16 июнь 2019 9 584

Як спекти домашні кекси зі згущеним молоком

Кекс є одним з найбільш затребуваних домашніх десертів. А все тому, що в приготуванні він дуже простий, та й часу займає мало, але, тим не менш, володіє дуже цікавим і насиченим смаком.

Кекс зі згущеним молоком можна приготувати в самих різних варіантах. Якщо його доповнити згущеним молоком, виходить ще більш насичене і ароматні ласощі.

Солодке згущене молоко можна додавати в тісто, так і використовувати в якості прекрасної начинки. Також можна доповнювати десерт поживним і корисним сиром. А для швидкого і простого приготування найчастіше використовується кухонні помічниця – мультиварка.

Розглянемо декілька покрокових рецептів приготування.

Кекси зі згущеним молоком в силіконових формочках
Інгредієнти Кількість
яйця - 3 шт.
цукор - 70 грам
розм'якшене вершкове масло - 100 грам
свіже молоко - 150 мл
розпушувач для випічки - не більше однієї чайної ложки
борошно вищого сорту - 200 грам
згущене молоко - ½ Банки
волоські горіхи - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 329 Ккал
Кекси, приготовані за цим рецептом виходять дуже смачними і ароматними, а випічка у формах з силікону дозволяє діставати їх без всяких проблем.

Безпосередній рецепт кексів:

  1. В першу чергу, необхідно зайнятися підготовкою згущеного молока. Для цього необхідно помістити банку у воду і поставити на вогонь. Варити протягом трьох годин;
  2. Тепер тісто. Масло кімнатної температури розтерти в ємності з усім кількістю підготовленого цукру;
  3. Додати всі три яйця і знову перемішати суміш;
  4. Додати молока;
  5. Просіяти в суміш борошно разом з розпушувачем. Ретельно все перемішати. У результаті повинно вийти тісто по консистенції між рідким і густим;
  6. Форми з силікону трохи побризкати звичайною водою. Викласти в кожну тесту, на третину заповнює об'єм;
  7. Потім в кожну викласти чайну ложку згущеного молока;
  8. Знову покрити тестом, заповнює форму на три чверті;
  9. Покласти зверху по жмені горішків і відправити в заздалегідь нагріту до 180 ° с духовку.
  10. Час випікання має скласти від 20 до 25 хвилин.

Простий рецепт

Цей рецепт приготування найшвидший та найпростіший з усіх запропонованих варіантів. Перелік продуктів:

  • два склянки борошна пшеничного вищого сорту;
  • цукор (бажано пісок) – ½ склянки;
  • сметана 20% жирності обсягом 200 мл;
  • два свіжих курячих яйця;
  • згущене молоко з цукром обсягом 200 мл;
  • розпушувач для тіста – не більше однієї чайної ложки.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 401 ккал.

Рецепт приготування ласощів:

  1. Збити за допомогою міксера яйця разом з цукром;
  2. Додати згущене молоко, все кількість сметани, знову збити міксером складу;
  3. Просіяти борошно з підготовленим розпушувачем і збивати до отримання маси пишного однорідного складу;
  4. Форму на власний вибір змастити рослинним або вершковим маслом і вилити туди підготовлене тісто;
  5. Помістити в духовку на півгодини.

Рецепт печива з передбаченнями для вашого свята.

Як приготувати неймовірно смачний рецепт супу Том Ям читайте в нашій статті.

На десерт можна приготувати пісочне печиво з варення і крихтою на тертці — це смачно і просто.

Сирні маффіни зі згущеним молоком

Для любителів випічки з сир цей рецепт підходить ідеально. У процесі підготовки потрібно:

  • розм'якшене вершкове масло кількістю в 100 грам;
  • цукор, можна цукровий пісок – приблизно 110 грам;
  • яйця курячі, домашні – 3 шт.;
  • борошно пшеничне вищого сорту – близько 200 грам;
  • сир нежирний – 250 грам;
  • спеціальний пекарський порошок – одна чайна ложка;
  • чайна ложка ванільного екстракту;
  • чотири чайних ложки згущеного вареного молока;
  • три чайних ложки свіжого концентрованого молока;
  • вісім волоських горіхів.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 386 ккал.

Приготування десерту:

  1. Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром;
  2. Додати до вершково-цукрової суміші яйця;
  3. Додати необхідну кількість молока;
  4. Перетерти сир через сито, додати до суміші, добре все вимішати;
  5. Борошно просіяти з розпушувачем через сито. Ретельно вимісити тісто;
  6. Для випічки можна взяти формочки з картону для одноразового використання. Викласти туди трохи тіста;
  7. Потім ½ ложку згущеного молока і половину волоського горішка;
  8. Знову покрити тестом;
  9. Випікати при 180С протягом 20 хвилин до появи рум'яного кольору поверхні кексу.

Кекс «Сніжинка» зі згущеним молоком

Кекс, приготований за цим рецептом, виходить білосніжного кольору і розсипчастої складу. Для приготування необхідно:

  • ціла банка згущеного молока;
  • одне куряче яйце;
  • шість столових ложок крохмалю;
  • 1/2 чайної ложки цукру;
  • цедра одного цілого лимона.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність – 293,08 ккал.

Як приготувати «Сніжинку»:

  1. Всі підготовлені складові змішати в загальній ємності і ретельно перемішати;
  2. Прямокутну форму змастити рослинним маслом і вилити туди підготовлене тісто;
  3. Час випікання складе від 20 до 30 хвилин при температурі 190С.

Кекс в мультиварці

Для приготування ніжного кексу потрібно:

  • ½ Склянки пшеничного борошна вищого сорту;
  • чотири свіжих курячих яйця;
  • розм'якшене вершкове масло в кількості 50 грам;
  • ціла банка згущеного молока;
  • один порційний пакетик розпушувача;
  • ванілін в кількості двох грамів.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 400,08 ккал.

Поетапне приготування десерту в мультиварці:

  1. З'єднати яйця, розтоплене вершкове масло і все згущене молоко в чаші блендера і добре збити;
  2. Просіяти до суміші борошно з розпушувачем і ваніліном і ретельно перемішати до утворення однорідної суміші складу без грудок;
  3. Вилити отриманий склад в мультиварочную чашу і закрити кришку;
  4. Навести прилад в режим «випічка» і залишити на 50 хвилин;
  5. Через заданий час надати кексу час для охолодження і можна подавати на стіл.

Корисні поради

  1. При бажанні отримати кекс шикарного і апетитного жовтого кольору буде потрібно додаткове додавання в тісто жовтка, розтертого з невеликою кількістю солі. Але важливо пам'ятати, що перед цим куряче яйце має бути в холодильній камері не менше восьми годин.
  2. Для якісного і повноцінного випікання кексів потрібна температура в межах 180С. Крім цього, перші 15 хвилин ні в якому разі не можна відкривати дверцята духової шафи, оскільки тільки тісто відразу ж опуститься.
  3. Для того щоб якісно нарізати повітряний кекс і не зруйнувати його, необхідно відразу ж після випікання цим займатися до охолодження. Замість ножа варто використовувати нитку міцною текстури.
  4. Для виключення підгоряння десерту варто в духову шафу разом з пирогом помістити ємність з водою. Даний метод підходить для різного тіста.
  5. При бажанні зробити десерт більш апетитним і святковим можна передбачити додаткове прикраса, для якого використовується різна глазур, присипка кондитерського призначення, мастика, різні фрукти, цукрові фігурки, мармелад. Не варто лінуватися, а проявити фантазію, результат яких дуже порадує рідних і близьких.

Кекс є прекрасним напоєм, яке люблять не тільки дорослі, але і діти. А якщо він доповнений ще і згущеним молоком, то неможливо відірватися від чаювання. У приготуванні будь кекс дуже проста і займає мало часу. Тому для починаючої молодої господині вважається найкращим стартом.

Що ще почитати: