23 июнь 2019 3 083

Як приготувати торт з маком в домашніх умовах

Про здобної випічки з маком знають практично всі господині, але мало хто знає, що з цим інгредієнтом можна приготувати неймовірно смачні торти.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
розпушувач - 10 г
розм'якшене масло з високою жирністю - 200 г
пшеничне борошно (просеянная) - 400 г
сметана 20% - 0,5 кг
цукор-пісок - 200 г
пудра - 300 г
харчової мак - 50 г
сметана 33% для крему - 500 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 326 Ккал

Взагалі всі торти, у складі яких присутній сметана, відрізняються пишністю коржів і легкістю крему. Крем для цього десерту виходить трохи рідким, проте в цьому і полягає його плюс, так як він віддає коржам свою солодкість і робить їх м'якими.

Як готувати:

  1. Отже, для початку необхідно розтерти цукровий пісок з маслом і до отриманої маси додати сметану. Перемішати;
  2. Як зазвичай, у борошно всипати розпушувач, перемішати і ввести отриманий суху суміш в рідку основу;
  3. Тепер борошняний напівфабрикат розділити на 5 частин, кожну з яких потрібно випікати на промазаної маслом формі при 180С. Весь процес займе приблизно 25 хвилин, тобто на кожен корж потрібно близько 5 хвилин часу;
  4. Поки випікаються коржі саме час почати приготування сметанного крему. Для цього перемішати міксером сметану з пудрою. Всипати мак і знову перемішати;
  5. Як тільки коржі охолонуть приступити до складання торта. На дно плоскої тарілки покласти перший корж, залити його необхідною кількістю крему і викласти наступний. Так вчинити з кожним шаром. Останнім шаром буде сметанний крем;
  6. Готовий торт потрібно витримати ніч у холодильнику, щоб коржі як слід, просочилися і стали м'якими.

Торт «Міністерський»

Це саме той, десерт про якому дорослі кажуть: «Смак знайомий з дитинства». Незважаючи на такий «серйозний» назва, готується він швидко і досить просто.

Компоненти рецепта для тіста:

  • цукор – 200 г;
  • харчової мак – 1 склянка;
  • просеянная борошно (пшеничне) – 160 г;
  • великі яйця – 4 шт.;
  • сметана 20% або кефір – 1 склянка;
  • харчова сода – ¾ ч. л.

Компоненти рецепту для крему:

  • стандартна банка згущеного молока;
  • какао порошок – 4 ст. л.;
  • розм'якшене масло – 200 р.

Тривалість готування: 1 година + одна ніч для вистоювання маку та яєць.

Кількість калорій: 365 ккал.

Як готувати:

  1. До подрібненого в кофемолці харчовому maku додати яйця, перемішати і прибрати на ніч у холодильник;
  2. На наступний день розігріти до 180С духовку, дістати яйця з маком і по наступній послідовності ввести інгредієнти для тіста: цукор, сметана, борошно і в кінці сода;
  3. Перемішати;
  4. Вибрану для випічки форму спочатку потрібно застелити пергаментним папером, а її в свою чергу змастити шматочком масла. Це необхідно, так як в самому тесті відсутній жир, і воно в процесі випікання прилипне;
  5. Влити в форму 1/3 готового тіста і випікати 10 хвилин, але орієнтуйтеся на потужність своєї духовки. Як тільки корж стане коричневим, виймайте форму;
  6. Таким чином, треба випекти три коржі і залишити на залізній решітці для охолодження, а за цей час підготувати крем;
  7. Масло викласти в каструльку і туди ж всипати порошок какао і перемішати віночком. Тепер візьміть міксер і збиваючи вливати згущене молоко;
  8. Остиглі коржі промазати готовим кремом.

Торт з курагою, маком та горіхами

Дуже ніжний і оригінальний торт, який відомий у світі під назвою «Казка».

Компоненти рецепту для горіхового коржа:

  • цукор – півсклянки;
  • борошно – від 70 до 100 м;
  • сода – ½ ч. л.;
  • горіхи волоські – 75 г;
  • яйце;
  • сметана 33% — 120 г;
  • крохмаль – 1 ст. л.

Компоненти рецепту для макового коржа:

  • цукровий пісок – півсклянки;
  • борошно – від 70 до 100 м;
  • мак харчовий – половина склянки;
  • сода – ½ ч. л.;
  • яйце;
  • сметана 33% — 120 г;
  • крохмаль – 1 ст. л.

Компоненти рецепту для коржа з курагою:

  • цукровий пісок – півсклянки;
  • борошно – від 70 до 100 м;
  • курага – половина склянки;
  • яйце;
  • сода – ½ ч. л.;
  • сметана 33% — 120 г;
  • крохмаль – 1 ст. л.

Компоненти для масляного крему:

  • півбанки згущеного молока;
  • розм'якшене масло – 150 р.

Інгредієнти для прикраси:

  • горіхи і шоколад.

Тривалість готування: 1 година 40 хвилин + 2 дні для просочення.

Кількість калорій: 210 ккал.

Як готувати:

  1. Як ви вже зрозуміли, коржі будуть з трьома добавками, тому для початку потрібно підготувати додаткові компоненти. Горіхи порубати, курагу обов'язково промити і замочити на чверть години в окропі. Як тільки вона розм'якшиться нарізати її дрібними кубиками. Мак обов'язково промити під теплою водою і залити дистильованою водою;
  2. Мак поставити варитися на слабкому вогні, іноді помішуючи і знімаючи пінку. В середньому процес варіння займе від 20 хвилин до півгодини;
  3. Готовий мак відкинути на дрібне сито, щоб стекла рідина. Потім перекласти їх в марлю і віджати;
  4. В неглибоку миску вбити яйце, всипати цукровий пісок і збити до легкої пінки віночком. Слідом влити сметану і перемішати. Всипати соду, перемішати. На цьому етапі відкласти миску вбік на хвилин 5, щоб почалася реакція;
  5. За цей час просіяти крохмаль з борошном і через 5 хвилин всипати до яєць. Замісити тісто додати горіхи і перемішати;
  6. Готове тісто залити у форму. Випікати близько чверті години при 180С;
  7. Аналогічним способом приготувати коржі з маком і курагою;
  8. Коржі остудити і за цей час почати підготовку крему;
  9. Масло потрібно довести до м'якого стану. Потім поступово вливаючи згущене молоко збити крем до отримання однорідного стану;
  10. Остиглі до цього часу коржі змастити кремом. При необхідності можна підрівняти ножем краю;
  11. Краї і поверхню посипати горіхами і стружкою. Готовий торт повинен настоюватися протягом двох діб.

У цьому рецепті крем виходить досить рідким і дуже солодким, але в такому вигляді він добре просочить коржі з добавками. Якщо віддаєте перевагу більш вологий торт, то можете полити коржі сиропом.

Також можна приготувати більш густий крем, але при цьому необхідно коржі розрізати навпіл, інакше вони не просочаться.

Тісто для хінкалі — спробуйте приготувати страву з грузинським рецептом — це дуже смачно!

Читайте як приготувати смачну шарлотку з яблуками та бананами з допомогою сучасної мультиварки.

Смачний і корисний рецепт сирників з бананом — дієтичний сніданок для дітей.

Тришаровий маковий торт з горіхами і родзинками

Ще один цікавий варіант «Казки».

Компоненти рецепту:

  • сметана 33% жирності – 300 г;
  • ізюм – 100 г;
  • цукровий пісок – 300 г;
  • солити за смаком;
  • горіхи волоські – 100 г;
  • молоко – 250 г;
  • мак харчовий – 100 г;
  • сода, гашене оцтом – ½ ч. л.;
  • пшенична просеянная борошно – 300 г;
  • масло – 100 г;
  • яйця – 3 шт.

Тривалість готування: 2 години.

Кількість калорій: 429 ккал.

Як готувати:

  1. Щоб приготувати перший корж необхідно змішати з одним курячим яйцем 100 г цукрового піску. Далі ввести 100 г сметани, маленьку дрібку солі, гашену в оцті соду і січені горіхи. Все перемішати і вилити в підготовлену форму. Випікати при 180С до готовності. В середньому процес випічки займе 25 хвилин. Решта 2 коржа готувати за аналогічним, тільки в другому в тісто додати замочений ізюм, а в третьому заздалегідь замочений харчової мак. Готові коржі розрізати вздовж;
  2. Для приготування заварного крему необхідно 2 яйця змішати з цукром (75 г) і борошном (2 ст. л.). Суміш залити 50 мл молока, ретельно перемішати, щоб не виникли грудочки і тільки потім влити залишився, але злегка підігріте молоко. Крем довести до кипіння і варити на мінімальному вогні до загусання. Наприкінці ввести трохи олії. За бажанням, щоб надати йому пишність можна збити його міксером;
  3. Останнім етапом стане формування торта. Всі коржі потрібно змастити кремом і прибрати на ніч для просочення.

Маковий торт без випічки

Коли до приходу гостей залишається буквально кілька годин і час на випікання торта катастрофічно не вистачає, на допомогу приходять рецепти десертів, не потребують випічки.

Компоненти рецепту:

  • половина пачки готових вафельних листів;
  • фігурні крекери з макової обвалуванням – 200 г;
  • половина банки вареного згущеного молока;
  • сметана 33% жирності – 1 склянки;
  • цукровий пісок – 3 ст. л.

Тривалість готування: 30 хвилин.

Кількість калорій: 298 ккал.

Як готувати:

  1. Приготування торта починається з того, що необхідно збити сметану з цукром, поки на поверхні не утворюються густі пишні гребені. Щоб процес не затягнувся, використовуйте охолоджену домашню сметану;
  2. Далі все простіше простого: вафельний лист змастити вареним згущеним молоком. Поверх викласти макові крекери і змастити їх сметанним кремом;
  3. Слідом викласти новий вафельний шар, змастити згущеним молоком і розкласти крекери з маком;
  4. Процес повторювати до останнього шару;
  5. Готовий торт повинен просочитися мінімум 3-4 години.

Зверху десерт можна прикрасити свіжими фруктами.

Поради майстрів-кондитерів

  1. Коржі для приготування макових тортів краще готувати бісквітні. Так ваш торт вийде дуже ніжним і повітряним;
  2. Коржі бажано нарізати на 2 частини і обов'язково остуджувати;
  3. Для промазування коржів використовуйте сметанний, заварний або вершковий крем. Унікальність макових тортів в тому, що для змащування можна використовувати відразу кілька різновидів кремів;
  4. Крім харчового маку в коржі можна додавати горіхи та інші сухофрукти;
  5. В якості прикраси торта з маком можна використовувати той же крем, шоколадну глазур і навіть можна залити поверхню фруктовим желе.

Приємного апетиту!

 

Що ще почитати: