21 май 2019 9 083

Як смачно загасити яловичі реберця

Реберця – це завжди дуже смачно. Якщо правильно їх приготувати, то м'ясо буде легким, ніжним і дуже соковитим. Це ароматне блюдо зуміє звести з розуму кожного. Обов'язково спробуйте, вам точно сподобається!

Тушковані яловичі реберця з цибулею
Інгредієнти Кількість
цибулю - 3 головки
спеції - за смаком
вода - 0,2 л
яловичі ребра - 1 кг
сіль - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 259 Ккал

Простий і смачний рецепт ситного страви вже прямо перед вами. Це варто приготувати. Приєднуйтесь, тому що ми починаємо прямо зараз!

Як приготувати:

  1. Реберця промийте під проточною водою, висушіть їх.
  2. Наріжте великими, але порційними шматками.
  3. Потім викладіть в глибоку каструлю або сотейник.
  4. Цибулю очистіть, промийте, поріжте його півкільцями.
  5. Додайте до яловичині разом з сіллю і спеціями.
  6. Влийте води, перемішайте і тушкуйте одну годину на слабкому вогні.

Порада: смачно подавати з нарізкою зі свіжих овочів або салатом.

Рецепт приготування з картоплею

Якщо ви хочете поїсти щось більш повноцінне, то вам підійде наступний рецепт. Тут ми пропонуємо повноцінне блюдо з м'яса і картоплі.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 20 г
вода 0,2 л
картопля 500 г
часник 2 шматочка
морква 100 г
ребра 0,5 кг
рослинна олія 15 мл
цибуля 100 г
спеції за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 калорій

Як приготувати:

  1. Ребра вимийте і обсушіть.
  2. Обсмажте до рум'яної скоринки з обох сторін.
  3. Після цього у сковороду налийте олію і прогрійте його.
  4. Моркву очистіть і подрібніть.
  5. З лука зніміть піну, обполосніть його і дрібно покришіть.
  6. Всипте обидва коренеплоду в масло і тушкуйте до м'якості.
  7. Воду вилийте в сотейник і дайте їй закипіти на плиті.
  8. Помістіть в неї ребра і варіть протягом десяти хвилин.
  9. Коли пройде час, додайте до яловичині цибулю з морквою.
  10. Картоплю до цього часу очистіть, промийте і поріжте на кубики.
  11. Додайте скибочки до ребер, присипте все спеціями.
  12. Тушкуйте, помішуючи, протягом чверті години.
  13. Часник почистіть і пропустіть через тисняву.
  14. Додайте його в кінці приготування до м'яса разом з картоплею.
Порада: можна додати за смаком трохи кабачків або баклажанів.

Як загасити яловичі реберця у вині

Для любителів соковитого м'яса можемо уявити реберця в червоному вині. Вийде щось неймовірне, спробуйте разом з нами.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
червоне вино 0,3 л
цибуля 1 головка
бульйон 100 мл
борошно 15 г
яловичі ребра 0,8 кг
спеції за смаком
рослинна олія 20 мл
часник 4 шматочка
печериці 400 г
чебрець 1 гілочка
масло оливи 40 мл
Час приготування: 220 хвилин Калорійність на 100 грам: 212 калорій

Як приготувати:

  1. Ребра промийте, обсушіть їх, потім порційно порубаєте.
  2. Борошно з'єднайте зі спеціями і в отриманій масі обваляйте ребра.
  3. У сковороді нагрійте трохи олії.
  4. Викладіть ребра і смажте до рум'яності з усіх боків.
  5. Коли вони будуть готові, перекладіть їх у форму для випічки.
  6. Цибулю почистіть, промийте, дрібно порубаєте.
  7. Часник очищений пропустіть через тисняву.
  8. Викладіть обидва компонента у масло, де смажилися ребра.
  9. Коли вони стануть прозорими, додайте гриби. Їх попередньо почистіть, наріжте довільно.
  10. Смажте вміст, помішуючи, протягом десяти хвилин.
  11. Потім влийте вино і бульйон, доведіть до кипіння.
  12. Зніміть з вогню і влийте до ребер.
  13. Туди ж покладіть гілочки чебрецю.
  14. Накрийте кришкою або фольгою і приберіть в духовку на годину при 180 градусах.
  15. Потім зменшіть температуру до 150 градусів і запікайте ребра ще дві години.

Порада: замість чебрецю можна використовувати будь-які прянощі за смаком.

Як правильно тушкувати з овочами

Якщо картопля з реберцями – це дуже ситно для вас, то спробуйте їх з овочами. На готування піде всього годину, буде смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 30 г
соєвий соус 40 мл
морква 1 шт.
помідори 4 шт.
вода скільки знадобиться
ребра 12 шт.
спеції за смаком
солодкий перець 2 шт.
цибуля 1 головка
рослинна олія 20 мл
лимон 70 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 183 калорії

Як приготувати:

  1. У сотейнику прогрійте масло.
  2. Цибулю почистіть і дрібно порубаєте, всипте в сотейник.
  3. Морква швидко вимийте і очистіть, натріть на тертці.
  4. Додайте слідом за цибулею, перемішайте.
  5. Поки коренеплоди доходять до м'якості, ребра промийте.
  6. Порубаєте їх порційно, обсушіть і викладіть до моркви і цибулі.
  7. Влийте води стільки, щоб покрило на кілька сантиметрів.
  8. Лимон промийте і видавіть з нього сік.
  9. Покладіть решту шкірку в сотейник до ребер.
  10. Введіть спеції, подрібнену зелень, соєвий соус.
  11. Солодкий перець промийте, виріжте серцевини.
  12. Помідори вимийте, приберіть серцевини, плоди поріжте кубиками.
  13. Плоди помістіть разом з перцем в сотейник.
  14. Зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності м'яса.
  15. В кінці додайте спеції і приберіть лимон, подавайте.

Порада: щоб отримати особливий смак страви, коренеплоди можна не просто довести до м'якості, а карамелізувати.

Читайте також, як можна приготувати холодець із яловичих ніжок.

У наступній статті можна дізнатися, як правильно гасити капусту з яловичиною.

А тут детально описано, як готувати яловичі реберця в мультиварці. Рецепти на будь-який смак!

Спосіб приготування в мультиварці

Якщо у вас є мультиварка, можете вважати себе переможцем в цьому житті. Вам взагалі не доведеться нічого робити, тільки покірно чекати смачної вечері.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зіра 1 пучку
помідори 2 шт.
цибуля 2 шт.
рослинна олія 30 мл
спеції за смаком
ребра 0,8 кг
мелений коріандр 2 дрібку
вода 400 мл
сухий базилік 5 г
Час приготування: 125 хвилин Калорійність на 100 грам: 204 калорії

Як приготувати:

  1. Ребра промийте проточною водою.
  2. Обсушіть і поріжте на порції.
  3. Цибулю почистіть, промийте і дрібно покришіть.
  4. З'єднайте його в іншій посудині з ребрами, коріандром, спеціями, базиліком і зірою.
  5. Ретельно перемішайте все вручну, дайте промаринуватися на протязі години.
  6. Помідори промийте і зробіть надрізи на шкірці.
  7. Опустіть плоди в киплячу воду на хвилину.
  8. Потім вийміть, зніміть шкірку і дрібно порубаєте томати.
  9. Мультиварку увімкніть режим смаження, влийте масло.
  10. Покладіть всередину ребра разом зі спеціями і цибулею.
  11. Смажте м'ясо до рум'яності з обох сторін.
  12. Додайте помідори і тушкуйте ще кілька хвилин.
  13. Влийте воду і в режимі гасіння готуйте страву ще сорок хвилин.
Порада: можна використовувати замість свіжих томатів консервовані.

Корисні поради

Щоб отримати максимально легке блюдо, радимо готувати реберця в скороварці. Із-за сильного тиску м'ясо виходить дуже ніжним і буквально тане в роті. Цікаво те, що якщо готувати в скороварці, то можна навіть кістки зробити м'якими.

Для пікантності в соус можна ввести трохи гірчиці. Це може бути як зерниста пікантна гірчиця, так і солодка. Для гостроти використовуйте чилі або трохи соусу «Табаско».

Тушковані яловичі реберця — те блюдо, яке обов'язково повинен спробувати кожен з вас. І навіть якщо ви колись пробували, то все одно продегустуйте наші варіанти. Вони дуже смачні!

Що ще почитати: