г |
морква середнього розміру - | 1 шт. |
часник - | 3 зубчики |
сіль - | 2 – 2,5 ст. л. |
перець чорний мелений - | ½ Чайн.л. |
лаврушка - | 3 листа |
вода - | 2 – 2,5 л |
Час приготування: 300 хвилин | Калорійність на 100 грам: 230 Ккал |
Ну, якщо не солодший, то вже точно ситніше, поживніше та корисніше. Щоб у цьому переконатися, почнемо з самого простого (але дуже смачного) рецепта.
Покроковий рецепт:
- Підготуємо овочі: почистимо моркву і часник, потім злегка ополоснем те й інше холодною проточною водою;
- Моркву натремо на крупній тертці: саме на крупній – це важливо, так як при сильному подрібненні вона просто «вискочить» в бульйон, і страва позбудеться овочевий складової;
- Свинячу шкурку моєму і скоблим як можна більш ретельно, щоб на ній не залишилося ніяких забруднень і грубих вкраплень;
- Обсушуємо паперовим або бавовняними серветками і викладаємо на дошку або широку тарілку з плоским дном;
- Рівномірно покриваємо сіллю (половина столової ложки) і перцем;
- Викладаємо на шкіру терту моркву, а на неї – часник, порізаний тонкими пластинками;
- Звертаємо шкіру в циліндр (він повинен бути як можна більш щільним, тому не шкодуйте сил) і туго перев'язуємо мотузкою або товстої хэбешной ниткою. Момент дуже відповідальний: якщо рулет виявиться слабким, овочева начинка при варінні просто випаде з нього, і страва втратить зовнішню привабливість, та й смак буде вже не той;
- Кладемо згорток у каструлю з антипригарним покриттям, заливаємо водою, додаючи решту сіль і листя лаврушки, і ставимо на вогонь;
- Чекаємо, поки вода закипить, і варимо протягом 1,5 – 2 ч.;
- Готову страву дістаємо шумівкою, кладуть під гніт, і поміщаємо в холодильник (не в морозилку) на пару годин;
- Виймаємо, ріжемо на шматочки, додаючи зелень, овочі, гострі приправи – хрін, гірчицю;
- З задоволенням їмо!
Наведене в рецепті кількість продуктів розрахована на 8 порцій, при необхідності об'єм можна відповідно скоригувати. Якщо немає часу на те, щоб зварити «упаковане» страву, його зберігають у морозильній камері до тих пір, поки вільний час не з'явиться.
Свинка – рум'яна спинка
Якщо зварити страва зі свинячої шкірки, додавши до нього цибульне лушпиння, це додасть не тільки дуже приємний золотисто-коричневий колір, але і специфічний «цибулевий» присмак і аромат. Рулет зі свинячої шкуркою в цибулинні готується з:
- м'якої оболонки «з тоненьким прошарком сала – 0,8 кг;
- часник – 3-5 зубчиків (кому як подобається);
- перцю горошком – 5 шт.;
- перцю чорного меленого – 0,5 ч. л.;
- гвоздики – 3 шт.;
- лаврового листа – 3 шт.;
- солі – 2 стіл. ложок.
Загальний час готування – близько шести годин.
Калорій на 100 гр. – 350.
Кількість порцій – 4.
Цибульну лушпиння необхідно зібрати заздалегідь, так як її знадобиться досить багато. Точний обсяг залежить від того, який колір ви хочете отримати: чим більше «одежинок», тим він більш насиченим.
Порядок дій при приготуванні наступний:
- Шкірку вимочити в холодній воді 2 години;
- Обсушити, гарненько почистити з обох сторін і розкласти на дощечці сальної стороною вгору;
- Посолити (половина від загальної кількості, зазначеного в рецепті), посипати сумішшю перців, давленим в часникодавці часником;
- Згорнути як можна міцніше, перев'язати ниткою і залишити на 2-3 години, щоб просочилася часником і спеціями;
- Поки що просочується, висипати лушпиння в каструлю, залити холодною водою, довести до кипіння;
- Потім вимкнути вогонь, посуд закрити щільною кришкою і дати лушпинні пропаритися;
- Злити отриманий відвар, додати в нього решту солі, гвоздику, лаврушку, і покласти туди рулет (відвар має покривати його повністю);
- Томити на слабкому вогні приблизно 3 години.
Готову страву можна їсти відразу, як охолоне, а можна спочатку потримати під пресом, тоді доведеться поставити його в холодне місце і почекати 8-10 годин.
Ручаємося, що смак домашнього делікатесу нічим не поступиться магазинного, «прокопченному» різними хімічними речовинами.
Курячий рулет в пляшці — оригінальна і смачна закуска на святковий стіл.
Гарна випічка з листкового тіста — виберіть свій улюблений рецепт з нашої колекції.
Спробуйте приготувати котлети з кабачків — це яскраве і незвичайне блюдо, яке до того ж дуже смачно.
Мультиварка, виручай-ка!
Ця диво-каструля, з якої, як з казкового чарівного горщика, можна миттєво отримати практично будь-яку смакота – від супу до пирогів – годиться і для приготування того ласощів, про який йде мова. Рецепт включає в себе:
- свинячу шкіру з тонким прошарком сала – 1 кг 200 г;
- цибулю-ріпку середнього розміру – 2-3 шт.;
- морква – 1 велике або 2 невеликих;
- воду – 2 л;
- перець-горошок – 6-8 шт.;
- часник – половину середньої головки;
- лист лавра – 3-4 шт.;
- сіль, спеції – кому скільки і які подобаються.
Готуємо 3-4 години.
Поживність в калоріях – 350/100 р.
Як приготувати рулет із свинячої шкурки з овочами в мультиварці:
- Починаємо з підготовки головного інгредієнта: його потрібно як слід почистити гострим ножем, потім гарненько промити під струменем води і протерти чистою х/б серветкою;
- Розкласти на обробній дошці шкірястою стороною вниз, а салом вгору;
- Ретельно натерти часниковою кашкою і спеціями, посолити;
- Почистити моркву і нарізати її за допомогою овочечистки на тонкі вертикальні пластини – чим тонше, тим краще;
- Викладаємо моркву на підготовлену свинячу шкіру;
- Закручуємо її як можна тугіше і перев'язуємо ниткою;
- Виливаємо в каструлю воду, кладемо очищені головки цибулі (цілі), додаючи лаврушки і перець;
- Виставляємо режим «Мультиповар» з температурою 100ºС і часом 10 хвилин;
- У відвар кладемо «упакований» «згорток», висипаємо ложку солі з верхом, закриваємо каструлю і ставимо перемикач на «Гасіння» на 3 години. Цибуля тушкується разом з рулетом;
- Діставши рулет, даємо йому охолонути і ставимо на 8-10 годин в холодильник.
Після цього він готовий до вживання.
Подавати страву на стіл можна у вигляді нарізки, пересипавши свіжою зеленню і овочами, а можна наробити з скибочок бутербродів – і так, і так буде смачно.
В духовці – смачно і ароматно!
Страви, приготовлені в духовці, не варяться, не смажаться, а запікаються – це не тільки робить їх особливо смачними, але і дозволяє зберегти максимальну кількість корисних речовин. Все це повною мірою відноситься і до рулетикам з свинячих шкір. Для одного з таких рецептів потрібні наступні продукти:
Рулет:
- шкурка – півкіло;
- фарш курячий – 250 г;
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Соус:
- пів-літра світлого пива з мінімальним вмістом алкоголю;
- 2 ст. ложки готової гірчиці;
- 1 ст. ложка меду;
- розмарин, чорний мелений перець.
Час приготування – близько 180 хвилин.
Калорії – 320 / 100 гр.
Як зробити рулет з свинячої шкурки з фаршем в духовці:
- Готуємо соус, змішуючи всі інгредієнти;
- У фарш додаємо сіль, перець, спеції, і також ретельно вимішуємо;
- Оболонку рулету промиваємо, обсушуємо, розкладаємо на обробній дошці;
- Рівним шаром укладаємо на неї фарш і закручуємо тугіше;
- Пов'язуємо міцною ниткою;
- Кладемо в спеціальну форму і ставимо в духовку, розігріту до 200 º с, попередньо поливши соусом;
- Випікаємо близько 2 год, періодично поливаючи соусом.
Готову страву охолодити, зняти нитки, порізати на порційні шматки у вигляді нетолстых скибок і подавати на стіл з овочами.
Наостанок – пару невеликих кулінарних хитрощів, які полегшують приготування. Щоб рулет легше загортався, його рекомендується злегка відбити спеціальним молоточком. А готову страву охолоджується в холодильнику не тільки для поліпшення смаку: на холоді страва «схоплюється» і краще зберігає форму, не розсипаючись при розрізуванні.