Рецепти приготування лаваша з бринзою і зеленню для ситного перекусу
Якщо ви любите прості закуски начебто тарталеток або канапе з сиру та свіжих овочів, салати, то ви за адресою. Сьогодні ми будемо готувати різні варіанти лавашів, але в кожному з них будуть свіжа зелень і всіма улюблена солона бринза. Це так смачно, що втриматися просто неможливо!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
майонез - | 0,2 л |
бринза - | 230 р |
мелений імбир - | 3 дрібку |
сіль - | за смаком |
огірок - | 150 г |
лаваш - | 2 шт. |
чорний перець мелений - | за смаком |
твердий сир - | 80 г |
петрушка - | 30 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 296 Ккал |
Як приготувати:
- Сир позбавити від упаковки і натерти на тертці будь-якого розміру.
- Бринзу відкрити, злити з неї розсіл, сир розім'яти виделкою або натерти. Це залежить від консистенції продукту. Якщо занадто м'який – розім'яти, якщо твердий – натерти.
- Петрушку помити, дрібно порубати кухонною сокиркою.
- З'єднати сир, бринзу, петрушку, майонез, сіль і чорний перець з імбиром.
- Огірок вимити, зрізати кінці.
- Далі очистити, якщо потрібно (якщо, приміром, шкірка гірчить), і нарізати пластинками.
- Лаваші розкрити, змастити сирною начинкою.
- Загорнути їх в щільний рулет, обмотати плівкою і прибрати в холодильник.
- Через тридцять хвилин дістати, нарізати на порції і подавати.
Як приготувати лаваш з бринзою і зеленню на сковороді
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 2 шт. |
тонкий лаваш | 2 шт. |
майонез | 30 мл |
зелень | 30 г |
бринза | 0,2 кг |
Скільки по часу – 45 хвилин.
Яка калорійність – 278 калорій.
Як приготувати:
- Лаваші розкрити, змастити їх майонезом з допомогою пензлика.
- Зелень помити, дрібно порубати гострим ножем.
- Посипати обидва лаваша, але обов'язково рівномірно.
- Яйця помістити в сотейник і залити їх водою до самого верху.
- Прибрати на плиту, включити вогонь і довести вміст до кипіння.
- З цього моменту зменшити вогонь до середнього і варити яйця п'ятнадцять хвилин.
- Потім їх остудити, почистити і натерти на тертці.
- Отриману стружку розподілити поверх зелені.
- Бринзу позбавити від розсолу, подрібнити виделкою або теркою.
- Сир точно так само розкласти на лаваші.
- Згорнути обидва лаваша в рулети, нарізати порційно.
- Викласти їх на суху сковороду, але обов'язково прогріту.
- Обсмажити до рум'яного кольору з обох сторін (приблизно по одній хвилині з кожної сторони) і подавати.
Рецепт рулету, запеченого в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
бринза | 250 г |
рослинна олія | 15 мл |
сіль | за смаком |
лаваш | 3 шт. |
вершкове масло | 80 г |
зелень | 60 г |
сулугуні | 150 г |
часник | 2 шматочка |
чорний перець мелений | за смаком |
Скільки по часу – 50 хвилин.
Яка калорійність – 288 калорій.
Як приготувати:
- Зелень прополоскати проточною водою, дрібно порубати.
- Часник очистити від лушпиння, зрізати сухі хвостики.
- Пропустити часточки через тисняву і відставити.
- Сулугуні позбавити від упаковки, натерти на будь тертці.
- З бринзи злити розсіл і розім'яти її або натерти, якщо вона досить щільна.
- Якщо масло ще в холодильнику, дістати його і натерти. Якщо ж воно вже нагрілося при кімнатній температурі, то викласти його в миску відразу.
- Додати до нього сулугуні, бринза і гарненько перемішати.
- Посолити масу, якщо є необхідність, і приправити чорним перцем.
- Всипати до сиру зелень і часник, з'єднати все.
- Лаваші змастити отриманою сирною масою і скрутити в рулети.
- Помістити у форму для випічки і змастити олією з усіх боків за допомогою кулінарної пензлика.
- Прибрати в попередньо прогрітий духовку і запікати до рум'яності.
Приготуйте на сніданок ситний омлет з печерицями.
Смачний і корисний салат, вінегрет овочевий з оселедцем.
Здивуйте гостей! Приготуйте французький цибульний пиріг.
Конвертики з помідорами і сиром на грилі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
черрі | 4 шт. |
сулугуні | 0,2 кг |
рослинна олія | 30 мл |
кріп | 60 г |
бринза | 300 г |
лаваш | 5 шт. |
Скільки по часу – 40 хвилин.
Яка калорійність – 245 калорій.
Як приготувати:
- Кріп помити, дрібно покришити його.
- Сулугуні розпакувати і натерти на крупній або середній тертці.
- З бринзи злити розсіл і зробити те ж саме, але лише в тому випадку, якщо сир твердий. Якщо він м'який, розім'яти його самою звичайною виделкою.
- Перемішати сир із зеленню до однорідності. Тобто зелень повинна рівномірно розподілитися по всій масі.
- Томати вимити проточною водою, позбавити від хвостиків і плодоніжок.
- Кожен овоч розрізати навпіл, потім півкільцями з допомогою гострого ножа.
- Лаваш розгорнути і на один край помістити п'яту частину сирної маси.
- Зверху розподілити стільки ж томатів і загорнути все в щільний рулет.
- Повторити процес з іншими лавашами і начинкою.
- Готові рулети перекласти на решітку і розмістити їх над мангалом.
- Піч десять хвилин при тліючих вугіллях, не забуваючи перевертати решітку.
Як приготувати лаваш з бринзою, зеленню і помідорами на грилі, дивіться у відео-рецепті:
Варіант з томатами і свіжими грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
огірок | 1 шт. |
майонез | 10 мл |
твердий сир | 50 г |
лаваш | 1 шт. |
петрушка | 15 г |
печериці | 0,1 кг |
помідор | 1 шт. |
рослинна олія | 15 г |
бринза | 140 г |
Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.
Яка калорійність – 180 калорій.
Як приготувати:
- Помідор вимити проточною водою і позбавити від плодоніжки.
- Нарізати дрібними кубиками і засипати в невелику ємність.
- Огірок обполоснути і видалити хвостики.
- Якщо є необхідність, зчистити шкірку (якщо, приміром, вона гірчить).
- Далі плід подрібнити на кубики.
- Петрушку вимити, обсушити, потім покришити кухонною сокиркою.
- З'єднати її з томатом і огірком в тій же ємності.
- Сир вийняти з упаковки, натерти на тертці.
- З бринзи злити розсіл, сам сир розім'яти або натерти – тут все залежить від консистенції продукту.
- Гриби очистити від плівок, листя, гілочок і іншого сміття.
- Підрізати кожному з них ніжку і потім подрібнити кубиками.
- У сковорідку налити масло, прогріти його.
- Всипати гриби і тушкувати спочатку до випаровування рідини, потім вже до рум'яності.
- Остудити їх і гарненько змішати з овочами.
- Лаваш розкрити і розподілити по ньому овочеву начинку з грибами і зеленню.
- Після цього загорнути в рулет і в харчову плівку.
- Прибрати в холодильник на 35-40 хвилин для просочення.
- Потім дістати, розпакувати, порційно нарізати і подавати.
Хитрощі приготування
Якщо соусу не було, то все буде сухим і не таким смачним, як могло б бути. Тому рулет рекомендується загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин. Цього часу буде досить, щоб гарненько просочитися.
Змащений ж рулет обов'язково подавати відразу, інакше вже через кілька хвилин ваша закуска розмокне і перетвориться на кашу.
Гарячі рулети (з гриля, духовки або сковороди) теж краще подавати відразу. Вони будуть хрусткими, поки теплі, а потім охолоне і нічим не відрізнятимуться від «сирих» варіантів.
Буде дуже смачно, якщо до готового лавашу подати якийсь соус. Він може бути томатним, сирним або на основі вершків, йогурту, сметани. Уявіть, як апетитно і ароматно, якщо у йогурт додати свіжий огірок, часник, кріп і трохи солі. Ризикніть, точно не пошкодуєте!
Секрети приготування лаваша з бринзою і зеленню дивіться на відео нижче:
Лаваш з солоним сиром і зеленню – дуже вдала комбінація продуктів для закуски. Це незабутньо смачно, особливо навесні, коли зелень тільки з'явилася. Така ароматна яскрава так і проситься в вашу кошик для покупок!