Як приготувати рулет із свинячої грудинки в духовці
Соковитий м'ясний рулет – те, що обов'язково повинно потрапити на ваш обідній стіл. Він настільки хороший, що у нас просто немає слів, одні захоплення! Тому тут тільки пробувати. Дерзайте!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
солодка паприка - | 10 г |
свиняча грудинка - | 1 кг |
спеції - | за смаком |
часник - | 20 г |
Час приготування: 140 хвилин | Калорійність на 100 грам: 249 Ккал |
Як приготувати:
- М'ясо вимити проточною водою, очистити від плівок і жиру з допомогою гострого ножа.
- Обсушити його сухими серветками.
- Часник почистити, зрізати сухі хвостики.
- Потім часточки пропустити через тисняву.
- Натерти м'ясо спеціями, паприкою і подрібненим часником з усіх боків. Робити це краще масажними рухами, щоб всі компоненти добре «увійшли» в м'ясо.
- Загорнути його в щільний рулет і зв'язати нитками.
- Помістити на лист фольги і загорнути, прибрати в форму для випічки.
- Запікати дві години при 165 градусах. Коли час минув, рулет остудити в духовці, потім дістати і розгорнути. Перекласти в щільно закривається контейнер і прибрати в холодильник.
- Потім дістати, тонко нарізати і подавати.
Варіант приготування з овочами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний перець мелений | за смаком |
морква | 2 шт. |
вершкове масло | 30 г |
цибуля | 1 головка |
рослинна олія | 40 мл |
свиняча грудинка | 1,5 кг |
сіль | за смаком |
чорнослив | 100 г |
томати | 1 шт. |
Скільки по часу – 1 година.
Яка калорійність – 238 калорій.
Як приготувати:
- Чорнослив вимити проточною водою і помістити в невелику ємність.
- Залити його окропом і накрити тарілкою або кришкою.
- Дати настоятися в такому вигляді близько чверті години.
- Потім воду злити, сухофрукти ще раз промити, обсушити сухими серветками.
- Перевірити чорнослив на наявність кісточок. Якщо вони є, обов'язково прибрати їх.
- З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і нарізати дрібними кубиками.
- У сковороду налити олію і прогріти його.
- Висипати цибулю і тушкувати до золотого кольору, не забуваючи помішувати.
- З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і натерти на тертці будь-якого розміру.
- Всипати стружку в сковорідку і тушкувати вміст ще п'ятнадцять хвилин.
- Томат за цей час прополоскати проточною водою і нарізати дрібними кубиками.
- Помістити до цибулі і моркви, коли пройде чверть години.
- Перемішати і готувати ще трохи, обов'язково помішуючи.
- М'ясо прополоскати проточною водою і зрізати все плівки, жир.
- Обсушити його і розрізати вздовж, розкриваючи половинки як книгу.
- Накрити листом харчової плівки і відбити м'ясо кухонним молотком.
- Присипати сіллю і чорним перцем за смаком, обов'язково з усіх боків.
- Чорнослив подрібнити, змішати його з помідорами, цибулею і морквою.
- Викласти начинку на м'ясний пласт, розподілити її рівномірно по всій площі.
- Згорнути все це в тугий рулет, зав'язати нитками.
- У чисту сковорідку налити трохи олії і нагріти його.
- Викласти рулет і обсмажити до рум'яного кольору з усіх сторін.
- Змастити форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла і помістити в неї обсмажений рулет.
- Запікати його чверть години при 200 градусах.
- Потім ще годину, але вже при 180 градусах.
- При цьому м'ясо періодично (приблизно раз в 10-15 хвилин) потрібно поливати соком, який накопичуватися на дні форми.
- Дістати його, дати настоятися під фольгою кілька хвилин і можна нарізати порційно до гарніру.
Спробуйте приготувати рулет із курячого філе в духовці.
Вашим гостям сподобається м'ясний рулет зі свинини. Тут можна подивитися рецепт з фото.
По ссылке ви знайдете рецепт рулету з лаваша з куркою.
Рулет з томатами та сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
гірчиця | 40 мл |
томати | 3 шт. |
свиняча грудинка | 0,6 кг |
сіль | за смаком |
майонез | 30 мл |
бекон слайсами | 250 г |
чорний перець мелений | за смаком |
сир | 130 г |
соєвий соус | 20 мл |
Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.
Яка калорійність – 267 калорій.
Як приготувати:
- Для початку потрібно м'ясо вимити і очистити його від різних плівок і жилок.
- Обсушити його сухими серветками і розрізати уздовж, щоб можна було розкрити.
- Відбити кухонним молоточком через харчову плівку.
- Для маринаду змішати майонез, гірчицю, соєвий соус.
- Додати солі і чорного перцю за смаком.
- Обмазати м'ясо отриманим соусом з усіх боків.
- Дати замаринувати протягом тридцяти хвилин.
- Деко накрити листом фольги і викласти на нього скибочки бекону.
- Зверху помістити замаринований шматок м'яса.
- Сир натерти або нарізати пластинками.
- Викласти його з одного краю м'яса, на нього — кільця томатів.
- За допомогою фольги загорнути м'ясо в рулет і скріпити його краю, щоб не розкрилися.
- Прибрати в гарячу духовку на 30-35 хвилин.
- Дістати, розгорнути і поставити назад ще на чверть години.
В начинку можна додавати будь-які продукти, які користуються популярністю у вашому домі. Будь-які види сиру, солодкий перець, горіхи, зелень, сир, гриби, шинка та ін. З будь-яким варіантом вийде дуже смачно!
На відео — ще один рецепт дуже смачного м'ясного рулету з сиром:
Свиняча грудинка в духовці виходить дуже ніжною, максимально соковитою і шалено ароматною! Обов'язково спробуйте, тільки не забудьте доповнити все улюбленим гарніром і соусом. Зі свіжими овочами, салатами теж дуже смачно!