24 июнь 2019 2 601

Як приготувати яловичі реберця в духовці

Приготувати яловичі ребра просто. Все, що вам знадобиться, так це овочі і приправи, соуси і сухе вино в якості маринаду.

Яловичі реберця, ловлення в духовці в гранатовому соусі
Інгредієнти Кількість
яловичі реберця - 500 г
соус гранатовий - 400 мл
напівсолодке вино червоне - 60 мл
чебрець - 5 грам
квітковий мед - 80 грам
сіль - 2 чайні ложки
перець горошком - 5 грам
бутончики гвоздики - 2 грами
соєвий соус - 50 мл
кориця (паличка) - 10 грам
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 450 Ккал

Щоб яловичі ребра не стали сухими, є один невеликий секрет: на початку готування треба «запечатати» м'ясо обсмажити з усіх боків, а потім готувати за рецептом.

Як приготувати яловичі реберця в духовці:

Крок 1. Нарізати яловичі ребра по кісточці.

Крок 2. Сковороду-гриль розжарити до 250 градусів, обсмажити реберця до утворення коричневої скоринки. Приправити чорним перцем, сіллю.

Крок 3. Зробити соус: в ковшике підігріти вино, додати соєвий соус, лимонний сік, горошини перцю, мед, бутончики гвоздики і кориці. Довести до кипіння, акуратно влити гранатовий соус і варити на сильному вогні п'ять хвилин.

Крок 4. У форму покласти підготовлені яловичі реберця, додати соус, щільно затягнути форму фольгою і готувати в духовці 2 години.

Крок 5. Готові реберця вийняти з соусу. Через марлю (або сито) процідити соус, потім уварити до густоти. На це знадобиться півгодини.

Крок 6. Викласти готові ребра на тарілку, полити увареним соусом.

Простий покроковий рецепт з застосуванням фольги

Фольга створює паровий ефект, картопля з реберцями в ній не вариться, а тихенько нудиться.

Необхідний набір продуктів:

  • 0,4 кг реберець теляти;
  • 0, 4 кг очищеного цибулі;
  • вино червоне (краще сухе) – 80 мл;
  • 30 г олії рафінованої;
  • соус тіріякі – 60 мл;
  • дрібний цукор – 30 грам;
  • батат – 80 грам;
  • вино біле – 50 мл (сухого напою);
  • шпинат – для прикраси;
  • мед — ¾ чайної ложки;
  • 10 мл рафінованої олії.

На блюдо знадобиться: 1 година 35 хвилин. У 100 грамах міститься 450 ккал.

Як приготувати яловичі реберця в фользі в духовці:

Крок 1. Нарізати м'ясо на кісточці, натерти спеціями за смаком.

Крок 2. Ребра обсмажити з усіх боків, потім натерти маринадом, приготованим з суміші вина з чорним перцем і соусом тіріякі.

Крок 3. Нашаткувати весь цибулю великими шматками, змішати його з цукром.

Крок 4. Шматочки цибулі викласти у форму, на нього ребра, загорнуті у фольгу. Готувати в духовці при 160 градусах протягом чотирьох годин. Коли м'ясо буде легко відходити від кісточки, значить, пора його виймати з духовки.

Крок 5. Нашаткувати скибочками батат, додати масло, вино, мед і розмарин.

Крок 6. Готувати в духовці, температура не повинна перевищувати 200 градусів. Приблизний час готування 20 хвилин.

Крок 7. На блюдо викласти цибулю, зверху телячі реберця. Прикрасити скибочками батату свіжим шпинатом.

Тушковані реберця з картоплею в горщиках

Для приготування цієї страви знадобиться добре працює духова шафа і набір глиняних горщиків.

Знадобиться:

  • 0,6 кг порізаних на шматочки реберець;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 80 г вершкового масла;
  • 50 мл бульйону;
  • 2 очищені головки цибулі;
  • 200 г сметани;
  • лавровий лист;
  • 100 г вина (сухого);
  • за смаком зелень, перець, сіль.

Час готування становитиме 1 годину 15 хвилин. В одній порції: 459 ккал.

Як зробити:

Крок 1. Очищену картоплю нашаткувати кубиками і трохи підрум'янити на маслі.

Крок 2. Цибулину нарізати кільцями, обсмажити до кремового відтінку;

Крок 3. Яловичі ребра, нарубані невеликими шматочками, також трохи обсмажити в олії.

