28 март 2019 61 625

Легкі рецепти сирного крему і повітряного бісквіта

Сирний крем ідеально підійде як для святкового бісквіта, так і для скромних частувань у вигляді мафінів або еклерів.

Якщо знати спосіб, як правильно приготувати його, у вас ніколи не виникне проблем з десертами, ви завжди зможете подавати до столу найкращі частування.

Більше того, існує велика кількість рецептів приготування такої сирної начинки, тому ваші десерти ніколи не будуть однотипними.

Крем з сиру добре поєднується з прянощами, наприклад, корицею або ваніллю.

Не варто нехтувати свіжими фруктами і ягодами, які також можна додати для додання аромату і фруктового смаку.

Кращі рецепти сирного крему для бісквіта

Існує сотні способів і рецептів, але кращими вважаються класичний, сирно-сметанний і сирно-вершковий.

Простий класичний варіант
Інгредієнти Кількість
вершкове масло - 0,2 кг
цукровий пісок - 150-170 г
сир - 350-400 г
ванилька, кориця - за бажанням
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 370 Ккал

Спосіб приготування:

  1. Сир потрібно протерти через сито або прокрутити через м'ясорубку або збити блендером. Головне завдання – позбутися від грудочок, щоб маса була однорідною.
  2. Вершкове масло необхідно нарізати слайсами або тонкими брусочками, додати цукор і збивати 4-6 хв. Коли цукор і масло з'єднаються, додайте корицю або ванілін (при бажанні отримати легкий аромат).
  3. В отриману масу поступово всипте вже протертий сирок і збивайте до тих пір, поки не утворюється гладка однорідна кашка.

Повітряний класичний крем з сиру готовий!

Всі етапи готування такої начинки з чудовою сирною структурою в класичній інтерпретації ви можете побачити у відеозапису:

Смачний рецепт сирно-сметанного крему

Використання такої начинки дозволить не тільки урізноманітнити гастрономічну палітру, але й приємно здивувати своїх гостей.

Для приготування сирно-сметанного крему для бісквіта вам знадобиться:

  • 200 гр сиру (мінімальний відсоток жирності 5%);
  • 400 мл сметани (20% жирності);
  • 200 гр цукрового піску.

Спосіб приготування:

  1. Сир ретельно розім'яти виделкою і прокрутити в блендері або через м'ясорубку (так навіть надійніше), щоб вийшла однорідна маса.
  2. Додайте туди цукор і поступовими порціями сметану. Продовжуйте сильно збивати ще 2-4 хв, щоб суміш схопилася і трохи загусла.
  3. При бажанні можна додати трохи ванільки або подрібнених горіхів (волоські, мигдаль) для надання неповторного горіхового смаку.

Начинка повністю готова і може використовуватися.

З неї можна легко зробити суфле, яке буде нагадувати «Пташине молоко».

Для цього необхідно розтопити желатин (1 стіл. л.) на повільному вогні і ввести в сирно-сметанний крем.

Просочити бісквіт цим суфле і насолоджуйтеся смачним кондитерським виробом, створеним власними руками.

А у відео-ролику нижче представлений ще варіант сирно-масляної найніжнішої маси для просочення ваших кондитерських виробів:

Оригінальний і корисний рецепт крему з вершками

Перевага сирно-вершкового крему для бісквіта полягає не тільки в тонких смакових якостях, але і в корисних властивостях, адже він готується з молочної продукції без додавання консервантів, барвників і ароматизаторів.

Необхідні інгредієнти:

  • сир з мінімальним відсотком жирності — 200 гр;
  • вершки — 200 гр;
  • цукровий пісок — 100 гр;
  • ванільний цукор пів чайної ложки.

Спосіб приготування досить простий:

  1. Сир подрібнити, позбавити від всіх грудочок. Найбільш зручний спосіб — збити сир на блендері. Якщо немає можливості застосувати блендер, тоді можна знову пустити його через м'ясорубку, щоб суміш вийшла однорідною і повітряної.
  2. В окремій ємності необхідно змішати вершки, цукровий пісок. Збивайте ці інгредієнти, поки вони не скріпити в однорідну піну.
  3. У сир додайте вершки з цукром і повільно змішайте, щоб уникнути появи нових грудочок.
Такий крем можна використовувати не тільки для бісквіта, але також і для тістечок, та повітряних еклерів, і навіть в якості готового десерту.

Для цього відмінно підійдуть порційні креманки або вазочки.

Зверху можна прикрасити тертим шоколадом, свіжими фруктами або ягодами.

Приємного чаювання!

У черговому відео-сюжеті ви побачите, як приготувати торт-рулет на бісквітній основі, начинений сирно-вершковим суфле:

Найпопулярніші рецепти бісквіту з сирним кремом

Швидкий рецепт

У цьому варіанті вийде спекти повітряний, пишний і легкий бісквіт.

Завдяки покрокової інструкції, приготування випічки не викличе труднощів, а результат буде чудовим!

Знадобляться:

  • яйце куряче – 6 шт;
  • цукор-пісок – 200 гр;
  • ванільний цукор — щіпка;
  • манка – 200 гр;
  • трохи солі.

Візьміть яйця і відокремте всі білки від жовтків.

Жовтки відставляємо.

Білки необхідно збити міксером до утворення пишної піни.

Як тільки вона з'явилася, необхідно додати трохи солі, це дозволить білків швидко і добре взбиться.

Після додавання солі збивати масу необхідно ще близько 5 хв.

Вона повинна перетворитися в максимально густу консистенцію.

У ємність з жовтками, додати цукор і розтерти інгредієнти до повного з'єднання.

Після отримання маси, порційно додайте манну крупу і продовжуйте перемішувати.

В отриману однорідну суміш з жовтками повільно висипаємо загустілі збиті білки, ретельно перемішуючи.

Тісто для майбутньої кондитерки готово.

Форму обов'язково слід застеляти папером для випічки.

Щоб бісквіт акуратно вилучити з паперу, змащуйте її будь-яким рослинним маслом і трохи посипайте борошном.

Виливайте тісто у форму з папером і відправляйте в розігріту духовку.

Випікається десерт близько півгодини.

Ні в якому разі не намагайтеся дістати його з гарячим форми, дочекайтеся, поки охолоне до кімнатної температури, і тільки тоді акуратно дістаньте.

А тепер його можна промазати заздалегідь приготовленим кремом із сиру, потім ненадовго залишити в спокої для просочення і подавати до чаю.

Супер шоколадний бісквіт

Мрієте приготувати смачний шоколадний бісквіт з сирним кремом, але не відаєте, як це зробити, щоб і смачно було, і по часу недовго?

Скористайтеся цим простим рецептом і результат вас вразить.

Складові потрібно взяти такі:

  • яйця (не дуже дрібні) – 6 шт;
  • борошно пшеничне – 150 гр;
  • цукор — 200 гр;
  • какаовый порошок – 4 стіл. л.

Відокремте білки від жовтків.

У ємність з жовтками відсипте 100 гр цукру і за допомогою міксера збийте інгредієнти до отримання однорідної консистенції.

Білки потрібно з'єднати з половиною цукру і також збивати міксером до отримання пишної маси.

1/3 частина збитою суміші необхідно додати до жовтків і вже не збивати, а акуратно перемішати лопаткою.

Просіяти борошно разом з какао і додайте в миску до суміші.

Також в отриману масу закидаємо решту білків і перемішуємо.

Випікайте бісквіт близько 35-40 хвилин.

Аналогічним чином, як і в попередньому рецепті, начиняємо начинкою з сиру, яку потрібно виготовити заздалегідь по одному з вище описаних способів.

Загляньте на сторінку грузинської кухні. Там є одне цікаве блюдо під назвою Чанахи. За смакові властивості його люблять і грузини, і народи інших національностей. Як приготувати чанахи в горщиках.

Якщо потрібно щось швидко приготувати, а часу немає і в холодильнику тільки овочі, то пропонуємо вам рецепти овочевих запіканок. Зрозумівши технологію, ви зможете легко замінювати одні інгредієнти іншими, при цьому щораз отримуючи нове ситне і смачне блюдо.

Що-небудь чули про дієту Ксенії Бородіної? Зовсім недавно на всіх просторах інтернету красувалася реклама з її чудовою історією позбавлення від зайвої ваги. Ми вирішили розібратися, що правда, а що брехня. Всі подробиці тут.

Актуальні поради

Щоб сирний крем вийшов смачним і пухким, використовуйте тільки свіжий сир.

Прикрасити торт можна завдяки свіжих ягід і фруктів.

Викладайте фрукти в цікаві композиції, тоді десерт буде виглядати не тільки смачним, але ще і естетично красивим.

Подавати солодкий виріб краще через мінімум годину, щоб сирний крем просочив коржик.

Бісквітний десерт з начинкою з сиру ідеально підійде для урочистого випадку і для сімейного чаювання.

Приємного вам апетиту!

Десертом цієї статті буде чудовий шоколадний бісквітний торт, коржі якого будуть змащені сирним суфле.

Таке поєднання просто чарівно!

Дивіться відео-рецепт з поетапним описом всіх кулінарних процесів:

Що ще почитати: