Салат з рисовою локшиною: з овочами, морепродуктами, м'ясом
Страви азіатської кухні підкуповують незвичним для європейців поєднанням смаків. Нескладний у приготуванні салат з рисовою локшиною завжди прекрасний і нікого не залишає байдужим. Страва не вимагає багато сил і часу на готування, до того ж з будь-якими інгредієнтами виходить ароматним, апетитним, смачним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
фунчозы - | 100 г |
стиглих м'ясистих помідорів - | 2 плоду |
огірків - | 100 г |
перцю болгарського червоного - | 1 шт. |
свіжого зеленого горошку - | 60 г |
часнику - | 2 зубки |
зелені - | 50 г |
чорного перцю - | близько 4 м |
класичного соєвого соусу - | 3 ст. л. |
солі - | трохи |
олії оливкової - | 50 мл |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 129 Ккал |
Зовсім звичайний, але такий смачний салат! У ньому багато вітамінів і речовин, корисних для організму. Скляна локшина зі свіжими овочами – ідеальна страва до будь-якого застілля.
Рецепт:
- Рисову локшину відварюють без солі в бурхливо киплячій воді до напівготовності (3 хвилини).
- Зелений горошок відварюють 5 хвилин в окремій каструлі. Воду зливають.
- Часник ріжуть часточками, обсмажують в розпеченому оливковій олії.
- Локшину зливають на друшляк, струшують, промивають холодною водою.
- З сковороди дістають часник і обсмажують фунчозу в цьому ж маслі (4 хвилини). За смаком наприкінці додають мелений перець, солять.
- З томатів знімають шкірку, дістають насіння. М'якоть помідорів нарізати кубиком.
- Болгарський перець миють, звільняють від насіння. Нарізають тонкою соломкою.
- Огірки натирають великої стружкою.
- Всі компоненти салату висипають в одну ємність. Збризкують соєвим соусом.
Готову страву перемішують і перекладають в салатник. Прикрашають рубаною зеленню.
Варіант приготування з корейською морквою
Замаринувати морква по-корейськи можна самостійно. Якщо ж часу на це немає, використовується готовий продукт, який продається на ринку, в супермаркетах.
На 4 порції потрібно:
- локшини – 200 г;
- морквини (готової) по-корейськи – 270 г;
- лука кримського червоного – 1 головка;
- зубок часнику;
- стручок чилі;
- перцю гострого червоного + чорного меленого – по пучку;
- кінзи з 3-4 гілочками кропу – 1 пучок;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 3 кристала морської солі.
На збірку салату йде 15 хвилин.
Калорійність – 189 ккал у 100 грамах.
Рецепт:
- Фунчозу не відварюють, а запарюють в окропі на 7 хвилин. Локшина повинна стати м'якою, але зберегти пружність.
- Цибулю чистять, миють. Нарізають тонкими кільцями.
- Часник подрібнюють зручним способом.
- Стручок свіжого чилі очищають від насіння, нарізають маленькими тонкими кільцями.
- Кінзу і кріп миють, обсушують, дрібно рубають.
- Овочі та зелень змішують. Поливають маслом, приправляють меленим пекучим і чорним перцем.
- Рисову локшину відкидають на друшляк. Трохи охолоджують і з'єднують з овочами.
- У салат висипають корейську моркву, добре перемішують.
Якщо страва недостатньо гостре й солоне, додають кілька крупинок морської солі і сухий перець. Салату дають настоятися 10 хвилин і подають до столу.
Пікантний салат з рисовою локшиною та куркою-гриль
У цьому рецепті використовується м'ясо смажене на грилі птиці. Хоча такий вибір не є принциповим. Підходить відварна в спеціях, і копчена курка. Більш того, фунчоза чудово поєднується з будь-яким дієтичним м'ясом, так що курку можна замінити індичкою, кроликом, телятиною, запеченої в духовці нежирної свининою.
Для 6 порцій потрібно:
- фунчозы – 300 г;
- філе готової курки гриль без шкіри – 250 г;
- 100 г свіжих огірків;
- 1 морквина;
- зубок часнику;
- 2 стручки чилі;
- 6 дес. ложок соєвого соусу;
- оцту бальзамічного – 4 ст. л.;
- квіткового меду – 2 ч. л.;
- корінь імбиру – 10 г;
- кунжутне масло і насіння кунжуту – по 2 ч. л. того й іншого;
- олії оливкової – 8 ст. л.;
- кілька листочків свіжої м'яти.
Час складання страви – півгодини.
Калорійність 100 г – 257 ккал.
Рецепт:
- Фунчозу відварюють до готовності. Зливають на друшляк, струшують кілька разів промивають.
- М'ясо ріжуть смужками або кубиками. Підсмажують у маслі 2 хвилини. Додають насіння кунжуту і мед. Перемішують, знімають з вогню.
- Огірки і моркву миють, чистять. Ріжуть смужками.
- У миску до овочів висипають шматочки курячого м'яса. Перемішують.
- Імбир і часник ріжуть як можна дрібніше. З стручків чилі видаляють насіння. Перець теж дрібно ріжуть. Змішують все.
- До подрібненого імбиру, часнику і чилі вливають кунжутна і оливкова олії, оцет, соус. Ретельно перемішують.
- Рисову локшину висипають в гостру заправку. Струшують 3-5 разів, щоб заправка перемішалася з фунчозой.
- До локшині додають курятину з овочами. Перемішують.
Салат викладають гіркою на презентаційне блюдо. Прикрашають листочками свіжої м'яти. За бажанням посипають страву кунжутним насінням.
Варіант приготування закуски з омлетом і крабовими паличками
Апетитне низькокалорійне, смачне блюдо з недорогих продуктів. Гідна альтернатива традиційним зимовим салатів з крабовими паличками під майонезом. Готується дуже швидко.
На 4 порції потрібно:
- фунчозы – 200 г;
- крабових (охолоджених) паличок – 100-грамова пачка;
- яєць – 2 шт.;
- 2 огірка;
- квіткового меду – 3 дес. л.;
- 4 стебла кінзи;
- лимонного соку – 2 ст. л.;
- 3 дес. л. класичного соєвого соусу;
- оцту (для суші) рисового – 3 ст. л.;
- кунжут (масло і обсмажені насіння) – по 1 ст. л. того й іншого;
- низькокалорійного майонезу – 2 ст. л.;
- за смаком чорного меленого перцю і солі.
Час складання салату – 15 хвилин.
Калорійність – 190 ккал.
Рецепт:
- Рисову локшину відварюють у несолоній воді 3 хвилини. Зливають на друшляк. Промивають.
- Яйця збивають з дрібкою солі віночком. Додають трохи меленого перцю.
- Ставлять на вогонь (середній) сковороду і наливають чайну ложку олії.
- Яєчну масу виливають на гарячу сковороду. Смажать тонкий омлет 2 хвилини з одного боку і хвилину — з іншого.
- Омлет остуджують, згортають рулоном. Ріжуть смужками (поперечними) шириною 2 див.
- Огірок миють, ріжуть брусочками. Крабові палички – навскоси шматочками. Кінзу рубають крупно.
- Для заправки з'єднують і змішують ретельно мед, оцет, лимонний сік, майонез, соус, кунжутне масло.
Локшину, крабові палички, огірки, кінзу і омлет пересипають в салатник. Поливають салат заправкою, акуратно перемішують. Посипають в самому кінці насінням кунжуту.
Ваші гості по достоїнству оцінять салат з копченою курячою грудкою і апельсинами.
В якості повсякденного страви можна зробити салат з червоної консервованої квасолею. Тут ви знайдете рецепт.
Спробуйте приготувати салат з креветками та авокадо по цього рецептом.
Корисні поради
У більшості рецептів рисову локшину рекомендують відварювати протягом 2-8 хвилин. Завдяки цьому час на приготування страви скорочується. Однак за правилами азіатської кухні фунчозу слід запарювати в окропі на 7-30 хвилин в залежності від потрібної ступінь пружності і розмірів локшини.
Композицію продуктів можна підбирати яку завгодно, бо як нейтральна за смаком фунчоза чудово поєднується практично з будь-якими овочами, морепродуктами, м'ясом. В залежності від використаних спецій та заправки салати зі «скляною» локшини бувають гострими, пряними, кисло-солодкими.
На відео детально розповідається, як приготувати смачний салат з рисової локшини і крабових паличок:
Салати з рисовою локшиною бувають не тільки холодні, а й гарячі. Однак найчастіше готують саме холодні закусочні страви, оскільки в такому вигляді фунчоза краще просочується смаками і ароматами композиційних продуктів. Для заправки в традиційному варіанті застосовують олію, найчастіше оливкова, і соєвий соус. Сіль і спеції можна не використовувати.