06 апрель 2019 33 521

Рецепти приготування свинячих реберець на сковороді

Свинячі реберця можна приготувати в різних варіантах. Сьогодні ми розглянемо кілька рецептів реберець, приготованих на сковороді. Страви виходять соковитими, підсмаженою і дуже смачними.

Варіант простого страви
Інгредієнти Кількість
свинячі ребра - 1-1,2 кг
вода питна - скільки знадобиться
лаврушка - 2-3 шт.
сіль і мелені спеції - за смаком
олія соняшникова - 50 мл
цибулю - 1 шт.
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 320 Ккал

Щоб побалувати себе і свою сім'ю простим, але дуже смачним блюдом, можна просто посмажити реберця на сковороді, тобто використовувати самий простий рецепт.

Процес приготування:

  1. Перше, що потрібно зробити — це м'ясо вимити і порізати реберця, якщо, звичайно, ви не придбали їх вже в нарізаному вигляді;
  2. Для смаження підійде глибока сковорода з товстим дном. Після того, як вона максимально прогріється, ллємо в неї рослинне масло і додаємо лаврові листки;
  3. Викладаємо свинячі ребра на сковорідку, збільшуємо вогонь і смажимо їх, періодично перевертаючи, поки вони не перетворяться в рум'яні шматочки;
  4. Потім наливаємо в сковороду воду так, щоб ребра повністю в ній зникли;
  5. Ріжемо цибулю півкільцями і додаємо до ребер, солимо, перчимо;
  6. Закриваємо сковороду, до мінімуму прибираємо вогонь і тушкуємо свинячі реберця. Тривалість процесу займе 40 хвилин;
  7. Після закінчення 40 хвилин відкриваємо кришку і доливаємо ще трохи води (1/3 від початкового об'єму), залишаємо реберця нудитися ще 40 хвилин на маленькому вогні.

Як тільки рідина вдруге випарується — свинячі реберця знайдуть золотистий відтінок і дуже апетитний вигляд. М'ясо стане легко відділятися від ребер, стане м'яким і ніжним.

Для гарнір відмінно підійде картопля в будь-якому вигляді: пюре, смажена, варена або запечена.

Смажені свинячі ребра з цибулею і медом

Мед – чудовий компонент, який додає м'ясу особливого смаку, тому сміливо додавайте його для приготування свинячих реберець. А ось як створити напрочуд смачне блюдо з таких інгредієнтів, і чим його доповнити, розповімо далі.

Отже, знадобляться наступні їстівні складові:

  • свинячі ребра – 2 кг;
  • мед – 150 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука, але можна і більше. Все залежить від уподобань;
  • чорнослив – 250 г;
  • сік помідорів – об'єм 1 літр;
  • перець чорний горошком;
  • лаврушка;
  • сіль – залежно від смаку;
  • олія рослинна.

Мед повинен бути рідким, не засахаренным.

Якщо ви не любите чорнослив, то можна відмовитися від його вживання. Гірше страва не стане, але смак буде дещо іншою. Даний рецепт буде описуватися з його участю.

Варто врахувати, що покупної томатний сік у коробках не підійде для приготування. Ідеальним варіантом буде використання домашнього консервованого томатного соку, але, якщо такого немає, то можна натерти на тертці свіжі помідори, попередньо знявши шкірку. Або ж магазинну томатну пасту розвести теплою водою до стану томатного соку.

Приготування займе 1-1,5 години.

100 г готового страви містить 290 кКал.

Рецепт смажених свинячих реберець з цибулею і медом на сковороді по крокам:

  1. Чорнослив вимиваємо, заливаємо теплою водою і забуваємо про нього хвилин на 15. Замочування чорносливу зробить його більш м'яким і податливим для ножа;
  2. Нагріваємо глибоку сковорідку наливаємо в неї масло;
  3. Після того, як прогріється сковорода, викладаємо на неї підготовлені заздалегідь реберця і смажимо до утворення на них золотистого кольору;
  4. Після обжарювання, перекладаємо ребра в іншу ємність (казан, сковорідку), щоб продовжити підготовку в ній;
  5. Цибулю, заздалегідь помитий, очищений і нарізаний кубиками, перекладаємо в сковорідку, на якій до цього обсмажувалися реберця, і пасеруємо його до придбання м'якості і рум'яного кольору;
  6. З чорносливу зливаємо воду і нарізаємо його соломкою;
  7. Тепер, додаємо пасеровану цибулю і нарізаний чорнослив в ємність, де вже знаходяться обсмажені свинячі реберця. Все перемішуємо;
  8. В отриману суміш покласти лаврушку і перець;
  9. В окремій ємності змішати томатний сік і мед до однорідної консистенції. Таким чином, ми приготували медово–томатний соус;
  10. Виливаємо соус у посуд з реберцями і тушкуємо нашу страву під кришкою протягом однієї години. Вогонь ставимо на помірний режим;
  11. Через годину додаємо сіль за смаком;
  12. Готовність страви визначається з відставання м'яса від кісточок.

Подавати реберця в незвичайному соусі з цибулею можна з картопляним пюре, відварною білим рисом або макаронами.

Як приготувати хрін з буряком — рецепти приправи-закуски до м'яса.

Спробуйте салат «Океан» зі шпротами — незвичайний смак і колорит, спробуйте.

Візьміть на замітку рецепти страв турецької кухні — дуже смачно і ситно.

Реберця з картоплею на сковороді

У звичному виконанні таке блюдо готується в духовці. Але для економії часу можна скористатися сковорідкою. Смак страви від цього не зіпсується.

Що знадобиться:

  • реберця – 300 г;
  • картопля – 5 бульб середньої величини;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • часник – 2 зубчики;
  • морква – 1 штука;
  • перець, сіль – за смаком.

Час готування складе близько 40-45 хвилин.

Число калорій на 100 г становитиме 168.

Рецепт приготування свинячих реберець з картоплею на сковороді покроково:

  1. В розпечену сковорідку додаємо невелику кількість олії і смажимо ребра, перевертаючи до появи золотистої скоринки;
  2. Цибуля миємо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо разом з реберцями;
  3. Далі, до цибулі і ребрышкам засипаємо дрібно нашатковану часник і обсмажуємо протягом хвилини, стежачи за тим, щоб часник не підгорів;
  4. Потім, натерту на тертці моркву, додаємо до жарившимся на сковороді інгредієнтів;
  5. Картоплю миємо, нарізаємо кубиками і відправляємо в «загальний котел»;
  6. Заливаємо все вміст сковороди водою і тушкуємо під кришкою до готовності;
  7. По закінченні готування солимо. Блюдо готове.

Приготування свинячих реберець на сковороді не зажадає майстерності шеф-кухаря. Новачок з легкістю впорається з поставленим завданням. Головне, підібрати гарні свинячі ребра з великою кількістю м'яса, а не жиру.

Що ще почитати: