Як спекти смачний білий хліб в хлібопічці
З допомогою хлібопічки можна швидко приготувати смачний хліб, який буде набагато краще магазинного.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
якісне борошно з пшениці - | 4 ст. |
чиста вода - | 1,5 склянки |
масло соняшнику - | 2 ст. л. |
цукор і сіль - | по 1 ст. л. |
сухі порошкові дріжджі - | 0,5 ст. л. |
Час приготування: 270 хвилин | Калорійність на 100 грам: 222 Ккал |
Як готувати білий хліб в хлібопічці:
- У форму необхідно налити теплу воду і висипати потрібну кількість дріжджів;
- Додати соняшникову олію;
- Висипати борошно пшеничне. Бажано використовувати якісну, так як від цього залежить, наскільки смачним вийде хліб;
- Додати дрібну і чисту сіль і трохи цукру. Можна за бажанням використовувати морську сіль;
- Дріжджі можна використовувати свіжі або порошкові. Якщо вони свіжі, то знадобиться півтори ложки. Сухих достатньо половини столової ложки.
- Після цього форму потрібно поставити хлібопічку, натиснути на вагу 1 кг, середню скоринку і потрібний режим.
Випікання триватиме 3 години 20 хвилин. Результат перевершить всі очікування.
Рецепт білого хліба на йогурті в хлібопічці
Популярною і зручним у використанні є пічка Редмонд. За допомогою пристрою можна здійснювати регулювання ваги буханця і кольору скоринки.
Готують білий хліб, використовуючи:
- 0,5 кг якісного борошна з пшениці;
- сухі дріжджі в кількості 1,5 ч. л.;
- цукор — 1 ст. л.;
- 50 гр. вершкового масла;
- 280 г йогурту.
Продукт повністю готовий за 210 хвилин.
100 г випічки дозволить збагатити організм 214, 68 калоріями.
Одна хлібина готується таким чином:
- Необхідно вилити у форму йогурт;
- Поставити на вогонь каструлю з маслом, коли воно розтане, вилити у форму;
- Помістити туди сіль, цукор і, за бажанням щіпку ваніліну;
- Висипати просіяне борошно і зверху покласти дріжджі;
- Накрити і натиснути 3 години час випікання, вибрати необхідний колір скоринки і розмір.
Коли пролунає сигнал про те, що випікання завершено, потрібно вилучити з печі буханець і накрити її рушником.
Як зварити рисову кашу на молоці читайте в нашій статті.
Смачна сирно-рисова запіканка з сухофруктами — смачний і корисний сніданок.
Як приготувати пісну запіканку з грибами читайте в нашій статті.
Смачний білий хліб на кефірі в хлібопічці Мулинекс
За допомогою приладу Мулинекс можна спекти м'який і смачний хліб кефірний. Всім, хто не пробував цей продукт, бажано виправити цю помилку, так як смак у нього дуже незвичайний, не такий, як у звичайного пшеничного хліба.
Тісто готується з:
- порошкових дріжджів – 1,5 ч. л.;
- пшеничного борошном – 1 кг;
- солі – 2 ч. л.;
- рослинної олії – 2 ст. л.;
- склянки кефіру;
- чистої води – 0,5 ст.
Процес приготування займе 4,5 години.
У 100 г міститься 247 калорій.
В тесті має бути 320 мл рідини, а співвідношення води і кефіру можна за бажанням змінювати.
Процес приготування складається з таких кроків:
- Відібрати необхідну кількість борошна і добре її просіяти, щоб не було грудочок;
- У відерце помістити всі інгредієнти. У Мулинекс спочатку необхідно висипати всі порошкові компоненти, такі як цукор, пшеничне борошно, дріжджі, сіль і манну крупу. Тільки після цього можна додавати кефір і воду, а також масло з насіння соняшнику;
- Форму помістити в хлібопічку і вибрати необхідний колір і режим. Весь процес випікання може зайняти близько 4 годин з підігрівом всіх компонентів до потрібної температури.
Як тільки прозвучить сигнал, буханець можна вважати готовою і потрібно витягнути її з форми. Готовий виріб накрити бавовняним рушником і залишити до повного охолодження.
Корисні поради
Щоб отримати ідеальний білий хліб в хлібопічці, необхідно дотримуватися таких рекомендацій:
- Виставляючи режим випікання, потрібно слідувати інструкції своєї хлібопічки;
- Після приготування хлібу краще дати полежати, так він краще зберігає форму;
- Піч потрібно ставити на рівній поверхні. Якщо вона буде стояти криво, то выпекаемое виріб буде не рівним.
Такі печі є відмінними помічниками кожної господині. З їх допомогою будь-яка господиня може спекти смачну і корисну буханець хліба без значних зусиль.