18 июнь 2019 1 230

Як спекти смачні коржики на сметані в домашніх умовах

Всім знайомий смак коржиків ще з дитинства. Це ароматна і дуже солодка випічка, яку можна було придбати в будь-якому магазині хлібобулочних виробів. Звичайно, і зараз це ласощі продається, але все-таки смак вже не порівняти з тими коржиками, які були кілька десятиліть тому. Але не все так погано, їх можна зробити самому, головне знати особливості приготування.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
сметани - 120 мл
цукрового піску - 100 грам
меду - 140 грам
яєць - 2 шт.
рослинної олії - 1 велика ложка
борошна - стакан
харчової соди - щіпка
лимонного соку - 1 велика ложка
цедри апельсина - 15 г
солі кухонної - невелика щіпка
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 265 Ккал

Як потрібно готувати коржики на сметані зі смаком як у дитинстві:

  1. Курячі яйця розбити, відокремлюємо білки і жовтки;
  2. Жовтки кладемо в чашку, додаємо до них сметану і гарненько перемішуємо;
  3. Далі в суміш з жовтків і сметани потрібно всипати цукровий пісок, додаємо мед;
  4. Заливаємо трохи рослинного масла, підсипаємо сіль;
  5. Протираємо цедру з одного апельсина і викладаємо в чашку до інших компонентів;
  6. Всі компоненти потрібно розмішати за допомогою міксера;
  7. Харчову соду потрібно погасити соком лимона і заливаємо в суміш;
  8. Потім потрібно порціями всипати борошно, при цьому обов'язково розмішуємо;
  9. У результаті повинно вийти еластичне тісто з м'якою структурою, воно повинно трохи прилипати до рук;
  10. На робочий стіл потрібно насипати трохи борошна і кладемо на нього тісто;
  11. Розкачуємо з основи пласт товщиною не більше 1 см;
  12. За допомогою формочки або склянки з діаметром 6 см робимо з розкачаного шару коржики;
  13. На поверхню листа кладемо пергаментний папір;
  14. Викладаємо на пергамент коржики, верх потрібно змастити молоком і присипати цукром;
  15. Духова шафа прогрівається до 190 градусів, поміщаємо в неї деко з коржиками;
  16. Випікаємо протягом 10-15 хвилин;
  17. Після цього виймаємо деко, залишаємо трохи постояти, щоб випічка трохи охолола;
  18. Потім знімаємо коржики з поверхні пергаменту і подаємо до чаю.

Як спекти смачні домашні коржики на сметані і маргарині

Які компоненти потрібні для тіста:

  • кілограм білого борошна вищого сорту;
  • 3 курячих яйця;
  • склянка жирної сметани;
  • 180 грам маргарину для випічки;
  • 300 грам цукрового піску;
  • невеликий пакетик ванільного порошку;
  • щіпка йодованої солі;
  • ½ Ч. ложки харчової соди, яка попередньо погашена оцтом.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність – 280 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Курячі яйця розбиваємо і викладаємо в ємність;
  2. Додаємо до яєць сметану і додаємо цукровий пісок. Всі компоненти добре збиваємо до повного розчинення цукру;
  3. Потім всипаємо в сметанную суміш сіль, ванілін і додаємо гашену соду. Знову ретельно вимішуємо;
  4. Поки відставляємо сметанную суміш в бік і починаємо готувати другу частину;
  5. Маргарин краще попередньо вийняти з холодильника, щоб він розм'як. Викладаємо в чашку розм'якшений маргарин;
  6. Просіваємо борошно через сито і засипаємо до маргарину;
  7. Маргарин перетираємо з борошном до стану крихти;
  8. Потім з'єднуємо дві частини і замішуємо тісто. У результаті повинна вийти еластична основа з м'якою структурою;
  9. Посипаємо борошном поверхню столу, викладаємо тісто і розгортаємо в тонкий пласт з розміром товщини 0,7 см;
  10. Вирізаємо з пласта невеликі коржики спеціальної формочкою або широким склянкою;
  11. Деко змащуємо олією і викладаємо на нього коржики;
  12. Прогріваємо духову піч до 180-190 градусів і відправляємо туди деко;
  13. Випікаємо коржики протягом 35-45 хвилин;
  14. Потім виймаємо і залишаємо постояти деякий час, щоб випічка охолола;
  15. Перекладаємо коржики на тарілку і подаємо до чаю.

Секрети випічки

Існують свої секрети випікання чудових коржиків на сметані з дитинства в домашніх умовах:

  • харчову соду можна замінити розпушувачем;
  • борошно можна змішати з невеликою кількістю какао, тоді вийдуть шоколадні коржики;
  • додатково при замішуванні тіста можна додати горіхи, родзинки, шматочки чорносливу або кураги;
  • для вирізання коржиків з тіста можна використовувати різні формочки або широкий стакан;
  • цукру додайте на свій розсуд, якщо ви любите щоб коржики були солодкими, то його можна насипати трохи більше, ніж зазначено в рецепті.

Смачні коржики на сметані, приготовлені в домашніх умовах, виходять просто відмінними. Головне — потрібно правильно замісити тісто, точно за рецептурою. Вони стануть прекрасним доповненням до чаю, соку, молока. Особливо це ласощі оцінять діти, їм ця випічка дуже сподобається, і вони точно попросять зробити її знову.

Що ще почитати: