Як приготувати тушковану капусту з реберцями
Тушкована капуста зі свинячими реберцями — універсальне блюдо, тому що може бути подано як на обід або вечеря в будні, так і в якості частування для гостей. Все залежить від того, як і які продукти використовувалися для приготування.
Пропонуємо кілька рецептів, які прикрасять ваш стіл під час невеликого сімейного торжества або просто урізноманітнюють повсякденне меню.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| реберця - | 800 г можна більше | 
| качан білокачанної капусти - | 1 кг | 
| соняшникова олія - | 2 ст. л. | 
| чорний запашний перець - | 0,5 ч. л. | 
| сіль - | 2 ч. л. | 
| паприка - | 1 ч. л. | 
| лавр - | два маленьких листа | 
| Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 234 Ккал | 
Свинячі ребра з белокочанкой прекрасно поєднуються. При цьому смачне, соковите, ароматне блюдо не дуже калорійно, завдяки чому органічно впишеться у ваше повсякденне меню.
Як готувати тушковану капусту зі свинячими реберцями:
- Нарізати великими шматками вздовж кістки;
 - Підготувати реберця, промивши їх під водою;
 - Далі обсушити м'ясо рушником або дати стекти рідини;
 - Натерти кожен шматок сумішшю солі, перцю і паприки;
 - Прибрати м'ясо в холодильник на годину;
 - Тим часом нашаткувати качан. Причому можна овоч кришити як дрібною соломкою, так і невеликими квадратами; 

 - Цибулю почистити, потім нарізати тонкими півкільцями;
 - Масло розжарити в казані або сотейнику; 

 - В розпечене масло викласти реберця обсмажити до золотистої скоринки; 

 - Викласти обсмажені ребра в окрему миску;
 - Помістити в казан цибулю і капусту, обсмажити протягом 5 хвилин;
 - Далі додати спеції і лавровий лист; 

 - Викласти зверху ребра;
 - Гасити з закритою кришкою до потрібного ступеня готовності на повільному вогні.
 
При необхідності, можна додати не більше половини склянки води, щоб капуста не пригоріла.
Тушкована капуста з копченими реберцями
Варіант приготування білокачанної капусти з копченими ребрами сподобається всім без винятку. Копченості укупі з приправами додадуть тушкованим овочам пікантну нотку і поліпшать смак.
Що знадобиться:
- ребра копчені — 0,5 кг;
 - капуста – половина великого качана або один маленький;
 - цибулина – 1 велика;
 - томати – 2 середніх плода;
 - масло соняшнику – 2 ст. л;
 - кмин – невелика щіпка;
 - сіль – 2 ч. л.;
 - свіжий часник – 1 зубчик;
 - улюблена зелень – 1 пучок (можна обійтися одним кропом);
 - перець запашний – за смаком.
 
Приготування: 1 годину.
Калорійність: 250 Ккал.
Як готувати:
- Ребра розділити, щоб вийшли порційні шматки;
 - Розжарити масло в посуді і обсмажити ребра. Досить 5 хвилин;
 - До ребер додати цибулю, порізану кубиками;
 - Коли цибуля підсмажиться до прозорості, додати нарізані кубиками томати. Шкірку можна зняти за бажанням;
 - Овочі з м'ясом смажити ще 10 хвилин;
 - Викласти шинковану капусту, додати сіль і приправи. Смажити на інтенсивному вогні хвилин п'ять;
 - Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати до готовності капусти;
 - Приблизно за п'ять хвилин до готовності додати подрібнений часник і зелень.
 
Щоб страва не пригоріло, його необхідно часто помішувати. Подавати можна зі сметаною.
Рецепт неймовірно смачного пирога з варенням на сторінках нашого порталу.
Як приготувати неймовірно смачна картопля «Айдахо» — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Заливний пиріг з рибними консервами — читайте як приготувати це блюдо.
Яловичі реберця з квашеною капустою
Смачне, бюджетне блюдо, його, до того ж, легко приготувати. А що ще потрібно господині?
Що знадобиться:
- квашена капуста – 300 г;
 - ребра яловичі – 500 г;
 - йодована сіль – за смаком;
 - перчик запашний – за смаком;
 - картопля – 3 середніх бульби;
 - олія соняшникова – 2 ст. л.
 
Приготування: 1,5 години.
Калорійність: 133 Ккал.
Як готувати тушковану квашену капусту з говяжьими реберцями:
- Нарізані ребра промити і підсушити;
 - Розжарити масло і обсмажити ребра до золотистого кольору. Полум'я інтенсивне;
 - Картоплю порізати скибочками;
 - До м'яса викласти капусту разом з соком і картоплю;
 - Овочі трохи обсмажити;
 - Додати приправи;
 - Якщо соку недостатньо і продукти можуть пригоріти, то можна долити третю частину склянки води;
 - Все тушкувати на повільному вогні в закритому посуді 40 хвилин.
 
Якщо хочете урізноманітнити смак, можна додати кетчуп і сметану за пару хвилин до завершення готування. Така заправка додасть страві цікаву нотку.
Тушкована капуста з реберцями в мультиварці
Ще однією варіацією тушкованої капусти з ребрами стане приготування страви в мультиварці. Тут овочі з м'ясом вийдуть м'якими, ароматними.
Що знадобиться (чаша 4 літри):
- будь-які реберця – 600 — 800 г;
 - вилок капусти – 0,5 кг;
 - середня морква – 1 штука;
 - ріпчаста цибуля – 1 цибулина;
 - томат – 1 ст. л.;
 - кмин – половина чайної ложки;
 - сіль – 2 ч. л;
 - вода – 1/3 склянки;
 - паприка – щіпка.
 
Приготування: 1,5 години.
Калорійність: 153,4 Ккал.
Як готувати:
- М'ясо порубати, промити і підсушити;
 - Овочі очистити і порізати соломкою;
 - У чашу мультиварки вилити масло, зверху викласти м'ясо, цибулю з морквою;
 - Залишити в режимі «випічка» на 30 хвилин, не забуваючи перемішувати;
 - По закінченні програми, в чашу додати суміш прянощів;
 - Розвести томатну пасту у воді і вилити в чашу з продуктами;
 - Викласти капусту, виставити програму гасіння на 1 годину;
 - Після сповіщення про завершення приготування, додати подрібнений часник, все перемішати.
 
Кухарські хитрощі
Варіантів приготування, а також складів страв з капустою і реберцями велике безліч. Включайте фантазію і підбирайте поєднання, способи приготування, які будуть до смаку вам, вашим близьким. Однак не забувайте про деякі дрібниці, які допоможуть не зіпсувати їжу:
- якщо готується м'ясо з квашеною капустою, спробуйте, чи не занадто вона кисла. Якщо капуста дуже солона, то перед приготуванням її краще вимочити у воді 10 або 20 хвилин. Час вимочування залежить від того наскільки солона заготівля;
 - приготування зрілої білокачанної також вимагає невеликої підготовки. Щоб овоч був м'яким і соковитим, пам'ятаєте його з сіллю пару хвилин;
 - ребра з салом, особливо свинячі, можна смажити без масла, щоб блюдо не вийшло занадто жирним.
 
Отже, тепер у вашу колекцію додалася ще парочка цікавих рецептів. Знайдіть для себе найбільш смачні сполучення і поспішіть побалувати рідних нової «смакотою». Готуйте з нами, готуйте із задоволенням!