Крок 4. У порційні горщики покласти ребра, потім картоплю, зверху кільця цибулі. Приправити сіллю, поперчити, покласти лаврушку, влити бульйон. Поставити в духовку і готувати 1 годину.

Крок 5. За 15 хвилин до кінця готування налити в горщики вино.

Крок 6. Залити готову страву свіжою сметаною і посипати подрібненою зеленню.

Як запекти м'ясо в маринаді з овочами

У цьому рецепті присутні лимонні і пряні ноти, завдяки лимонного фрешу і чебрецю. Приготування цієї страви краще планувати заздалегідь, тому що реберця краще залишити в маринаді на добу.

На 6 порцій потрібно:

  • 1, 5 кг реберець;
  • 15 грам солі;
  • 10 грам перцю;
  • 150 мл рафінованої олії (краще оливкової);
  • біле вино, лимонний фреш – по 70 мл;
  • чебрець і орегано – по 4 г;
  • 30 г часнику;
  • 0,4 кг томатів;
  • 0,3 кг перцю солодкого;
  • 200 г сиру (твердого).

Страву можна приготувати за 2 години. Його калорійність складе 488 ккал.

Приготування:

Крок 1. Ребра помити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати їх по кісточці, всі овочі порізати великим кубиком, в тому числі і сир.

Крок 2. Всі підготовлені продукти відправити в маринад, що складається з лимонного соку, вина, олії та спецій, зазначених у рецепті. Поставити в холодне місце на 5-10 годин.

Крок 3. Мариновані інгредієнти викласти на лист кулінарної паперу, який складений у кілька шарів.

Крок 4. Підняти пергамент, вилити маринад, загорнути краї або обв'язати кухарський ниткою. Покласти у форму, в неї налити трохи води і поставити в духову шафу на 2,5 години, температура не повинна перевищувати 190 градусів.

Крок 5. Періодично реберця перевертати, можна додати трохи води.

Крок 6. В кінці приготування ножицями розрізати зверху пергамент і залишити м'ясо ненадовго в духовці, щоб воно підрум'янилося. Готову страву посипати зеленню.

Що таке млинці з припеком — варіанти для начинок і як готувати це блюдо, читайте в нашій статті.

Як приготувати простий, солодкий пиріг на швидку руку читайте в нашій статті.

Рецепт котлет з минтая — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Яловичі ребра з незвичними овочами

Незвичний смак цього блюда надає овочевий набір, а також винний оцет. Вишуканий смак поєднується з простотою у приготуванні.

Необхідні інгредієнти:

  • ребра яловичі – 1, 5 кг;
  • картопля – 200 г;
  • редис – 9 штучок;
  • пастернак – 3 кореня;
  • топінамбур – 100 г;
  • ріпа – 3 штуки;
  • бульйон – 1, 5 л;
  • оцет винний – 20 г;
  • селянське масло – 20 г;
  • перець чорний і дрібна сіль за смаком.

Витрачений час: 1 година 50 хвилин. Порція страви містить 480 ккал.

Як приготувати:

Крок 1. Обсмажити реберця на маслі, потім відправити в духовку на 4 години, готувати при 100 градусах.

Крок 2. Всі овочі, перераховані в рецепті нарізати великим кубиком, приправити спеціями. На деко покласти лист кулінарної паперу, на нього розкласти овочі, залити їх оливковою олією і винним оцтом. Закрутити кінці папери, сформувавши мішечок, готувати 40 хвилин, режим – 180 градусів. Таким же способом можна запекти овочі в рукаві.

Крок 3. Реберця нарізати порційними шматочками і викласти на тарілку. Навколо розкласти овочі, полити їх соусом, що залишився після приготування ребер.

Корисні поради

Ребра промийте, зріжте плівку і жили. Після цього розділіть їх і відріжте м'ясну частину так, щоб вона трималася тільки на підставі кісточки. У результаті цих маніпуляцій вийде стрічка з яловичини і скріплені ребра.

Для маринаду змішати соєвий соус, цукор, часник, перець мелений (чорний і червоний), маринувати в ньому м'ясо чотири години. Для яловичини і молодої телятини підійде маринад з кефіру або оцту, розведеного водою.

Яловичі реберця порубати на шматочки, пересипати їх сіллю, додати цибулю, чорний перець і залити невеликою кількістю винного оцту або сухого вина, потримати п'ять годин в емальованому каструлі.

Картопля в глиняних горщиках готується повільно, навіть довше м'яса, тому кубики картоплі краще заздалегідь обсмажувати на сковороді або відварювати в каструлі.

Що ще почитати: