28 апрель 2019 2 513

Салат з рисовою локшиною: з овочами, морепродуктами, м'ясом

Страви азіатської кухні підкуповують незвичним для європейців поєднанням смаків. Нескладний у приготуванні салат з рисовою локшиною завжди прекрасний і нікого не залишає байдужим. Страва не вимагає багато сил і часу на готування, до того ж з будь-якими інгредієнтами виходить ароматним, апетитним, смачним.

Вітамінний салат зі свіжими овочами
Інгредієнти Кількість
фунчозы - 100 г
стиглих м'ясистих помідорів - 2 плоду
огірків - 100 г
перцю болгарського червоного - 1 шт.
свіжого зеленого горошку - 60 г
часнику - 2 зубки
зелені - 50 г
чорного перцю - близько 4 м
класичного соєвого соусу - 3 ст. л.
солі - трохи
олії оливкової - 50 мл
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 129 Ккал

Зовсім звичайний, але такий смачний салат! У ньому багато вітамінів і речовин, корисних для організму. Скляна локшина зі свіжими овочами – ідеальна страва до будь-якого застілля.

Рецепт:

  1. Рисову локшину відварюють без солі в бурхливо киплячій воді до напівготовності (3 хвилини).
  2. Зелений горошок відварюють 5 хвилин в окремій каструлі. Воду зливають.
  3. Часник ріжуть часточками, обсмажують в розпеченому оливковій олії.
  4. Локшину зливають на друшляк, струшують, промивають холодною водою.
  5. З сковороди дістають часник і обсмажують фунчозу в цьому ж маслі (4 хвилини). За смаком наприкінці додають мелений перець, солять.
  6. З томатів знімають шкірку, дістають насіння. М'якоть помідорів нарізати кубиком.
  7. Болгарський перець миють, звільняють від насіння. Нарізають тонкою соломкою.
  8. Огірки натирають великої стружкою.
  9. Всі компоненти салату висипають в одну ємність. Збризкують соєвим соусом.

Готову страву перемішують і перекладають в салатник. Прикрашають рубаною зеленню.

Варіант приготування з корейською морквою

Замаринувати морква по-корейськи можна самостійно. Якщо ж часу на це немає, використовується готовий продукт, який продається на ринку, в супермаркетах.

На 4 порції потрібно:

  • локшини – 200 г;
  • морквини (готової) по-корейськи – 270 г;
  • лука кримського червоного – 1 головка;
  • зубок часнику;
  • стручок чилі;
  • перцю гострого червоного + чорного меленого – по пучку;
  • кінзи з 3-4 гілочками кропу – 1 пучок;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 3 кристала морської солі.

На збірку салату йде 15 хвилин.

Калорійність – 189 ккал у 100 грамах.

Рецепт:

  1. Фунчозу не відварюють, а запарюють в окропі на 7 хвилин. Локшина повинна стати м'якою, але зберегти пружність.
  2. Цибулю чистять, миють. Нарізають тонкими кільцями.
  3. Часник подрібнюють зручним способом.
  4. Стручок свіжого чилі очищають від насіння, нарізають маленькими тонкими кільцями.
  5. Кінзу і кріп миють, обсушують, дрібно рубають.
  6. Овочі та зелень змішують. Поливають маслом, приправляють меленим пекучим і чорним перцем.
  7. Рисову локшину відкидають на друшляк. Трохи охолоджують і з'єднують з овочами.
  8. У салат висипають корейську моркву, добре перемішують.

Якщо страва недостатньо гостре й солоне, додають кілька крупинок морської солі і сухий перець. Салату дають настоятися 10 хвилин і подають до столу.

Пікантний салат з рисовою локшиною та куркою-гриль

У цьому рецепті використовується м'ясо смажене на грилі птиці. Хоча такий вибір не є принциповим. Підходить відварна в спеціях, і копчена курка. Більш того, фунчоза чудово поєднується з будь-яким дієтичним м'ясом, так що курку можна замінити індичкою, кроликом, телятиною, запеченої в духовці нежирної свининою.

Для 6 порцій потрібно:

  • фунчозы – 300 г;
  • філе готової курки гриль без шкіри – 250 г;
  • 100 г свіжих огірків;
  • 1 морквина;
  • зубок часнику;
  • 2 стручки чилі;
  • 6 дес. ложок соєвого соусу;
  • оцту бальзамічного – 4 ст. л.;
  • квіткового меду – 2 ч. л.;
  • корінь імбиру – 10 г;
  • кунжутне масло і насіння кунжуту – по 2 ч. л. того й іншого;
  • олії оливкової – 8 ст. л.;
  • кілька листочків свіжої м'яти.

Час складання страви – півгодини.

Калорійність 100 г – 257 ккал.

Рецепт:

  1. Фунчозу відварюють до готовності. Зливають на друшляк, струшують кілька разів промивають.
  2. М'ясо ріжуть смужками або кубиками. Підсмажують у маслі 2 хвилини. Додають насіння кунжуту і мед. Перемішують, знімають з вогню.
  3. Огірки і моркву миють, чистять. Ріжуть смужками.
  4. У миску до овочів висипають шматочки курячого м'яса. Перемішують.
  5. Імбир і часник ріжуть як можна дрібніше. З стручків чилі видаляють насіння. Перець теж дрібно ріжуть. Змішують все.
  6. До подрібненого імбиру, часнику і чилі вливають кунжутна і оливкова олії, оцет, соус. Ретельно перемішують.
  7. Рисову локшину висипають в гостру заправку. Струшують 3-5 разів, щоб заправка перемішалася з фунчозой.
  8. До локшині додають курятину з овочами. Перемішують.

Салат викладають гіркою на презентаційне блюдо. Прикрашають листочками свіжої м'яти. За бажанням посипають страву кунжутним насінням.

Варіант приготування закуски з омлетом і крабовими паличками

Апетитне низькокалорійне, смачне блюдо з недорогих продуктів. Гідна альтернатива традиційним зимовим салатів з крабовими паличками під майонезом. Готується дуже швидко.

На 4 порції потрібно:

  • фунчозы – 200 г;
  • крабових (охолоджених) паличок – 100-грамова пачка;
  • яєць – 2 шт.;
  • 2 огірка;
  • квіткового меду – 3 дес. л.;
  • 4 стебла кінзи;
  • лимонного соку – 2 ст. л.;
  • 3 дес. л. класичного соєвого соусу;
  • оцту (для суші) рисового – 3 ст. л.;
  • кунжут (масло і обсмажені насіння) – по 1 ст. л. того й іншого;
  • низькокалорійного майонезу – 2 ст. л.;
  • за смаком чорного меленого перцю і солі.

Час складання салату – 15 хвилин.

Калорійність – 190 ккал.

Рецепт:

  1. Рисову локшину відварюють у несолоній воді 3 хвилини. Зливають на друшляк. Промивають.
  2. Яйця збивають з дрібкою солі віночком. Додають трохи меленого перцю.
  3. Ставлять на вогонь (середній) сковороду і наливають чайну ложку олії.
  4. Яєчну масу виливають на гарячу сковороду. Смажать тонкий омлет 2 хвилини з одного боку і хвилину — з іншого.
  5. Омлет остуджують, згортають рулоном. Ріжуть смужками (поперечними) шириною 2 див.
  6. Огірок миють, ріжуть брусочками. Крабові палички – навскоси шматочками. Кінзу рубають крупно.
  7. Для заправки з'єднують і змішують ретельно мед, оцет, лимонний сік, майонез, соус, кунжутне масло.

Локшину, крабові палички, огірки, кінзу і омлет пересипають в салатник. Поливають салат заправкою, акуратно перемішують. Посипають в самому кінці насінням кунжуту.

Ваші гості по достоїнству оцінять салат з копченою курячою грудкою і апельсинами.

В якості повсякденного страви можна зробити салат з червоної консервованої квасолею. Тут ви знайдете рецепт.

Спробуйте приготувати салат з креветками та авокадо по цього рецептом.

Корисні поради

У більшості рецептів рисову локшину рекомендують відварювати протягом 2-8 хвилин. Завдяки цьому час на приготування страви скорочується. Однак за правилами азіатської кухні фунчозу слід запарювати в окропі на 7-30 хвилин в залежності від потрібної ступінь пружності і розмірів локшини.

Композицію продуктів можна підбирати яку завгодно, бо як нейтральна за смаком фунчоза чудово поєднується практично з будь-якими овочами, морепродуктами, м'ясом. В залежності від використаних спецій та заправки салати зі «скляною» локшини бувають гострими, пряними, кисло-солодкими.

На відео детально розповідається, як приготувати смачний салат з рисової локшини і крабових паличок:

Салати з рисовою локшиною бувають не тільки холодні, а й гарячі. Однак найчастіше готують саме холодні закусочні страви, оскільки в такому вигляді фунчоза краще просочується смаками і ароматами композиційних продуктів. Для заправки в традиційному варіанті застосовують олію, найчастіше оливкова, і соєвий соус. Сіль і спеції можна не використовувати.

Що ще почитати: