Як приготувати тушковану капусту з реберцями
Тушкована капуста зі свинячими реберцями — універсальне блюдо, тому що може бути подано як на обід або вечеря в будні, так і в якості частування для гостей. Все залежить від того, як і які продукти використовувалися для приготування.
Пропонуємо кілька рецептів, які прикрасять ваш стіл під час невеликого сімейного торжества або просто урізноманітнюють повсякденне меню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
реберця - | 800 г можна більше |
качан білокачанної капусти - | 1 кг |
соняшникова олія - | 2 ст. л. |
чорний запашний перець - | 0,5 ч. л. |
сіль - | 2 ч. л. |
паприка - | 1 ч. л. |
лавр - | два маленьких листа |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 234 Ккал |
Свинячі ребра з белокочанкой прекрасно поєднуються. При цьому смачне, соковите, ароматне блюдо не дуже калорійно, завдяки чому органічно впишеться у ваше повсякденне меню.
Як готувати тушковану капусту зі свинячими реберцями:
- Нарізати великими шматками вздовж кістки;
- Підготувати реберця, промивши їх під водою;
- Далі обсушити м'ясо рушником або дати стекти рідини;
- Натерти кожен шматок сумішшю солі, перцю і паприки;
- Прибрати м'ясо в холодильник на годину;
- Тим часом нашаткувати качан. Причому можна овоч кришити як дрібною соломкою, так і невеликими квадратами;
- Цибулю почистити, потім нарізати тонкими півкільцями;
- Масло розжарити в казані або сотейнику;
- В розпечене масло викласти реберця обсмажити до золотистої скоринки;
- Викласти обсмажені ребра в окрему миску;
- Помістити в казан цибулю і капусту, обсмажити протягом 5 хвилин;
- Далі додати спеції і лавровий лист;
- Викласти зверху ребра;
- Гасити з закритою кришкою до потрібного ступеня готовності на повільному вогні.
При необхідності, можна додати не більше половини склянки води, щоб капуста не пригоріла.
Тушкована капуста з копченими реберцями
Варіант приготування білокачанної капусти з копченими ребрами сподобається всім без винятку. Копченості укупі з приправами додадуть тушкованим овочам пікантну нотку і поліпшать смак.
Що знадобиться:
- ребра копчені — 0,5 кг;
- капуста – половина великого качана або один маленький;
- цибулина – 1 велика;
- томати – 2 середніх плода;
- масло соняшнику – 2 ст. л;
- кмин – невелика щіпка;
- сіль – 2 ч. л.;
- свіжий часник – 1 зубчик;
- улюблена зелень – 1 пучок (можна обійтися одним кропом);
- перець запашний – за смаком.
Приготування: 1 годину.
Калорійність: 250 Ккал.
Як готувати:
- Ребра розділити, щоб вийшли порційні шматки;
- Розжарити масло в посуді і обсмажити ребра. Досить 5 хвилин;
- До ребер додати цибулю, порізану кубиками;
- Коли цибуля підсмажиться до прозорості, додати нарізані кубиками томати. Шкірку можна зняти за бажанням;
- Овочі з м'ясом смажити ще 10 хвилин;
- Викласти шинковану капусту, додати сіль і приправи. Смажити на інтенсивному вогні хвилин п'ять;
- Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати до готовності капусти;
- Приблизно за п'ять хвилин до готовності додати подрібнений часник і зелень.
Щоб страва не пригоріло, його необхідно часто помішувати. Подавати можна зі сметаною.
Рецепт неймовірно смачного пирога з варенням на сторінках нашого порталу.
Як приготувати неймовірно смачна картопля «Айдахо» — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Заливний пиріг з рибними консервами — читайте як приготувати це блюдо.
Яловичі реберця з квашеною капустою
Смачне, бюджетне блюдо, його, до того ж, легко приготувати. А що ще потрібно господині?
Що знадобиться:
- квашена капуста – 300 г;
- ребра яловичі – 500 г;
- йодована сіль – за смаком;
- перчик запашний – за смаком;
- картопля – 3 середніх бульби;
- олія соняшникова – 2 ст. л.
Приготування: 1,5 години.
Калорійність: 133 Ккал.
Як готувати тушковану квашену капусту з говяжьими реберцями:
- Нарізані ребра промити і підсушити;
- Розжарити масло і обсмажити ребра до золотистого кольору. Полум'я інтенсивне;
- Картоплю порізати скибочками;
- До м'яса викласти капусту разом з соком і картоплю;
- Овочі трохи обсмажити;
- Додати приправи;
- Якщо соку недостатньо і продукти можуть пригоріти, то можна долити третю частину склянки води;
- Все тушкувати на повільному вогні в закритому посуді 40 хвилин.
Якщо хочете урізноманітнити смак, можна додати кетчуп і сметану за пару хвилин до завершення готування. Така заправка додасть страві цікаву нотку.
Тушкована капуста з реберцями в мультиварці
Ще однією варіацією тушкованої капусти з ребрами стане приготування страви в мультиварці. Тут овочі з м'ясом вийдуть м'якими, ароматними.
Що знадобиться (чаша 4 літри):
- будь-які реберця – 600 — 800 г;
- вилок капусти – 0,5 кг;
- середня морква – 1 штука;
- ріпчаста цибуля – 1 цибулина;
- томат – 1 ст. л.;
- кмин – половина чайної ложки;
- сіль – 2 ч. л;
- вода – 1/3 склянки;
- паприка – щіпка.
Приготування: 1,5 години.
Калорійність: 153,4 Ккал.
Як готувати:
- М'ясо порубати, промити і підсушити;
- Овочі очистити і порізати соломкою;
- У чашу мультиварки вилити масло, зверху викласти м'ясо, цибулю з морквою;
- Залишити в режимі «випічка» на 30 хвилин, не забуваючи перемішувати;
- По закінченні програми, в чашу додати суміш прянощів;
- Розвести томатну пасту у воді і вилити в чашу з продуктами;
- Викласти капусту, виставити програму гасіння на 1 годину;
- Після сповіщення про завершення приготування, додати подрібнений часник, все перемішати.
Кухарські хитрощі
Варіантів приготування, а також складів страв з капустою і реберцями велике безліч. Включайте фантазію і підбирайте поєднання, способи приготування, які будуть до смаку вам, вашим близьким. Однак не забувайте про деякі дрібниці, які допоможуть не зіпсувати їжу:
- якщо готується м'ясо з квашеною капустою, спробуйте, чи не занадто вона кисла. Якщо капуста дуже солона, то перед приготуванням її краще вимочити у воді 10 або 20 хвилин. Час вимочування залежить від того наскільки солона заготівля;
- приготування зрілої білокачанної також вимагає невеликої підготовки. Щоб овоч був м'яким і соковитим, пам'ятаєте його з сіллю пару хвилин;
- ребра з салом, особливо свинячі, можна смажити без масла, щоб блюдо не вийшло занадто жирним.
Отже, тепер у вашу колекцію додалася ще парочка цікавих рецептів. Знайдіть для себе найбільш смачні сполучення і поспішіть побалувати рідних нової «смакотою». Готуйте з нами, готуйте із задоволенням!