Як приготувати салат з макаронами по-італійськи
Погодьтеся, макарони – це дуже ситно! Саме тому ми вирішили додати в салат. Після нього можна вже не подавати основне блюдо, тому що шлунок і без того буде повним. Спробуйте, вам сподобається!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
солодкий перець - | 2 шт. |
майонез - | 240 мл |
шинка - | 0,3 кг |
сир - | 200 г |
макарони - | 0,4 кг |
томати - | 2 шт. |
консервована кукурудза - | 0,3 кг |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 267 Ккал |
Мабуть, цей салат по-італійськи буде самим простим і легким з усіх, що ми вам запропонуємо. Готується досить швидко і подається відразу!
Як приготувати:
- Макарони відварити до готовності в підсоленій воді. Зробити це можна, дотримуючись інструкції на упаковці.
- Після цього злити їх на друшляк, дати стекти і потім охолонути.
- Помідори вимити, вирізати їм плодоніжки.
- Нарізати плоди кубиками.
- Те ж саме зробити і з солодким перцем.
- Шинку нарізати тонкими скибочками, брусками або соломкою.
- Сир нарізати кубиками.
- Змішати макарони, томати, солодкий перець, шинку, сир.
- Кукурудзу відкрити і злити з неї рідину.
- Всипати до інших компонентів.
- Заправити все майонезом, перемішати і можна подавати.
Салат з макаронами і шинкою: простий рецепт
Тут інгредієнтів буде трохи більше, а значить, і смак буде більш насиченим. Тут і каперси і оливки, і пармезан. Смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масло оливи | 40 мл |
шинка | 120 г |
зелена цибуля | 30 г |
пармезан | 50 г |
петрушка | 30 г |
макарони | 160 р |
чорний мелений перець | за смаком |
каперси | 7 шт. |
спаржева квасоля | 0,1 кг |
томат | 1 шт. |
сіль | за смаком |
оливки без кісточок | 10 шт. |
часник | 2 шматочка |
Піде на приготування – 35 хвилин.
В одній порції – 150 калорій.
Як приготувати:
- В першу чергу необхідно макаронні вироби відварити в солоній воді.
- Потім їх потрібно злити на друшляк і дати їм стекти, охолонути.
- Квасолю помити, прибрати хвостики.
- Розрізати кожен стручок на 3-4 частини залежно від розміру.
- Воду в сотейнику довести до кипіння, кинути туди квасолю.
- Варити п'ять хвилин і злити на сито або друшляк.
- Відразу ж промити холодною водою, щоб зберегти яскравий колір і зупинити процес варіння.
- Коли вона охолоне, з'єднати її в салатнику з макаронами.
- Шинку нарізати соломкою і додати до решти компонентів.
- Петрушку і зелену цибулю помити і дрібно порубати.
- Каперси дрібно покришити, змішати з сіллю, перцем і зеленню.
- Часник почистити і пропустити через тисняву туди ж.
- Все це перемішати і додати масло, перемістити в блендер.
- Збити до однорідності, заправити салат.
- Пармезан натерти на дрібній тертці.
- Помідор нарізати дрібно за допомогою ножа, оливки —кільцями.
- Додати в салат всі три компоненти і з'єднати.
Порада: замість каперсів можна використовувати 1-2 корнішона.
Як готувати з тунцем
Якщо ви любите різні рибні консерви і швидкі страви, то цей салат точно для вас! Двадцять хвилин — і все готово.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масло оливи | 20 мл |
базилік | 10 г |
консервований тунець | 0,2 кг |
огірки | 2 шт. |
сіль | за смаком |
італійські трави | 5 г |
макарони | 250 г |
чорний мелений перець | за смаком |
черрі | 250 г |
сік лимона | 5 мл |
Піде на приготування – 20 хвилин.
В одній порції – 134 калорії.
Як приготувати:
- Макарони відварити до готовності, злити їх на друшляк.
- Потім пересипати в миску і заправити олією, перемішати.
- Огірки помити, зрізати кінчики.
- При необхідності овочі потрібно почистити. Приміром, якщо шкірка гірчить.
- Далі огірки нарізати кільцями.
- Черрі помити і нарізати кожен плід на чотири частини.
- Тунець відкрити, злити рідину, а рибу розібрати на волокна.
- Додати рибу до макаронів разом з чері та огірками.
- Базилік помити, зняти листочки з гілочок.
- Додати туди ж з травами, сіллю і перцем.
- Заправити все соком лимона, олією і перемішати.
Порада: замість соку лимона можна використовувати сік лайма.
Теплий салат з макаронів з овочами на грилі
Особливий рецепт салату з макаронів для тих, хто любить овочі. Ми їх приготуємо на сковороді-гриль і доповнимо солодким луком, рум'яними горіхами і дрібкою любові!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сік лимона | 15 мл |
кабачок | 1 шт. |
вода | 15 мл |
червоний цибулю | 1 головка |
кедрові горіхи | 60 г |
макарони | 0,5 кг |
сіль | за смаком |
солодкий перець | 1 шт. |
масло оливи | 15 мл |
черрі | 8 шт. |
баклажан | 1 шт. |
часник | 2 шматочка |
коричневий цукор | 15 г |
Піде на приготування – 40 хвилин.
В одній порції – 119 калорій.
Як приготувати:
- Часточки часнику позбавити від лушпиння і сухих кінчиків.
- З цибулею зробити те ж саме, нарізати четвертинками кілець.
- Кабачок і баклажан вимити, видалити кінці.
- Далі їх нарізати кільцями.
- Перець вимити і почистити, порізати соломкою.
- Сковороду-гриль змастити маслом, викласти кільця кабачків, баклажанів і перець.
- Смажити з обох боків до появи чорної решітки. На це піде 3-4 хвилини, не більше.
- Черрі помити і обсушити, покласти в миску.
- Збризнути їх маслом і перемішати, висипати в сковороду.
- Обсмажити до рум'яності, постійно помішуючи.
- Перекласти перець, кабачки, баклажани і помідори в миску.
- Збризнути овочі соком лимона, посолити їх і поперчити.
- Додати часник, пропущений через тиснява, і все це перемішати, накрити.
- У суху сковороду викласти цибулю і налити води, посипати цукром.
- Карамелізувати до повного розчинення цукру.
- Потім перекласти до інших овочів.
- Макарони відварити до готовності, злити на друшляк, нехай стечуть.
- З'єднати їх з овочами з миски, посипати горіхами і подавати.
Порада: щоб смак і аромат салату був яскравіше, радимо прогріти горіхи на сухій сковороді.
Візьміть на замітку, як швидко і смачно приготувати макарони з сиром для ситного обіду або вечері.
Цікавий рецепт розсипчастих макаронів по-флотськи в мультиварці. Дізнайтеся секрети приготування цієї страви.
Тут ви знайдете основні правила і способи правильної варіння макаронів.
Приготування з копченою рибою
Якщо в блюдо додати копчену рибу, його смак, аромат і навіть зовнішній вигляд докорінно змінюються. Ми всі доповнили ще й дуже смачним і незвичайним соусом, вам сподобається!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | за смаком |
кріп | 20 г |
мариновані огірки | 200 г |
сіль | за смаком |
черрі | 0,1 кг |
рослинна олія | 40 мл |
гірчиця | 5 мл |
макарони | 0,2 кг |
чорний мелений перець | за смаком |
червоний цибулю | 1 головка |
каррі | 10 г |
вершкове масло | 20 г |
копчена форель | 0,4 кг |
молоко | 30 мл |
йогурт | 350 мл |
винний оцет | 30 мл |
яйця | 2 шт. |
Піде на приготування – 45 хвилин.
В одній порції – 124 калорії.
Як приготувати:
- Воду для макаронів посолити і довести до кипіння.
- Всипати вироби і варити їх до готовності, не забуваючи помішувати.
- Потім злити, дати охолонути до теплого стану.
- Рибу перевірити на наявність кісток, потім промити її і нарізати скибочками.
- З огірків прибрати кінці і нарізати їх соломкою або кубиками.
- Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
- З'єднати його з огірками, рибою і остиглими макаронами.
- Кріп вимити і дрібно порубати, змішати з іншими компонентами.
- Туди ж відправити черрі, нарізані четвертинками.
- Яйця трохи збити, змішати з молоком, посолити.
- У сковороді розпустити шматочок вершкового масла.
- Вилити яйця з молоком і приготувати скрембл. Для цього просто потрібно постійно перемішувати масу. В результаті вийде щось на кшталт яєчної каші.
- Остудити трохи і додати в салат.
- Для заправки з'єднати масло з йогуртом, гірчицею, цукром, каррі, сіллю і перцем.
- Вилити соус в салат, перемішати його і можна подавати через десять хвилин.
Порада: можна з яєць приготувати також яєчний млинець, потім нарізати соломкою.
Як приготувати з солоним сиром
Перед вами простий і досить швидкий у приготуванні макаронний салат. Він готується з додаванням бринзи і маслин, виходить смачним!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
помідори | 2 шт. |
лимон | 65 г |
макарони | 0,2 кг |
салат | 30 г |
масло оливи | 20 мл |
бринза | 70 г |
сіль | за смаком |
маслини | 150 г |
Піде на приготування – 25 хвилин.
В одній порції – 183 калорії.
Як приготувати:
- Салат прополоскати проточною водоц, порвати його дрібними шматочками.
- Помідори вимити, нарізати часточками.
- Бринзу позбавити від розсолу, нарізати кубиками. Якщо сир занадто твердий, можна натерти його на тертці.
- Макарони відварити до повної готовності, злити їх на друшляк.
- Маслини відкрити, рідину злити.
- Нарізати їх кільцями і змішати з макаронами, салатом, помідорами і бринзою.
- Збризнути соком лимона, олією і посолити.
Порада: замість бринзи можна використовувати фету, смак буде таким же.
Рецепт салату з морепродуктів
Це найоригінальніший і незвичайний варіант з усіх, що сьогодні ми запропонували. Обов'язково спробуйте цей салат, особливо якщо любите морську кухню!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелена цибуля | 20 г |
черрі | 150 г |
коктейль з морепродуктів в вершковому соусі з травами | 1 упаковка |
рослинна олія | 15 мл |
сіль | за смаком |
зелений горошок | 0,1 кг |
чорний мелений перець | за смаком |
макарони | 270 г |
соєвий соус | 15 мл |
Піде на приготування – 30 хвилин.
В одній порції – 138 калорій.
Як приготувати:
- Горошок засипати в миску, залити його окропом.
- Витримати в такому стані п'ять хвилин.
- Після цього злити на друшляк і дати воді обов'язково стекти.
- Черрі в цей час помити і нарізати половинками.
- Зелену цибулю помити і дрібно порубати.
- Макарони відварити до готовності в солоній воді, потім злити на друшляк.
- Потім пересипати вже в салатник, посипати білої частини цибулі, перцем.
- Збризнути маслом, соєвим соусом, перемішати і дати охолонути.
- Коктейль відкрити, додати його до макаронів і з'єднати.
- Додати зелений лук, черрі і горошок.
- Перемішати і, якщо потрібно, довести до смаку сіллю і перцем.
- Через п'ять хвилин можна подавати до столу.
Корисні поради
Щоб салати виходили оригінальними, використовуйте для них незвичайні заправки. Можна змішати сік лимона з маслом, вже буде смачно! Якщо це майонез, нехай він буде домашнім!
Будь-який варіант буде смачніше, якщо ви дасте йому настоятися небагато. Хоча б 5-10 хвилин — і у вас вже зовсім інший салат! Як за смаком, так і за насиченістю.
Салат з макаронами – це завжди дуже ситно і смачно. У нас для вас є різні варіанти. Як кажуть, на будь-який смак і гаманець. Обов'язково спробуйте кожен з них, вам сподобається!