Легкі рецепти сирного крему і повітряного бісквіта
Сирний крем ідеально підійде як для святкового бісквіта, так і для скромних частувань у вигляді мафінів або еклерів.
Якщо знати спосіб, як правильно приготувати його, у вас ніколи не виникне проблем з десертами, ви завжди зможете подавати до столу найкращі частування.
Більше того, існує велика кількість рецептів приготування такої сирної начинки, тому ваші десерти ніколи не будуть однотипними.
Крем з сиру добре поєднується з прянощами, наприклад, корицею або ваніллю.
Не варто нехтувати свіжими фруктами і ягодами, які також можна додати для додання аромату і фруктового смаку.
Кращі рецепти сирного крему для бісквіта
Існує сотні способів і рецептів, але кращими вважаються класичний, сирно-сметанний і сирно-вершковий.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкове масло - | 0,2 кг |
цукровий пісок - | 150-170 г |
сир - | 350-400 г |
ванилька, кориця - | за бажанням |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 370 Ккал |
Спосіб приготування:
- Сир потрібно протерти через сито або прокрутити через м'ясорубку або збити блендером. Головне завдання – позбутися від грудочок, щоб маса була однорідною.
- Вершкове масло необхідно нарізати слайсами або тонкими брусочками, додати цукор і збивати 4-6 хв. Коли цукор і масло з'єднаються, додайте корицю або ванілін (при бажанні отримати легкий аромат).
- В отриману масу поступово всипте вже протертий сирок і збивайте до тих пір, поки не утворюється гладка однорідна кашка.
Повітряний класичний крем з сиру готовий!
Всі етапи готування такої начинки з чудовою сирною структурою в класичній інтерпретації ви можете побачити у відеозапису:
Смачний рецепт сирно-сметанного крему
Використання такої начинки дозволить не тільки урізноманітнити гастрономічну палітру, але й приємно здивувати своїх гостей.
Для приготування сирно-сметанного крему для бісквіта вам знадобиться:
- 200 гр сиру (мінімальний відсоток жирності 5%);
- 400 мл сметани (20% жирності);
- 200 гр цукрового піску.
Спосіб приготування:
- Сир ретельно розім'яти виделкою і прокрутити в блендері або через м'ясорубку (так навіть надійніше), щоб вийшла однорідна маса.
- Додайте туди цукор і поступовими порціями сметану. Продовжуйте сильно збивати ще 2-4 хв, щоб суміш схопилася і трохи загусла.
- При бажанні можна додати трохи ванільки або подрібнених горіхів (волоські, мигдаль) для надання неповторного горіхового смаку.
Начинка повністю готова і може використовуватися.
З неї можна легко зробити суфле, яке буде нагадувати «Пташине молоко».
Для цього необхідно розтопити желатин (1 стіл. л.) на повільному вогні і ввести в сирно-сметанний крем.
Просочити бісквіт цим суфле і насолоджуйтеся смачним кондитерським виробом, створеним власними руками.
А у відео-ролику нижче представлений ще варіант сирно-масляної найніжнішої маси для просочення ваших кондитерських виробів:
Оригінальний і корисний рецепт крему з вершками
Перевага сирно-вершкового крему для бісквіта полягає не тільки в тонких смакових якостях, але і в корисних властивостях, адже він готується з молочної продукції без додавання консервантів, барвників і ароматизаторів.
Необхідні інгредієнти:
- сир з мінімальним відсотком жирності — 200 гр;
- вершки — 200 гр;
- цукровий пісок — 100 гр;
- ванільний цукор пів чайної ложки.
Спосіб приготування досить простий:
- Сир подрібнити, позбавити від всіх грудочок. Найбільш зручний спосіб — збити сир на блендері. Якщо немає можливості застосувати блендер, тоді можна знову пустити його через м'ясорубку, щоб суміш вийшла однорідною і повітряної.
- В окремій ємності необхідно змішати вершки, цукровий пісок. Збивайте ці інгредієнти, поки вони не скріпити в однорідну піну.
- У сир додайте вершки з цукром і повільно змішайте, щоб уникнути появи нових грудочок.
Для цього відмінно підійдуть порційні креманки або вазочки.
Зверху можна прикрасити тертим шоколадом, свіжими фруктами або ягодами.
Приємного чаювання!
У черговому відео-сюжеті ви побачите, як приготувати торт-рулет на бісквітній основі, начинений сирно-вершковим суфле:
Найпопулярніші рецепти бісквіту з сирним кремом
Швидкий рецепт
У цьому варіанті вийде спекти повітряний, пишний і легкий бісквіт.
Завдяки покрокової інструкції, приготування випічки не викличе труднощів, а результат буде чудовим!
Знадобляться:
- яйце куряче – 6 шт;
- цукор-пісок – 200 гр;
- ванільний цукор — щіпка;
- манка – 200 гр;
- трохи солі.
Візьміть яйця і відокремте всі білки від жовтків.
Жовтки відставляємо.
Білки необхідно збити міксером до утворення пишної піни.
Як тільки вона з'явилася, необхідно додати трохи солі, це дозволить білків швидко і добре взбиться.
Після додавання солі збивати масу необхідно ще близько 5 хв.
Вона повинна перетворитися в максимально густу консистенцію.
У ємність з жовтками, додати цукор і розтерти інгредієнти до повного з'єднання.
Після отримання маси, порційно додайте манну крупу і продовжуйте перемішувати.
В отриману однорідну суміш з жовтками повільно висипаємо загустілі збиті білки, ретельно перемішуючи.
Тісто для майбутньої кондитерки готово.
Форму обов'язково слід застеляти папером для випічки.
Щоб бісквіт акуратно вилучити з паперу, змащуйте її будь-яким рослинним маслом і трохи посипайте борошном.
Виливайте тісто у форму з папером і відправляйте в розігріту духовку.
Випікається десерт близько півгодини.
Ні в якому разі не намагайтеся дістати його з гарячим форми, дочекайтеся, поки охолоне до кімнатної температури, і тільки тоді акуратно дістаньте.
А тепер його можна промазати заздалегідь приготовленим кремом із сиру, потім ненадовго залишити в спокої для просочення і подавати до чаю.
Супер шоколадний бісквіт
Мрієте приготувати смачний шоколадний бісквіт з сирним кремом, але не відаєте, як це зробити, щоб і смачно було, і по часу недовго?
Скористайтеся цим простим рецептом і результат вас вразить.
- яйця (не дуже дрібні) – 6 шт;
- борошно пшеничне – 150 гр;
- цукор — 200 гр;
- какаовый порошок – 4 стіл. л.
Відокремте білки від жовтків.
У ємність з жовтками відсипте 100 гр цукру і за допомогою міксера збийте інгредієнти до отримання однорідної консистенції.
Білки потрібно з'єднати з половиною цукру і також збивати міксером до отримання пишної маси.
1/3 частина збитою суміші необхідно додати до жовтків і вже не збивати, а акуратно перемішати лопаткою.
Просіяти борошно разом з какао і додайте в миску до суміші.
Також в отриману масу закидаємо решту білків і перемішуємо.
Випікайте бісквіт близько 35-40 хвилин.
Аналогічним чином, як і в попередньому рецепті, начиняємо начинкою з сиру, яку потрібно виготовити заздалегідь по одному з вище описаних способів.
Загляньте на сторінку грузинської кухні. Там є одне цікаве блюдо під назвою Чанахи. За смакові властивості його люблять і грузини, і народи інших національностей. Як приготувати чанахи в горщиках.
Якщо потрібно щось швидко приготувати, а часу немає і в холодильнику тільки овочі, то пропонуємо вам рецепти овочевих запіканок. Зрозумівши технологію, ви зможете легко замінювати одні інгредієнти іншими, при цьому щораз отримуючи нове ситне і смачне блюдо.
Що-небудь чули про дієту Ксенії Бородіної? Зовсім недавно на всіх просторах інтернету красувалася реклама з її чудовою історією позбавлення від зайвої ваги. Ми вирішили розібратися, що правда, а що брехня. Всі подробиці тут.
Актуальні поради
Щоб сирний крем вийшов смачним і пухким, використовуйте тільки свіжий сир.
Прикрасити торт можна завдяки свіжих ягід і фруктів.
Викладайте фрукти в цікаві композиції, тоді десерт буде виглядати не тільки смачним, але ще і естетично красивим.
Бісквітний десерт з начинкою з сиру ідеально підійде для урочистого випадку і для сімейного чаювання.
Приємного вам апетиту!
Десертом цієї статті буде чудовий шоколадний бісквітний торт, коржі якого будуть змащені сирним суфле.
Таке поєднання просто чарівно!
Дивіться відео-рецепт з поетапним описом всіх кулінарних процесів: