17 апрель 2019 11 597

Як спекти смачний білий хліб в хлібопічці

З допомогою хлібопічки можна швидко приготувати смачний хліб, який буде набагато краще магазинного.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
якісне борошно з пшениці - 4 ст.
чиста вода - 1,5 склянки
масло соняшнику - 2 ст. л.
цукор і сіль - по 1 ст. л.
сухі порошкові дріжджі - 0,5 ст. л.
Час приготування: 270 хвилин Калорійність на 100 грам: 222 Ккал

Як готувати білий хліб в хлібопічці:

  1. У форму необхідно налити теплу воду і висипати потрібну кількість дріжджів;
  2. Додати соняшникову олію;
  3. Висипати борошно пшеничне. Бажано використовувати якісну, так як від цього залежить, наскільки смачним вийде хліб;
  4. Додати дрібну і чисту сіль і трохи цукру. Можна за бажанням використовувати морську сіль;
  5. Дріжджі можна використовувати свіжі або порошкові. Якщо вони свіжі, то знадобиться півтори ложки. Сухих достатньо половини столової ложки.
  6. Після цього форму потрібно поставити хлібопічку, натиснути на вагу 1 кг, середню скоринку і потрібний режим.

Випікання триватиме 3 години 20 хвилин. Результат перевершить всі очікування.

Рецепт білого хліба на йогурті в хлібопічці

Популярною і зручним у використанні є пічка Редмонд. За допомогою пристрою можна здійснювати регулювання ваги буханця і кольору скоринки.
Готують білий хліб, використовуючи:

  • 0,5 кг якісного борошна з пшениці;
  • сухі дріжджі в кількості 1,5 ч. л.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 280 г йогурту.

Продукт повністю готовий за 210 хвилин.

100 г випічки дозволить збагатити організм 214, 68 калоріями.

Одна хлібина готується таким чином:

  1. Необхідно вилити у форму йогурт;
  2. Поставити на вогонь каструлю з маслом, коли воно розтане, вилити у форму;
  3. Помістити туди сіль, цукор і, за бажанням щіпку ваніліну;
  4. Висипати просіяне борошно і зверху покласти дріжджі;
  5. Накрити і натиснути 3 години час випікання, вибрати необхідний колір скоринки і розмір.

Коли пролунає сигнал про те, що випікання завершено, потрібно вилучити з печі буханець і накрити її рушником.

Як зварити рисову кашу на молоці читайте в нашій статті.

Смачна сирно-рисова запіканка з сухофруктами — смачний і корисний сніданок.

Як приготувати пісну запіканку з грибами читайте в нашій статті.

Смачний білий хліб на кефірі в хлібопічці Мулинекс

За допомогою приладу Мулинекс можна спекти м'який і смачний хліб кефірний. Всім, хто не пробував цей продукт, бажано виправити цю помилку, так як смак у нього дуже незвичайний, не такий, як у звичайного пшеничного хліба.

Тісто готується з:

  • порошкових дріжджів – 1,5 ч. л.;
  • пшеничного борошном – 1 кг;
  • солі – 2 ч. л.;
  • рослинної олії – 2 ст. л.;
  • склянки кефіру;
  • чистої води – 0,5 ст.

Процес приготування займе 4,5 години.

У 100 г міститься 247 калорій.

В тесті має бути 320 мл рідини, а співвідношення води і кефіру можна за бажанням змінювати.

Процес приготування складається з таких кроків:

  1. Відібрати необхідну кількість борошна і добре її просіяти, щоб не було грудочок;
  2. У відерце помістити всі інгредієнти. У Мулинекс спочатку необхідно висипати всі порошкові компоненти, такі як цукор, пшеничне борошно, дріжджі, сіль і манну крупу. Тільки після цього можна додавати кефір і воду, а також масло з насіння соняшнику;
  3. Форму помістити в хлібопічку і вибрати необхідний колір і режим. Весь процес випікання може зайняти близько 4 годин з підігрівом всіх компонентів до потрібної температури.

Як тільки прозвучить сигнал, буханець можна вважати готовою і потрібно витягнути її з форми. Готовий виріб накрити бавовняним рушником і залишити до повного охолодження.

Корисні поради

Щоб отримати ідеальний білий хліб в хлібопічці, необхідно дотримуватися таких рекомендацій:

  1. Виставляючи режим випікання, потрібно слідувати інструкції своєї хлібопічки;
  2. Після приготування хлібу краще дати полежати, так він краще зберігає форму;
  3. Піч потрібно ставити на рівній поверхні. Якщо вона буде стояти криво, то выпекаемое виріб буде не рівним.

Такі печі є відмінними помічниками кожної господині. З їх допомогою будь-яка господиня може спекти смачну і корисну буханець хліба без значних зусиль.

Що ще почитати: