Як смачно загасити яловичі реберця
Реберця – це завжди дуже смачно. Якщо правильно їх приготувати, то м'ясо буде легким, ніжним і дуже соковитим. Це ароматне блюдо зуміє звести з розуму кожного. Обов'язково спробуйте, вам точно сподобається!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулю - | 3 головки |
спеції - | за смаком |
вода - | 0,2 л |
яловичі ребра - | 1 кг |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 259 Ккал |
Простий і смачний рецепт ситного страви вже прямо перед вами. Це варто приготувати. Приєднуйтесь, тому що ми починаємо прямо зараз!
Як приготувати:
- Реберця промийте під проточною водою, висушіть їх.
- Наріжте великими, але порційними шматками.
- Потім викладіть в глибоку каструлю або сотейник.
- Цибулю очистіть, промийте, поріжте його півкільцями.
- Додайте до яловичині разом з сіллю і спеціями.
- Влийте води, перемішайте і тушкуйте одну годину на слабкому вогні.
Порада: смачно подавати з нарізкою зі свіжих овочів або салатом.
Рецепт приготування з картоплею
Якщо ви хочете поїсти щось більш повноцінне, то вам підійде наступний рецепт. Тут ми пропонуємо повноцінне блюдо з м'яса і картоплі.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 20 г |
вода | 0,2 л |
картопля | 500 г |
часник | 2 шматочка |
морква | 100 г |
ребра | 0,5 кг |
рослинна олія | 15 мл |
цибуля | 100 г |
спеції | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 калорій |
Як приготувати:
- Ребра вимийте і обсушіть.
- Обсмажте до рум'яної скоринки з обох сторін.
- Після цього у сковороду налийте олію і прогрійте його.
- Моркву очистіть і подрібніть.
- З лука зніміть піну, обполосніть його і дрібно покришіть.
- Всипте обидва коренеплоду в масло і тушкуйте до м'якості.
- Воду вилийте в сотейник і дайте їй закипіти на плиті.
- Помістіть в неї ребра і варіть протягом десяти хвилин.
- Коли пройде час, додайте до яловичині цибулю з морквою.
- Картоплю до цього часу очистіть, промийте і поріжте на кубики.
- Додайте скибочки до ребер, присипте все спеціями.
- Тушкуйте, помішуючи, протягом чверті години.
- Часник почистіть і пропустіть через тисняву.
- Додайте його в кінці приготування до м'яса разом з картоплею.
Як загасити яловичі реберця у вині
Для любителів соковитого м'яса можемо уявити реберця в червоному вині. Вийде щось неймовірне, спробуйте разом з нами.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
червоне вино | 0,3 л |
цибуля | 1 головка |
бульйон | 100 мл |
борошно | 15 г |
яловичі ребра | 0,8 кг |
спеції | за смаком |
рослинна олія | 20 мл |
часник | 4 шматочка |
печериці | 400 г |
чебрець | 1 гілочка |
масло оливи | 40 мл |
Час приготування: 220 хвилин | Калорійність на 100 грам: 212 калорій |
Як приготувати:
- Ребра промийте, обсушіть їх, потім порційно порубаєте.
- Борошно з'єднайте зі спеціями і в отриманій масі обваляйте ребра.
- У сковороді нагрійте трохи олії.
- Викладіть ребра і смажте до рум'яності з усіх боків.
- Коли вони будуть готові, перекладіть їх у форму для випічки.
- Цибулю почистіть, промийте, дрібно порубаєте.
- Часник очищений пропустіть через тисняву.
- Викладіть обидва компонента у масло, де смажилися ребра.
- Коли вони стануть прозорими, додайте гриби. Їх попередньо почистіть, наріжте довільно.
- Смажте вміст, помішуючи, протягом десяти хвилин.
- Потім влийте вино і бульйон, доведіть до кипіння.
- Зніміть з вогню і влийте до ребер.
- Туди ж покладіть гілочки чебрецю.
- Накрийте кришкою або фольгою і приберіть в духовку на годину при 180 градусах.
- Потім зменшіть температуру до 150 градусів і запікайте ребра ще дві години.
Порада: замість чебрецю можна використовувати будь-які прянощі за смаком.
Як правильно тушкувати з овочами
Якщо картопля з реберцями – це дуже ситно для вас, то спробуйте їх з овочами. На готування піде всього годину, буде смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 30 г |
соєвий соус | 40 мл |
морква | 1 шт. |
помідори | 4 шт. |
вода | скільки знадобиться |
ребра | 12 шт. |
спеції | за смаком |
солодкий перець | 2 шт. |
цибуля | 1 головка |
рослинна олія | 20 мл |
лимон | 70 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 183 калорії |
Як приготувати:
- У сотейнику прогрійте масло.
- Цибулю почистіть і дрібно порубаєте, всипте в сотейник.
- Морква швидко вимийте і очистіть, натріть на тертці.
- Додайте слідом за цибулею, перемішайте.
- Поки коренеплоди доходять до м'якості, ребра промийте.
- Порубаєте їх порційно, обсушіть і викладіть до моркви і цибулі.
- Влийте води стільки, щоб покрило на кілька сантиметрів.
- Лимон промийте і видавіть з нього сік.
- Покладіть решту шкірку в сотейник до ребер.
- Введіть спеції, подрібнену зелень, соєвий соус.
- Солодкий перець промийте, виріжте серцевини.
- Помідори вимийте, приберіть серцевини, плоди поріжте кубиками.
- Плоди помістіть разом з перцем в сотейник.
- Зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності м'яса.
- В кінці додайте спеції і приберіть лимон, подавайте.
Порада: щоб отримати особливий смак страви, коренеплоди можна не просто довести до м'якості, а карамелізувати.
Читайте також, як можна приготувати холодець із яловичих ніжок.
У наступній статті можна дізнатися, як правильно гасити капусту з яловичиною.
А тут детально описано, як готувати яловичі реберця в мультиварці. Рецепти на будь-який смак!
Спосіб приготування в мультиварці
Якщо у вас є мультиварка, можете вважати себе переможцем в цьому житті. Вам взагалі не доведеться нічого робити, тільки покірно чекати смачної вечері.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зіра | 1 пучку |
помідори | 2 шт. |
цибуля | 2 шт. |
рослинна олія | 30 мл |
спеції | за смаком |
ребра | 0,8 кг |
мелений коріандр | 2 дрібку |
вода | 400 мл |
сухий базилік | 5 г |
Час приготування: 125 хвилин | Калорійність на 100 грам: 204 калорії |
Як приготувати:
- Ребра промийте проточною водою.
- Обсушіть і поріжте на порції.
- Цибулю почистіть, промийте і дрібно покришіть.
- З'єднайте його в іншій посудині з ребрами, коріандром, спеціями, базиліком і зірою.
- Ретельно перемішайте все вручну, дайте промаринуватися на протязі години.
- Помідори промийте і зробіть надрізи на шкірці.
- Опустіть плоди в киплячу воду на хвилину.
- Потім вийміть, зніміть шкірку і дрібно порубаєте томати.
- Мультиварку увімкніть режим смаження, влийте масло.
- Покладіть всередину ребра разом зі спеціями і цибулею.
- Смажте м'ясо до рум'яності з обох сторін.
- Додайте помідори і тушкуйте ще кілька хвилин.
- Влийте воду і в режимі гасіння готуйте страву ще сорок хвилин.
Корисні поради
Щоб отримати максимально легке блюдо, радимо готувати реберця в скороварці. Із-за сильного тиску м'ясо виходить дуже ніжним і буквально тане в роті. Цікаво те, що якщо готувати в скороварці, то можна навіть кістки зробити м'якими.
Для пікантності в соус можна ввести трохи гірчиці. Це може бути як зерниста пікантна гірчиця, так і солодка. Для гостроти використовуйте чилі або трохи соусу «Табаско».
Тушковані яловичі реберця — те блюдо, яке обов'язково повинен спробувати кожен з вас. І навіть якщо ви колись пробували, то все одно продегустуйте наші варіанти. Вони дуже смачні!