Як спекти домашній солодкий хліб в хлібопічці
Дуже просто зараз отримати на сніданок свіжу булочку хліба з появою нового гаджета – хлібопічки. З нею не треба бруднити руки, замішуючи тісто. Все буде зроблено за вас. Потрібно дотримуватися тільки пропорції продуктів і правильно виставити режим. Навіть при використанні однакових інгредієнтів, але в різних програмах результат буде відрізнятися. Розглянемо варіант солодкої випічки, яку люблять не тільки діти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
дріжджі - | 2 пакетика |
подрібнена кориця - | 1 ст. л. |
кухонна сіль - | ½ Ч. л. |
вершкове розм'якшене масло - | 0,05 кг |
пудра цукрова - | 4 ст. л. |
натуральне молоко - | 360 мл |
борошно хлібопекарська - | 0,6 кг |
Час приготування: 300 хвилин | Калорійність на 100 грам: 278 Ккал |
Це самий простий спосіб порадувати себе і рідних смачним хлібом. Зробіть все правильно, і може щоранку буде наповнений прекрасним ароматом у вашому домі.
Як готувати солодкий хліб в хлібопічці:
- Головне в правильній послідовності засипати всі інгредієнти. Вона така: сухі дріжджі, борошно вищого сорту, сіль, мелена кориця, цукор, порізане на дрібні шматочки розм'якшене масло або маргарин. Все заливаємо молоком. Самостійно перемішувати нічого не потрібно, так як машина зробить за вас.
- Ставимо чашу на своє місце в хлібопічці і виставляємо режим «Дієтичний». Булка повинна вийти великого розміру, тому і вмикаємо XL. Колір скоринки повинен бути середнім. Установка програм закінчена. Включаємо.
- Коли пролунає сигнал про закінчення випічки, відкрити кришку. Краще, щоб не зам'яти верхню скоринку, відразу хліб не витягати, а дати трохи охолонути всередині. Потім вийняти булку на спеціальну решітку до повного охолодження до потрібної вам температури.
Вийде блискучий хліб з хрусткою скоринкою.
Рецепт солодкого шоколадного хліба в хлібопічці
Таким приготуванням домашньої випічки можна замінити знамениті кекси. Прекрасна ідея для солодкого чаювання.
Необхідні продукти:
- цукор-пісок – 80 г;
- какао – 80 г;
- борошно хлібопекарська – ½ кг;
- 200 мл теплої води;
- вершки (сухі) – 45 г (2 ст. л.);
- половину плитки гіркого шоколаду;
- цедра одного апельсина;
- маргарин (але краще вершкове масло) – 0,05 кг;
- дріжджі швидкодіючі – 1,5 ч. л;
- кухонна сіль – 1 ч. л.
Залежно від моделі, яку ви використовуєте, буде залежати час. В основному це близько 4 годин.
Шоколадний хліб буде містити 292 ккал на 100 р.
Спочатку підготуємо деякі інгредієнти. Шоколад загорнути в ганчірочку і бити по ній качалкою, щоб шматочки не стали занадто дрібними. Апельсин краще спочатку заморозити, а потім скористатися великою теркою. Какао-порошок розвести разом з сухими вершками у воді.
Тепер починаємо відправляти все в відерце хлібопічки. Першими засипаємо сухі інгредієнти: цукор, просіяне борошно, товчений гіркий шоколад, сухі дріжджі, сіль. Рівномірно розкидаємо цедру апельсина і заливаємо підготовленою водою.
Випікати потрібно на програмі «Основний» або «Солодкий» з середньою скоринкою. Після сигналу через 5 хвилин готовий виріб вийняти і добре охолодити, щоб кусковий шоколад зміг зібратися в грудочки.
Зазвичай такий хліб печуть заздалегідь, щоб не чекати початку трапези. Для прикраси полити глазур'ю або розтопленим шоколадом.
Солодкий хліб з родзинками
Такий хліб зазвичай печуть на великдень, прикрасивши його. Але і в будь який інший день хочеться поїсти таке смачне виріб.
Візьмемо наступні продукти:
- цукор – 120 г;
- пів склянки теплого молока;
- вершкове масло – 50 г;
- родзинки без кісточок – 100 г;
- дріжджі живі – 15 г;
- масло пісне – 5 ст. л.;
- 2 г ваніліну (маленьку упаковку);
- кухонна сіль – 5 г;
- вищий сорт хлібопекарського борошна – 500 г;
- 3 яйця.
Часу піде близько 3-4 годин.
318 ккал міститься в 100 г готової булки хліба з родзинками.
Просіяне борошно засипаємо в відерце від мультиварки з цукром (краще використовувати цукрову пудру) і сіллю. Додаємо ванілін і вершкове розм'якшене масло, яке іноді замінюють маргарином.
Родзинки слід спочатку дуже добре промити, видалити, якщо є плодоніжки і замочити в окропі на 15 хвилин. Злити воду і додати в чашу для випікання. Розбити туди яйця.
Дріжджі потрібно розвести в теплому молоці і додати до решти інгредієнтів. Налити соняшникову олію.
Випікати в режимі «Солодкий» хліб відразу ж. Відкладати не можна із-за використання свіжих дріжджів. Якщо виникає необхідність у майбутньому перенести приготування, то замініть пресовані на сухі дріжджі.
Після сигналу вийняти і остудити. Якщо хліб готувався на великдень, то використовуйте різні прикраси.
Рецепт хліба з повітряним рисом
Цей незвичайний варіант з використанням сухого сніданку зробить структуру тесту досить незвичайною і змінить смак.
Купуємо:
- швидкодіючі дріжджі – 10 г;
- борошно хлібопекарське – 0,35 кг;
- 1 куряче яйце;
- повітряний рис (сухий сніданок) – 0, 1 кг;
- масло вершкове несолоне – 2 ст. л.;
- сіль – 15 р.;
- мед – 60 г;
- цукор – 50 г;
- коров'яче молоко – 300 мл
Знадобиться 4 години на приготування.
271 ккал міститься в 100 г цієї випічки.
Закладаємо продукти в чашу. Першими підуть сипучі: дріжджі швидкодіючі, просеянная борошно вищого сорту, сухий сніданок «Повітряний рис», сіль, цукор. Масло повинно бути витримано при кімнатній температурі і нарізати на дрібні шматочки. Розбиваємо туди яйце.
Мед краще розчинити в теплому молоці і вилити до решти інгредієнтів. Виставляємо на хлібопічці режим «Основний» або «Солодкий» з скоринкою за вашим смаком. Готову булку остудіть. Приємного апетиту.
Салат з буряка з часником — ароматне блюдо, яке сподобається багатьом.
Як приготувати смачні начинки для рулетів з лаваша читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепти начинок для пиріжків з яйцем і зеленою цибулею.
Рецепт хліба «Скибки кавуна» для хлібопічки
Незвичайний і яскравий хлібець прикрасить будь-який святковий стіл.
Необхідні продукти:
- маргарин або масло вершкове – 50 г;
- борошно – 500 г;
- 1 яйце;
- половина склянки бурякового соку;
- узбецький родзинки (чорний) без кісточок – 70 г;
- дріжджі швидкої дії – 1 маленький пакет;
- сіль – ½ ч. л.;
- цукровий пісок – 50 г;
- тепле молоко – 150 мл
Потрібно витратити 3 години 40 хвилин, щоб хліб випікся.
276 ккал буде міститися в 100 г «кавунового» хлібця.
Наливаємо в чашу хлібопічки буряковий сік і молоко. Додаємо туди м'яке вершкове масло, яйце, цукор, сіль, запарений і промитий чорний родзинки. Засипаємо просіяне борошно, а зверху дріжджі.
В режимі « Основний» випікаємо хліб. Дивувати всіх своєю новинкою.
Корисні поради
Закладати продукти необхідно так, що дріжджі не змішувалися з рідиною і не вступили в реакцію раніше часу. Якщо випічка хліба відкладається, то сипучі інгредієнти підуть останніми.
Краще використовувати швидкодіючі дріжджі.
Засипати необхідно продукти, попередньо витягнувши відерце для випікання, щоб компоненти не потрапили всередину хлібопічки.
Деякі компоненти потрібно закладати в спеціальний дозатор. Якщо у вашому гаджет він відсутній, то засинайте вручну в певний рецептом час.
Не виймайте солодкий хліб відразу. По-перше, він може прилипнути до формі і не випасти, а по-друге пом'ятися.
Не ріжте сильно гарячий хліб, так як м'якуш буде кришитися або зминатися в грудку.