З яким кремом краще поєднується шоколадний бісквіт
Шоколадний бісквіт – ласощі, яке популярне у багатьох любителів солодкого. Багато господинь віддають перевагу самостійно піч таку випічку. В процесі виготовлення може виникнути питання: з яким кремом краще поєднується шоколадний бісквіт?
Головне, що потрібно запам'ятати – смак крему повинен бути ніжним і оттеняющим основний аромат шоколаду. Саме тому в скарбничці кожної господині повинні бути кілька рецептів кремів, щоб підбирати їх відповідно випадку або власними смаковими уподобаннями.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 400-500 г |
яєчні білки - | 10 шт. |
згущене (можна з фруктовими добавками або готове варене) молоко - | 20 г |
вода - | 150 мл |
желатин (можна заздалегідь розчинити) - | 20 г |
ванілін (або замінник – ванільний екстракт) - | 5 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 44 Ккал |
Ідеальний варіант для доповнення і прикраси шоколадного бісквіта. Цей рецепт відрізняється легкістю приготування і низьким вмістом калорій.
Як робити такий смачний крем для шоколадного бісквіта:
- Яйця, щоб позбутися від можливих бактерій, промити в теплій воді (особливо, якщо вони сільські);
- Відокремити білки від жовтків, так як кожна частина готується окремо, потім білки прибрати в холодильник хвилин на 10);
- Холодною водою для кращого приготування, залити желатин (залишити до повного набухання);
- Після цього нагріти, але не кип'ятити;
- Процідити підігрітий желатин і покласти в нього згущене молоко, перемішати;
- Збити білки до утворення повітряної пінки;
- Додати в них трохи цукру (100 г), збивати далі до повного розчинення цукру;
- Після цього додати цукор, що залишився і збивати до утворення досить щільного і однорідної маси;
- Після цього з'єднати желатинову основу зі збитими білками, добре перемішати.
Крем повністю готовий до використання в якості прошарку або прикраси для шоколадного бісквіта.
Вершковий з чорносливом
Ще один популярний рецепт крему, який добре поєднується зі смаком шоколаду. Для його приготування потрібно взяти такі інгредієнти:
- вершки жирні (30%) — 500 мл;
- лікер (або сироп, якщо бісквіт готується для дітей) — 150 мл;
- цукровий пісок – 60 г;
- сушена слива (без кісточки)- 200 р.
Час, що відводиться на приготування – 40 хвилин + 1 день на підготовку інгредієнтів.
Калорій в готової випічки (на 100 г) – 65 ккал.
Кроки приготування:
- Чорнослив вимочити у воді (краще всього залишити його на ніч заздалегідь);
- Подрібнити чорнослив, порізавши його на невеликі шматочки;
- Залити чорнослив лікером (сиропом);
- Помістити чорнослив в холодильник на 10-12 годин;
- Після цього пропустити чорнослив через м'ясорубку (або блендер);
- Вершки і цукор збити в піну;
- Для приготування слід чергувати шари або змішати обидві частини в одну.
Цей варіант крему виходить ніжним і ароматним, дозволяє експериментувати і отримувати безліч смаків.
Рецепт торта «Спартак» — з шоколадним бісквітом і ніжним білковим кремом.
Як приготувати дивовижно смачні гнізда з макаронів з фаршем на сковороді.
Читайте як приготувати соковитий курник з млинцями в нашій статті.
Кремова глазур
Один з найбільш швидких в приготуванні, ідеально підходять для шоколадного бісквіта. Щоб приготувати його, знадобиться наступний набір інгредієнтів:
- вершки (жирністю до 20-30%) – 250 мл;
- темний шоколад (можна гіркий) – 150 г (2 плитки).
Час, що витрачається, на всі приготування – 20 хвилин.
Калорійність крему – глазурі (на 100 г) – 50 ккал.
Кроки приготування:
- Вершки розігріти на середньому вогні (не кип'ятити);
- Шоколад розділити на невеликі шматочки, покласти в гарячі вершки, розмішувати до повного розчинення шоколаду;
- Залишити суміш остигати (в умовах кімнатної температури).
Після того як вершки і шоколад охолонуть, вони придбають консистенцію, необхідну для використання в якості крему для бісквіта.
Крем молочний (з згущеного молока)
Для приготування цього виду крему потрібно використовувати прості інгредієнти:
- згущене молоко (можна зі смаковими добавками) – 200 г;
- масло вершкове -1/2 стандартної пачки або 200 г;
- ванільний цукор – 7 р.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність крему (на 100 г) – 50 ккал.
Кроки приготування:
- Масло розтопити, потім збити, використовуючи міксер;
- Влити в масло, згущене молоко і всипати цукор (при цьому, не перестаючи збивати).
Залишити на кілька хвилин в теплому приміщенні, щоб крем загус.
Яєчно-горіховий
Для шоколадного бісквіта ідеально підходить крем, в основі якого лежать горіхи. Для приготування цього елемента готового бісквіта потрібні такі інгредієнти:
- вершкове масло – 100 г;
- молоко – 150 мл;
- жовтки (окремо від білків) – 2 шт;
- горіхи, очищені від шкаралупи (будь за смаком) – 50 г;
- цукор – 150 г;
- ванілін (його можна виключити з рецепту) – 5 г;
- крохмаль – 10 р.
Час повного приготування – 30 хвилин.
Калорій міститься на 100 г – 58 ккал.
Кроки приготування:
- Всі інгредієнти, крім масла і горіхів змішати і збити до однорідності;
- Отриману суміш трохи підігріти (на водяній бані), не кип'ятити;
- Горіхи подрібнити і додати до основних інгредієнтів, перемішати;
- Залишити остигати при кімнатній температурі;
- Масло розтопити, потім збити в блендері, додати до решти інгредієнтів, перемішати.
Після того, як крем повністю охолоне, його необхідно ще раз добре збити.
Сирний
Цей вид крему також підкреслить вишуканий смак шоколаду, створить гармонійну композицію і додасть страві користі, оскільки кількість калорій нижче, ніж в інших варіантах. Для того щоб приготувати крем на основі сиру, знадобляться наступні інгредієнти:
- сир (можна використовувати в пачках або домашній, але не зернистої структури) – 420-450 м;
- вершкове масло (в крайньому випадку кулінарний жир або маргарин) – 100 г;
- цукровий пісок (можна з різними смаковими — фруктовими добавками) – 100 г;
- фрукти (на вибір господині) – 200 р.
Час, який затратится на приготування – 25 хвилин.
Калорійність (на 100 г) – 38 ккал.
Кроки приготування:
- Вершкове масло розтопити;
- Змішати з цукровим піском, збити до повного розчинення кристалів (маса повинна вийти однорідною за кольором і консистенції);
- Сир протерти через сито, потім в легку масу додати масляний склад, добре перемішати;
- Фрукти (або ягоди) порізати на дрібні шматочки і з'єднати з сирною основою, перемішати до однорідності.
Прикрашати можна як прошарками, так і зверху.
Який крем підходить для шоколадного бісквіта з вишнею
Вибираючи прошарок для прикраси, важливо враховувати, який смак буде у готового бісквіта. Підкреслити вишуканий смак шоколаду і витончений вишневий аромат дозволить крем з какао і вершками в складі. Інгредієнти для його приготування максимально прості для придбання:
- цукор (самостійно приготовлена пудра) – 20 г;
- вершки (жирні, не менше 25%) — 0,5 л;
- какао (порошок) – 30 р.
Час приготування – 10 хвилин.
Калорійність — 41 ккал (на 100 г крему).
Кроки приготування:
- Змішати какао та вершки;
- Збити до отримання легкої піни;
- Додати цукор і збивати до отримання густого складу.
Для того щоб процес прикраси бісквіту з вишнею проходив швидше, необхідно використовувати кулінарний шприц, тоді вийде створити незвичайний орнамент або красиву напис на випічці.
Кавовий крем
Смачний і легкий з додаванням кави крем допоможе зробити шоколадно – вишневий бісквіт ще більш виразним. Солодкий смак вишні може бути підкреслять ароматною кавою, тому крем є вдалим варіантом для подібного бісквіта. Для приготування крему слід використовувати такі інгредієнти, як:
- молоко (можна застосувати безлактозное) — 50 мл;
- яйце – 1шт;
- кава (мелена порошковий) – 50 р;
- вершки (або додаткову кількість молока, але жирного, можна застосувати топлене) – 50 мл;
- желатин – 10 г;
- цукровий пісок – 30 р.
Час, який доведеться витратити на приготування — 20 хвилин.
Калорійність (на 100 г кавового крему) – 34 ккал.
Кроки приготування:
- Молоко, вершки, цукор і яйце змішати, трохи збити і підігріти;
- В одержаний склад додати каву, перемішати;
- Потім додати желатин, перемішати і збити до отримання стійкої, повітряної маси.
Охолодити і прикрасити бісквіт – можна зробити прошарок або викласти візерунок зверху, використовуючи кулінарний рукав або кондитерський шприц.
Класичний рецепт
Класична прошарок з вершками підходить для найрізноманітніших видів випічки. Винятком не став і бісквіт з вишнею у складі. Насичений смак і контрастний колір зроблять солодке блюдо не тільки смачним, але і візуально привабливим, отже, апетитним. Інгредієнти, які слід використовувати:
- сир – 250-300 г (можна зробити самостійно або придбати готовий);
- вершки – 200 мл (1 гранований стакан);
- пісок дрібний цукровий – ½ склянки або 150 г;
- вода (підігріта) – 20 мл;
- желатин – 10 р.
Час приготування – 20 хвилин (може знадобитися ще близько 5 хвилин на приготування посуду).
Калорій в порції 100 г – 35 ккал.
Кроки приготування:
- Желатин змішати з водою, розчинити;
- Сир протерти через дрібне сито;
- Потім в нього слід додати цукор (2/3 від наявної кількості);
- Вершки змішати з рештою цукру, збити в піну;
- Желатин (повністю розчинений) слід ввести в сирну масу (краще всього вливати його тонкою цівкою);
- Потім в сир додається збита вершкова піна;
- Склад, що вийшов, потрібно ще раз збити.
Прикрашати отриманим кремом слід вже приготований шоколадний бісквіт.
Банановий
Урізноманітнити палітру смаків можна, приготувавши для шоколадно – вишневого бісквіта банановий крем. Для цього потрібно переконатися в наявності наступних інгредієнтів:
- молоко коров'яче) – 120 мл;
- цукор – 30 г;
- стиглий банан – 1 шт;
- родзинки – 10 г;
- яйце – ½ шт;
- ванілін – 3-5 м;
- Шкірка (цедра) з 1 цитрусового, бажано, лимона – 20 р.
Час приготування – 25 хвилин.
Калорійність (на стандартні 100 г готового крему) – 38 ккал.
Кроки приготування:
- Молоко змішати з цукром, поставити на повільний нагрів;
- Банан подрібнити в пюре, додати до молока, перемішати;
- Натерти цедру лимона на дрібній тертці;
- Яйце (1/2 від об'єму) збити до легкої піни;
- Додати всі ці інгредієнти в молоко, перемішати;
- Потім додати родзинки і ванілін;
- Варити на водяній бані до загустіння, потім остудити і збити до щільного стану.
Прикрасити бісквіт зверху.
Для приготування кремів, в основі яких лежать молоко або вершки, рекомендується вибирати молочні продукти з показниками жирності не нижче 3,2% для молока, і 15% — для вершків.
В результаті крем придбає насичений смак, а його консистенція буде щільним, але легкою. Приготування кремів з підігрівом слід проводити на водяній бані або в спеціальній (не металевою) посуді, щоб уникнути окислення.