01 апрель 2019 2 717

Як приготувати рулет із свинячої грудинки в духовці

Соковитий м'ясний рулет – те, що обов'язково повинно потрапити на ваш обідній стіл. Він настільки хороший, що у нас просто немає слів, одні захоплення! Тому тут тільки пробувати. Дерзайте!

Рулет зі свинячої грудинки в духовці
Інгредієнти Кількість
солодка паприка - 10 г
свиняча грудинка - 1 кг
спеції - за смаком
часник - 20 г
Час приготування: 140 хвилин Калорійність на 100 грам: 249 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити проточною водою, очистити від плівок і жиру з допомогою гострого ножа.
  2. Обсушити його сухими серветками.
  3. Часник почистити, зрізати сухі хвостики.
  4. Потім часточки пропустити через тисняву.
  5. Натерти м'ясо спеціями, паприкою і подрібненим часником з усіх боків. Робити це краще масажними рухами, щоб всі компоненти добре «увійшли» в м'ясо.
  6. Загорнути його в щільний рулет і зв'язати нитками.
  7. Помістити на лист фольги і загорнути, прибрати в форму для випічки.
  8. Запікати дві години при 165 градусах. Коли час минув, рулет остудити в духовці, потім дістати і розгорнути. Перекласти в щільно закривається контейнер і прибрати в холодильник.
  9. Потім дістати, тонко нарізати і подавати.

Варіант приготування з овочами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений за смаком
морква 2 шт.
вершкове масло 30 г
цибуля 1 головка
рослинна олія 40 мл
свиняча грудинка 1,5 кг
сіль за смаком
чорнослив 100 г
томати 1 шт.

Скільки по часу – 1 година.

Яка калорійність – 238 калорій.

Як приготувати:

  1. Чорнослив вимити проточною водою і помістити в невелику ємність.
  2. Залити його окропом і накрити тарілкою або кришкою.
  3. Дати настоятися в такому вигляді близько чверті години.
  4. Потім воду злити, сухофрукти ще раз промити, обсушити сухими серветками.
  5. Перевірити чорнослив на наявність кісточок. Якщо вони є, обов'язково прибрати їх.
  6. З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і нарізати дрібними кубиками.
  7. У сковороду налити олію і прогріти його.
  8. Висипати цибулю і тушкувати до золотого кольору, не забуваючи помішувати.
  9. З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і натерти на тертці будь-якого розміру.
  10. Всипати стружку в сковорідку і тушкувати вміст ще п'ятнадцять хвилин.
  11. Томат за цей час прополоскати проточною водою і нарізати дрібними кубиками.
  12. Помістити до цибулі і моркви, коли пройде чверть години.
  13. Перемішати і готувати ще трохи, обов'язково помішуючи.
  14. М'ясо прополоскати проточною водою і зрізати все плівки, жир.
  15. Обсушити його і розрізати вздовж, розкриваючи половинки як книгу.
  16. Накрити листом харчової плівки і відбити м'ясо кухонним молотком.
  17. Присипати сіллю і чорним перцем за смаком, обов'язково з усіх боків.
  18. Чорнослив подрібнити, змішати його з помідорами, цибулею і морквою.
  19. Викласти начинку на м'ясний пласт, розподілити її рівномірно по всій площі.
  20. Згорнути все це в тугий рулет, зав'язати нитками.
  21. У чисту сковорідку налити трохи олії і нагріти його.
  22. Викласти рулет і обсмажити до рум'яного кольору з усіх сторін.
  23. Змастити форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла і помістити в неї обсмажений рулет.
  24. Запікати його чверть години при 200 градусах.
  25. Потім ще годину, але вже при 180 градусах.
  26. При цьому м'ясо періодично (приблизно раз в 10-15 хвилин) потрібно поливати соком, який накопичуватися на дні форми.
  27. Дістати його, дати настоятися під фольгою кілька хвилин і можна нарізати порційно до гарніру.

Спробуйте приготувати рулет із курячого філе в духовці.

Вашим гостям сподобається м'ясний рулет зі свинини. Тут можна подивитися рецепт з фото.

По ссылке ви знайдете рецепт рулету з лаваша з куркою.

Рулет з томатами та сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гірчиця 40 мл
томати 3 шт.
свиняча грудинка 0,6 кг
сіль за смаком
майонез 30 мл
бекон слайсами 250 г
чорний перець мелений за смаком
сир 130 г
соєвий соус 20 мл

Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.

Яка калорійність – 267 калорій.

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно м'ясо вимити і очистити його від різних плівок і жилок.
  2. Обсушити його сухими серветками і розрізати уздовж, щоб можна було розкрити.
  3. Відбити кухонним молоточком через харчову плівку.
  4. Для маринаду змішати майонез, гірчицю, соєвий соус.
  5. Додати солі і чорного перцю за смаком.
  6. Обмазати м'ясо отриманим соусом з усіх боків.
  7. Дати замаринувати протягом тридцяти хвилин.
  8. Деко накрити листом фольги і викласти на нього скибочки бекону.
  9. Зверху помістити замаринований шматок м'яса.
  10. Сир натерти або нарізати пластинками.
  11. Викласти його з одного краю м'яса, на нього — кільця томатів.
  12. За допомогою фольги загорнути м'ясо в рулет і скріпити його краю, щоб не розкрилися.
  13. Прибрати в гарячу духовку на 30-35 хвилин.
  14. Дістати, розгорнути і поставити назад ще на чверть години.
Щоб рулет вийшов красивим і апетитним зовні, його можна натерти солодкою паприкою або змастити зернистою гірчицею. Якщо хочеться глянсову хрустку скоринку, використовуйте мед. Він, до речі, ще й додасть ніжності м'яса.

В начинку можна додавати будь-які продукти, які користуються популярністю у вашому домі. Будь-які види сиру, солодкий перець, горіхи, зелень, сир, гриби, шинка та ін. З будь-яким варіантом вийде дуже смачно!

На відео — ще один рецепт дуже смачного м'ясного рулету з сиром:

Свиняча грудинка в духовці виходить дуже ніжною, максимально соковитою і шалено ароматною! Обов'язково спробуйте, тільки не забудьте доповнити все улюбленим гарніром і соусом. Зі свіжими овочами, салатами теж дуже смачно!

Що ще почитати: