Як приготувати яловичі реберця в духовці
Приготувати яловичі ребра просто. Все, що вам знадобиться, так це овочі і приправи, соуси і сухе вино в якості маринаду.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловичі реберця - | 500 г |
соус гранатовий - | 400 мл |
напівсолодке вино червоне - | 60 мл |
чебрець - | 5 грам |
квітковий мед - | 80 грам |
сіль - | 2 чайні ложки |
перець горошком - | 5 грам |
бутончики гвоздики - | 2 грами |
соєвий соус - | 50 мл |
кориця (паличка) - | 10 грам |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 450 Ккал |
Щоб яловичі ребра не стали сухими, є один невеликий секрет: на початку готування треба «запечатати» м'ясо обсмажити з усіх боків, а потім готувати за рецептом.
Як приготувати яловичі реберця в духовці:
Крок 1. Нарізати яловичі ребра по кісточці.
Крок 2. Сковороду-гриль розжарити до 250 градусів, обсмажити реберця до утворення коричневої скоринки. Приправити чорним перцем, сіллю.
Крок 3. Зробити соус: в ковшике підігріти вино, додати соєвий соус, лимонний сік, горошини перцю, мед, бутончики гвоздики і кориці. Довести до кипіння, акуратно влити гранатовий соус і варити на сильному вогні п'ять хвилин.
Крок 4. У форму покласти підготовлені яловичі реберця, додати соус, щільно затягнути форму фольгою і готувати в духовці 2 години.
Крок 5. Готові реберця вийняти з соусу. Через марлю (або сито) процідити соус, потім уварити до густоти. На це знадобиться півгодини.
Крок 6. Викласти готові ребра на тарілку, полити увареним соусом.
Простий покроковий рецепт з застосуванням фольги
Фольга створює паровий ефект, картопля з реберцями в ній не вариться, а тихенько нудиться.
Необхідний набір продуктів:
- 0,4 кг реберець теляти;
- 0, 4 кг очищеного цибулі;
- вино червоне (краще сухе) – 80 мл;
- 30 г олії рафінованої;
- соус тіріякі – 60 мл;
- дрібний цукор – 30 грам;
- батат – 80 грам;
- вино біле – 50 мл (сухого напою);
- шпинат – для прикраси;
- мед — ¾ чайної ложки;
- 10 мл рафінованої олії.
На блюдо знадобиться: 1 година 35 хвилин. У 100 грамах міститься 450 ккал.
Як приготувати яловичі реберця в фользі в духовці:
Крок 1. Нарізати м'ясо на кісточці, натерти спеціями за смаком.
Крок 2. Ребра обсмажити з усіх боків, потім натерти маринадом, приготованим з суміші вина з чорним перцем і соусом тіріякі.
Крок 3. Нашаткувати весь цибулю великими шматками, змішати його з цукром.
Крок 4. Шматочки цибулі викласти у форму, на нього ребра, загорнуті у фольгу. Готувати в духовці при 160 градусах протягом чотирьох годин. Коли м'ясо буде легко відходити від кісточки, значить, пора його виймати з духовки.
Крок 5. Нашаткувати скибочками батат, додати масло, вино, мед і розмарин.
Крок 6. Готувати в духовці, температура не повинна перевищувати 200 градусів. Приблизний час готування 20 хвилин.
Крок 7. На блюдо викласти цибулю, зверху телячі реберця. Прикрасити скибочками батату свіжим шпинатом.
Тушковані реберця з картоплею в горщиках
Для приготування цієї страви знадобиться добре працює духова шафа і набір глиняних горщиків.
Знадобиться:
- 0,6 кг порізаних на шматочки реберець;
- 0,5 кг картоплі;
- 80 г вершкового масла;
- 50 мл бульйону;
- 2 очищені головки цибулі;
- 200 г сметани;
- лавровий лист;
- 100 г вина (сухого);
- за смаком зелень, перець, сіль.
Час готування становитиме 1 годину 15 хвилин. В одній порції: 459 ккал.
Як зробити:
Крок 1. Очищену картоплю нашаткувати кубиками і трохи підрум'янити на маслі.
Крок 2. Цибулину нарізати кільцями, обсмажити до кремового відтінку;
Крок 3. Яловичі ребра, нарубані невеликими шматочками, також трохи обсмажити в олії.
Крок 4. У порційні горщики покласти ребра, потім картоплю, зверху кільця цибулі. Приправити сіллю, поперчити, покласти лаврушку, влити бульйон. Поставити в духовку і готувати 1 годину.
Крок 5. За 15 хвилин до кінця готування налити в горщики вино.
Крок 6. Залити готову страву свіжою сметаною і посипати подрібненою зеленню.
Як запекти м'ясо в маринаді з овочами
У цьому рецепті присутні лимонні і пряні ноти, завдяки лимонного фрешу і чебрецю. Приготування цієї страви краще планувати заздалегідь, тому що реберця краще залишити в маринаді на добу.
На 6 порцій потрібно:
- 1, 5 кг реберець;
- 15 грам солі;
- 10 грам перцю;
- 150 мл рафінованої олії (краще оливкової);
- біле вино, лимонний фреш – по 70 мл;
- чебрець і орегано – по 4 г;
- 30 г часнику;
- 0,4 кг томатів;
- 0,3 кг перцю солодкого;
- 200 г сиру (твердого).
Страву можна приготувати за 2 години. Його калорійність складе 488 ккал.
Приготування:
Крок 1. Ребра помити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати їх по кісточці, всі овочі порізати великим кубиком, в тому числі і сир.
Крок 2. Всі підготовлені продукти відправити в маринад, що складається з лимонного соку, вина, олії та спецій, зазначених у рецепті. Поставити в холодне місце на 5-10 годин.
Крок 3. Мариновані інгредієнти викласти на лист кулінарної паперу, який складений у кілька шарів.
Крок 4. Підняти пергамент, вилити маринад, загорнути краї або обв'язати кухарський ниткою. Покласти у форму, в неї налити трохи води і поставити в духову шафу на 2,5 години, температура не повинна перевищувати 190 градусів.
Крок 5. Періодично реберця перевертати, можна додати трохи води.
Крок 6. В кінці приготування ножицями розрізати зверху пергамент і залишити м'ясо ненадовго в духовці, щоб воно підрум'янилося. Готову страву посипати зеленню.
Що таке млинці з припеком — варіанти для начинок і як готувати це блюдо, читайте в нашій статті.
Як приготувати простий, солодкий пиріг на швидку руку читайте в нашій статті.
Рецепт котлет з минтая — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Яловичі ребра з незвичними овочами
Незвичний смак цього блюда надає овочевий набір, а також винний оцет. Вишуканий смак поєднується з простотою у приготуванні.
Необхідні інгредієнти:
- ребра яловичі – 1, 5 кг;
- картопля – 200 г;
- редис – 9 штучок;
- пастернак – 3 кореня;
- топінамбур – 100 г;
- ріпа – 3 штуки;
- бульйон – 1, 5 л;
- оцет винний – 20 г;
- селянське масло – 20 г;
- перець чорний і дрібна сіль за смаком.
Витрачений час: 1 година 50 хвилин. Порція страви містить 480 ккал.
Як приготувати:
Крок 1. Обсмажити реберця на маслі, потім відправити в духовку на 4 години, готувати при 100 градусах.
Крок 2. Всі овочі, перераховані в рецепті нарізати великим кубиком, приправити спеціями. На деко покласти лист кулінарної паперу, на нього розкласти овочі, залити їх оливковою олією і винним оцтом. Закрутити кінці папери, сформувавши мішечок, готувати 40 хвилин, режим – 180 градусів. Таким же способом можна запекти овочі в рукаві.
Крок 3. Реберця нарізати порційними шматочками і викласти на тарілку. Навколо розкласти овочі, полити їх соусом, що залишився після приготування ребер.
Корисні поради
Ребра промийте, зріжте плівку і жили. Після цього розділіть їх і відріжте м'ясну частину так, щоб вона трималася тільки на підставі кісточки. У результаті цих маніпуляцій вийде стрічка з яловичини і скріплені ребра.
Для маринаду змішати соєвий соус, цукор, часник, перець мелений (чорний і червоний), маринувати в ньому м'ясо чотири години. Для яловичини і молодої телятини підійде маринад з кефіру або оцту, розведеного водою.
Яловичі реберця порубати на шматочки, пересипати їх сіллю, додати цибулю, чорний перець і залити невеликою кількістю винного оцту або сухого вина, потримати п'ять годин в емальованому каструлі.
Картопля в глиняних горщиках готується повільно, навіть довше м'яса, тому кубики картоплі краще заздалегідь обсмажувати на сковороді або відварювати в каструлі.