01 июнь 2019 1 660

Як зробити заправку для фунчозы своїми руками

Суєта сучасного світу деколи не залишає часу, щоб порадувати себе смачною і незвичною їжею. Під кінець робочого дня зовсім не залишається сил для експериментів, адже попереду ще багато справ.

Однак не варто опускати руки, з будь-якої ситуації можна знайти вихід. Необов'язково бути шеф-кухарем елітного ресторану, щоб порадувати своїх рідних незрівнянним вечерею.

Будь-яка господиня погодиться з тим, що немає нічого простіше, ніж зварити в якості гарніру макарони і заправити їх смачним соусом. Фунчоза – це особливий вид макаронних виробів, що відрізняється незвичайним смаком і складом.

Ця китайська вермішель володіє величезною популярністю не тільки серед країн Сходу, але і в Європі. Фунчозу дуже часто звуть «скляної локшиною», вона виготовляється з крохмалю, який виходить з бобів мунг.

Фунчозу можна легко сплутати з рисовою локшиною. Щоб цього не сталося, необхідно знати. Що фунчоза зовні нагадує блискучі білі нитки, які при варінні стають м'якими і практично скляними. У даній статті ми розглянемо кілька варіантів приготування китайської локшини.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
натурального кунжутного масла - одна ч. ложка
червоного перцю (меленого) - одна ч. ложка
коріандру (меленого) - одна ч. ложка
соєвого соусу - одна ч. ложка
Час приготування: 5 хвилин Калорійність на 100 грам: 106 Ккал

Червоний перець необхідно змішати з коріандром до суміші однорідного складу. Для цього Вам буде потрібно не дуже глибока миска.

Потім додайте в суміш кунжутне масло, перемішайте. Наступним кроком влийте згідно з рецептом соєвий соус.

Знову ретельно все перемішайте і відправите постояти трохи в холодильнику. Полийте фунчозу заправкою.

Заправка для фунчозы по-корейськи

Інгредієнти:

  • дві ст. ложки натурального соєвого соусу;
  • одна десертна ложка кунжутного або рослинного масла;
  • 50 мл питної води;
  • дві ст. ложки оцту;
  • одна штука перцю чилі;
  • 1 зубець часнику;
  • десять грам імбиру (меленого);
  • 5 г чорного перцю;
  • 10 г меленого коріандру;
  • 1 супова ложка цукру;
  • сіль за смаком.

Час виготовлення: 15 хвилин.

Калорійність: 209 кКал.

При необхідності кунжутне масло легко замінюється при необхідності рослинним, але не мають запаху. Першим ділом висипте сіль і цукор за каструлю.

Налийте воду і поставте її на вогонь. Нехай вода закипить, а сіль і цукор розчиниться. Додайте в каструлю соєвий соус, девятипроцентный оцет і кунжутне масло.

Перець чилі і часник, дрібно нарізані, киньте в каструлю. «Розбудіть» аромат спецій, розігрів їх трохи на розпеченій сковорідці. Додайте їх за смаком.

Нехай заправка охолоне, після чого вилийте її в тарілку з фунчозой і дайте настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин перед подачею на стіл.

Лимонна заправка

Інгредієнти:

  • 200 мл рослинного масла;
  • 80 мл девятипроцентного оцту;
  • три ч. л. цукру;
  • сіль за смаком, не більше половини ч. л.);
  • підлогу ч. ложки чорного перцю (меленого);
  • підлогу ч. ложки лимонної кислоти;
  • підлогу ч. ложки коріандру;
  • підлогу ч. ложки імбиру;
  • підлогу ч. ложки перцю чилі (мелений);
  • три зубці часнику;
  • сто мл води.

Час виготовлення: 20 хвилин.

Калорійність: 230 кКал.

Поставте каструлю з водою на вогонь і дочекайтеся кипіння. Потім киньте цукор і розмішайте. Після цього влийте рослинне масло, оцет і лимонну кислоту.

Ретельно перемішайте. Поперчіть, додайте коріандр, сіль, імбир. Знову перемішайте і прокип'ятіть суміш. Остудіть суміш з закритою кришкою і дайте їй настоятися.

Турецька кухня, рецепти з фото і покроковими рекомендаціями, читайте як приготувати ці смачні і незвичайні страви.

Рецепт фаршированих сушок з фаршем. Спробуйте приготувати це соковите, страву за нашими рецептами.

Читайте як приготувати юшку з голів осетра за нашими рецептами.

Заправка, зроблена для салату з фунчозы

Необхідні інгредієнти:

  • 100 г фунчозы;
  • морепродукти за смаком;
  • дві чайної ложки порошку каррі;
  • одна ч. л. натурального соєвого соусу;
  • дві супові ложки соку (лимонного);
  • дві супові ложки кунжутного або рослинного масла;
  • дві головки часнику;
  • 20 г зелені кінзи.

Час виготовлення: 30 хвилин.

Калорійність: 300 кКал.

Фунчозу необхідно залити тільки закипілою водою. Вона повинна настоятися протягом десяти хвилин. Після цього готову локшину необхідно покласти в друшляк, однак воду ще рано зливати.

Обробіть болгарський перець, переважно червоний і цибулю, наріжте їх дрібною соломкою. Для приготування маринаду дрібно нарубаєте кінзу, часник пропустіть через часникодавку.

Пару ложок тієї води, яку залишили після фунчозы, змішайте з кунжутним маслом, а потім соєвим соусом. Додайте порошок каррі, кінзу, часник і лимонний сік. Поваріть соус протягом двох хвилин постійно його помішуючи.

Наріжте фунчозу, змішайте її з морепродуктів, перцем і цибулею і нарешті заправте остившім соусом.

Як приготувати фунчозу по-корейськи в домашніх умовах

Необхідні інгредієнти:

  • половина упаковки фунчозы;
  • одна середня морква;
  • один невеликий свіжий огірок;
  • один червоний болгарський перець;
  • два – три зубчики часнику середнього;
  • одна упаковка заправки по-корейськи.

Час виготовлення: 40 хвилин.

Калорійність на 100 г: 310 Ккал.

Як вдома зробити фунчозу з корейської заправкою? Першим етапом в приготуванні фунчозы по-корейськи є підготовка для неї самої локшини. Слід враховувати, що вона досить тоненька і тендітна.

Звичайний спосіб приготування макаронів не варто використовувати при варінні фунчозы. Першим ділом, замочіть китайську локшину на десять хвилин у прохолодній воді. В цей час закип'ятіть воду.

Потім опустіть фунчозу в киплячу воду на дві хвилини. Враховуйте, що в процесі замочування, а також варіння локшина збільшується у своєму обсязі приблизно в кілька разів.

Останнім етапом в приготуванні фунчозы є її промивання під прохолодною водою для того, щоб локшина не злиплась.

Після приготування локшини, залиште її і дайте їй охолонути, вона не повинна бути гарячою в салаті. Болгарський перець і свіжий огірок і моркву натріть, використовуючи спеціальну терку або нарізавши тоненькими смужками.

Після цього поріжте зубчики часнику і дрібно наріжте зелень. Наступним кроком додайте в салат готову заправку по-корейськи, яку можна купити зараз практично в будь-якому супермаркеті.

Проте можна також приготувати цю суміш самостійно. Для заданої кількості інгредієнтів необхідна одна упаковка.

У завершальному етапі приготування фунчозы по-корейськи необхідно змішати всі інгредієнти в глибокій тарілці, ретельно перемішати їх виделкою і відправити на півгодини в холодильник. Після цього фунчоза готова до подачі на стіл.

Корисні поради

Щоб правильно приготувати фунчозу, необхідно враховувати товщину ниточок, оскільки вони теж бувають різними. Залежно від цього і слід вибирати спосіб приготування.

Якщо фунчоза дуже тонка, тобто її ниточки в товщину 0.5 мм, то в даному випадку її потрібно просто залити кип'яченою водою, накрити миску або каструлю кришкою і дати настоятися протягом п'яти – семи хвилин.

Головне – не переборщити, щоб фунчоза не перетворилася на кашу. Після цього воду слід злити, використовуючи друшляк.

Якщо фунчоза більш великого розміру, то її приготування дуже схоже на приготування локшини. На 100 г сухої неприготовленной фунчозы йде один літр води.

Необхідно закип'ятити воду, посолити (1 ч. ложку на літр) і влити в неї одну ст. л. масла рослинного. Опустіть локшину в киплячу воду і варіть протягом чотирьох хвилин.

Готова фунчоза не липне до зубів, але в теж час зберігає пружність.

Що ще почитати: