28 июнь 2019 4 920

Рецепти приготування лаваша з бринзою і зеленню для ситного перекусу

Якщо ви любите прості закуски начебто тарталеток або канапе з сиру та свіжих овочів, салати, то ви за адресою. Сьогодні ми будемо готувати різні варіанти лавашів, але в кожному з них будуть свіжа зелень і всіма улюблена солона бринза. Це так смачно, що втриматися просто неможливо!

Лаваш з бринзою, зеленню і огірком
Інгредієнти Кількість
майонез - 0,2 л
бринза - 230 р
мелений імбир - 3 дрібку
сіль - за смаком
огірок - 150 г
лаваш - 2 шт.
чорний перець мелений - за смаком
твердий сир - 80 г
петрушка - 30 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 296 Ккал

Як приготувати:

  1. Сир позбавити від упаковки і натерти на тертці будь-якого розміру.
  2. Бринзу відкрити, злити з неї розсіл, сир розім'яти виделкою або натерти. Це залежить від консистенції продукту. Якщо занадто м'який – розім'яти, якщо твердий – натерти.
  3. Петрушку помити, дрібно порубати кухонною сокиркою.
  4. З'єднати сир, бринзу, петрушку, майонез, сіль і чорний перець з імбиром.
  5. Огірок вимити, зрізати кінці.
  6. Далі очистити, якщо потрібно (якщо, приміром, шкірка гірчить), і нарізати пластинками.
  7. Лаваші розкрити, змастити сирною начинкою.
  8. Загорнути їх в щільний рулет, обмотати плівкою і прибрати в холодильник.
  9. Через тридцять хвилин дістати, нарізати на порції і подавати.

Як приготувати лаваш з бринзою і зеленню на сковороді

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
тонкий лаваш 2 шт.
майонез 30 мл
зелень 30 г
бринза 0,2 кг

Скільки по часу – 45 хвилин.

Яка калорійність – 278 калорій.

Як приготувати:

  1. Лаваші розкрити, змастити їх майонезом з допомогою пензлика.
  2. Зелень помити, дрібно порубати гострим ножем.
  3. Посипати обидва лаваша, але обов'язково рівномірно.
  4. Яйця помістити в сотейник і залити їх водою до самого верху.
  5. Прибрати на плиту, включити вогонь і довести вміст до кипіння.
  6. З цього моменту зменшити вогонь до середнього і варити яйця п'ятнадцять хвилин.
  7. Потім їх остудити, почистити і натерти на тертці.
  8. Отриману стружку розподілити поверх зелені.
  9. Бринзу позбавити від розсолу, подрібнити виделкою або теркою.
  10. Сир точно так само розкласти на лаваші.
  11. Згорнути обидва лаваша в рулети, нарізати порційно.
  12. Викласти їх на суху сковороду, але обов'язково прогріту.
  13. Обсмажити до рум'яного кольору з обох сторін (приблизно по одній хвилині з кожної сторони) і подавати.

Рецепт рулету, запеченого в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
бринза 250 г
рослинна олія 15 мл
сіль за смаком
лаваш 3 шт.
вершкове масло 80 г
зелень 60 г
сулугуні 150 г
часник 2 шматочка
чорний перець мелений за смаком

Скільки по часу – 50 хвилин.

Яка калорійність – 288 калорій.

Як приготувати:

  1. Зелень прополоскати проточною водою, дрібно порубати.
  2. Часник очистити від лушпиння, зрізати сухі хвостики.
  3. Пропустити часточки через тисняву і відставити.
  4. Сулугуні позбавити від упаковки, натерти на будь тертці.
  5. З бринзи злити розсіл і розім'яти її або натерти, якщо вона досить щільна.
  6. Якщо масло ще в холодильнику, дістати його і натерти. Якщо ж воно вже нагрілося при кімнатній температурі, то викласти його в миску відразу.
  7. Додати до нього сулугуні, бринза і гарненько перемішати.
  8. Посолити масу, якщо є необхідність, і приправити чорним перцем.
  9. Всипати до сиру зелень і часник, з'єднати все.
  10. Лаваші змастити отриманою сирною масою і скрутити в рулети.
  11. Помістити у форму для випічки і змастити олією з усіх боків за допомогою кулінарної пензлика.
  12. Прибрати в попередньо прогрітий духовку і запікати до рум'яності.

Приготуйте на сніданок ситний омлет з печерицями.

Смачний і корисний салат, вінегрет овочевий з оселедцем.

Здивуйте гостей! Приготуйте французький цибульний пиріг.

Конвертики з помідорами і сиром на грилі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
черрі 4 шт.
сулугуні 0,2 кг
рослинна олія 30 мл
кріп 60 г
бринза 300 г
лаваш 5 шт.

Скільки по часу – 40 хвилин.

Яка калорійність – 245 калорій.

Як приготувати:

  1. Кріп помити, дрібно покришити його.
  2. Сулугуні розпакувати і натерти на крупній або середній тертці.
  3. З бринзи злити розсіл і зробити те ж саме, але лише в тому випадку, якщо сир твердий. Якщо він м'який, розім'яти його самою звичайною виделкою.
  4. Перемішати сир із зеленню до однорідності. Тобто зелень повинна рівномірно розподілитися по всій масі.
  5. Томати вимити проточною водою, позбавити від хвостиків і плодоніжок.
  6. Кожен овоч розрізати навпіл, потім півкільцями з допомогою гострого ножа.
  7. Лаваш розгорнути і на один край помістити п'яту частину сирної маси.
  8. Зверху розподілити стільки ж томатів і загорнути все в щільний рулет.
  9. Повторити процес з іншими лавашами і начинкою.
  10. Готові рулети перекласти на решітку і розмістити їх над мангалом.
  11. Піч десять хвилин при тліючих вугіллях, не забуваючи перевертати решітку.

Як приготувати лаваш з бринзою, зеленню і помідорами на грилі, дивіться у відео-рецепті:

Варіант з томатами і свіжими грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
огірок 1 шт.
майонез 10 мл
твердий сир 50 г
лаваш 1 шт.
петрушка 15 г
печериці 0,1 кг
помідор 1 шт.
рослинна олія 15 г
бринза 140 г

Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.

Яка калорійність – 180 калорій.

Як приготувати:

  1. Помідор вимити проточною водою і позбавити від плодоніжки.
  2. Нарізати дрібними кубиками і засипати в невелику ємність.
  3. Огірок обполоснути і видалити хвостики.
  4. Якщо є необхідність, зчистити шкірку (якщо, приміром, вона гірчить).
  5. Далі плід подрібнити на кубики.
  6. Петрушку вимити, обсушити, потім покришити кухонною сокиркою.
  7. З'єднати її з томатом і огірком в тій же ємності.
  8. Сир вийняти з упаковки, натерти на тертці.
  9. З бринзи злити розсіл, сам сир розім'яти або натерти – тут все залежить від консистенції продукту.
  10. Гриби очистити від плівок, листя, гілочок і іншого сміття.
  11. Підрізати кожному з них ніжку і потім подрібнити кубиками.
  12. У сковорідку налити масло, прогріти його.
  13. Всипати гриби і тушкувати спочатку до випаровування рідини, потім вже до рум'яності.
  14. Остудити їх і гарненько змішати з овочами.
  15. Лаваш розкрити і розподілити по ньому овочеву начинку з грибами і зеленню.
  16. Після цього загорнути в рулет і в харчову плівку.
  17. Прибрати в холодильник на 35-40 хвилин для просочення.
  18. Потім дістати, розпакувати, порційно нарізати і подавати.

Хитрощі приготування

Найчастіше лаваш з бринзою і зеленню подають до столу відразу після приготування. Звичайно, встояти перед такою закускою неймовірно складно! Але подавати відразу можна лише в тому випадку, якщо ви змастили основу якимось соусом, і вона вже стала м'якою до моменту загвинчування.

Якщо соусу не було, то все буде сухим і не таким смачним, як могло б бути. Тому рулет рекомендується загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин. Цього часу буде досить, щоб гарненько просочитися.

Змащений ж рулет обов'язково подавати відразу, інакше вже через кілька хвилин ваша закуска розмокне і перетвориться на кашу.

Гарячі рулети (з гриля, духовки або сковороди) теж краще подавати відразу. Вони будуть хрусткими, поки теплі, а потім охолоне і нічим не відрізнятимуться від «сирих» варіантів.

Буде дуже смачно, якщо до готового лавашу подати якийсь соус. Він може бути томатним, сирним або на основі вершків, йогурту, сметани. Уявіть, як апетитно і ароматно, якщо у йогурт додати свіжий огірок, часник, кріп і трохи солі. Ризикніть, точно не пошкодуєте!

Секрети приготування лаваша з бринзою і зеленню дивіться на відео нижче:

Лаваш з солоним сиром і зеленню – дуже вдала комбінація продуктів для закуски. Це незабутньо смачно, особливо навесні, коли зелень тільки з'явилася. Така ароматна яскрава так і проситься в вашу кошик для покупок!

Що ще почитати: