Як спекти домашні кекси зі згущеним молоком
Кекс є одним з найбільш затребуваних домашніх десертів. А все тому, що в приготуванні він дуже простий, та й часу займає мало, але, тим не менш, володіє дуже цікавим і насиченим смаком.
Кекс зі згущеним молоком можна приготувати в самих різних варіантах. Якщо його доповнити згущеним молоком, виходить ще більш насичене і ароматні ласощі.
Солодке згущене молоко можна додавати в тісто, так і використовувати в якості прекрасної начинки. Також можна доповнювати десерт поживним і корисним сиром. А для швидкого і простого приготування найчастіше використовується кухонні помічниця – мультиварка.
Розглянемо декілька покрокових рецептів приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 3 шт. |
цукор - | 70 грам |
розм'якшене вершкове масло - | 100 грам |
свіже молоко - | 150 мл |
розпушувач для випічки - | не більше однієї чайної ложки |
борошно вищого сорту - | 200 грам |
згущене молоко - | ½ Банки |
волоські горіхи - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 329 Ккал |
Безпосередній рецепт кексів:
- В першу чергу, необхідно зайнятися підготовкою згущеного молока. Для цього необхідно помістити банку у воду і поставити на вогонь. Варити протягом трьох годин;
- Тепер тісто. Масло кімнатної температури розтерти в ємності з усім кількістю підготовленого цукру;
- Додати всі три яйця і знову перемішати суміш;
- Додати молока;
- Просіяти в суміш борошно разом з розпушувачем. Ретельно все перемішати. У результаті повинно вийти тісто по консистенції між рідким і густим;
- Форми з силікону трохи побризкати звичайною водою. Викласти в кожну тесту, на третину заповнює об'єм;
- Потім в кожну викласти чайну ложку згущеного молока;
- Знову покрити тестом, заповнює форму на три чверті;
- Покласти зверху по жмені горішків і відправити в заздалегідь нагріту до 180 ° с духовку.
- Час випікання має скласти від 20 до 25 хвилин.
Простий рецепт
Цей рецепт приготування найшвидший та найпростіший з усіх запропонованих варіантів. Перелік продуктів:
- два склянки борошна пшеничного вищого сорту;
- цукор (бажано пісок) – ½ склянки;
- сметана 20% жирності обсягом 200 мл;
- два свіжих курячих яйця;
- згущене молоко з цукром обсягом 200 мл;
- розпушувач для тіста – не більше однієї чайної ложки.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 401 ккал.
Рецепт приготування ласощів:
- Збити за допомогою міксера яйця разом з цукром;
- Додати згущене молоко, все кількість сметани, знову збити міксером складу;
- Просіяти борошно з підготовленим розпушувачем і збивати до отримання маси пишного однорідного складу;
- Форму на власний вибір змастити рослинним або вершковим маслом і вилити туди підготовлене тісто;
- Помістити в духовку на півгодини.
Рецепт печива з передбаченнями для вашого свята.
Як приготувати неймовірно смачний рецепт супу Том Ям читайте в нашій статті.
На десерт можна приготувати пісочне печиво з варення і крихтою на тертці — це смачно і просто.
Сирні маффіни зі згущеним молоком
Для любителів випічки з сир цей рецепт підходить ідеально. У процесі підготовки потрібно:
- розм'якшене вершкове масло кількістю в 100 грам;
- цукор, можна цукровий пісок – приблизно 110 грам;
- яйця курячі, домашні – 3 шт.;
- борошно пшеничне вищого сорту – близько 200 грам;
- сир нежирний – 250 грам;
- спеціальний пекарський порошок – одна чайна ложка;
- чайна ложка ванільного екстракту;
- чотири чайних ложки згущеного вареного молока;
- три чайних ложки свіжого концентрованого молока;
- вісім волоських горіхів.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 386 ккал.
Приготування десерту:
- Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром;
- Додати до вершково-цукрової суміші яйця;
- Додати необхідну кількість молока;
- Перетерти сир через сито, додати до суміші, добре все вимішати;
- Борошно просіяти з розпушувачем через сито. Ретельно вимісити тісто;
- Для випічки можна взяти формочки з картону для одноразового використання. Викласти туди трохи тіста;
- Потім ½ ложку згущеного молока і половину волоського горішка;
- Знову покрити тестом;
- Випікати при 180С протягом 20 хвилин до появи рум'яного кольору поверхні кексу.
Кекс «Сніжинка» зі згущеним молоком
Кекс, приготований за цим рецептом, виходить білосніжного кольору і розсипчастої складу. Для приготування необхідно:
- ціла банка згущеного молока;
- одне куряче яйце;
- шість столових ложок крохмалю;
- 1/2 чайної ложки цукру;
- цедра одного цілого лимона.
Час приготування – 25 хвилин.
Калорійність – 293,08 ккал.
Як приготувати «Сніжинку»:
- Всі підготовлені складові змішати в загальній ємності і ретельно перемішати;
- Прямокутну форму змастити рослинним маслом і вилити туди підготовлене тісто;
- Час випікання складе від 20 до 30 хвилин при температурі 190С.
Кекс в мультиварці
Для приготування ніжного кексу потрібно:
- ½ Склянки пшеничного борошна вищого сорту;
- чотири свіжих курячих яйця;
- розм'якшене вершкове масло в кількості 50 грам;
- ціла банка згущеного молока;
- один порційний пакетик розпушувача;
- ванілін в кількості двох грамів.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 400,08 ккал.
Поетапне приготування десерту в мультиварці:
- З'єднати яйця, розтоплене вершкове масло і все згущене молоко в чаші блендера і добре збити;
- Просіяти до суміші борошно з розпушувачем і ваніліном і ретельно перемішати до утворення однорідної суміші складу без грудок;
- Вилити отриманий склад в мультиварочную чашу і закрити кришку;
- Навести прилад в режим «випічка» і залишити на 50 хвилин;
- Через заданий час надати кексу час для охолодження і можна подавати на стіл.
Корисні поради
- При бажанні отримати кекс шикарного і апетитного жовтого кольору буде потрібно додаткове додавання в тісто жовтка, розтертого з невеликою кількістю солі. Але важливо пам'ятати, що перед цим куряче яйце має бути в холодильній камері не менше восьми годин.
- Для якісного і повноцінного випікання кексів потрібна температура в межах 180С. Крім цього, перші 15 хвилин ні в якому разі не можна відкривати дверцята духової шафи, оскільки тільки тісто відразу ж опуститься.
- Для того щоб якісно нарізати повітряний кекс і не зруйнувати його, необхідно відразу ж після випікання цим займатися до охолодження. Замість ножа варто використовувати нитку міцною текстури.
- Для виключення підгоряння десерту варто в духову шафу разом з пирогом помістити ємність з водою. Даний метод підходить для різного тіста.
- При бажанні зробити десерт більш апетитним і святковим можна передбачити додаткове прикраса, для якого використовується різна глазур, присипка кондитерського призначення, мастика, різні фрукти, цукрові фігурки, мармелад. Не варто лінуватися, а проявити фантазію, результат яких дуже порадує рідних і близьких.
Кекс є прекрасним напоєм, яке люблять не тільки дорослі, але і діти. А якщо він доповнений ще і згущеним молоком, то неможливо відірватися від чаювання. У приготуванні будь кекс дуже проста і займає мало часу. Тому для починаючої молодої господині вважається найкращим стартом.