25 март 2019 1 871

Як приготувати окрошку на воді з майонезом

Всі продукти, які використовуються в ній, повинні бути свіжими. Картоплю треба добре розварити, нарізати кубиками або часточками, огірки і редиску нашаткувати кубиками або соломкою. Велика кількість зеленої цибулі розтерти з сіллю. Всі продукти перемішати, приправити за смаком. У такому вигляді окрошку прибрати в холодильник. Безпосередньо перед їжею заправити майонезом і додати воду.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
кип'яченої води - 1,5 літра
картоплин - 4 шт.
редиски - 1 пучок
яєць - 4 шт.
варено-копченого філе курки - 0,4 кг
огірків - 3 шт.
лука - 1 головка
їдальні гірчиці - 3 чайних ложки
ароматного кропу і зеленої цибулі - по 1 пучку
солі і майонезу - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Багато кухаря рекомендують додавати в окрошку тільки м'ясо, а ковбасу зовсім не використовувати.

Приготування окрошки на воді з майонезом:

Крок 1. Картоплю відварити в шкірці. Остудити, почистити, нашаткувати скибочками. Яйця відварити, покласти в холодну воду, потім очистити. Яєчний білок порубати. Жовтки розтерти з гірчицею. Зелень ретельно промити, розкласти на паперових рушниках.

Крок 2. Куряче м'ясо, цибулю, нарізати кубиками свіжі огірки і редиску нашаткувати соломкою, зелень кропу подрібнити, цибулю потовкти з сіллю. Всі інгредієнти викласти в глибоку миску, перемішати, додавши яєчний білок.

Крок 3. Розкласти підготовлену основу по тарілках, додати в кожну по своєму смаку майонез, розмішати і залити охолодженою водою. Ще додати в кожну тарілочку суміш гірчиці з жовтком. Приправити сіллю за смаком.

 

Рецепт окрошки на майонезі і воді з ковбасою

Традиційно в окрошку кладуть варену ковбасу, найчастіше докторську. Але поліпшить смак окрошки інша ковбаса. Мова йде про копченої або напівкопченій ковбасі. Покладіть її трохи, а варену використовувати як основний інгредієнт.

На 6 порцій потрібно:

  • 1,5 літра охолодженої води;
  • 250 г вареної ковбаси;
  • 50 г підкопченої ковбаси;
  • картопля, яйця – 4 шт;
  • 1 невелика цибулина;
  • 3 огірка;
  • великий пучок кропу;
  • 5 стрілок зеленого цибулі;
  • 150 г майонезу;
  • натертий хрін (свіжий або консервований) – 2 ч. ложки;
  • за смаком посолити.

Окрошку легко приготувати за 30 хвилин. Її калорійність — 190 ккал.

Як приготувати:

  1. Відварити в мундирі картоплю, очистити. Нарізати картоплю, огірок і цибулю невеликим кубиком;
  2. Яйця зварити, покласти в миску з холодною водою, почистити і дрібно нарізати. Ковбасу нашаткувати шматочками, зелень подрібнити. Майонез змішати з натертим хроном;
  3. З'єднати в глибокій посуді ковбасу, яйця, всі овочі і рубану зелень. Додати майонез, перемішати, розкласти в порційні тарілки, залити водою.

Візьміть на замітку рецепт ароматної пирога з вишнями в мультиварці.

Читайте як приготувати ніжний крем зі згущеного молока із сметаною для коржів.

Іноді хочеться чогось смачного, але в той же час щоб не відбилося на талії. Саме для таких випадків ми підготували для вас нашу добірку смачного печива з шоколадом, вівсяними пластівцями, фруктами.

Окрошка овочева на мінеральній воді

Їдальня мінералка з газом відмінно підходить для літнього супу. Молочний смак окрошці додає майонез.

Кількість продуктів на 6 порцій:

  • вода мінеральна з газом — 1,5 літра;
  • 100 г майонезу;
  • картопля – 4 бульби;
  • за 3 свіжих і малосольних огірків;
  • яблуко;
  • 200 г редиски;
  • перо зеленої цибулі, кріп, петрушка – все по 1 пучку;
  • за смаком додати сіль, хрін або гірчицю.

Страва готується 25 хвилин. У кожній порції близько 160 ккал.

Спосіб приготування:

Крок 1. Картоплю зварити в «мундирі», дати йому охолонути, потім очистити.

Крок 2. Нарізати невеликими кубиками картоплю, свіжі та малосольні огірки, яблуко, редиску натерти. Всю зелень промити, промокнути паперовими рушниками, потім подрібнити.

Крок 3. Всі підготовлені продукти перемішати у великій чашці, додати майонез, ще раз перемішати. Готову основу розкласти по тарілках, залити мінеральною водою, додати трохи гірчиці або натертого хрону, за смаком посолити.

4 секрету приготування літнього супу

Перший секрет: приготувати закваску на основі лимонного соку і мінеральної газованої води. Для цього треба взяти сильно газовану воду, видавити в неї сік з лимона, додати сіль. Заправити Майонезом нарізані продукти, розмішати і залити мінеральною водою з лимонним соком.

Другий секрет: зробити заправку з жовтків і гірчиці. Для її приготування треба варений яєчний жовток ретельно розтерти з сіллю, розвести трохи водою, додати гірчицю. Заправка робиться заздалегідь і додається в іншу мінеральну воду.

Поки вода охолоджується, можна нарізати продукти для майбутньої окрошки. Розкласти по глибоких тарілках нарізані овочі, потім додати майонез, перемішати, залити заправкою, посипати рубаним кропом.

Третій секрет: використовувати для окрошки гриби, як солоні, так і мариновані. Нарізати їх дрібними кубиками. В окрошку з грибами добре додати відварну моркву, картоплю, яєчні білки, зелений лук.

А жовтки ретельно розтерти з гірчицею і великою кількістю майонезу. Заправити цією сумішшю нарізані овочі. Розкласти по тарілках, залити охолодженою водою.

Четвертий секрет: для приготування окрошки використовувати свіжу або заморожену журавлину. Взяти трохи журавлини, розкласти її по формочках для льоду, залити мінеральною водою, заморозити.

Залити окропом 200 грам журавлини, проварити на плиті 3 хвилини, потім процідити, ягоди віджати. Овочі нарізати кубиками, зелень розтерти з сіллю, всі інгредієнти змішати, додати холодний відвар з журавлини.

У тарілки покласти шматочки відвареної риби, заправити майонезом за смаком, залити окрошкою. Заключний етап – покласти в кожну тарілку кубик льоду з ягодою, зверху посипати зеленню.

Що ще почитати: