Як зробити заправку для фунчозы своїми руками
Суєта сучасного світу деколи не залишає часу, щоб порадувати себе смачною і незвичною їжею. Під кінець робочого дня зовсім не залишається сил для експериментів, адже попереду ще багато справ.
Однак не варто опускати руки, з будь-якої ситуації можна знайти вихід. Необов'язково бути шеф-кухарем елітного ресторану, щоб порадувати своїх рідних незрівнянним вечерею.
Будь-яка господиня погодиться з тим, що немає нічого простіше, ніж зварити в якості гарніру макарони і заправити їх смачним соусом. Фунчоза – це особливий вид макаронних виробів, що відрізняється незвичайним смаком і складом.
Фунчозу можна легко сплутати з рисовою локшиною. Щоб цього не сталося, необхідно знати. Що фунчоза зовні нагадує блискучі білі нитки, які при варінні стають м'якими і практично скляними. У даній статті ми розглянемо кілька варіантів приготування китайської локшини.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
натурального кунжутного масла - | одна ч. ложка |
червоного перцю (меленого) - | одна ч. ложка |
коріандру (меленого) - | одна ч. ложка |
соєвого соусу - | одна ч. ложка |
Час приготування: 5 хвилин | Калорійність на 100 грам: 106 Ккал |
Червоний перець необхідно змішати з коріандром до суміші однорідного складу. Для цього Вам буде потрібно не дуже глибока миска.
Потім додайте в суміш кунжутне масло, перемішайте. Наступним кроком влийте згідно з рецептом соєвий соус.
Знову ретельно все перемішайте і відправите постояти трохи в холодильнику. Полийте фунчозу заправкою.
Заправка для фунчозы по-корейськи
Інгредієнти:
- дві ст. ложки натурального соєвого соусу;
- одна десертна ложка кунжутного або рослинного масла;
- 50 мл питної води;
- дві ст. ложки оцту;
- одна штука перцю чилі;
- 1 зубець часнику;
- десять грам імбиру (меленого);
- 5 г чорного перцю;
- 10 г меленого коріандру;
- 1 супова ложка цукру;
- сіль за смаком.
Час виготовлення: 15 хвилин.
Калорійність: 209 кКал.
При необхідності кунжутне масло легко замінюється при необхідності рослинним, але не мають запаху. Першим ділом висипте сіль і цукор за каструлю.
Налийте воду і поставте її на вогонь. Нехай вода закипить, а сіль і цукор розчиниться. Додайте в каструлю соєвий соус, девятипроцентный оцет і кунжутне масло.
Перець чилі і часник, дрібно нарізані, киньте в каструлю. «Розбудіть» аромат спецій, розігрів їх трохи на розпеченій сковорідці. Додайте їх за смаком.
Нехай заправка охолоне, після чого вилийте її в тарілку з фунчозой і дайте настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин перед подачею на стіл.
Лимонна заправка
Інгредієнти:
- 200 мл рослинного масла;
- 80 мл девятипроцентного оцту;
- три ч. л. цукру;
- сіль за смаком, не більше половини ч. л.);
- підлогу ч. ложки чорного перцю (меленого);
- підлогу ч. ложки лимонної кислоти;
- підлогу ч. ложки коріандру;
- підлогу ч. ложки імбиру;
- підлогу ч. ложки перцю чилі (мелений);
- три зубці часнику;
- сто мл води.
Час виготовлення: 20 хвилин.
Калорійність: 230 кКал.
Поставте каструлю з водою на вогонь і дочекайтеся кипіння. Потім киньте цукор і розмішайте. Після цього влийте рослинне масло, оцет і лимонну кислоту.
Ретельно перемішайте. Поперчіть, додайте коріандр, сіль, імбир. Знову перемішайте і прокип'ятіть суміш. Остудіть суміш з закритою кришкою і дайте їй настоятися.
Турецька кухня, рецепти з фото і покроковими рекомендаціями, читайте як приготувати ці смачні і незвичайні страви.
Рецепт фаршированих сушок з фаршем. Спробуйте приготувати це соковите, страву за нашими рецептами.
Читайте як приготувати юшку з голів осетра за нашими рецептами.
Заправка, зроблена для салату з фунчозы
Необхідні інгредієнти:
- 100 г фунчозы;
- морепродукти за смаком;
- дві чайної ложки порошку каррі;
- одна ч. л. натурального соєвого соусу;
- дві супові ложки соку (лимонного);
- дві супові ложки кунжутного або рослинного масла;
- дві головки часнику;
- 20 г зелені кінзи.
Час виготовлення: 30 хвилин.
Калорійність: 300 кКал.
Фунчозу необхідно залити тільки закипілою водою. Вона повинна настоятися протягом десяти хвилин. Після цього готову локшину необхідно покласти в друшляк, однак воду ще рано зливати.
Обробіть болгарський перець, переважно червоний і цибулю, наріжте їх дрібною соломкою. Для приготування маринаду дрібно нарубаєте кінзу, часник пропустіть через часникодавку.
Пару ложок тієї води, яку залишили після фунчозы, змішайте з кунжутним маслом, а потім соєвим соусом. Додайте порошок каррі, кінзу, часник і лимонний сік. Поваріть соус протягом двох хвилин постійно його помішуючи.
Наріжте фунчозу, змішайте її з морепродуктів, перцем і цибулею і нарешті заправте остившім соусом.
Як приготувати фунчозу по-корейськи в домашніх умовах
Необхідні інгредієнти:
- половина упаковки фунчозы;
- одна середня морква;
- один невеликий свіжий огірок;
- один червоний болгарський перець;
- два – три зубчики часнику середнього;
- одна упаковка заправки по-корейськи.
Час виготовлення: 40 хвилин.
Калорійність на 100 г: 310 Ккал.
Як вдома зробити фунчозу з корейської заправкою? Першим етапом в приготуванні фунчозы по-корейськи є підготовка для неї самої локшини. Слід враховувати, що вона досить тоненька і тендітна.
Звичайний спосіб приготування макаронів не варто використовувати при варінні фунчозы. Першим ділом, замочіть китайську локшину на десять хвилин у прохолодній воді. В цей час закип'ятіть воду.
Потім опустіть фунчозу в киплячу воду на дві хвилини. Враховуйте, що в процесі замочування, а також варіння локшина збільшується у своєму обсязі приблизно в кілька разів.
Останнім етапом в приготуванні фунчозы є її промивання під прохолодною водою для того, щоб локшина не злиплась.
Після приготування локшини, залиште її і дайте їй охолонути, вона не повинна бути гарячою в салаті. Болгарський перець і свіжий огірок і моркву натріть, використовуючи спеціальну терку або нарізавши тоненькими смужками.
Після цього поріжте зубчики часнику і дрібно наріжте зелень. Наступним кроком додайте в салат готову заправку по-корейськи, яку можна купити зараз практично в будь-якому супермаркеті.
Проте можна також приготувати цю суміш самостійно. Для заданої кількості інгредієнтів необхідна одна упаковка.
У завершальному етапі приготування фунчозы по-корейськи необхідно змішати всі інгредієнти в глибокій тарілці, ретельно перемішати їх виделкою і відправити на півгодини в холодильник. Після цього фунчоза готова до подачі на стіл.
Корисні поради
Щоб правильно приготувати фунчозу, необхідно враховувати товщину ниточок, оскільки вони теж бувають різними. Залежно від цього і слід вибирати спосіб приготування.
Якщо фунчоза дуже тонка, тобто її ниточки в товщину 0.5 мм, то в даному випадку її потрібно просто залити кип'яченою водою, накрити миску або каструлю кришкою і дати настоятися протягом п'яти – семи хвилин.
Головне – не переборщити, щоб фунчоза не перетворилася на кашу. Після цього воду слід злити, використовуючи друшляк.
Якщо фунчоза більш великого розміру, то її приготування дуже схоже на приготування локшини. На 100 г сухої неприготовленной фунчозы йде один літр води.
Необхідно закип'ятити воду, посолити (1 ч. ложку на літр) і влити в неї одну ст. л. масла рослинного. Опустіть локшину в киплячу воду і варіть протягом чотирьох хвилин.
Готова фунчоза не липне до зубів, але в теж час зберігає пружність.