26 май 2019 4 924

Як приготувати рулет із свинячої очеревини

Складання меню до святкового столу не обходиться без вибору смачних, але висококалорійних м'ясних продуктів. Це можуть бути гарячі страви, листкові або заправлені салати, а також обов'язкові ароматні закуски.

Серед останніх користується великою популярністю рулет зі свинячої очеревини. Пропонуємо вам рецепти його приготування різними способами з наочними фото.

Варений рулет зі свинячої очеревини
Інгредієнти Кількість
свиняча очеревина - 1,5 кг
середня морквина - 250 г
головка часнику - 50 г
суміш перців - 20 г
дрібна сіль - 90 г
лавровий лист - 2 шт.
чорний перець горошком - 6 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал
Рецепт цієї страви чудово підійде не тільки для урочистого столу, але і для щільного, ситного сніданку, чудово гармоніює як з гарнірами з картоплі та грибів, так і з томатним соусом, чорним хлібом.

Перед підготовкою всіх продуктів необхідно знайти щільну нитка для зв'язування та закріплення рулету з очеревини. М'ясо слід брати свіже зі світлим салом – вона збереже соковитість і додасть більш щільну консистенцію страви для більш зручного нарізування.

Вибравши шматок очеревини більш прямокутної форми, потрібно промити, обсушити і вирізати жили. Шкуру свинини слід поскоблить ножем.

Розклавши шматочок м'яса на робочій поверхні, висипати на нього пару столових ложок солі і суміш перців, добре втерти в поверхню.

Поверх очищений часник видавити через землянку, натерти моркву і вирівняти, рівномірно розмістивши на м'ясі.

Слідом потрібно, як можна більш щільно, згорнути відріз очеревини і перев'язати підготовленими нитками як впоперек, так і вздовж усього рулету, намагаючись не пошкодити поверхню свинячої шкурки.

У велику ємність помістити рулет, залити гарячою водою на три сантиметри вище його поверхні. Засипати залишилася ложку солі, лавровий лист, перець горошком і поставити відварювати на півтори години.

Після закінчення варіння не треба діставати дане блюдо з гарячого розсолу – нехай воно в ньому остигає.

Потім в холодильнику воно повинно залишатися ще приблизно одну годину, лише після цього можна зняти нитки і пробувати рулетик в чудовому поєднанні з гірчицею, аджикою і чорним хлібом.

Свинячий рулет з очеревини в духовці

Різноманітність м'ясних страв не знає кордонів. Багато господинь намагаються їх удосконалювати, використовуючи нові спеції, експериментуючи зі складом і додаванням нових продуктів, поєднуючи з різними гарнірами.

Соковитість і смакові якості запеченого свинячого рулету з очеревини просто приголомшливі, завдяки використанню при готуванні духової шафи. Для створення ароматного рулету в духовці знадобляться:

  • тонка свиняча очеревина – 0,8 кг;
  • пісне масло – 50 г;
  • соєвий соус – 50 г;
  • часник – 15 г;
  • вустерський соус – 5 р;
  • аджика – 15 г;
  • спеції за смаком – 15 р.

Готування займає два з половиною години, а калорійність ста грам страви з очеревини трохи знижується (порівняно з попереднім рецептом) і становить 200 ккал.

На робочій поверхні розкласти промитий і обтертый насухо шматок свинячої очеревини і вирізати жили, якщо такі є.

Для змазування рулету потрібно підготувати суміш з соусів і приправ. Береться невелика ємність, куди вливається соєвий соус, продавлюється через землянку часник, вливається пісне масло, аджика, спеції і вустерський соус. Вся суміш ретельно перемішується.

На поверхню підготовленого м'ясного відрізу виливається частина соусного суміші і добре промащується для вбирання. Потім рулет щільно згортається і фіксується ниткою поперек і вздовж по всій довжині. Знову обмазується сумішшю з соусів, вже скручений відріз очеревини, і поміщається в рукав для запікання, який потрібно нещільно запечатати.

В розігрітій до температури 180° духовці рулет випікається півтори години, а потім рукав розрізається для придбання стравою красивою рум'яної скоринки.

Остигати краще рулету в духовці, а після його потрібно розрізати і потримати в холодильнику десять хвилин перед подачею на стіл.

Рецепт рулету у фользі в духовці

Будь-яке блюдо, приготовлене в духовці, має свій неповторний смак. У приготуванні даного страви гостра необхідність полягає у використанні фольги, яка дасть можливість соку не витікати, а м'яса просочуватися і наснажуватися власною чудовим ароматом. При цьому свинячий рулетик з очеревини у фользі вийде щільний, м'який і дуже соковитий. Для страви знадобляться:

  • черево свиняче – 1 кг;
  • часник – 40 г;
  • гострий перець – 1 стручок;
  • спеції за смаком – 15 г;
  • дрібна сіль – 30 р.

На підготовку черевця знадобиться десять годин на приготування рулету дві години, а калорійність складе 170 ккал.

Вибраний відріз свинячого черевця потрібно підготувати до запіканню. Для цього ретельно м'ясо промити, дати стекти воді і ретельно натерти сіллю з двох сторін. Далі занурити його в суху ємність, відправити в холодильник на десять годин попередньо накривши кришкою, щоб шкірка не затверділа, а сальна і м'ясна частина не обвітрилася.

По закінченню цього часу дістати з холодильника вже пустив сік м'ясний відріз і промити від непотрібної вже солі. По всій довжині черева з боку м'ясної частини зробити глибокі розрізи до самої шкірки, намагаючись не пошкодити її цілісність. Гострий перчик слід дрібно нарізати, а краще перемолоти блендером в кашку, разом з часником.

Добре протерти даної сумішшю внутрішню поверхню майбутнього рулетика. Потім щільно загорнути відріз очеревини, зафіксувати ниткою поперек і вздовж в такому згорнутому вигляді.

Промазати зовнішню частину рулету перцевої сумішшю і загорнути в шматок фольги пару раз.

Помістити у форму для випічки згорток фольги, відправити його в розігріту до 180° духовку на півтори години.

Різати рулет слід після повного його охолодження, а подавати можна просто з хлібом, різними соусами, кетчупом, а також аджикою і гірчицею.

Котлети з квасолі — смачне блюдо, яке варто приготувати. Особливо корисним рецепт буде тим, хто дотримується посту.

Рецепт ескалопи з свинини — незважаючи на те, що страва є ресторанним його можна приготувати в домашніх умовах.

Читайте як приготувати лагман в мультиварці. Наші покрокові фото та поради допоможуть вам приготувати це блюдо.

Як приготувати рулет в мультиварці

У кухні знаходиться багато побутового обладнання, яке допомагає і полегшує багато процесів при приготуванні різноманітних страв. Так, в мультиварці можна приготувати ароматний м'ясної рулетик з свинячої очеревини. Для цього знадобляться:

  • очеревина свиняча – 1 кг;
  • морква – 100 г;
  • цибулина – 100 г;
  • часник – 30 р;
  • червоний, чорний перець – по 10 г;
  • вода – 2 л;
  • сіль – 100 р;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • сушений базилік – 10 р.

Для готування потрібно всього пара годин, а калорійність ста грам рулету складе 210 ккал.

Спочатку приготування будь-якого м'ясного страви слід промити м'ясної відріз і дати стекти воді. Шкірку ретельно поскоблить ножем.

Для рівномірності всій поверхні можна трохи відбити очеревину або просто зробити маленькі поперечні надрізи. Потім посолити, посипати перцем, додати очищений і подрібнений часник, засипати базилік. Всю суміш ретельно розтерти і втерти в м'ясну поверхню очеревини.

Згорнути рулет необхідно щільно, а потім обов'язково зафіксувати ниткою або стрічкою поперек і вздовж по всій довжині рулету. У чашу мультиварки занурити не тільки очищену цибулину, але і лушпиння – для додання красивого кольору майбутнього рулетику.

Потім вкласти в ту ж ємність, розрізану на кілька частин моркву, лавровий лист і підготовлений рулет. Все залити двома літрами води.

На мультиварці включити функцію «тушкування» на півтори години. За півгодини до закінчення всипати дві ложки солі. Після завершення готування не слід виймати рулет зі свинячої очеревини з мультиварки – краще залишити остигати в тому ж розсолі.

Для зручного нарізування його слід витримати протягом п'ятнадцяти хвилин в холодильнику.

Корисні поради

При підготовці продуктів для створення будь-якої страви потрібно не тільки знати кількість необхідних інгредієнтів, але і вміти їх правильно вибрати. Готуючи рулет зі свинячої очеревини, можна зберегти соковитість і смакові якості цього м'ясного продукту наступним чином:

  1. Не вимочувати м'ясо у воді, а всього лише промити проточною водою (бажано кімнатної температури);
  2. Вибір зупинити на відрозі зі світлим рожевим кольором м'яса і білим кольором сала;
  3. Не потрібно вибирати очеревину з великим і товстим шаром сала, так як від цього залежить калорійність всього страви;
  4. Не переморожувати м'ясні продукти в холодильній камері – вони можуть втратити соковитість, а рулет вийде більш пухким і твердим;
  5. Змочування м'яса лимонним соком додасть йому свіжість і приємний аромат майбутнього страви.

Боятися готувати не потрібно – адже будь-які експерименти на кухні можуть призвести до створення чудового і неповторного шедевра в області кулінарії. Рулет зі свинячої очеревини як раз і стане таким. Приємного апетиту!

Що ще почитати: