Як спекти французький хліб в хлібопічці
Повітряний, м'який і ароматний хліб з печі – це мрія кожного. Звичайно, в квартирі важко приготувати його таким, як в домашній сільської печі, але спеціальний прилад – хлібопічка, дозволяє зробити випічку, схожу на ту, яку робили наші бабусі та прабабусі.
Вдома можна зробити французький хліб, який підійде до будь-якої страви, з нього також можна буде готувати відмінні бутерброди.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
води - | 1 склянка |
борошна пшеничного - | 450 г |
цукрового піску - | 2 великі ложки |
солі кухонної - | 40 мл |
сухих дріжджів - | 1 маленька ложка |
соняшникової олії - | 40 мл |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 285 Ккал |
Як потрібно правильно готувати, розглянемо рекомендації:
- У відерце хлібопічки наливаємо воду кімнатної температури і додаємо трохи солі. Борошно просіваємо і всипаємо в воду з сіллю. Зверху насипаємо борошно, сухі дріжджі і дві великі ложки цукрового піску.
- Встановлюємо «Основний режим». Вибираємо вага хліба – 750 грам, корочку – середню. Запускаємо програму.
- Після того як в ємності тісто почне збиратися в форму колобка, підливаємо у відерце рослинне масло.
- Після завершення програми з печі виймаємо готову випічку.
- Французький хліб виходить м'яким, повітряним, з рум'яною скоринкою.
- При розрізуванні він не кришиться, не розповзається. Всі шматочки рівні і м'які.
Французький хліб з солодом
Перед початком приготування варто підготувати необхідні компоненти:
- вода – 310 мл;
- масло пісне – 2 великі ложки;
- борошно пшеничне – 350 грам;
- борошно житнє – 2 великі ложки;
- солод житній в сухому вигляді – 2 ст. ложки;
- сіль – 1 ч. ложка;
- мед натуральний – 1 велика ложка;
- сухі дріжджі – 15 грам.
На приготування піде 3 години.
Калорійність – 245 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Готуємо необхідну кількість води, відливаємо 60-70 мл
- Відлитий обсяг води, доводимо до кипіння, для цього можна скористатися мікрохвильовою пічкою.
- Киплячою водою заливаємо солод, при цьому постійно помішуємо, щоб не було грудочок.
- У розбавлений солод з водою додаємо мед і перемішуємо. Після того як мед повністю розійдеться, ємність накриваємо і залишаємо настоятися протягом 10 хвилин.
- Тим часом в окрему посуд просіваємо борошно пшеничне через сито, додаємо до неї житнє борошно і гарненько перемішуємо.
- У ємність з солодом і медом доливаємо решту води і ретельно розмішуємо до рівномірної структури.
- Виливаємо рідина в відерце хлібопічки, додаємо олію і перемішуємо.
- Далі акуратно висипаємо борошно, розрівнюємо поверхню.
- У різних місцях робимо два поглиблення. В одне поглиблення насипаємо сіль, а в інше — сухі дріжджі.
- Далі вибираємо режим «Французький хліб». Виставляємо вага – 750 грамів, а також встановлюємо скоринку, в перший раз варто вибрати середню.
- Після того як в ємності приладу почнеться процес вимішування, простежте за ним. Важливо, щоб на стінках не залишалося тісто.
- При необхідності що прилипло тісто можна зібрати лопаткою і покласти в загальну масу.
- Після повного вимішування повинен вийти злегка розпливчастий колобок. Залишаємо його випікатися.
- Після закінчення програми виймаємо готовий хліб. Він виходить ніжним, м'яким. При розрізуванні шматочки виходять рівні, не кришаться.
Дізнайтеся, як зробити смачний житній хліб в духовці.
У духовці можна приготувати хліб без дріжджів по цього рецептом.
Рецепт хліба з висівками в хлібопічці ви знайдете за посиланням.
Варіант випічки з сиром
Які інгредієнти будуть потрібні:
- 280 мл води;
- 540 грам пшеничного борошна;
- 80 грам м'якого сиру;
- 2,5 ч. ложки солі;
- 1 велика ложка цукру;
- сухі дріжджі – 1 ч. ложка.
На приготування піде 2-2,5 години.
Калорійність – 287 ккал.
Процес приготування:
- У ємність хлібопічки засипаємо борошно, додаємо до неї сіль, цукровий пісок і сухі дріжджі.
- Після цього викладаємо сир або вершковий сир.
- Вода повинна бути кімнатної температури, її можна трохи прогріти в мікрохвильовій печі.
- Виливаємо воду в ємність хлібопічки до інших компонентів.
- Вибираємо режим – «Французький хліб», виставляємо корочку – середня, вага хліба – 750 грам.
- Запускаємо прилад і залишаємо вимішувати тісто.
- У процесі вимішування повинен вийти колобок зі злегка неясною структурою.
- Як тільки завершиться програма, можна виймати готовий хліб.
- Випічка виходить повітрям, рум'яної і ароматною.
На відео — рецепт французького хліба з сиром в хлібопічці:
Хлібець з часником по-французьки
Які компоненти будуть потрібні:
- 200 мл води;
- борошно пшеничне – 300 грам;
- 2,5 ст. ложки розтопленого масла;
- 1 маленька ложка сухих дріжджів;
- 3 зубчики часнику;
- щіпка солі;
- 20 грам цукру;
- 1 ч. ложка прованських трав.
На приготування буде потрібно 4 години.
Калорійність – 295 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Воду можна трохи підігріти, щоб вона була тепла.
- Додаємо у воду сіль та цукровий пісок, ретельно розмішуємо, щоб все розчинилося.
- Борошно просіваємо через сито, додаємо до неї дріжджі і прованські трави. Гарненько перемішуємо суху суміш, щоб всі компоненти повністю розподілилися.
- Зубчики часнику очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими пластинками.
- У сковорідку викладаємо вершкове олію, розігріваємо, викладаємо шматочки часнику. Обсмажуємо пару хвилин.
- У відерце приладу наливаємо воду з цукром і сіллю.
- Додаємо у воду обсмажені пластинки часнику разом з маслом і трохи перемішуємо.
- Засипаємо борошно з дріжджами і прованськими травами.
- Вибираємо режим «Французький хліб», корочку – середню або рум'яну, вага – 750 грамів.
- Час виставляємо близько 3 годин 20 хвилин.
- У процесі вимішування тесту варто контролювати формування колобка. Якщо він буде схожий на равлика, то можна додати кілька ложок борошна.
- Як тільки сформується нормальний колобок, залишаємо готуватися французький хліб.
- Після того як завершиться програма, випічку можна буде виймати.
- Готовий хліб повинен вийти м'яким, повітряним і дуже ароматним. Скоринка виходить хрустким, а при розрізанні вона не тріскається та не осипається.
Корисні поради:
- Дріжджі можна використовувати сухі або сирі.
- Вода повинна бути кімнатної температури, інакше тісто не підійде.
- Замість води можна використати молочну сироватку.
На відео — докладна інструкція по приготуванню франузского хліба в хлібопічці:
Французький хліб зможе замінити покупні хлібобулочні вироби. Він набагато смачнішою, ніжнішою і ароматнішою. При розрізуванні не кришиться і не розвалюється, а його рум'яна кірочка зберігає форму і хрустку структуру. Якщо у вас є вдома хлібопічка, то обов'язково приготуйте хліб за наданими рецептами.