Як спекти хліб чіабата в хлібопічці
Чіабатта – це різновид італійського білого хліба. Вона має пористу та повітряної структурою, а зверху покрита хрусткою скоринкою. Приблизно з кінця 90-х років цей вид хліба поширився далеко за межі Італії.
В даний час це хлібобулочний виріб випікається в США і в країнах Європи. Тому кожній господині обов'язково потрібно мати в своїй скарбничці рецепт такого смачного хліба.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 250 грам |
води - | стакан |
дріжджів в сухому вигляді - | 5-6 грам |
цукру - | пара пучок |
солі - | щіпка |
оливкової олії - | 5 мл |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 265 Ккал |
Процедура правильного приготування:
- Насамперед виконується приготування опари. Для цього в скляну піалу треба засипати сухі дріжджі, підсипати солі, цукрового піску;
- Потім все заливаємо теплою водою і в кінці насипаємо борошно;
- На відміну від приготування звичайного хліба, опара для чіабатти не повинна стояти деякий час і набухати;
- Опару слід відразу ж розмішати міксером на максимальній швидкості. У результаті повинно вийти однорідне тісто, яке спокійно відходить від стінок ємності;
- Після цього тісто необхідно залишити постояти деякий час, щоб воно підійшло. Для цього накриваємо ємність рушником і залишаємо на 2-3 години;
- Після того як тісто підійде, на поверхню робочого столу слід насипати борошно;
- На борошно викладаємо тісто, вимішувати його більше не потрібно;
- Формуємо з тіста майбутній хліб. Справжня чіабатта виглядає у вигляді батона;
- Залишаємо основу трохи постояти, щоб вона знову підійшла;
- Змащуємо хлібопічку оливковою олією;
- Викладаємо в хлібопічку, виставляємо час-40 хвилин;
- Після того як чіабатта буде готова, її потрібно вийняти і залишити постояти до повного охолодження.
Хліб чіабата з замісом тіста в агрегаті Панасонік
Продукти для приготування італійської випічки:
- 250 грам борошна;
- вода – 150 мл;
- 3-4 грам сухих дріжджів;
- 1 ч. ложка солі;
- 10 грам суміші спецій «Італійські трави»;
- 1 ч. ложка подрібненого часнику в сухому вигляді;
- 25-30 мл рослинного масла.
Час приготування – 3 години.
Харчова цінність – 275 ккал.
Як потрібно робити:
- В чашу хлібопічки слід засипати борошно, додаємо сіль, сухі дріжджі, італійські трави, часник сушений;
- Далі заливаємо все водою, включаємо прилад в режим замісу тіста і замішуємо тісто;
- Після того як тісто буде добре замішано, вимикаємо прилад і залишаємо основу постояти протягом двох годин;
- Після цього слід знову перемішати тісто;
- Потім потрібно акуратно вийняти тісто з чаші хлібопічки, прибрати ніж і змастити ємність рослинним маслом;
- Робимо з основи форму кулі або довгастого батона;
- Викладаємо основу в ємність хлібопічки, закриваємо;
- Після цього залишаємо тісто хвилин на 40, за цей період воно повинне добре підійти і збільшитися в два рази;
- Після цього на приладі слід вибрати програму «випічка» і час 30 хвилин;
- Рівень скоринки для чіабатти вибирати найкраще середній;
- Далі випікаємо хліб протягом зазначеного часу;
- Як тільки чіабатта буде готова, її слід вийняти, остудити і подавати до столу.
Рецепт фунчозы з куркою — просте і смачне блюдо, на кожен день.
Рецепт тушкованої печінки в сметані — відмінне доповнення до будь-якого гарніру.
Читайте як приготувати просту шарлотку з яблуками за класичним рецептом.
Рецепт хліба без глютену в хлібопічці Мулинекс
Продукти для приготування:
- 250 грам борошна без глютену;
- 2 великі ложки кукурудзяного борошна;
- 5 грам дріжджів в сухому вигляді;
- вода – 200 мл;
- щіпка солі;
- 25-30 мл рослинного масла.
Скільки потрібно готувати – 2-3 години.
Калорійність – 254 ккал.
Варіант приготування:
- Для початку необхідно замісити основу. У контейнер потрібно залити воду;
- Далі підсипаємо солі, сухих дріжджів, кукурудзяного борошна та борошна без глютену;
- Після цього поміщаємо контейнер у хлібопічку, ставимо режим № 2, також потрібно підібрати тип скоринки, яка повинна вийти в результаті;
- Натискаємо кнопку «Пуск-Зупинка» і залишаємо;
- Через 1 годину 20 хвилин потрібно відкрити хлібопічка і вийняти тісто;
- З тіста потрібно зробити два довгастих батона;
- Викладаємо чіабатту на піддон, промазуємо рослинним маслом;
- Поміщаємо піддон в хлібопічку, наживаємо кнопку «Пуск-Зупинка»
- Залишаємо випікатися протягом 35 хвилин;
- Готову чибатту виймаємо з хлібопічки, залишаємо трохи постояти, щоб хліб став теплим.
Як спекти «ліниву» чіабатту
Для приготування потрібні такі компоненти:
- 220 грам борошна;
- борошно житнє – 40 грам;
- дріжджі сухі – 1 маленька ложечка;
- сироватка – 160 мл;
- кілька дрібок солі;
- 1,5 великої ложки оливкової олії.
Період приготування – 3 години.
Калорійність – 278 ккал.
Процес приготування:
- У ємність хлібопічки слід викласти компоненти – сухі дріжджі, борошно пшеничне, житнє борошно, сіль, олія оливкова;
- Всі інгредієнти в кінці заливаються сироваткою, яка має кімнатну температуру;
- Далі вибираємо режим «Випічка», скоринку вибираємо середню;
- Весь режим замішування, вистоювання, випікання буде тривати протягом 3 годин;
- Тому ця чіабата і називається ледачою, що всі продукти просто викладаються, а хлібопічка робить все сама;
- Після трьох годин можна виймати готову чиабату з хлібопічки;
- Після того як вона охолоне, її можна подавати на стіл.
Житнє чіабатта
Компоненти для приготування італійського хліба:
- 110 грам пшеничного борошна;
- 4 ст. ложки ржанной борошна;
- вода – 300 мл;
- ½ Ч. ложки дріжджів в сухому вигляді;
- 3 великі ложки зернової суміші;
- щіпка цукрового піску;
- щіпка солі.
Період приготування – 2-3 години.
Калорійність – 251 ккал.
Приступаємо до приготування:
- У ємність хлібопічки заливаємо теплу воду засипаємо сухі дріжджі, сіль, цукор, зернову суміш;
- Далі додаємо два види борошна – пшеничне та житнє;
- Закриваємо хлібопічку, залишаємо тісто замішуватися і настоюватися протягом 80-100 хвилин;
- Після цього тісто можна перемішати ще раз;
- Після цього виймаємо тісто, формуємо з нього круглу або прямокутну форму;
- Потім змащуємо піддон рослинним маслом і викладаємо на нього чіабатту;
- Залишаємо трохи постояти, щоб чіабатта підійшла;
- Відправляємо в хлібопічку, залишаємо випікатися протягом 40 хвилин, вибираємо скоринку середню;
- Готову чіабатту виймаємо, охолоджуємо і подаємо на стіл.
Корисні поради
- викладати всі компоненти в хлібопічка слід в правильній послідовності, це дозволить отримати підсумок справжній італійський хліб;
- бажано перед випіканням основу змастити рослинним маслом. За рахунок цього виходить тонка хрустка скоринка;
- зовсім не обов'язково замішувати тісто самостійно, цей процес може виконати хлібопічка;
- основа для чіабатти повинна мати середню консистенцію – не сильно круте, але і не сильно рідку;
- для запаху і пікантного смаку в тісто можна додати прянощі і спеції.
Якщо у вас є такий диво-прилад, як хлібопічка, то приготувати чіабатту не складе особливих труднощів, головне потрібно строго дотримуватися рецептуру приготування. Ця італійська випічка стане прекрасним доповненням до будь основних страв – каш, картоплі, супів, салатів, м'яса, риби. Хліб виходить дуже м'яким всередині і хрустким зовні. А його аромат наповнить все приміщення, тому бажаючі його покуштувати будуть з нетерпінням чекати, коли ця випічка готова.