23 июнь 2019 3 042

Соковиті реберця по-канадськи для ситної трапези

Якщо ви любитель соковитих реберець, але до літа і вуличного гриля ще далеко, пропонуємо вам приготувати їх в духовці. Це можна зробити прямо зараз, якщо є бажання і трохи вільного часу.

Реберця по-канадськи в духовці
Інгредієнти Кількість
коричневий цукор - 40 г
кетчуп - 80 мл
солодка паприка - за смаком
свинячі ребра - 0,8 кг
чорний перець мелений - за смаком
кориця - 3 р
лимон - 65 г
фруктове пюре - 80 г
сухий часник - 3 р
соєвий соус - 40 мл
Час приготування: 130 хвилин Калорійність на 100 грам: 260 Ккал

Як приготувати:

  1. Фруктове пюре вилити в миску, додати кетчуп, сік половини лимона і соєвий соус.
  2. Всипати коричневий цукор, паприку, чорний перець, корицю і сухий часник.
  3. Всі компоненти ретельно перемішати між собою.
  4. Реберця вимити проточною водою, нарізати порційно.
  5. Викласти в сотейник, залити водою і прибрати на плиту.
  6. Коли маса закипить, зняти з поверхні води пінку шумівкою.
  7. Варити 20-30 хвилин в залежності від розміру.
  8. Готові реберця остудити, покласти в маринад.
  9. Гарненько обваляти їх і затягнути плівкою.
  10. Прибрати в холодильник на тридцять хвилин, щоб промаринувати.
  11. Коли пройде час, ребра дістати і викласти на деко, закрити фольгою.
  12. Прибрати в духовку на 60-90 хвилин (залежно від розміру) при 220 градусах.
  13. Якщо реберця виділять занадто багато рідини, її потрібно злити.
  14. Залишками маринаду з миски змащувати ребра кожні двадцять хвилин.
  15. Через 35-40 хвилин після початку запікання фольгу прибрати і запікати реберця до рум'яності.

Рецепт свинячих реберець по-канадськи в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
часник 4 шматочка
яблучне пюре 80 г
кориця 5 г
чорний перець мелений за смаком
свинина 550 г
соєвий соус 40 мл
кетчуп 90 мл
солодка паприка 10 г
лимонний сік 70 мл

Часу: 1 год 20 хв.

Калорій: 242.

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно підготувати маринад, змішавши між собою майже всі інгредієнти.
  2. Часник почистити, видавити його в миску, видалити сухі хвостики.
  3. Додати до нього яблучне пюре, корицю, чорний перець з паприкою, соєвий соус, кетчуп і сік лимона.
  4. Все це ретельно перемішати, щоб всі компоненти добре об'єдналися.
  5. Ребра прополоскати проточною водою, викласти в маринад.
  6. З'єднати вручну, щоб рівномірно розподілити масу.
  7. Прибрати в холодильник хоча б на тридцять хвилин.
  8. У чашу мультиварки налити олію і викласти ребра (без маринаду).
  9. Включити режим випічки на двадцять хвилин.
  10. Коли пройде час, перевернути всі скибочки і полити залишками соусу з миски.
  11. Запікати їх у тому ж режимі ще двадцять хвилин.
  12. Після цього реберця в пікантному соусі можна подавати до столу.

Дізнайтеся, як приготувати яловичі реберця в мультиварці смачно і швидко!

Відбивні з курячого філе в панірувальних сухарях — простий і смачний обід.

Хочете приготувати гарний вечерю? Тоді рецепт котлет «Ластівчине гніздо» з яйцями для вас!

Як приготувати під пікантним соусом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
пюре яблучне 100 мл
кориця 5 г
чилі 1 стручок
солодка паприка 5 г
реберця 600 г
часник 3 шматочка
соус табаско 40 мл
сіль за смаком
коричневий цукор 30 г
сік лимона 70 мл

Час: 2 год 20 хв.

Калорій: 239.

Як приготувати:

  1. У глибоку миску налити фруктове пюре, змішати його з корицею і паприкою.
  2. Додати соус табаско, сік лимона і коричневий цукор.
  3. Все це ретельно перемішати, щоб отримати однорідну масу.
  4. Додати сіль за смаком, з'єднати.
  5. Часник почистити, видалити сухі хвостики, пропустити через тисняву і змішати з іншими інгредієнтами.
  6. Чилі прополоскати проточною водою і розрізати вздовж.
  7. За бажанням видалити насіння. Саме вони роблять страви максимально пекучими. Якщо їх прибрати, буде трохи легше.
  8. Робити це краще в одноразових рукавичках, але потім все одно ретельно вимити руки з милом. Точно так само вимити робочу поверхню.
  9. Очищений стручок нарізати кільцями і додати в маринад.
  10. Все ще раз змішати і викласти отриману масу вимиті реберця, розрізані порційно.
  11. Обваляти їх ретельно і прибрати в холодильник на одну годину.
  12. Після цього викласти у форму для запікання і поставити в духовку.
  13. Запікати близько години до готовності при 220 градусах.
  14. Періодично реберця поливати соусом, щоб вийшли максимально соковитими.

Корисні поради

Щоб ваше блюдо виглядало більш яскравим і свіжим при подачі, використовуйте свіжу зелень. Це може бути кінза, рукола, розмарин, м'ята, базилік та ін

Якщо ви подаєте реберця як повноцінне блюдо, обов'язково доповніть їх освіжаючим соусом. Це може бути йогурт із зеленню і часником, легкий томатний соус або сирний. Всі вони чудово доповнять соковите м'ясо.

Як приготувати смачні реберця по-канадськи, дивіться на відео нижче:

Реберця по канадському рецептом – це точно щось нове і несподіване в вашому щоденному меню. Обов'язково приготуйте їх на дозвіллі, щоб закохатися раз і назавжди!

Що ще почитати: